Dodaj do ulubionych

Straszny artykuł.

24.02.07, 19:12
Straszny artykuł i straszna historia. Oczywiście z punktu widzenia
yaponczyka, cfanego.lolo i paru innych.

Bo oczywiście artykuł o Polaku, który się za oceanem wykształcił a później
założył kilka firm (nie zajmujących się sprzątaniem) i osiągnął sukces
finansowy. A do tego wszystkiego (o zgrozo) zatrudnia młodych Polaków.

Nie o takim wizerunku Polonusa marzą wyżej wymienieni bywalcy tej grupy
dyskusyjnej.

Oto link do artykułu:
www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3925367.html
Obserwuj wątek
    • soup.nazi Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 19:34
      Zgadza sie, z pewnym ale... Ten artykul robi na mnie takie samo wrazenie jak
      artykul o Kanadolu, ktory zrobil to samo. Mlodziez przywieziona przez starych w
      walizkach nie liczy sie jako imigranci w kontekscie startu. Nie chce przez to
      twierdzic, ze gdybym przyjechal do Kanady majac lat 16 to zostalbym milionerem.
      • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 19:43
        Jakbym go zobaczyla na ulicy, to bym pomyslala, ze ludzie Leppera zaczynaja sie
        ewakuowac. Obrzymie gratulacje dla tego pana, ale osobiscie nie potrafie ukryc
        rozczarowania odnosnie jego image'u...
        • ratpole Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 19:56
          bonzee32 napisała:

> Jakbym go zobaczyla na ulicy, to bym pomyslala, ze ludzie Leppera zaczynaja sie
          >
          > ewakuowac. Obrzymie gratulacje dla tego pana, ale osobiscie nie potrafie ukryc
          > rozczarowania odnosnie jego image'u...

No coz, typ urody pszenno-buraczany, ale plwaj na ta skorupe i zstap do glebi, hehe
          Prowadze interesy z ludzmi, ktorzy wygladaja jakby dopiero co przestali pasc
          kozy w gorach Maroka i wyobraz sobie, ze juz mi to od dawna nie przeszkadza.
          Ach, blogoslawiony czar monety - w jej cieplym blasku mamy prawdziwe liberte,
          egalite, fraternite, hehe
          I tylko tam gdzie monety niedostatek mamy polacka zawisc, zdrade i niewolnictwo
        • canadian5 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:02
          a to ponoc faceci zwracaja uwage na wyglad zewnetrzny, za co wiekszosc
          dziewczyn nas pietnuje ze interesuje nas pupa piersi ladna buzia zamiast skupic
          sie nad wnetrzem i pieknem ducha spotkanej niewiasty he he ;o)
          • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:08
            Tu chodzi chociazby o wiarygodnosc biznesowa. Podejrzewam, ze niejedne drzwi
            ten image mu zatrzasnal..
            • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:14
              Pamietam, ze nawet kiedys w prasie Tom Cruise przyznal sie, ze na poczatku
              kariery obserwowal i nasladowal dress code ludzi z branzy. Oplacilo sie?
              Wiekszosc Polakow to kompletnie nie lekcewazy..
              • ratpole Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:19
                bonzee32 napisała:

> Pamietam, ze nawet kiedys w prasie Tom Cruise przyznal sie, ze na poczatku
                > kariery obserwowal i nasladowal dress code ludzi z branzy. Oplacilo sie?
                > Wiekszosc Polakow to kompletnie nie lekcewazy.

Bzdury wypisujesz jak to blondynka. Tylko maluczcy "chcieje" (c) soup_nazi)
                musza nasladowac innych, ludzi sukcesu stac na to, zeby wygladac i zachowywac
                sie jak chca.
            • ratpole Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:14
              bonzee32 napisała:

> Tu chodzi chociazby o wiarygodnosc biznesowa. Podejrzewam, ze niejedne drzwi
              > ten image mu zatrzasnal..

Ja nie widze, zeby on sie zbytnio tym martwil. I nie rozumiem czemu ciebie to
              martwi?
              Czyzbys uwazala, ze sukces nalezy sie wylacznie ludziom pieknym i nadobnym jak
              Olo Kwasniewski?
              A co w takim razie z potworkami: Kaliszem i Oleksym, hehe
              Wiarygodnosc biznesowa nie sprowadza sie do kwestii czy ktos ma sarmackiego wasa
              tylko ile ma na koncie
              • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:20
                Olej urode, ta nie ma tu nic do rzeczy. Mi chodzi o wizualne wtopienie sie w
                tlo emigrantow-dlugodystansowcow..
                • ratpole Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:22
                  bonzee32 napisała:

> Olej urode, ta nie ma tu nic do rzeczy. Mi chodzi o wizualne wtopienie sie w
                  > tlo emigrantow-dlugodystansowcow.

Nie znam marki ani ceny garnituru, ktory ma na tym zdjeciu, ale moglbym sie
                  zalozyc, ze nie jest to "Wolczanka"
                  • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:23
                    Ten garnitur jest przede wszystkim zle skrojony (spodnie sa za dlugie)
                    • ratpole Re: Straszny artykuł. 24.02.07, 20:24
                      bonzee32 napisała:

> Ten garnitur jest przede wszystkim zle skrojony (spodnie sa za dlugie)

Spodnie to pryszcz. On mi wyglada na Zyda. Totalna dykwalifikacja, pani krawcowo
                      hehe
            • canadian5 Re: Straszny artykuł. 25.02.07, 00:04
              Bonzee ty juz sie o jego kontakty businessowe nie boj ktos kto ma z nim
              rozmawiac juz doskonale wie kim on jest i nawet jak wyglada. A jesli chodzi o
              wyglad i ubior to popatrz na obecnego prezesa Banku Swiatowego. Bylo mi kiedys
              dane poznac osobiscie vice szefa texaco facet tez wygladal jak farmer z
              oklahomy.
              Pierwsze spotkanie mielismy na wiertni on byl w koszuli flanelowej a te jego
              wszystkie przydupasy od podawania telefonow herbaty i podcierania doopska w
              garniturach od hermesa i versace.
              • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 25.02.07, 14:35
                Canadian, ale nie zmienia to faktu, ze jak taki 'z innego swiata' przyszly
                czlowiek sukcesu jest dopiero na etapie szukania kontaktow biznesowych to ma
                raczej mocno pod gorke (Prosty mechanizm wnioskowania: skoro nie
                podporzadkowuje sie regulom (albo nie zna sie regul) dotyczacych biznesowego
                dress code czy code of conduct, to jest sporo pradopodobienstwo, ze jego wiedza
                w innych obszarach 'know-how' pozostawia wiele do zyczenia. (Wyjatki tylko
                potwierdzaja regule..)
                • bonzee32 Re: Straszny artykuł. 25.02.07, 14:39
                  Pewnie problemu nie ma kiedy ktos z nagroda Nobla, albo innym potwierdzeniem
                  jego fenomenalnego geniuszu szuka kontaktow, inwestorow. Ale to jest jakis maly
                  procent populacji wszystkich potencjalnych milionerow.
      • filipek.us A czemu na mecie? 24.02.07, 22:58
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=57662415&a=57662415
    • fan.club1 Świetny artykuł! Dawaj następne!!! 24.02.07, 20:17
      do 10 milionów keszcze daleko. Wujekwujek, a jaki jest twój udział w sukcesie
      tego pana? Pomagałeś mu, nie mógł się bez ciebie obejść?
      • wujekjurek Re: Świetny artykuł! Dawaj następne!!! 25.02.07, 17:59
        fan.club1 napisał:

> do 10 milionów keszcze daleko. Wujekwujek, a jaki jest twój udział w sukcesie
        > tego pana? Pomagałeś mu, nie mógł się bez ciebie obejść?

Ja tego pana osobiście nie znam. Dlaczego pytasz?
    • filipek.us You are missing the point 24.02.07, 22:54
      Tad Witkowicz powiedział:
      "Liczy się to, że teraz 25 mln dolarów chcę zainwestować w Polsce w dobre
      pomysły na biznes high-tech."
      www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3925367.html
      Gdyby nie inwestowanie w Bulbonii, to GW nigdy nie wydrukowałaby takiego
      strasznego artykułu.
      Bo Bulboni w rodzaju nadaua zachencajom tera do pakowania mamony w kRaj.

Taki to tera trynd tygrysa europy he he he
    • jp.hi Re: Straszny artykuł. 25.02.07, 10:28
      Tad Witkowicz, którego amerykańska firma Adlex ma swoją polską filię w Gdańsku,
      w ciągu 23 lat działalności w biznesie miał w USA jedną kontrolę skarbową. W
      ciągu 13 lat działalności w Polsce, miał ich aż 40. Ilość kontroli jest u nas
      przeciętnie dziesięciokrotnie większa niż np. w USA.

www.fijor.com/index-jkl.php?a=p&id=189
      • tow.kapelan Nie kłam jp, bo to straszny grzech 25.02.07, 15:26
        TW nie ma Adlexu od 9-ciu lat

Spółkę Adlex, założoną przez inwestora w 1998 roku, przejęła piąta co do
        wielkości firma softwarowa na świecie - Compuware.
    • piss.doff Re: Straszny artykuł. 25.02.07, 15:20
      1. "Kiedyś miałem masę energii i pomysły, a nie miałem kapitału. Teraz jest
      trochę na odwrót i to chyba normalna kolej rzeczy".

Tzn facet teraz ma pieniadze (jezeli) tylko potrzebne mu tyle co psu na buty.
      Lekarzom odda wszystko co "z takim trudem' zarobil.

2. Nie wiem jaka wy macie pamiec i jaki jest wasz wiek, ale moja pamiec pozwala
      mi dokladnie przypomniec co sie dzialo dzien po dniu np od roku 1980 (wczesniej
      tez). I ten pan to moze takie pierdoly opowiadac w Gazecie albo u cioci na
      imieninach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka