xurek 02.12.03, 18:56 ciotki z Bisa pouciekaly to nawet VIP czy Soup nie maja o czym pisac )))))) Xurek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek.usa Re: E tam, zaraz odwyk, tu prosze zajrzec 02.12.03, 19:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=9437104&a=9437525 Kto ma czas na stukanie? THANKSGIVING 2003 Les Premieres 1. Scallops with shallot/champagne vinaigrette sauce 2. Boneless Duck Breast with pineapple/cane sugar sauce 3. Dates with Bacon 4. Les Crudités et les fruits 5. Almonds/Raisins 6. Les Petites Saucissons L’entrée 1. Turkey gallantine – sausage/bread/raisin/apple stuffing 2. Garlic mashed potato 3. Sweet potato 4. Peas with butter sauce 5. Corn pudding 6. Regular stuffing 7. French bread L’Apres 1. Cheese/Fruit tray with port Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: E tam, zaraz odwyk, tu prosze zajrzec 02.12.03, 20:15 Bylo super, facet ma talent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: ale tu nudno :))))))))))))))))) IP: *.mt.sfl.net 02.12.03, 19:10 byl tu krzysio przez chwile, ale sie sploszyl a poza tym jak sie jest w pracy to tak nawet dla przyzwoitosci pasuje cos porobic a jak nie mam zbyt duzo czasu zeby sie uzerac to nowych watkow nie zakladam Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: jak sie nudzisz to mozesz 02.12.03, 20:37 VIP a Tobie co sie tak na seksualne wizje zebralo? Nadmiar sniegu czy mrozu, a moze pre-christmasowego shoppingu za duzo bylo w weekend? Z tym drapaniem to nalezy uwazac - teraz skora sucha, latwo sobie krzywde zrobic! A jak juz seks, to moze w saunie albo innym cieplym miejscu. Karelia - napisz cos o wybrykach w saunach - to podziala na VIPowa wyobraznie i przestanie zalecac zajecia dermatologiczne ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Sauna / Bastu 02.12.03, 20:59 hahah Agnieszko, na wyobraznie W saunie, jak sama nazwa mowi, siedzi sie nago. Ale zanim do tego dojdzie to trzeba sie troszke napracowac. zakladamy, ze mamy saune tradycyjna , taki drewniany domek gdzies nad jeziorem, w lesie. Na odludziu oczywiscie szwedzkim obyczajem, zeby nikt postronny w no saunie( to po finsku)/ bastu( to po szwedzku) nie przeszkadzal.Rozpalamy ogien, zeby sie kamienie nagrzaly do odpowiedniej temperatury, wyciagamy wiechcie galazek brzozowych z zielonymi listkami z lodowki. I idziemy do sauny dzielnie dzwigajac siatke z napojami chlodzacymi. Mysle, ze piwo to dobry pomysl dla panow, dla pan ewentualnie mineralka, poniewaz trzeba uzupelniac poziom wody w organizmie. Mocniejsze napoje nie sa wskazane, a wrecz nieodpowiednie, bo mozna dostac zawalu, a tego nie mamy w planie. I tak idziemy do tej sauny. Czy sami czy w kompanii? To zalezy. I jak ta kompania ma byc? Meska, damska czy tez mieszana czyli mesko -damska? To tez zalezy od uczestnikow saunowania/bastowania. Na miejscu rozbieramy sie do naga, przykrycie czesci wstydliwych jest dopuszczalne. Wskazane by bylo sie troche umyc przed wejsciem do przybytku, nastepnie rozsiadamy sie na polkach drewnianych. Najpierw na najnizszym pietrze , wraz z temperatura bedziemy sie przenosic na wyzsze polki. Jest ich zazwyczaj trzy. Dyzurny polewa kamienie woda z ceberka, tworzy sie para, ciela zaczynaja sie pocic, nagrzewaja sie, polmrok, stajemy sie coraz bardziej rozleniwieni... czas wyjsc i zanurzyc sie w wodzie jeziora po raz pierwszy... wypic troche bo pragnienie zaczyna meczyc... i do sauny. Rozmowy sa dozwolone, ale bron Boze nie meczace i nie wymagajace jakiegos powaznego myslenia. Relax, relax, relax.... Wejscia i wyjscia wraz z zanurzaniem sie w zimna wode powtarzamy ze 3 , 4 razy.... W czesci rozrywkowej okladamy sie w saunie tymi wonnymi wiechciami brzozowymi. Panow mozna okladac mocniej, wszak ich skora grubsza... Po zakonczeniu seansu w saunie/bastu czujemy sie jak nowo narodzeni a nie jak stare ciotki i dziady Forumniaste. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Sauna / Bastu / Bania ;o) 02.12.03, 21:25 No dobra ale co potem? Co potem? Jak sie juz jest takim nowonarodzonym i rozkosznym :o) To ma sie jeszcze sile, chec i pomysly na jakis VIP-odpowiedni ciag dalszy? A te witki i okladanie sie to tu, to tam jakos mi dziwnie mozliwosci dominatrix przypominaja ale to pewnie ja mam paskudnie kinky wyobraznie - juz sie wstydze i czerwienie. Co to tez ci nasi bracia Rosjania w takiej bani wyprawiali - na wolowej skorze by nie spisal ;o) No chyba, ze by sie w skore ubral i bacikiem pookladal. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Sauna / Bastu / Bania/ Laznia ;o) 02.12.03, 21:33 sluszne spoztrzezenie , sluszne!! Te witki, okladanei to ma jakis taki podtekst S/M . To sprawia przyjemnosc okladanemu i okladajacemu. Jest wersja, z emozna sie okladac samemu i w ten sposob dozowac przyjemnosc. Reszta moze sie patrzec. Co po tym?Najpierw jest sei zmeczonym, takim troche rozleniwionym, cialo rozgrzane, krew zaczyna krazyc coraz lepiej, w panow wstepuje wigor, dziewczyny maja buzki jak maliny albo krew z mlekiem , oczy blyszcza, dowcip sie wyostrza, mysl jasnieje...... No jak juz mowilam w czleka wstepuje nowy duch, jakby sie na nowo narodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:15 toc to lato, goraco))Luizoooo Wlasnie jednym okiem zerkam na Nicholsona , znowu jakiegos szalenca gra, ale rzeczywiscie wyglad, spojrzenie zupelnie crazy a nawed mad Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:23 Zeby sie tak calkiem rozgrzal, to Xurek - odpowiedzialna za poczecie watku - powinna dorzucic jakiego Toblerone albo innego Lindta. Nie ma radosci zycia bez dobrej czekolady! Z tym to sie moze i VIP zgodzi chociaz kto Go tam wie - On pewnie by wolal "Finladia Vodka i ciepla pieszczotka". ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Watek zaczyna sie rozgrzewac n/t 02.12.03, 22:35 To ja w ramach rozgrzewania dorzuce ratownika z lokalnego basenu, butelczyne rieslinga oraz tluszcz z goanny do nacierania zmeczonych zima cial. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Sauna koedukacyjna 02.12.03, 22:40 Moze panowie nie wiedza ze to sauna koedukacyjna? Pozdrawiam siapiaco z ogrodu jak z sauny Luiza-w-Ogrodzie ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸. .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º> Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Jako forumowy linkowiec (w/g C-J) 02.12.03, 23:07 podrzucam www.sauna.org/ ...zajety opowiesciami o knajpie dla Karelii... Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:08 Na bezrybiu i rak ryba, wiec sie wlacze.... Inni pewno pracuja na swoje sauny podnieceni tym co opisujecie. No i riesling to sikacz, nie lebszy nisz jabcok! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:17 Loldiii( pozwolisz, ze Cie tak mietko nazywam) toz to kopalnia wiedzy na temat sauny/bastu. Nooooo niech sie niewiedzacy najpierw doksztalca, a pozniej zrzuca ubrania iiii biegusiem do sauny/bastu.Uustalcie, czy ma byc koedukacyjnie, czy oddzielnie, czy mamy chlostac sie nawzajem, czy ktos napoje zorganizuje, co po saunie ....No organizacja, niech ktos sie zajmnie organizacja.Stary P. kazdy bedzie pic to co lubi, ale bez mocniejszych trunkow, bo czeba bedzie karetke wzywac, stare serca nie wytrzymaja, choc duch w nich mlody iiii ochoczy. Ja ide spac, bo juz pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:24 >>>Stary P. kazdy bedzie pic to co lubi, ale bez mocniejszych trunkow, bo czeba bedzie karetke wzywac, stare serca nie wytrzymaja<< Swieta nieprawda. U nas w Gorod Shakhtiorsk na Sachalinie (45 km na polnoc od Juzhno-Sakhalinsk) w saunie pijemy tylko gorzalke i zakaszamy lokalnym wedzonym lososiem i lososiowym kawiorem. Zczynamy siedzenie od polek gornych (bo poczatkowo tam znosnie)z kroch powoli zsuwamy sie w dol (jak rosnie temperatura i ilosc wypitej gorzalki). Wyskakujemy do wody (trzeba by bylo lod rabac) ale tarzamy sie w sniegu .... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:31 Stary P. zeby sie saunowac wg Twej recepty, to trzeba byc prawdziwym Sybirakiem, albo co najmniej czlowiekiem radzieckim. Inny normalny ma slabe szanse na przezycie takiej bani. ja osobiscie nie ryzykuje, moze inni sa odwazniejsi. Ale bez brawury, panowie. Trup w bani jest malo zabawny- zamiast byc zimnym trupem jest goracym nieboszczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:38 Juz nie ma ludzi radzieckich .... Sami Rosjanie, z przyplatanym obcokrajowcem czy dwoma. Co to u Was tak slabo? Nic dziwnego ze Absolut sie nie sprzedaje! Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Sauna koedukacyjna 02.12.03, 23:47 PS. Pod nieobecnosc mego kolegi, VIPa, pozwole sobie napisac: my nie dansjory, my jeb.ki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Sauna koedukacyjna IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:13 Moze tam siedza , bo Banja to ruska sauna , a tam z barkiem sauna Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Sauna koedukacyjna 03.12.03, 10:46 nie tylko ja sie "zlozylam " na wspomnienia- to praca calego kolektywu damsko- meskiego tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Sauna / Bastu/Sopot ' 68 -78 , co za czasy :) IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 03.12.03, 00:01 Na miejscu rozbieramy sie do naga, przykrycie czesci wstydliwych jest dopuszczalne ,... =============================================================================== Ja tam sie , ku#wa nie mam czego wstydzic , prawdziwego deba po korzeniu poznasz a nie po koronie ,... Teperatura 112/115 C ,... Woda do polewania ,... Koniecznie herbata z miety (polecam palaczom) co przedluza z 10 ciu do 12 tu minut breaking point ,... Po moich 18 tych imieninach , pol roku pozniej moj starszy koles zabral mnie do Sopotu fiacikiem do sauny (ok 100 metrow na zachod od molo) na plazy ,... Pierwsze nagie cialo kobiety na zywo , pozniej kilka innych i nic , (czego sie obawialem ) po seansie , kapiel w oblodzonym Baltyku z recznikiem na karku a po wyjsciu z morza i tak nie bylo co chowac bo "instrument rozrywkowy" gdzies w okolicy slepej kiszki sie schowal po kilku minutach ,... To byly czasy ,... Dzis moj spec od serca , Dr Curtis a cardiologist ,... Aaaa , co tam duzo gadac , kantuje ile razy moja naj jedzie odwiedzic ciocie w condo , ja tez sie zabieram ,... Maja piekna saune , zamiast Baltyku , Puget Sound , a ja wygladam jak wariat lecac w reczniku do zatoki , reszta prysznicem sie onanizuje ,... A wszystko to je nie to co kiedys bilo ,... Dzieki za trip/wspomnienia Karelio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 no i wez tu kuzwa cos napisz IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 13:07 jak tylko cos fajnego uda mi sie napisac to tak te chamy skrupulatnie to wytna, ze nawet slad nie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
xurek wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 14:14 tematy "jak tu nudno", "ale jestescie beznadziejni", "mam sie lepiej od was wszystkich", "moj kraj jest najlepszy na swiecie" zawsze sa na czasie ))))) czyz nie mam racji )? Xurek - znawca - Prirma ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 14:19 podrapalas sie juz? nie zapytam w co, bo znow glupole wytna Odpowiedz Link Zgłoś
xurek VIPie, 03.12.03, 14:22 damy sie nie drapia, a jezeli sie drapia, to w odosobnieniu i o tym nie mowia. Poza tym nie rozumiem zwiazku miedzy moim postem a Twoja odpowiedzia. Xurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: VIPie, IP: *.mt.sfl.net 03.12.03, 15:07 to juz zapomnialas co ci radzilem robic jak sie nudzisz? ale oczywiscie cenzory zadbaly o to by ta rada zniknela Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 14:55 xurek napisała: > tematy "jak tu nudno", "ale jestescie beznadziejni", "mam sie lepiej od was > wszystkich", "moj kraj jest najlepszy na swiecie" zawsze sa na czasie ))))) > > czyz nie mam racji )? > > Xurek - znawca - Prirma ))) Dzieki watkowi zaczynam rozwazac budowe sauny nad moim stawem :o) Xurek - gdzie te szwajcarskie czekolady ku oslodzie watku - nie badz wisnia, podziel sie Dobrze sie tak przymowic o "drapane" jakby to zapewne ujal pan VIP. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleun Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 16:34 Jest jeszcze jeden temat: paszportowy. Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: wiedzialam, ze wam sie temat spodoba :))))) 03.12.03, 16:38 kameleun napisała: > Jest jeszcze jeden temat: paszportowy. > Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda. No i zarcie - kazdy temat z zarciem tez sie zawsze swietnie rozwija - te barszczyki, serniki, sledziki, ogoreczki prosto z beczki i inne ryby, grzyby, sosy - zaraz poplynie litania, co u kogo jest, czego nie ma a za czym kto teskni najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Przez sekunde pioro...znaczy sie mouse mi 03.12.03, 16:49 kameleun napisała: > Jest jeszcze jeden temat: paszportowy. > Zaraz zaloze watek dla jaj. Zobaczysz jakie dyskusje beda. drgnela, aby cos wtracic, ale poczekam, hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
kameleun Re: Przez sekunde pioro...znaczy sie mouse mi 04.12.03, 15:37 12 wpisow a myslalem ze bedzie troche wiecej. Moze watek paszportowy zamiera? Odpowiedz Link Zgłoś