8dorko4 17.08.07, 23:18 Mam pytanie do mam z UK. Słyszałam, że małemu dziecku przysługują darmowe warzywa i mleko. Nie wiecie jak to jest z tym i gdzie się mogę o tym dokladnie dowiedzieć?.. z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teddy_bear Re: DarmoweWarzywka,mleko? 18.08.07, 00:09 przestane czytac to forum bo mnie szlag trafi ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: DarmoweWarzywka,mleko? 18.08.07, 09:46 Tutaj znajdziesz informacje i formularze: www.direct.gov.uk/en/Parents/HavingABaby/AfterTheBirth/DG_4002854 What do you get? You may be able to get vouchers worth £2.80 each that can be spent on milk, fresh fruit and vegetables or infant formula. Pregnant women and children over one and under four years old get one voucher a week. Children under one year old get two vouchers a week. You can also get free vitamin supplements. They're usually available from NHS clinics and health centres but your midwife or health visitor will be able to advise on local arrangements. How to claim Healthy Start vouchers You'll need to complete an application form and get your midwife, health visitor or registered doctor or nurse to sign it. You can request a Healthy Start application form by calling 08701 555 455 and quoting reference HS01. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: Teddy 18.08.07, 14:30 oh domyslam sie ze nikt nie bedzie za mna plakal w koncu jakie to ma znaczenie ? mnie na popularnosci nie zalezy ale wizerunek jaki sobie my Polacy wyrabiamy na wyspach ma znaczenie poniewaz jest podwalina dla historii imigracji po 2004 roku oraz pryzmatem przez jaki nas brytyjczycy widza. przyjezdzamy na wyspy i dziadujemy nie potepiam generalnie barania benefitow poniewaz sa i tak jest pomoc spoleczna skonstruowana ze mozemy je brac potepiam zerowanie na benefitach i robienie z siebie dziadow za 2,80 na miesiac czy tam na tydzien potepiam zalosne histerie pan ktore chca mieszkania od councilu bo maja trudna sytuacje zyciowa podejscie ze ''benefity sie naleza'' ale juz nie przyszlo jednej i drugiej mamie do glowy ze jest prawo ktore reguluje zycie i nalezy sie najpierw zarejestrowac w Ho itd itd oczywiscie zaraz sie podniosa glosy ze my Polacy to sobie noz w plecy wkladamy a nie pomagamy co nie jest prawda koleznaki ktore sobie nie radzily w zyciu w Polsce przyjezdzaja tutaj i dalej sobie nie radza wiec sobie pomagaja w tym nieradzeniu Ludzie ktorzy sobie radzili w zyciu w Polsce dadza sobie rade wszedzie bez sumy 2,80 to sie nazywa odpowiedzialnosc no coz doszlam do wniosku ze nie tylko brytyjczycy maja panstwo klasowe my Polacy tez tak mamy klase albo sie ma albo sie jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Re: Teddy 18.08.07, 15:59 Zgadza sie tez mnie denerwuja czasami wypowiedzi osob jeszcze piszacych z PL o benefity - ale, ale..... Ja wychodze z tego zalozenia ze nie zna sie ich sytuacji finansowej i codziennej. Sa posty i posciki na ten temat. Kazdy chce sie zorientowac co i jak? Wiec dlaczego go zaraz negowac a nie poinformowac? To ze ty na forum napiszesz ze smiac ci sie chce - nic nie da dla osoby, ktora ten watek zalozyła? Ta osoba co bedzie chciala z tym zrobic - to, to zrobi? Ty jej nie odsuniesz takimi tekstami. Tez mnie smiesza niektore posty ale ja jakos usmiechne sie sama do siebie pod nosem a nie upubliczniam to. Zastanow sie kiedy ty pytasz o cos a ktos na twoj post odpisuje ze przestanie czytac te forum bo smiac sie chce. Nie byloby ci przykro? Niewiesz czy ta mama nie zyje z najnizszej pensji jaka jest w UK np. z dwójka dzieci??? Mama moze nie pracuje bo nie stac ja nawet na opiekunke??? I te wlasnie niespelna 3Ł/tyg pomogloby jej chciaz w 0.25% przezyciu kolejnego tyg. Tacy ludzie (ktorzy pytaja o wszelaka pomoc finansowa w UK)istnieli, istnieja i beda istnieli mimo tego ze nazywa ich sie beneficiarzami, złodziejami itp.... Kazdy wspomina o tym co pisza brytyjskie gazety na temat polaków ilez to nie korzysta z socjalu. ale nikt nie pisze i nie mowi o tym ile korzysta z tego samego a i jeszcze z wiecej zasilkow innych nacji w UK, czy tez samych anglikow co nie wyrabiaja i kombinuja zeby dostac mieszkanie councilowskie i inne rzeczy. Zadziwiajace. Mama malutkiej Julci (16.08.2005) A to moje maleństwo które kocham nad życie fotoforum.gazeta.pl/72,2,621,59074017.html Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear warzywka i mleko 18.08.07, 18:52 mimo ze nie zalezy mi na popularnosci nie che jednak wygladac na paszkwila bo takim nie jestem. ja chyba po prostu czegos nie rozumiem skoro rodzina wyjezdza z Polski to za tzw. chlebem czyli praca skoro przyjechali juz do Uk to rozumiem ze pracuja i maja lepiej niz w Pl bo po to wyjechali zeby bylo lepiej to o co chodzi z tymi warzywkami za 2,80 ???? czy to znaczy ze Polacy przyjezdzaja do Uk i nie maja co do gara wlozyc bo maja za male dochody ? to jaki jest sens emigracji ? ja naprawde nie jestem zlosliwa tylko nie bardzo nadazam Odpowiedz Link Zgłoś
agalon Re: warzywka i mleko 18.08.07, 19:15 Chcialabym tylko podkreslic ze tu padlo "Słyszałam, że małemu dziecku przysługują (...)" i nie jednokrotnie pada "slyszalam ze..... i jak dla mnie to jest poprostu zapytanie na zasadzie czy prawda czy nie. Czy to jest rownoznaczne z tym ze od razu ktos bedzie cos pobieral i ze nalezy go potepic?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: warzywka i mleko 18.08.07, 19:51 Ja w Uk nie mieszkam, tylko we Francji, ale nasunela mi sie jedna rzecz przy czytaniu tego postu:skad wiesz, ze ta dziewczyna nie wyjechala do Anglii, bo jej maz jest Anglikiem?Dlaczego od razu zakladasz, ze wyjechala z Pl za chlebem? Sama mieszkam we Francji, w biendym regionie.Maz zarabia najnizsza krajowa, a ja wychowuje dziekco w domu, bo nie ma kto sie nim zajac.I jest nam tez bardzo ciezko, a pomocy nie mam zadnych.Gdyby takowe istnialy, na pewno bym skorzystala, bo moj maz cale zycie uczciwie pracowal. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: warzywka i mleko 18.08.07, 20:04 alez ja tlumacze ..ze nie rozumiem tematu.. koszty utrzymania w uk sa wysokie :jesli ktos placi za mieszkanie nie wiem 300 czy 600 czy 1300 to po co mu 2,80? czy to tak trudno zrozumiec ze ja po prostu pytam !? moze i zlosliwie ale co z tego ? taka zlosliwa malpa ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
agata2186 Re: warzywka i mleko 21.01.15, 08:03 Nie jest trudno zrozumiec tego , ze pytasz. Najwyrazniej masz problem z tym, ze ktos inny sie pyta a ty tego pojac nie potrafisz. Skoro ma Cie szlag trafiac na wszelakie zapytania innych mam to tak jak napisalas - przestan czytac to forum. Ktos chce sie dowiedziec wiecej info na rozne tematy, a Ty te osobe odrazu krytykujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Re: warzywka i mleko 18.08.07, 20:05 teddy_bear napisała: > skoro przyjechali juz do Uk to rozumiem ze pracuja i maja lepiej niz w Pl bo po to wyjechali zeby bylo lepiej > to o co chodzi z tymi warzywkami za 2,80 ???? Moze i maja lepiej ale porównaj wydatki z PL i wydatki jakie ponosi sie w UK. Pewnie i maja lepiej jak w PL skoro juz tutaj sa - ale moze nie az tak dobrze jakby chcieli. Poza tym jak ktos slusznie zauwazyl pytanie nie brzmialo - "jak wziac, skad i gdzie" tylko w stylu "Slyszalam". Ja cie nie neguje - tylko zwracam uwage ze takie teksty jaki ty zapodalas to nic nie da osobie ktora napisala ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Re: warzywka i mleko 18.08.07, 20:06 Zapomnialam dodac: Ze moze wzbudzic tylko kontrowersje. Ale temat owy sie rozwinal nie w tym kierunku co mial isc - wiec ja chyba juz zakoncze te dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: DarmoweWarzywka,mleko? 18.08.07, 22:34 Po pierwsze jak ktos pisze, ze slyszal to nie dla sportu, tylko najczesciej chce informacje wykorzystac. I rzeczywiscie jak sie slyszy po raz kolejny pytanie o kolejny benefit to juz mozna miec dosc. Bo ja pamietam to forum z przed lat i jakos mniej bylo pytan o benefity, chociaz takowe istnialy. A teraz non stop posty o benefity. Ja juz mieszkam jakis czas, ale o tym akurat beneficie nie slyszalam. Czyli jak ktos juz takie benefity wyciaga to znaczy, ze nic innego nie robi tylko benefitow szuka. I tez sie zgadzam, ze jak ktos wyciaga reke po 2,80 na tydzien to powinien do Polski wracac. I nie opowiadajcie bzdur, ze pracy nie ma. Jak by ludzie tak w Polsce zasuwali jak tutaj na trzy zmiany, zeby tylko grosza utluc to byloby ich stac na mleko i warzywa itd. dla dziecka. Owszem jak sie porownuje zarobki tu i w Polsce to oczywiscie wychodzi na plus UK. Ale koszty zycia o tyle sa wyzsze, ze nagle to co zostaje w rece to juz nie takie kokosy. Ale jak komus zostaje tyle, ze mu 2,80 robi roznice, to na prawde powinien przestac meczyc siebie i podatnikow. A pisanie, ze Anglicy tez biora to i mnie sie nalezy bylo by smieszne, ale w zasadzie nie jest. Wyobrazcie sobie ze jestescie w Polsce, placicie podatki i nagle przyjezdza tlum Rumunow, dostaja domy, zapomogi, opieke zdrowotna, szkoly, itd, itd i jeszcze wyciagaja reke po 10 zloty tygodniowo na mleko. Tez powiecie 'Ach biedni Rumuni pewnie pracuja, za najnizsza stawke'? Odpowiedz Link Zgłoś
8dorko4 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 01:04 Heh..Tu założyciel wątku..Dzięki kobietki za informację..dowiedziałam się, że jednak będę dostawać talony na mleko o wartości prawie 6 funtów na tydzień..wiecęj (nie 2,80)..ponieważ stwierdzono, że ma sytuacja finansowa zbyt ciekawa nie jest:o)..I uwierzcie, że nie mam zamiaru tłumaczyć nikomu (a zwłaszcza jakiemuś teddy bear'owi..czy jakoś tak)czemu me życie ułożyło się tak, że dla mnie puszka mleka dla dzidzi(koszt ok.6 funta) do tanich wydatków nie należy. Widzę, że ktoś został urażony iż na tym forum chce zdobyć informacje ale sądzę, że to odpowiednie miejsce na tego typu pytania...więc na pewno przepraszać nię będę.. To na tyle..dzięki jeszcze raz za wiadomości:o) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 10:28 jakis teddy_bear naprawde wspolczuje ci kobieto ze wyjechalas z Polski po lepsze zycie na emigracji a teraz 6 funtow na tydzien to dla Ciebie pieniadze ktore prawie ratuja Ci zycie. i dlaczego prawie wszyscy odbieraja moje komentarze jako zlosliwe ? . Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 23:39 teddy_bear napisała: > i dlaczego prawie wszyscy odbieraja moje komentarze jako zlosliwe ? no wiesz, glodnemu chleb na mysli ))) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: DarmoweWarzywka,mleko? 20.08.07, 13:32 > i dlaczego prawie wszyscy odbieraja moje komentarze jako zlosliwe ? bo prawda boli? Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz do Teddy bear 20.08.07, 20:06 Przepraszam ale Ty chyba masz kupe problemow ze soba! Co sie tak czepiles Polakow w U.K? Zobacz ilu pijakow i nieudacznikow ciagnie zasilki w Polsce,a pozniej chleja i ida po nastepne.Ja tez mieszkam w U.K chociaz przyjechalam 6 lat temu i wiem ze anglicy tez biora co sie da i nie robia z tego''OBCIACHU'' Tak jak Ty.I jeszcze jedno: oni bez obaw odwiedzaja lumpeksy,sprzedaja stare lumpy na niedzielnych rynkach,a na codzien jezdza super samochodami... A taki jak Ty udaje za STAC GO I OBCIACH BRAC JAK DAJA. Zal mi Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear konczac 22.08.07, 00:13 jak napisalam wczesniej obawiam sie ze niektore Panie wogole nie rozumieja ani tematu ani zarzutow nie mam nic przeciwko braniu benefitow poniewaz panstwo prawa to panstwo opiekuncze i jak przytomnie zauwazyla ktoras z kolezanek nie wiadomo co komu po drodze zycia wyjdzie i moze sie okazac ze milionerowi przyda sie zasilek pobieranie benefitow zwlaszcza jesli mowimy o formie zwrotu podatku nie ma w sobie nic zlego nastawianie sie na benefity zwlaszcza w panstwie ktore otworzylo rynek pracy ,rynek pracy a nie rynek pomocy spolecznej , to negatywna postawa przyjezdzajac do obcego panstwa ktore przez lata wypracowywalo system spoleczny i nie wnoszac nic do kasy- wyciagajac jednak do niej reke ,to postawa naganna to ze niektore koleznaki nie wiedza o czym dyskutowaly potwierdzaja zarzuty jakie wyciagnely przeciwko mnie na koncu okazalo sie ze branie benefitow to obciach a ja tego wcale nie powiedzialam bo tak nie mysle Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 13:22 Ja tez na forum gazetowym grasuje juz jakies 6 lat... Tego forum akurat nie pamietam, bo mama jestem od troche ponad 2 lat, ale np. forum polonijne (na dawnym spoleczenstwie chyba)... Spora nas tam grupka byla, Polakow w UK, spotykalismy sie na piwku, fajnie bylo... Wszyscy pracowali, nikt nie pytal o zapomogi... Ach, gdzie te czasy. A komentowac pytan o zapomogi juz mi sie po prostu nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 00:05 Mi przysłali sami bony jak moja córka skonczyła roczek, na jednym bonie,kuponie jest 2,80 do wykorzystania na owoce,warzywa,mleko modyfikowane a nawet ziemniaki miesiecznie wychodzi jakies 35-40 funtów za wszystkie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
8dorko4 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 01:06 Bebe- a to w danych sklepach można je zrealizować?..czy obojętnie gdzie?..czysta ciekawość.. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 11:25 Zazwyczaj nie ma problemu ale zawsze przy kasie sie pytam, napewno nie przyjmuja w LIDLU i saver.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 19.08.07, 23:56 a ja sie zgadzam z teddy bear. nic dziwnego, ze mamy tu taka opinie. jak najwiecej mozliwej kasy od panstwa wyciagnac. po co tu przyjechalismy? zerowac? dlaczego tak latwo polaka rozpoznac na ulicy, nawet kiedy nie powiedzial jeszcze ani slowa? wiekszosc z nas wie albo sie domysla. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 do autorki 20.08.07, 09:13 wiesz,nie bierz nic co daje brytyjskie panstwo platnikom podatkow, niech biora Brytyjczycy,PakistancZYCY,Albancy,Somalijczycy itd,cala reszta swiata a Ty nie,bo jestes z Polski i wstyd narodowi przynosisz. ciekawe czy ww narodowosci na swoich forach tez sa tacy niegrzeczni dla siebie.a moze to tylko cecha Polaczkow? Odpowiedz Link Zgłoś
teddy_bear Re: do autorki 20.08.07, 12:02 olimpia skoro tak sie starasz dorownac brytyjskim matkom nastolatkom z 5 dzieci z 7 ojcow oraz albanskim zlodziejom wez tez przyklad z zebrzacych rumunow zawsze to apre groszy do budzetu domowego to wszystko ( ze rumuni zebrza a albanczycy kradna itd a polacy siedza na benefitach ) sa stereotypy na ktore sie ciezko pracuje. pozazdroscic marzen do rownania w dol a nie w gore Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: do autorki 20.08.07, 14:44 Ale to chyba nie o zebranie chodzi.Panstwo taka pomoc oferuje rodzinom z niskim dochodem, wiec dlaczego nei skorzystac.Autorka postu nie napisala nic o swojej sytuacji rodzinnej.Moze rozstala sie z mezem i zostala bez dochodu, moze sama musiala z pracy zrezygnowac.Mysle, ze gdyby chciala cos, co jej sie nie nalezy, to co innego.Ale skoro panstwo pomoc oferuje, a ona spelnia wymogi, dlaczego ma odmawiac.Nie wezmie ona, wezma inni.Dziwne macie podejscie dziewczyny, serio. Rozumiem ludzi, ktorym sie robic nie chce i tylko zeruja, bo tacy tez sa.Ale mysle, ze autorka postu akurta do tej grupy nie nalezy.I ja jej wierze, ze nawet 6 funtow moze niezle podreperowac jej budzet. Odpowiedz Link Zgłoś
eutyfrona Re: do autorki 20.08.07, 16:44 teddy_bear napisała: > to wszystko ( ze rumuni zebrza a albanczycy kradna itd a polacy > siedza na benefitach ) sa stereotypy na ktore sie ciezko pracuje. tak, bardzo ciężko, ale chyba żeby je wyplenic "Stereotyp etniczny - najczęściej spotykany rodzaj stereotypów, odnoszących się swoją treścią do grup etnicznych (innych narodów lub mniejszości narodowych). Może być albo zbyt dużym uproszczeniem reprezentacji typowych cech członków grupy etnicznej lub fałszywym twierdzeniem powtarzanych wiele razy i przyjęty przez wielu ludzi za ogólną prawdę. Użycie stereotypów często niesie niezrozumienie i rani uczucia. Stereotypy etniczne mogą mieć oparcie w rzeczywistości, ale zwykle są niedokładne i obraźliwe i są podstawą dyskryminacji i rasizmu. Najpopularniejsze stereotypy etniczne [edytuj] Anglicy - dystyngowani, flegmatyczni Arabowie, Irańczycy, mieszkańcy Kaukazu - okrutni, z pogardą odnoszący się do kobiet Czarnoskórzy - leniwi, brudni, mało inteligentni Japończycy - inteligentni, opętani techniką, pracoholicy Latynosi - rozwiąźli, mało inteligentni Polacy - alkoholicy, złodzieje Żydzi - chciwi, unikający pracy manualnej" (Wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
uk2005 Re: DarmoweWarzywka,mleko? 20.08.07, 16:38 Stac Cie? Kup jej. Ona moze nie ma tak słodko jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: DarmoweWarzywka,mleko? 20.08.07, 18:44 Lepiej starac sie o benefit niz krasc ! Ten co nie ma z jakichs uzasadnionych powodow i stara sie aby cos uzyskac,nie jest zlodziejem PRAWDA??? Zal we mnie wzbudzaja wiecznie piani przekreciarze... Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Edyta taraszkiewicz 22.08.07, 14:25 Mam pytanie tak z innej beczki do ciebie - skad pochodzisz z PL? Znam dziewczyne o takim imieniu i nazwisku stad moje pytanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agazat a ja z innej beczki ..... slyszalam 22.08.07, 10:07 Nie chce brac udzialu w kolejnej dyskusji "nalezy sie czy nie, brac czy nie brac" ani atakowac autorki postu, ale jak tylko go przeczytalam to nasunela mi sie na mysl taka rzecz .... Slyszalam. Autorka nie rozwinela mysli, tzn nie wiemy czy jest bezposrednio zainteresowana otrzymaniem darmowych warzywek i mleka, czy tylko tak pyta z ciekawosci. Nie wnikam. Slyszalam. Co troche pojawiaja sie posty o wyjasnienie rzeczy, o ktorych rozni ludzie, w UK czy w Polsce, slyszeli (jak sie kiedys bede bardzo nudzic to poszperam w archiwum). Slyszeli poczta pantoflowa, wyczytali bez zrozumienia na forach, cos im sie uroilo itp. I tu przychodza aby te strzepki uslyszanych informacji sprawdzic i zebrac do kupy. Slyszalam .... ze za urodzenie dziecka w UK dostaje sie £5000. Ot taki post wlasnie pamietam. Moze ktos pamieta jeszcze inne fajne zaslyszane?? Pozdrawiam PS. Mam kolezanke, ktora dostaje kupony na mleko dla swoich dzieci. Jest samotna matka na zasilkach (oddam jej sprawiedliwosc, studiuje aby miec lepszy zawod - od tego, ktory wykonywala przed urodzeniem dieci - i zaczac znow pracowac jak tylko druga corka pojdzie do szkoly) i pewnie dlatego przysluguje jej taka wlasnie dodatkowa forma pomocy. Jak znam zycie, pewnego pieknego dnia uslysze od kogos ze znajomych lub rodziny w Polsce "ale Ci tam dobrze, dostajesz mleko i warzywa dla dzieci za darmo". Bo tak slyszeli. I niektorych nie uda mi sie przekonac, ze tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jacinda Jak zyje spoleczenstwo na zasilku. 22.08.07, 11:06 Dzis (sroda) program dokumentalny na ITV. Godzina 22.00. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Jak zyje spoleczenstwo na zasilku. 22.08.07, 11:21 jacinda napisała: > Dzis (sroda) program dokumentalny na ITV. Godzina 22.00. Jacinda, ja tak z ciekawosci pytam, czy ta tematyka to Twoje hobby, bo od kiedy "odpalilam" komputer dzis rano, widzialam juz kilka Twoich postow reklamujacych ten program na roznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: do ewunia-uk 22.08.07, 12:12 A ja tez tak z ciekawosci: czy ,,skakanie po roznych forach to Twoje hobby? No i czepianie sie wszystkiego chyba tez... Dzieki Jacinda za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: do ewunia-uk 22.08.07, 12:26 Jako moderator tego forum nie tyle mam "hobby", co zainteresowanie przestrzeganiem netetykiety, kotra mowi: "Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach". Owszem, czasami "przymykamy oko" na umieszczanie tego samego postu watku na roznych forach, jesli jest to prosba o pomoc czy informacje, ale tutaj akurat gorliwosc jest bardzo dziwna, bo chodzi o program telewizyjny. Dlatego sie usiluje dowiedziec, co takiego niezwykle waznego jest w tym programie, ze zaluguje na reklamowanie na kilku forach jednoczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacinda Re: do ewunia-uk 22.08.07, 12:49 Nie jest w moim zwyczaju sie tlumaczyc, ale widze ze bardzo drazni Cie to, wiec Ci odpowiem. Zamiescilam informacje na tych forach, bo na nich akurat ciagle przewija sie temat zasilkow. Z 'zajawek' widac, ze program MOZE byc interesujacy i moze rozwieje (co niektorych) watpliwosci na temat tego jacy ludzie zyja na zasilkach i co jest powodem tego, ze te zasilki biora. Odpowiedz Link Zgłoś
jacinda i jeszcze pytanie do ewunia-uk 22.08.07, 12:52 czy Ty piszesz tez jako jaleo? Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: i jeszcze pytanie do ewunia-uk 22.08.07, 13:47 Tak - wyjasnialam juz to wczesniej - jaleo to byl moj nick gazetowy, a ewunia_uk to byl nick z czasow, kiedy to forum bylo na eDziecko, przed przeniesieniem na Gazete. Stad dwa nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacinda Re: i jeszcze pytanie do ewunia-uk 22.08.07, 14:01 Dziekuje - nie czytalam wczesniejszego wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś