Dodaj do ulubionych

BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:))))))

03.07.01, 22:12
Moze ktos z Belgi zaglada na forum?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dungood Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 12.4.195.* 04.07.01, 17:07
      Owszem. A propos, byles moze na meczu Polska - EU w Wolvertem? Calkiem fajna
      impreza.
      • Gość: Jajacek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.kabel.telenet.be 04.07.01, 17:37
        Nie bylem.Slyszalem,ze fajna impreza ale pracowalem niestety!
        W ktorej czesci Belgi mieszkasz? Moze wypijemy jakies piwo?
        Jak dlugo jestes w Belgi?
        • Gość: Dungood Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 12.4.195.* 04.07.01, 20:04
          Mieszkam w Brukseli (Woluwe St. Lambert) od 1.5 roku. Nie mam zbyt wiele czasu
          na wychodzenie do miasta (praca), ale staram sie pojsc na piwo, kregle, etc.
          przynajmniej w weekendy. Mozemy sie jakos spiknac.
          • Gość: jajacek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.kabel.telenet.be 04.07.01, 22:41
            Masz email to ci wysle telefon albo wyslij mi w mailu!
            Ja mieszkam tu juz ponad 10lat.(Anvers)
            • Gość: shookee Re: BELGIA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.pg.com 05.07.01, 14:34
              ja tez to czytam i tu bywam...
              ms
    • Gość: Magda Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.wanadoo.be 04.07.01, 22:59
      Ja rowniez mieszkam w Belgii od 9 lat i szukam kontaktow z Polakami.
      Pracuje w Brukseli, mieszkam w Charleroi. Juz raz odpowiedzialam na post
      o Belgii, ale nie bylo reakcji.
      Moze tym razem...

magdalena.chlebus@euronet.be
      • Gość: jajacek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:))))))Do Magdy:)) IP: *.kabel.telenet.be 05.07.01, 15:16
        No Magda wyslalem ci maila !
        • e603432 Re: BELGJA !!!! Polska - EU 05.07.01, 17:54
          Jaki byl wynik tego meczu?

Pawel.
      • Gość: Mu! Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.karmelicka.net 08.07.01, 20:54
        Gość portalu: Magda napisał(a):

Jesli to byl post Mu! o Belzykach to Mu! jezd gupio. A nie powinno bo Mu!
        pracowalo BEZ internetu. Mu! bywal w Brukselce ale dopiero od przyszlego tygodnia
        sie tam przenosi. Z malzonka. Na dluzszy czas. I nie do wiezienia wink. Chetnie
        sie z Polakami spotka. Takze tymi spoza domeny BI (sadzac z ulic
        najpopularniejszej w Brukselce wink

Mu! ma tam tez kumpla 'le Glusia'. Coz kiedys w wiekszym gronie mozemy urzadzic
        impreze u niego. Tylko nie wolno mu nic mowic zeby sie nie sploszyl wink)).

> Juz raz odpowiedzialam na post
        > o Belgii, ale nie bylo reakcji.
        > Moze tym razem...
        >
        > magdalena.chlebus@euronet.be

• Gość: Magda Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.wanadoo.be 15.07.01, 21:04
          Mu! zawalona praca nie wpadalam na forum. a zaluje - dzieki ze sie odezwales.
          podaj swoje namiary albo zamailuj do mnie bezposrednio. do zobaczenia.
          magdachlebus@efpia.org
          magdalena.chlebus@euronet.be
          • Gość: Mu! Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 216.104.228.* 19.07.01, 16:06

Muuuuuuuuuu! (takie ´sa wa´)

mam nadzieje, ze nie zalujesz, ze sie odezwalem wink
            Na priva odezwe sie niebawem (moze dzis).

Tez pracuje (przynajmniej jak szef patrzy jak to w konsultingu tajmszit musi sie
            zgadzac wink

Proponuje sie spotkac w ten piatek tj. 20/07 w Irlandzkim pubie na Josepha II
            kolo stacji metra Moelbeck (o ile dobrze spêluje), na przeciw Fortis Banku.

Godzina 19:15 ?. Bede czekal w okraglej sali zaraz przy wejsciu. Rzucam sie w
            oczy slowianska uroda to i trudno mnie nie poznac smile)) bede z zona i kolejnym
            expatem ´le Glusiem´.

Byloby nam ogromnie milo jesli bys mogla/chciala doloczyc. Zartuje jaki chciala ?
            po prostu przyjdz i juz
            !

PS czy Ciebie tez nie wk* klawiatury QWRTZ lub AZERTY ?

> Mu! zawalona praca nie wpadalam na forum. a zaluje - dzieki ze sie odezwales.
            >
            > podaj swoje namiary albo zamailuj do mnie bezposrednio. do zobaczenia.
            > magdachlebus@efpia.org
            > magdalena.chlebus@euronet.be

• Gość: hooo Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.245.131.253.Dial1.SanJose1.Level3.net 13.08.01, 06:48
          Gość portalu: Mu! napisał(a):

> Gość portalu: Magda napisał(a):
          >
          > Jesli to byl post Mu! o Belzykach to Mu! jezd gupio. A nie powinno bo Mu!
          > pracowalo BEZ internetu. Mu! bywal w Brukselce ale dopiero od przyszlego tygodn
          > ia
          > sie tam przenosi. Z malzonka. Na dluzszy czas. I nie do wiezienia wink. Chetnie
          >
          > sie z Polakami spotka. Takze tymi spoza domeny BI (sadzac z ulic
          > najpopularniejszej w Brukselce wink
          >
          > Mu! ma tam tez kumpla ''le Glusia''. Coz kiedys w wiekszym gronie mozemy urzadzic
          >
          > impreze u niego. Tylko nie wolno mu nic mowic zeby sie nie sploszyl wink)).
          >
          >Czy mozesz troche jasnie, to Mu-czenie niczego nie mowi
    • Gość: Doktorek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.unknown.uunet.be 13.07.01, 19:07
      Ja tez jestem, i zagladam...
      • Gość: Magda Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.wanadoo.be 15.07.01, 21:06
        czesc Doktorek,

skoro jestes i wpadasz i masz ochote na kontakt to podaj troche szczegolow i
        jakies namiary.

pozdrawiam.
      • Gość: Mu! Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 216.104.228.* 19.07.01, 16:09
        Gość portalu: Doktorek napisał(a):

Muuu!

jestes wiec myslisz, a pewno myslisz, ze zajzysz. To zajzyj do postu od Mu! do
        Magdy. Tam sa kontakt ditejls jak trafic do pubu smile

z krowim pozdrowieniem Muuuuuuuuuuuuuuu!

> Ja tez jestem, i zagladam...

• Gość: Doktorek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.unknown.uunet.be 19.07.01, 22:46
          W sam czas zajrzalem. Zamierzam przybyc akuratnie. Haslo to, co zawsze: o
          kasztanach? wink
        • Gość: Doktorek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.unknown.uunet.be 19.07.01, 22:48
          Mu! ale nad spelingiem jeszcze popracujemy... 8-D
    • Gość: Madzia Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 194.78.136.* 19.07.01, 15:05
      A i owszem! Jestem z mezem w Belgii od kilku dni i przez dluzszy czas tu
      zostaniemy. Bardzo chetnie nawiazalibysmy kontakt z Polakami mieszkajacymi w
      Belgii.

Pozdrawiam!
      • Gość: Mu! Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 216.104.228.* 19.07.01, 16:11
        Gość portalu: Madzia napisał(a):

> A i owszem! Jestem z mezem w Belgii od kilku dni i przez dluzszy czas tu
        > zostaniemy. Bardzo chetnie nawiazalibysmy kontakt z Polakami mieszkajacymi w
        > Belgii.
        >
        > Pozdrawiam!

Oooo brzmi jak moja zona ! cooo bez mojej zgody na swinstwa do Internetu ? wink.
        Coz musze zaczekac na zupe, peano przesolisz smile))
        • jajacek Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . 22.07.01, 22:05
          Jesli podacie namiary to mozemy sie kontaktowac nie tylko na tym forumsmile))
          Pozdrowienia dla wszyskich !!!
          • Gość: Mu! Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: 216.104.228.* 25.07.01, 18:02
            jajacek napisał(a):

> Jesli podacie namiary to mozemy sie kontaktowac nie tylko na tym forumsmile))
            > Pozdrowienia dla wszyskich !!!

juz wyslalem Ci na priva. pzr Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

• Gość: iwka Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.unknown.uunet.be 26.07.01, 14:50
              Alo wszyscy (jajacek, dungood, magda, mu, doktorek, shookee)!!! Umknal mi ten
              watek smile) Ale chce sie podlaczyc...Jak tam spotkanie 20/07?? Wypalilo?
              Spotkaliscie sie? Ja tez sie chce z Wami spotkac i pogadac po polsku...Dungood a
              my chyba jestesmy sasiadami...Doktorek a Ty moze klikasz z tego samego office
              parku? Byloby rewelacyjnie! Odezwijcie sie! Proponuje zorganizowac spotkanko.
              Ale! smile)))

• Gość: Dungood Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: 12.4.195.* 26.07.01, 16:38
                Iwka, jezeli pracujesz dla UUNet w Park Lane w Diegem to jestesmy sasiadami
                nawet w pracy (nasz budynek, Goodyear Dunlop Tires, jest naprzeciwko UUNetu).
                Absolutnie popieram idee spotkania, szczegolnie ze udalo mi sie juz zintegrowac
                kilka osob pracujacych w Brukselce (1 z Goodyear''a, 4 z P&G, 1 z Ebone + moja
                malzonka) i od czasu do czasu wychodzimy na wspolne party, kregle, lasery, itp.

Pozdrowienia
                • Gość: shookee Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.pg.com 31.07.01, 16:49
                  Wojtek? tu Mariusz! wink
                  • Gość: jajacek Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.kabel.telenet.be 31.07.01, 17:14
                    Ciesze sie ,ze choc mieszkamy w malutkim kraju jestesmy aktywni na tym
                    forumsmile)))
                  • Gość: Dungood Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: 12.4.195.* 31.07.01, 17:23
                    Czesc, widze ze tez sie nudzisz w pracy! Co z silownia? My idziemy z R + I o 8.
                    Pozdro, W
                    • Gość: shookee Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.pg.com 01.08.01, 12:30
                      niestety dopiero dzis (sroda) wracam z wloch. Odezwe sie jutro na priva. hihi,
                      nie wpadlem z poczatku ze to ty...
                • Gość: iwka Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.unknown.uunet.be 08.08.01, 12:19
                  Czesc Dungood, czesc cala reszto zeslancow belgijskich wink)))
                  Wlasnie wrocilam po urlopie, wybaczcie, ze sie nie odezwalam wczesniej...
                  Dungood nie pracujemy niestety w tym samym Office Park...sad(((( jaka szkoda...
                  Nie mam zbyt wiele kontaktu z rodakami w Brukseli, a chetnie poznalabym Polakow
                  mieszkajacych tutaj...Wyszperam z forum jakis adres e-mailowy i sie do Was
                  odezwe. Moze udalo by sie nam ustawic jakies spotkanie. Byloby bardzo fajnie, co
                  Wy na to? Moze ten weekend? Sobota? Niedziela?

• Gość: Dungood Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: 12.4.195.* 08.08.01, 14:54
                    Iwka, moj prive to: wmelanowski@hotmail.com. Pozdrowienia i do "zobaczenia".
              • Gość: jajacek Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.kabel.telenet.be 26.07.01, 16:45
                Propnoje jesli mozecie wgrajcie program"Radar Odigo"
                Jest zadarmo, zajmoje ok.5MB.
                Jesli bedziemy go miel niech kazdy poda swoj odigowy nick.
                Jest mozliwosc,podgladu czy jestesmy on line.
                REWELACJA !!!!!!!!
                Adres pobierania WWW.Odigo.comµ
                PS.
                iwka daj jakies namiary lub napisz mail do kogos!
                • Gość: pd Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.uia.ac.be 30.07.01, 19:22
                  cze jajacek!
                  mieszkasz w antwerpii od 10 lat jak napisales
                  co tu robisz tyle czasu?
                  ja pracuje na uia
                  ps o co chodzi z tym ulm?
                  • Gość: jajacek Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: *.kabel.telenet.be 30.07.01, 20:25
                    Czesc PD.
                    Jesli masz maila to podaj skataktojemy sie!
                    A ten z "ulm" to podobno jakis czubek !
                    • Gość: Dungood Centrum Polskie - restauracja Zagloba IP: 12.4.195.* 31.07.01, 18:04
                      Czy ktos z was byl w Centrum Polskim w Brukseli, kontretnie w restauracji
                      Zagloba? Chcielismy sie tam wybrac, ale niestety jest zamkniete do polowy
                      sierpnia. Na marginesie, polecam restauracje rosyjska Anastasia, Rue Haute 4
                      (niedaleko Crossly Bowling), szczegolnie pelmene.
                      Dzieki za info.
                      • Gość: jajacek Re: Centrum Polskie - restauracja Zagloba IP: *.kabel.telenet.be 31.07.01, 22:35
                        W Antwerpi egzystoje restauracja/klub (?) KALINOWKA kiedys mozna tam bylo
                        przyjemie spedzic jakis czas przy flaczkach .Teraz bez ochrony lepiej
                        niewchodzic.
                        Bla tez wspaniala kakiarnia "Witkacy" cos w stylu klubu jazzowego(akwarjum)
                        ale nistety nie wytrzymala kakurecji z wyborowa i jest wspomieniem.
                        Jest jeszcze kilka innych prowadzonych przez Flamakow i zaadoptowanych do
                        polskich klijetow ale raczej bym nie polecal
                        • Gość: Doktorek Re: Centrum Polskie - restauracja Zagloba IP: *.turboline.skynet.be 01.08.01, 16:05
                          W Bornem jest restauracja "De Soepketel", ktora poleca "polskie specjalnosci".
                          Warta polecenia. Zas miedzy Antwerpia i Bruksela, w Rumst jest
                          restauracja "Epicurus". Pani Teresa, wspolwlascicielka, to osoba
                          przesympatyczna i chociaz jedzenie niepolskie, ale b. dobre i atmosfera B.
                          mila. Tez polecam.
              • Gość: Mu! Re: Podawajcie swoje maile lub telefony . IP: 64.124.150.* 03.09.01, 17:59
                Ping. Zyjesz jeszcze? Jak czytasz to zyjesz. Jak zyjesz pisz do mnie
                franz_mauer@yahoo.com

Muuuuuuuuu! pozdrawia
    • Gość: mark Pytanie IP: *.*.*.* 31.07.01, 19:17
      Jak wyglada rynek pracy w IT w Belgii? Nie emigracja (jestem obywatelem Kanady)
      jedynie cos w rodzaju kontraktu/czasowy pobyt. Dziekuje z gory za opinie.

Pozdrawiam - mark
      • Gość: iii Re: Pytanie IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 31.07.01, 19:38
        Gość portalu: mark napisał(a):

> Jak wyglada rynek pracy w IT w Belgii? Nie emigracja (jestem obywatelem Kanady)
        >
        > jedynie cos w rodzaju kontraktu/czasowy pobyt. Dziekuje z gory za opinie.
        >
        > Pozdrawiam - mark

W 1999 bylo bardzo dobrze. Spodziewam sie ze nie jset duzo gorzej obecnie, bo nie
        ma tam tylu Hindusow co w USA i Kanadzie.
        Stawki takie jak w USa z tm ze podatki duzo wieksze.
        Przez agencje konsultingowa nie oblaca sie pracowac jako employee (najwyzej
        subkontraktor) bo strasznie zdzieraja. Czyli wniosek ze najlepiej jako freelance.
        Poza tym rynek IT jest tak naprawde glownie flamandzkojezyczny. Mozna przetrwac z
        angielskim ale nie jest to przyjemne.
        • Gość: mark Re: Pytanie IP: *.*.*.* 31.07.01, 19:46
          Dzieki! A jak z polaczeniem angielski i frncuski? Jak to wyglada od strony
          formalnej, tzn wiza, pozwolenie na prace itd? Z ktorej strony do tego podejsc;
          z Kanady, czy bezposredni kontakt z agencja w Belgii?
          • Gość: iii Re: Pytanie IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 31.07.01, 20:25
            Gość portalu: mark napisał(a):

> Dzieki! A jak z polaczeniem angielski i frncuski? Jak to wyglada od strony
            > formalnej, tzn wiza, pozwolenie na prace itd? Z ktorej strony do tego podejsc;
            > z Kanady, czy bezposredni kontakt z agencja w Belgii?

No wlasnie, w tym jest problem ze Flamandowie znaja oba te jezyki + flamandzki
            (dutch). Z reguly znaja lepiej angielski niz francuski ale miedzy saba rozmawiaja
            po flamandzku. W Brukseli, ktora jest dwujezyczna wiekszosc personelu IT to tez
            Flamandowie. Pewnym pocieszeniem moze byc to ze jesli w zespole jest ktos
            francuskojezyczny to staraja sie mowic po francusku. Poza tym znajomosc
            francuskiego napewno bedzie duzym plusem.

W Walonii natomiast gdzie mozna sie dogadac po francusku (prawie wylacznie), nie
            ma za duzo pracy. Co do pracy to jest mozliwe zalatwienie sobie freelance nawet
            dla obywatela Polski takze sadze ze tym bardziej dla Kanadyjczyka. Jest to
            procedura, ktora niestety jest dosyc upierdliwa (jak chcesz to podaj mi swego
            priva to Ci napisze). Aby byc zatrudnionym u kogos potrzebne jest pozwolonie na
            prace, ale bycie employee firmy konsultingowej nie jest zbyc oplacalne. Natomiast
            trudno jest przekonac jakas duza firma aby wystepowala o pozwolenie na prace.
            Co do formalnosci prponuje udac sie do ambasady Belgisjkiej w Kanadzie i wypytac
            sie jak mozna pracowac independent tam (moze to byc inaczej dla KAnadyjczyka).
            Firm rekrutujacych nalezy jak najbardziej szukac na sieci. Najlepszy uklad z taka
            firma jest aby jednorazowo znalazla klienta, zaplacic jej i do widzenia.

Pozdr
            • Gość: mark Re: Pytanie IP: *.*.*.* 31.07.01, 20:56
              haciam@yahoo.com

dzieki smile
              • Gość: EWA Re: Pytaniewyslanie sms z niemiec do Belgi IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.01, 13:01
                Mam pytanie nie moge wyslac sms z Niemiec do Belgi na komurce odpowiada ze
                numer nie znany w internecie poprzes sms.de pisze ze dostarczenie jest
                niemozliwe z Polski jednak dochodza wiadomosci na ten numer czy ktos zna
                rozwiazanie tej zagadki bede ogromnie wdzieczna pozdrawiam wszystkich Ewa
                • Gość: Doktorek Re: Pytaniewyslanie sms z niemiec do Belgi IP: *.unknown.uunet.be 18.08.01, 19:49
                  Pewnie jakies ograniczenia powodowane wzgledami komercyjnymi. Do abonentow
                  Proximusa (kierunkowe na 047..) najlatwiej dotrzec przez www.proximus.be, inne:
                  sprobuj www.advalvas.be
    • Gość: Magda Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: *.wanadoo.be 28.08.01, 21:59
      jajacek napisał(a):

> Moze ktos z Belgi zaglada na forum?

Czesc Forumowicze z Belgii. Koniec wakacji i pora wyciagnac ten Belgijski watek
      z zapomnienia. Wrocilam do pracy i mozna mnie zastac pod mailami w domu i w
      biurze. Odezwijcie sie. Moze uda sie zorganizowac jakies spotkanie w ramach
      Europaliow. Czolem wzystkim.

Magda

• Gość: Mu! Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) -> SOM IP: 194.78.136.* 02.09.01, 20:55

> jajacek napisał(a):
        >
        > > Moze ktos z Belgi zaglada na forum?

Moi !

(nie mylic z finskim moi moi smile

Jak widze jestes znow w pieknej Belgii i mozna sie spotkac. Hmm a moze grill u
        Ciebie tak za 2 tygodnie w weekend? Jajacek jest za trzeba tylko powiedziec
        reszcie (oczywiscie doktorkowi) no i Tobie smile))

Do zobaczenia na privie.
        • Gość: Doktorek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) -> SOM IP: *.unknown.uunet.be 03.09.01, 18:31
          Co prawda widoki pogodowe sa mizerne, ale moze w sobote cos zmontujemy?
          Jeszcze proponuje przeniesc sie na nowy watek, bo duzo przewijania sie zrobilo.
    • Gość: ealing Czy jeszcze pamiętacie polska mowa??? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 15:17
      Błagam nie BELGJA tylko BELGIA. Nie z Belgi tylko z Belgii. DLACZEGO WSZYSCY
      ODPOWIADAJĄ NIE ZWRACAJĄC UWAGI NA TK RAŻĄCE BŁĘDY?????????????????????
    • Gość: ober Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 193.194.145.* 03.09.01, 18:02
      co za pytanie... w belgii sa belgijczycy wink
      • Gość: i. Czy wiecie ze.... IP: *.chello.be 22.09.01, 11:34
        Czesc rodacy! Czy wiecie ze dzisiaj i jutro tzn 22-23.09 (11H00-18H00) w Parku
        Cinquantenaire w Brukseli odbedzie sie (a wlasciwie juz sie zaczal) Festiwal
        folkloru i kuchni polskiej smile)) Bedzie zapewnie przasnie (muzyka, tance,
        regionalna kuchnia), ale na pewno smacznie. Ja zaraz tam biegne...bedziecie??
        Pozdrowienia.
        • Gość: shookee Re: Czy wiecie ze.... IP: *.gtsgroup.com 26.09.01, 17:01
          ale jestem zly ze to dopiero teraz przeczytalem!!!!!
          • Gość: i. Re: Czy wiecie ze.... IP: *.chello.be 11.10.01, 20:51
            Czesc ziomale!
            Chyba wiecie ze trwaja EUROPALIA w Belgii. Wiecie prawda? Dla tych
            zapracowanych podrzucam adres: www.europalia.be
            Shookee mam nadzieje ze tym razem przeczytasz na czas smile
            W ten weekend znowu wiele fajnych wydarzen. Zajrzyjcie koniecznie na strone
            internetowa i przegladnijcie liste imprez, jest z czego wybierac....
            Ja na pewno ide na koncert Tomasza Stanko w Botanique, w sobote. Bedziecie??
            Pozdrawiam serdecznie.
            i.
            • Gość: Doktorek Re: Czy wiecie ze.... IP: *.turboline.skynet.be 11.10.01, 21:57
              Przeczytaj artykul o Europaliach w ostatniej "Polityce"
              • Gość: i. Re: Czy wiecie ze.... IP: *.chello.be 13.10.01, 18:12
                Czesc Doktorku. Przeczytalam smile To wszystko prawda, dlatego tak pokrzykuje na
                forum o Europaliach i dookola siebie tez. Dzisiaj na koncert pojdzie ze mna
                kilka osob, ktore znaja Polske jedynie z moich opowiadan. Jasne ze mogloby byc
                lepiej wszystko zorganizowane i rozreklamowane...wiele sie na to zlozylo. Ja
                jednak ciesze sie z tych imprez i mimo wszystko postaram sie obejrzec jak
                najwiecej. Probuje tez "zaciagnac" kilku niekrajan i troche im przyblizyc nasz
                kraj wink Pieknie prawda? smile)))
                Serdeczne pozdrowienia.
                i.
            • Gość: i. Re: Czy wiecie ze.... IP: *.chello.be 13.10.01, 08:45
              Hej! Mala pomylka - koncert odbedzie sie nie w Botanique, ale w Theatre Marni,
              25 Rue Vergnies, 20.30. No i jeszcze jedno warte obejrzenia - wystawa 60 prac
              Bruno Schulza w Centre d'Art de Rouge-Cloitre, Bruksela, codziennie oprocz pon
              i pt od 14.00 do 17.00 smile Pozdrawiam.
      • Gość: Stan Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) NIE POLAKCZYCY??? IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 12.10.01, 07:47
        "co za pytanie... w belgii sa belgijczycy"

Tak, Tak w w Rosji rosyjczycy w Indiach indyjczycy a moze indianie
        • Gość: ness Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) NIE POLAKCZYCY??? IP: *.wanadoo.be 11.12.01, 23:07
          Stan, dziekuje za troske o czystosc polskiego jeszyka! A juz stracilem
          nadzieje, ze istnieja jeszcze ludzie wyksztalceni. Mam ochote Cie pocalowac,
          ale nie lubie calowac mezczyzn, wiec przesylam pozdrowienia.
    • Gość: grzegorz Re: A czy Belgowie są SKĄPI? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.12.01, 23:34
      Jesli chodzi o Belgow, to powiem co zauwazylem, SKNERZY, np 1 Belg,
      juz moja rodzina, przywiozl tu do Polski dobre ichnie piwo i se wyobrazcie,
      butelki na wymiane wiozl z Borow Tucholskich do Bielska no i z powrotem do
      Belgii, hi hi, co za kretyn. > I to jest raz.
      A dwa to w Brukseli widzialem wiecej pedalow itp debili niz w Paryzu
      • Gość: Doki Re: A czy Belgowie są SKĄPI? IP: *.turboline.skynet.be 12.12.01, 08:19
        Belgowie nie sa skapi, bo zadna nacja nie jest skapa, to krzywdzace
        uogolnienia. Gdy bralem sobie do Belgii polskie piwo, butelki na wymiane
        wiozlem do Polski. Uwazam, ze to normalne, nazywa sie to troska o srodowisko,
        wiesz?
        Twoje inne obelzywe i glupie uwagi lepiej pozostawic bez komentarza.
        • anutak Re: A czy Belgowie są SKĄPI? 14.12.01, 12:36
          nie wiem czy sa skapi bo mieszkam tu dopiero od miesiaca
          lubie Belgie, ale czasami strasznie tesknie za Polska
          no i czuje sie tu jednak obco
          to za krotki czas zeby znalezc nowych znajomych i miec do kogo zadzwonic jak
          sie chce troche pogadac o niczym
          ciesze sie ze znalazlam to forum
          pozdrawiam wszystkich smile))
          • Gość: Doki Re: A czy Belgowie są SKĄPI? IP: *.turboline.skynet.be 14.12.01, 17:59
            Moim zdaniem wcale nie sa skapi, w kazdym razie nie bardziej niz rozsadny
            przedstawiciel kazdej innej nacji.
            Ze znalezieniem znajomych chyba nie powinno byc problemu, no chyba, ze jestes
            bardzo wybredna.? wink
    • Gość: Doki pierwsza rocznica IP: *.turboline.skynet.be 12.07.02, 23:32
      Odkopalem ten watek bo juz przeszlo rok minal od jego zalozenia, a watek okazal
      sie wazny.
      Jego zalozyciela nie ma juz wsrod nas. Ale Jacek zadzialal jak katalizator.
      Dzieki kontaktom, ktore wtedy powstaly, mamy dzis nasz maly klub, ktory stara
      sie spotykac i rozwija sie, powoli dochodzac do 20 czlonkow. Dzieki jajackowi
      poznalem paru naprawde fajnych ludzi.

Prosze o minute ciszy.
      • Gość: wolfram Re: pierwsza rocznica IP: *.ub.uni-leipzig.de 13.07.02, 13:48
        co sie stalo z "jajacek"
        znam go, bo on sie duzo udzielal na forach

Gość portalu: Doki napisał(a):

> Jego zalozyciela nie ma juz wsrod nas. Ale Jacek zadzialal jak katalizator.
        > Dzieki kontaktom, ktore wtedy powstaly, mamy dzis nasz maly klub, ktory stara
        > sie spotykac i rozwija sie, powoli dochodzac do 20 czlonkow. Dzieki jajackowi
        > poznalem paru naprawde fajnych ludzi.
        >
        > Prosze o minute ciszy.
        • Gość: Marek Re: pierwsza rocznica IP: 24.83.56.* 14.07.02, 20:46
          Troche moze Wam wydac dziwne bo facet nie z Naszego "terenu" pisze.Mieszkam w
          Canadzie-Vancouver od 17-lat wszystko jest ok.Ale nie wiem czemu jeszcze bedac
          malym chlopcem mnialem sentyment do Belgi.Czesto odwiedzam Europe,bylem w wielu
          jej krajach jednakze do Was nie trafilem jeszcze.Ale napewno to
          zrobie.Pozdrawiam z szacunkiem POLAKOW w BEGI.Marek.
        • Gość: Marek Re: pierwsza rocznica IP: 24.83.56.* 14.07.02, 20:50
          Troche moze Wam wydac dziwne bo facet nie z Naszego "terenu" pisze.Mieszkam w
          Canadzie-Vancouver od 17-lat wszystko jest ok.Ale nie wiem czemu jeszcze bedac
          malym chlopcem mnialem sentyment do Belgi.Czesto odwiedzam Europe,bylem w wielu
          jej krajach jednakze do Was nie trafilem jeszcze.Ale napewno to
          zrobie.Pozdrawiam z szacunkiem POLAKOW w BEGI.Marek.
    • Gość: Heniek Re: BELGJA !!!!Czy tam sa Polacy:)))))) IP: 24.83.56.* 16.07.02, 17:42
      Chcecie rozmawiac a tego nie robicie.pozdrawiam poprzed.Marka.No obudzcie sie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka