Dodaj do ulubionych

emocje......?

30.01.02, 18:04
Mam pytanie do wszystkich mieszkajacych w Ameryce. Napiszcie jek emocje
zwiazane z 11.09.2001. Szczerze to troche przycichlo.Ciekawi mnie co sie
dzieje w miejscu dawnego WTC? Czy jeszcze zbieraja gruzy?
A jak Amerykanie,jak ich samopoczucie?
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: emocje......? 30.01.02, 19:34
      lakris napisał(a):

> Mam pytanie do wszystkich mieszkajacych w Ameryce. Napiszcie jek emocje
      > zwiazane z 11.09.2001. Szczerze to troche przycichlo.Ciekawi mnie co sie
      > dzieje w miejscu dawnego WTC? Czy jeszcze zbieraja gruzy?
      > A jak Amerykanie,jak ich samopoczucie?

Dla ciebie specjalnie wyjzalem przez okno smile)
      WTC juz gruzu nie ma --> tzn ponad powierzchnia ziemi (na boku... palilo sie
      ponad poltorej miesiaca... w podziemiach) wyglada teraz jak...plac budowlany....
      z duza dziura w ziemi... niedlugo bedzie projekt nowego WTC... maja zaczac
      odbudowe w rocznice ataku. Moje emocje? Po prawie 5-ciu miesiacach...jak to sie
      mowi, czas leczy rany, nawet mimo tego ze bylem dosc bezposrednim swiadkiem tego
      wszystkiego, nie odczowam juz prawie skutkow. Na poczatku bylo gorzej..np nie
      uzywalem metra przez ponad miesiac (bylo jeszcze pare innych powodow np. to ze
      tlok sie wzmogl w godzinach szczytu, z powodu tego ze pare linni zostalo
      unieruchomionych przez atak)... ale wiesz wygoda w koncu zwycieza...ile mozna
      plywac promem hehe albo taksowkami ( na zlosc jeszcze co drugi kierowca nazywa
      sie Muhammad)..... tak ze widzisz... nie jest wesolo...ale nie jest juz strasznie.
      • Gość: Don Re: emocje......? IP: *.uc.nombres.ttd.es 30.01.02, 20:35

Jest takie powiedzenie:musztarda po obiedzie,albo obudziles sie poznawo!
      • Gość: Biala Re: emocje......?do jot23 IP: *.qc.sympatico.ca 30.01.02, 22:19
        Czy Ty nie pochodzisz z O.w.c.a?
        • jot-23 Re: emocje......?do jot23 30.01.02, 22:23
          Gość portalu: Biala napisał(a):

> Czy Ty nie pochodzisz z O.w.c.a?

hmmm... jesli nie wiem o co chodzi to chyba znaczy ze nie :>

z polski pochodze z b.a.e.o.t.k. smile
          • Gość: ESL Re: emocje......? IP: *.sympatico.ca 30.01.02, 22:34
            Glupio sie przyznac, ale gdy pod koniec listopada bylem w NYC, poszedlem razem
            z innymi turystami zobaczyc Ground Zero. Moja corka, ktora jest teraz w NYC na
            serii jakichs wykladow, tez juz ma za soba te wizyte.
            Przedziwne uczucie. Niby NYC ten sam i ludzie sie spiesza, i wszystko wciaz
            drogie jak dawniej (albo jeszcze bardziej zwazywszy niska wartosc
            kanadyjskiego dolara) a w srodku Manhattanu to miejsce.
            Wojna? Kleska zywiolowa? Palec bozy? I jeszcze ten tlum gapiow, ja wsrod nich
            z takim samym zazenowaniem ale przeciez i ciekawoscia.
            Moj syn byl w NYC 1 grudnia gdy byly tam imprezy pod haslem Canada loves NY,
            jest to jednak bardzo specjalne miasto i wszystko, co go dotyczy przezywa sie
            bardziej intensywnie.
            Mylisz sie, Don, to nie jest musztarda po obiedzie - to chyba dopiero teraz
            widac jak straszna rzecz sie stala. Sprzatanie wciaz trwa a niedawno urodzil
            sie w Kanadzie synek czlowieka, ktory zginal 9 wrzesnia (kolejne dziecko - od
            urodzenia ofiara tej tragedii). To sie jeszcze dlugo nie skonczy.
            • Gość: Renka Re: data tragedii IP: *.home.cgocable.net 30.01.02, 23:13
              Synek tego czlowieka, ktory zginal dwa dni przed ta tragedia? A gdzie on wtedy
              zginal? Bo tragedia chyba wydarzyla sie dwa dni pozniej niz napisales, ESL.
              Niewiarygodne, cala rodzina zwiedzala to miejsce i zeby daty nie zapamietac..
              Widac , ze czytasz gazety, ESL, czytaj dokladniej.
              • Gość: ESL Re: data tragedii IP: *.sympatico.ca 30.01.02, 23:17
                Gość portalu: Renka napisał(a):

> Synek tego czlowieka, ktory zginal dwa dni przed ta tragedia? A gdzie on wtedy
                > zginal? Bo tragedia chyba wydarzyla sie dwa dni pozniej niz napisales, ESL.
                > Niewiarygodne, cala rodzina zwiedzala to miejsce i zeby daty nie zapamietac..
                > Widac , ze czytasz gazety, ESL, czytaj dokladniej.

Renka, tak sie staram pilnowac i spellingu, i ortografii a tu taki blad - nawet
                nie wiesz jak sie czerwienie smile Stary juz jestem - wiesz jak to jest, daty z
                przedszkola sie pamieta, a co bylo wczoraj na obiad to juz nie. Ale mam Ciebie -
                zawsze mnie przywolasz do porzadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka