Dodaj do ulubionych

witam e-mamy z Calgary

21.05.03, 01:34
witam e-mamy z calgarkowa-najbardziej krowiego miasta w canadziesmilebede
siedziec w domu przez najblizszy roczek opiekujac sie maluszkiem,ktory
jeszcze siedzi w brzuszku i chetnie nawiaze jakies sympatyczne kontakty...
Obserwuj wątek
    • izka10 Re: witam e-mamy z Calgary 21.05.03, 15:54
      Czesc,wiem co to znaczy siedziec w domusmile Nie jestem z Kanady,ale chetnie
      nawiaze z Toba kontakt.Pisz na priva albo na forum, to moze inne mamy sie
      przylacza. Pozdrawiam serdecznie z Irlandii
      • annawasniewska Re: witam e-mamy z Calgary 22.05.03, 21:10
        Hey e-mamy,jak to milo widziec odzewsmile)))Siedze w domku dopiero od 3
        tygodni,moj dzidzius ma sie urodzic w lipcu(30.07)wiec czeka mnie jeszcze
        troche siedzenia.Przyjechalam do Calgary w listopadzie,tak ze nie mam tu zbyt
        wiele znajomych,nikogo,nikogusienko z dziecmi...a reszta strasznie zagoniona i
        goniaca za kasa.Nasza rodzinka wyglada tak:ja czyli elefantinosmileaktualnie 85kg
        (bede cierpiec pozniej,teraz wszystko co dobre pakuje dla dzidzi)z zawodu
        plastyk,w Polsce prowadzilam biuro podrozy,w Kanadzie pracowalam jako "floral
        designer" i "computer consultant".Uwielbiam czytac ksiazki,ogladac dobre filmy
        (bardzo wybrednie i zadnej telewizji) i malowac,lubie tez piec ciasta i
        gotowac,przepadam za swiezym chlebem z maselkiem,dlatego pieke go sama
        wg,staropolskiej receptury,kocham czekolade,bezowe labradory i moja
        rodzinke.Moja coreczka ma na imie Julia,ma 8 lat i chyba zaczyna juz wchodzic w
        okres dojrzewania,jest bardzo zdolna,gibka i wogole laskawinkChwilami sie
        cieszy ,ze bedzie miec braciszka,chwilami rozwaza zalozenie klodki na drzwiach
        swojego pokoju,bojac sie o swoje klamoty.Moj maz Krzys,kochany misiaczek,tez
        artystyczna dusza,fotografuje cudnie,maluje i wogole jest strasznie
        zakrecony,zarabia na rodzine ciezka,niewolnicza praca na budowie(Oh Canada....)
        Jestesmy po tzw.przejsciach-ja jestem jego druga zona(po pierwszej wiedzmie),a
        on moim drugim mezem(po pierwszym potworze),tak ze kochamy sie bardzo mocno
        szanujac to ,ze dostalismy druga szanse i dziekujac za to Bogu.Jestesmy
        Chrzescijanami-szanujemy wartosci chrzescijanskie,mocno wierzymy,aczkolwiek
        daleko nam od fanatyzmu i do kosciola nie chodzimy-za to czytamy duzo Biblii i
        staramy sie miec dobry kontakt z Bogiem,poprzez modlitwe.Jestesmy tacy
        troche "hippie",duzo czasu staramy sie spedzac wsrod natury,mamy stary
        samochod,mieszkamy w wynajetym apartamencie urzadzonym z zupelnie
        nieskrepowanym luzem,ubieramy sie w second handach(aczkolwiek mamy swoj
        styl).Nie mamy pragnien typowych dla zyjacych wokol Polakow-patrz:wlasny dom,im
        wiekszy tym lepszy(dla nas oznacza to wpadniecie w
        system,kredyty,procenty+wyscig szczurow),samochod4by4 itp.Chcemy sie cieszyc
        zyciem,czuc,przezywac i kochac i podrozowac jak tylko dzidzia troche troche
        podrosnie.Jestesmy szczesliwi czego tez wam wszystkim zycze...Na razie
        • izka10 Re: witam e-mamy z Calgary 23.05.03, 00:42
          Ja tez uwielbiam labladory!! Mam zamiar kupic pieska w przyszlosci,ale
          brazowego.
    • ewa_a_1 Re: witam e-mamy z Calgary 22.05.03, 01:01
      Hej Aniu,
      niestety nie jestem z Calgary, mieszkam w Toronto. Juz drugi rok siedze w domu
      z synkiem(obecnie 18 miesiecy), po macierzynskim nie wrocilam juz do pracy.
      Przez najblizsze 2 lata pewnie bede z synkiem, dopoki nie pojdzie do
      Kindergarten. Doskwiera mi "samotnosc" bo maz do pozna w pracy , starsza corka
      w szkole a my z Adasiem czasami juz "wariujemy"z nadmiaru siebie. Pozdrawiam
      i jak masz ochote to pisz. Ewa
    • annawasniewska Re: witam e-mamy z Calgary 23.05.03, 21:15
      Witam ponownie,podaje moj numerek gadu-gadu(1230336) jakby ktos chcial do mnie
      zagadac na priva.Czas jest "Pacyfik"czyli osiem godzin roznicy z Polska(my
      jestesmy do tylu)smileuzywam tez tlenu,pod nazwiskiem Woreczko...zartuje
      wasniewski@tlen.pl
      a zapraszam na stronke z nasza sztuka www.anaisart.prv.pl Serdecznie pozdrawiam
      wszystkie e-mamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka