bastka8 07.12.07, 08:41 Dziewczyny czy któraś z Was jest w Anglii albo orientuje się jak wygląda sytuacja żłobka w Anglii, jakie są koszty i czy polecacie dać tam dziecko. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xyz.123 Re: żłobek w Anglii 07.12.07, 10:05 oglądałam dużo przedszkli i żobkówki i musze powiedzieć szczerze że nie mieści się w głowie w jakich warunkach czasami rodzice zostawiają swoje dzieci. oczywiści nie świadczy to o tym że wszystkie żłobki będą takie wszystko zależy od ciebie i od tego jaki żłobek znajdziesz, najlepiej idz do pobliskiej biblioteki i poproś ich o adresy najbliższych placówek zajmujących się dziećmi a później przejdz się do każdej z osobna poprośo pokazanie pomieszczeń, porozmawiaj z kadrą, zapytaj jak wygląda dzień w żłobku. ja osobiście po dłygich poszukuwaniach wybrałam `cleverkidz` i z tego co wiem mają oni oddziały w całej anglii.w jakim wieku jest twoje dziecko?jeśli ma kilka msc to może lepiej zastanowić się nad childminder?koszt żłobka jest zależny od tego w jakim mieście on się znajduje. ja płaciłam około 140-150funtów/tyg.ale z tego co wiem londyn jest droższy,tak przynajmniej słyszałam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś