Dodaj do ulubionych

firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery

04.07.08, 03:23
Waldek miales racje,dzieki za rade,mialem kiedys firefoxa ,cos mi wtedy nie
pasowal,dzisiejszy jest znakomity i naprawde szybki,w polskiej wersji
aktualnosci sa z GW heheee mialem racje ,ze cos kombinuja
Obserwuj wątek
    • harlista Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 04.07.08, 03:31
      Miales poprostu w wersji angielsko jezycznej i dlatego ci nie pasowal
      Ja uzywam FF (versja angielska) od wielu lat i nigdy nie wrocilbym juz do IE
    • nad_oceanem Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 04.07.08, 08:36
      Ktos jeszcze uzywa IE????

pest_controller napisał:

> Waldek miales racje,dzieki za rade,mialem kiedys firefoxa ,cos mi wtedy nie
      > pasowal,dzisiejszy jest znakomity i naprawde szybki,w polskiej wersji
      > aktualnosci sa z GW heheee mialem racje ,ze cos kombinuja
      • harbourfront Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 04.07.08, 16:09
        Tak, wiekszosc ludnosci na planecie ZIEMIA uzywa IE.
        • nad_oceanem Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 00:32
          harbourfront napisała:

> Tak, wiekszosc ludnosci na planecie ZIEMIA uzywa IE.

E tam wiekszosc, juz jest prawie pol na pol.
          • harbourfront Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 01:04
            moze i 'prawie" co nie zmienia faktu ze wiekszosc ludzi uzywa IE.To
            dobry browser.
            • filipek.us Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 01:08
              www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
              • nad_oceanem Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 01:14
                Jakby byl dobry to nie zrezygnowalaby z niego prawie polowa uzytkownikow (w ciagu dwoch lat!!!).

• harbourfront Amatorzy 07.07.08, 01:43
                  To sie nazywa trend.W Polsce nie jest popularny poniewaz MS
                  przykrecil srubke z updates a jak wiadomo wiekszosc polakow jedzie
                  na kradzionych Windows.Nie zmienia to faktu ze konkurencja jest
                  zawsze mile widziana.Ja uzywam IE 7 i jestem zniego zadowolony.
                  • nad_oceanem Amator 07.07.08, 02:38
                    www.forbes.com/2004/09/29/cx_ah_0929tentech.html

harbourfront napisała:

> To sie nazywa trend.W Polsce nie jest popularny poniewaz MS
                    > przykrecil srubke z updates a jak wiadomo wiekszosc polakow jedzie
                    > na kradzionych Windows.Nie zmienia to faktu ze konkurencja jest
                    > zawsze mile widziana.Ja uzywam IE 7 i jestem zniego zadowolony.
                    • harbourfront Re: Amator 07.07.08, 02:42
                      Microsoft's Explorer may indeed still command the vast majority of
                      the Web browser market. But the "Browser Battle" is on again.
                      • jphawajski Re: Amator 07.07.08, 08:42
                        ile z tych 41% uzytkownikow fx uzywa tez ie?
                        te statystyki zaleza od tego kto to robi i co chce powiedziec.
                        ja pewnie tez jestem w tych 41% bo sciagnalem, zainstalowalem i
                        uzywalem jakis czas fx. ciekawe czy oni maja taka statystyke, ile
                        ludzi ma w kompie fx i uzywa go sporadycznie.

dla mnie wystarczjacym dowodem na to ze ie jest dobry jest to, ze
                        moge szybko i poprawnie otworzyc kazda strone w necie. poza tym od
                        momentu kupienia visty t.j. juz ponad rok, nie uzywam zadnych
                        programow antywirusowych i nie mialem ani jednego problemu z kompem.
                        dla mnie wystarczy. a ktory jest szybszy? jak ktos uzywa dialup to
                        moze jest to dla niego wazne.
                        w sumie temat mozna podsumowac. smieszni ludzie ze smiesznymi
                        problemami.
                        • maciekqbn Re: Amator 07.07.08, 20:27
                          jphawajski napisał:

> dla mnie wystarczjacym dowodem na to ze ie jest dobry jest to, ze
                          > moge szybko i poprawnie otworzyc kazda strone w necie.

Czy aby każdą?

A spróbuj to:

acid3.acidtests.org/

Powyższa strona została utworzona specjalnie w celu badania
                          kompatybilności przeglądarek ze standardami web. Tutaj masz więcej
                          informacji w tym temacie a także zdjęcie jak powinna wyglądać w/w
                          strona:

en.wikipedia.org/wiki/Acid3
                          Firefox przechodzi Acid Test 3 z dużo lepszym wynikiem niż ie7 (choć
                          też nie jest do końca kompatybilny).
                          • jphawajski Re: Amator 08.07.08, 03:37
                            po pierwsze nie spotkalem takiej strony ktora bylaby mi do
                            czogokolwiek potrzebna i ktorej moja przegladarka nie mogla otworzyc.
                            to o czym ty piszesz to sztuka dla sztuki. dobre dla tych ktorzy
                            pracuja nad rozwojem internetu i badaczy nowych technik. piszesz
                            jest standardem. dla kogo? dla ms ktory sworzyl najwiecej w tej
                            dziedzinie?
                            jestem pewien, ze jak tylko acid i bardzo wiele innych tego typu
                            aplikacji czy technik tworzenia stron sie przyjma, ie i inne
                            przegladrki beda je czytac.
                            miedzyczasie wiele z nich umra smiercia naturalna.
                            • artur666 Re: Amator 09.07.08, 12:13
                              Wszystko to tylko narzedzia do pracy, ale jeszcze nie widzialem, zeby muraz tak
                              sie podniecal na nowy model kielni lub lopate z nowym uchwytem.
                              Wyluzuj sie, bo juz niedlugo znowu bedzie powod do podniety, tylko czy ci
                              energii w takim tempie wystarczy...nie wiem. smile
                              • jphawajski Re: Amator 09.07.08, 12:21
                                nic nie rozumiesz. ta wojna trwa juz 8 lat. rozmowa z polakiem na
                                temat oprogramowania to "odwieczne" udowadnianie ze linuch jest
                                lepszy od windy. lubie ta dyskusje bo zawsze w niej wygrywam smile
                                • jphawajski Re: Amator 09.07.08, 12:24
                                  zreszta moderator tez uczestniczy w tej dyskusji bo wycial tu kilka
                                  nieistotnych postow smile)
                                  pozdrowienia dla moderatora.
              • waldek.usa Jak widac, Safari rosnie ciut ciut. 07.07.08, 06:10
                Pracujac na mac os tiger mialem okazje zobaczyc, jak sie sprawuje. Sredzio woly.
                Safari dla pc tez. Firefix bije na glowe. IE dopedzil S w wielu dyscyplinach,
                chociazby oferuje gadgets, calkiem jak widgets.
                Ale, na moim Vaio w wyscigach Fx - IE - S Fx wygrywa...

Na mac S jest wolniejsze niz na moim...i na odwrot...go figure.
                • waldek.usa PS Opera is an excellent pda/smartphone 07.07.08, 06:19
                  browser as far as scaling goes.
                • maciekqbn Re: Jak widac, Safari rosnie ciut ciut. 07.07.08, 20:36
                  waldek.usa napisał:

> Pracujac na mac os tiger mialem okazje zobaczyc, jak sie sprawuje.
                  Sredzio woly
                  > .
                  > Safari dla pc tez. Firefix bije na glowe. IE dopedzil S w wielu
                  dyscyplinach,
                  > chociazby oferuje gadgets, calkiem jak widgets.
                  > Ale, na moim Vaio w wyscigach Fx - IE - S Fx wygrywa...
                  >
                  > Na mac S jest wolniejsze niz na moim...i na odwrot...go figure.

Co ciekawe Safari przechodzi w 100% acid3 łącznie z smoothness
                  criterion. Czyli jest to najbardziej zgodna ze standardami web
                  przeglądarka. Pewne problemy z renderowaniem jakiś stron mogą
                  wynikać z tego, że są one celowo napisane niezgodnie ze standardem
                  aby poprawnie je renderował IE.
                  Odrębną kwestią jest szybkość przeglądarki. W tej kwestii najnowszy
                  FF jest najlepszy, choć różnica w stosunku do IE w zasadzie jest
                  niezauważalna.
                • cpt_klop Re: Jak widac, Safari rosnie ciut ciut. 08.07.08, 03:52
                  jestes jak zwykle naiwnym prostaczkiem cierpiacym na manie wielkosci.
                  Mozna wywiezc parobasa z Pragi ale Pragi z parobasa to juz nie.
                  • artur666 Wszystko to fajans. 08.07.08, 22:36
                    Mnie sie marzy samotny bialy zagiel i zero internetu.
                    • cpt_klop Re: Wszystko to fajans. 08.07.08, 22:42
                      i tu masz racje.
    • maximusa Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 16:54
      Mozecie sprawdzic ta strone, powo

www.eony.pl/blog/przyspieszanie-firefoxa/
      • jphawajski Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 07.07.08, 20:17
        sprawdzilem. u mnie ie7 otwiera strony szybciej niz fx3. nie jest to
        wielka roznica ale widoczna.
        fx otwiera strone kawalkami co moze sie wydawac ze otwiera ja
        szybciej bo uzytkownik widzi fragment strony szybciej. jednak jak
        liczy sie czas otwarcia calej strony ie ciagle jest szybszy.

dyskutujac na ten temat warto wiedziec ze vista i ie7 dziala
        perfekcyjnie na komputerach szybkich z przynajmniej dwoma rdzeniami,
        duza pamiecia dynamiczna, dobra karta graficzna i dobrym monitorem.
        na starych, wolnych dziala fatalnie. nie dziwie sie ze ci
        uzytkownicy wola fx.

przyklad ze zwijaniem strony (scroling). przy szybkim procesorze,
        duzej pamieci i szybkim monitorze, dziala perfekcyjnie plynnie. przy
        slabych przesuwa skokowo i nieprzyjemnie dla oka.
        • cpt_klop Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 03:46
          mozesz zdefiniowac co uwazasz za 'szybki komputer'?
          • jphawajski Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 08:54
            oczywiscie szybki to rzecz wzgledna. zalezy dla kogo szybki i do
            jakich zastosowan.
            mialem na mysli przecietny dzisiaj komputer do domowych zastosowan,
            z procesorem z min. podwojny rdzen, 2.5ghz, z pamiecia ram min. 2gb,
            hd sata, wzglednie dobra karta graficzna z pamiecia 256mb i dobrym
            monitorem z dvi i krotkim czasem reakcji. taki zestaw za min. $1,000
            w usa. zalozmy komputer $700 i monitor $300. w polsce pewnie dwa
            razy tyle.
            w sumie nic szczegolnego ale wiele polakow nawet takiego nie maja.
            trudno sie dziwic, ze nie lubia visty i ie.
            • szaletowy Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 22:59
              szczerze mowiac to naleze do takich szczesciarzy ktorzy maja ciagle
              IBM XP z GD 20 MB (single height) i karta graficzna CGA, co mi w
              zupelnosci wystarcza zeby grac Tetris czekajac na klientow na
              twarde. CIesze sie myslac ile zaoszczedzilem nie kupujac tego
              badziewia o ktorym ty piszesz z nabozenstwem.
              • ratpole Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 09.07.08, 06:53
                szaletowy napisał:

> CIesze sie myslac ile zaoszczedzilem nie kupujac tego
                > badziewia o ktorym ty piszesz z nabozenstwem.

A jednak gdybys mial takie badziewie to wiecej klientow na twarde wchodziloby do
                srodka chociazby po to zeby popatrzec jak grasz w Metal Gear Solid czekajac w
                kolejce na wolne miejsce na drongu zamiast tradycyjnie isc stawiac klocki za
                szaletem
      • pest_controller Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 04:50
        maximusa napisał:

> Mozecie sprawdzic ta strone, powo
        >
        > www.eony.pl/blog/przyspieszanie-firefoxa/
        w 3 to jeszcze nie dziala
        • maximusa Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 06:30
          Wpisz about:config ale bez zadnych innych znakow typu " ".
          U mnie dziala.
          • pest_controller Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 07:15
            dzieki,nie moge tego przeskoczyc:,,Na koniec kliknij prawym przyciskiem
            gdziekolwiek w oknie i wybierz Nowy -> Integer (New-> Integer). Nazwij tą linię:
            “nglayout.initialpaint.delay” i ustaw jej wartość na „0”."
            • pest_controller Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 07:54
              ok,poszlo,testuje hehee
              • pest_controller Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 08.07.08, 22:19
                moze przyspieszyl,nie wiem,wiem jednak jedno jest o wiele szybszy od pozostalych
                przegladarek,przynajmniej u mnie,a jakie dodatki proponujecie,jest tego
                duzo,przegladam i nie wiem na co sie zdecydowac,w praniu sie pewnie okaze hehe
                • jphawajski Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 09.07.08, 04:53
                  no cos ty, dodatki sa najwazniejsze. proponuje fanfary jak otwierasz
                  forum polonia i trzask palenia sie komputera jak go opuszczasz.
                  w czerwonym lisie napewno znajdziesz.
                  • pest_controller Re: firefox 3 jest o wiele szybszy od IE i Opery 09.07.08, 22:35
                    hehe napisalem co zamontowalem,widac komus sie nie spodobalo hahaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka