Dodaj do ulubionych

Noma - restauracja w Kopenhadze

07.05.07, 03:44
Wiecie co, w Kopenhadze jest jedna restauracja, ktora daje nie tylko
wspaniale piwo(ja piwa nie lubie ale moja zona tak)ale przede wszystkim
jedzenie palce lizac. Nazywa sie Noma, tak na dobra sprawe warto leciec do
Kopenhagi tylko po to, aby tam zjesc.
Obserwuj wątek
    • kwiatek_leona Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 07.05.07, 05:06
      Ta?
      www.noma.dk/main.php?lang=en
      Menu brzmi interesujaco. Ale zwazywszy ceny, nie zwracalabym wielkiej uwagi na
      piwo. Skoncentrowalabym sie na podpasowaniu dobrych win do jedzenia. To nie
      wyglada jak beergarten...
    • piss.doff Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 07.05.07, 06:36
      wyglada na paskudny qrvidolek. Smrod starej plesni itd. To wspolczesne jedzenie
      z jagodka, listkiem i poziomka to nic tylko boki zrywac. Brakuje tu dona zeby
      sie przejechal co on tych wspolczesnych antytalentach kucharskich mysli.
      Wystroj wnetrza taki jakby byli juz przed plajta. Piwo rzeczywiscie pasuje tam
      jak wol do karety. Przecietna chinska restauracja z lunchem za $6.50 wyglada
      100 razy lepiej w USA.
      • norma_baker Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 07.05.07, 08:03
        Restauracja jest pierwsza klasa a zarcie niebianskie a ty malo wiesz i
        zajmujesz glos. Wiem,ze Polakom bardziej smakuje jak siedza w jakies chinskiej
        brudnej garkuchni. Tak to jes,t jak sie do brudu i smrodu przyzwyczaja za
        mlodu, to pozniej nijak ich oduczyc.
        • nadau Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 08.05.07, 22:42
          A kogo to obchodzi?
          To jest polskie forum, na polskiej witrynie polskiej gazety.
      • kwiatek_leona Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 07.05.07, 17:27
        Eee, no troche sie chyba zapedziles z tym qrvidolkiem:
        www.theworlds50best.com/2007_list.html (pozycja nr.15)
        • fan.club No co ty? Reklamę jakiegioś Pelegrynusa podajesz 07.05.07, 17:31
          jako światowy ranking? Leon, do kogo z tymi kwiatkami???
          • kwiatek_leona Re: No co ty? Reklamę jakiegioś Pelegrynusa podaj 07.05.07, 17:37
            Lista, owszem, budzi liczne kontrowersje, ale jezeli ta restauracja w
            Kopenhadze jest wymieniana razem z takimi jak El Bulli, Nobu, The French
            Laundry,Bocuse czy Alain Ducasse, to juz samo sasiedztwo o niej dobrze swiadczy.
            • norma_baker Re: No co ty? Reklamę jakiegioś Pelegrynusa podaj 07.05.07, 22:17
              Sluchajcie, ja jezdze do Europy zawsze przez Kopenhage nawet jesliby nie bylo
              po drodze, tak lubie te knajpe. Takich frutti di mare nie mozna zjesc NIGDZIE,
              powtarzam, nigdzie. Zadna knajpa typy srodziemnomorskiego nie zakasuje Nomy.
              A ceny nie sa znowu az tak wysokie jesli wezmie sie pod uwage, ze 1 $ kosztuje
              5 koron z hakiem. Nie wiedzialem, ze ta knajpa ma strone i nawet menu jest
              podane. Jak ktos tu napisal 685 koron to jakies 120 dolarow, czyli wcale nie
              drogo za obiad skladajacy sie z 6 dan. A najwazniejsze, ze w tej knajpie, jak
              zreszta, w kazdym kraju skandynawskim jest sterylnie czysto, nie ma mowy o
              facetach w brudnych trampkach przyrzadzajacych steak.
              • piss.doff Re: No co ty? Reklamę jakiegioś Pelegrynusa podaj 08.05.07, 00:00
                o, przepraszam, wiem dobrze ze sie zapedzilem bo zawsze sie zapedzam przy
                temacie 'knajpy', mialem/mam doskonalych nauczycieli (dziekuje), wiem gdzie
                patrzec, mam wech rat terriera i smak szopa pracza. Tak sie sklada ze wielu
                moich kumpli to kucharze, wlasciciele i F&B managers najwiekszych hoteli
                swiatowych. Bys sie przerazil ile zieleniny kupuje ogolnie uznana siec dla
                swoich klientow
              • nadau Re: No co ty? Reklamę jakiegioś Pelegrynusa podaj 08.05.07, 22:43
                A kogo to obchodzi?
    • nadau Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 08.05.07, 22:41
      A kogo to obchodzi?
      • kwiatek_leona Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 09.05.07, 00:19
        To jest polonijne forum na polskiej witrynie funkcjonujacej na zachodniej
        technologii. Ale milo z twojej strony, ze podbijasz taki ciekawy watek...
        • piss.doff Re: Noma - restauracja w Kopenhadze 09.05.07, 07:54
          boze jak ty ladnie zawsze piszesz! Obiecuje poprawe.
    • luiza-w-ogrodzie Zapraszam do Sydney 09.05.07, 02:52
      ...na potrawy z calego swiata, od malych ulicznych garkuchni wietnamskich,
      koreansich i chinskich (Chinatown!), poprzez grilla na Fish Market do slynnych
      na calym swiecie restauracji takich jak Tetsuya's.

Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • norma_baker Re: Zapraszam do Sydney 09.05.07, 03:38
        W Austalii nie bylem, bo moja a zona w zimowe wakacje woli jechac na narty a
        nie do cieplych krajow, ciagle planujemy i nigdy nam nie wychodzi przez te
        narty. Mam kolege w Queenslandzie i ciagle nas zaprasza do Brisbane, sam byl u
        nas z 5 razy a my nic, na narty jedziemy...Ale w przyszlym roku na pewno
        zabiore syna i szmyrgniemy.
        Luiza, gdzie sa te slynne australijskie winnice? I Jakie wino robia? Biale czy
        czerwone? Co oprocz Queenslandu warto zobaczyc?
        • luiza-w-ogrodzie Re: Zapraszam do Sydney 09.05.07, 03:53
          Zajrzyj na mapke regionow winnych w Australii - zalezy o
          jakie wina Tobie chodzi, co jeszcze chcesz zobaczyc itp

Na wakacje do Australii lepiej przyjechac tutejsza zima (na rafe koralowa kolo
          Cairns) albo jesienia (winnice, rafa Ningaloo w WA).
          Po informacje i linki o Australii (rowniez turystyczne) zajrzyj do watku w
          mojej sygnaturce.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
          Australia-uzyteczne linki
        • piss.doff Re: Zapraszam do Sydney 09.05.07, 07:56
          to szmyrgniecie wskazuje na rejon Warszawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka