Gość: Mirko Re: windows 2000 czy Mil. Edition? IP: *.union01.nj.comcast.net 02.02.02, 15:29 ZDECYDOWANIE (!) 2000 (i najlepiej na partycji NTSF) z service pack 2 i innymi dodatkami. v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp <- dla wszystkich wersji (także pirackich - bez obaw...) "Me" jest jedna z najmniej udanych wersji, mimo że ładnie wygląda i jest niewymagające przy instalacji. Zdarzają się konfiguracje sprzętowe, gdzie "Me" będzie się zachowywało poprawnie i bezproblemowo, ale z moich doświadczeń to niestety tylko jakieś 25% przypadków. Najlepszą jest XP Pro., ale legalne wersje można instalować tylko raz, tak że do dwóch komputerów trzeba kupić dwa razy a nie jest tanie: $300-$400 za pełną wersję. Jestem programistą i przed komputerem spędzam 8-10 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Dodatkowo... IP: *.union01.nj.comcast.net 02.02.02, 15:32 Zapomniełem dodać: Nie warto kupować pełnych wersji Windows. Są drożesze a "Upgrade" jest też pełna wersją, choć przy instalacji "na czysto"/"od zera", trzeba mieć CD z jakiejkolwiek poprzedniej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Dodatkowo... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.02, 15:43 No kolego, jezelu polecasz Xp to nie za bardzo sie znasz na OS.To jest piece of shit.ABSOLUTNIE nie istaluj XP.Ogrona ilosc bledow and is crashing. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Dodatkowo... 02.02.02, 16:02 Gość portalu: Kliken napisał(a): > No kolego, jezelu polecasz Xp to nie za bardzo sie znasz na OS.To jest piece of > > shit.ABSOLUTNIE nie istaluj XP.Ogrona ilosc bledow and is crashing. Kliken, ja mowie z mojego osobistego doswiadczenia, moj pc w domu chodzi odkad zainstalowalem XP (ze 3 miesiace temu), rebootowalem go moze 2-3 razy i to tylko dlatego ze wymienialem drivers (aaa nastepna zaleta XP, np konfiguracja IP jest robiona on-the-fly), wszystkie stare programy mi chodza (w odroznieniu od 2000 gdzie mialem sporo problemow), i suspend mode, w koncu dziala, nie ma tak jak ze WSZYTKIMI poprzednimi systemami, ze zasypia i jesdyny sposob zeby z tego wyjsc to wylaczyc z pradu. na razie, co do bugs, to normalka, jak do tej pory nie bylo takich ktore by dotyczyly zwyklego smiertelnika , poza tym mozna sobie ustawic automatyczne updates i masz problem z glowy, to jest common sense zeby sprawdzac site MS na Patches.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Dodatkowo... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.02, 16:58 Zapewniam cie ze nikt z professional nie uzywa XP. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Dodatkowo... 02.02.02, 17:03 Gość portalu: Kliken napisał(a): > Zapewniam cie ze nikt z professional nie uzywa XP. ehh mozna pisac i pisac... dalem z 10 wystarczajacych powodow zeby wybrac XP zamiast 2000, ale to osobisty wybor w koncu, chcesz uzywac co innego , twoja sprawa. co znaczy professional? ja jestem professional i uzywam )) na tym forum juz masz dwoch --> bo Mirko mowi ze programuje i poleca XP, moze to "canadian professional" nie uzywaja? a to inna para kaloszy na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Dodatkowo... do Kliken IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.02, 22:07 Kliken :nie poprawiaj Mirko.Facet wie co mowi a jesli masz watpliwosci sledz jego wypowiedzi w dziale komputery.Niewiele wiesz o windows XP.To bardzo dobry ale i wymagajacy system tak co do hardware jaki i software.Mysle rowniez ze powinienes pisac po polsku ,nawet jak od czasu do czasu "pleciesz" to i tak ci to lepiej wychodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student hmmmmm placic MS ??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.02.02, 17:03 Gość portalu: Mirko napisał(a): > ZDECYDOWANIE (!) 2000 (i najlepiej na partycji NTSF) z service pack 2 i innymi > dodatkami. > > <a href="http://v4.windowsupdate.microsoft.com/en/default.asp">v4.windowsupdate > .microsoft.com/en/default.asp</a> <- dla wszystkich wersji > (także pirackich - bez obaw...) Nie wiem gdzie jestes.. ale w Polsce placic tyle nie trzeba.... bo Polska slynaca z piractwa i na stadione "10 lecia" za sadze, ze zmiescisz sie w mniej niz 30 zlotych... A od czego np. DirectConnect, gdzie znajdziesz wszystko i w sumie za darmo (prawie) ino miec stale lacze ;o) pozdrawiam... > > "Me" jest jedna z najmniej udanych wersji, mimo że ładnie wygląda i jest > niewymagające przy instalacji. > Zdarzają się konfiguracje sprzętowe, gdzie "Me" będzie się zachowywało > poprawnie i bezproblemowo, ale z moich doświadczeń to niestety tylko jakieś > 25% przypadków. > > Najlepszą jest XP Pro., ale legalne wersje można instalować tylko raz, tak że > do dwóch komputerów trzeba kupić dwa razy a nie jest tanie: $300-$400 za pełną > wersję. > > Jestem programistą i przed komputerem spędzam 8-10 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko 2000 IP: *.union01.nj.comcast.net 02.02.02, 20:52 W pracy od dwóch lat używam 2000 i od paru miesięcy XP na laptopie. W każdym wypadku mam i używam z tym sporo oprogramowania, n.p. 3 ostatnie wersje MS Access, 3 VB (5,6 i .Net), SQL Server itd. Zawieszenia ("crashe") w 2000 zdarzyły się może ze 2-3 razy a na XP pewnie z raz. Jako nowszy, XP jest bardziej wymagający sprzętowo, wiele urządzeń nie ma sterowników a podstawienie tych z 2000 nie zawsze skutkuje. Kosztuje, ale Odpowiedz Link Zgłoś
volny_ Tylko 2000 + ZABEZPIECZNIE 03.02.02, 20:57 ale ja i przed tym windows sie zabezpieczylem mam druga pelna identyczna kopie win 2000 na polce a pliki mam na drugim twardym dysku i mam spokoj zobacz darnowa informacja na razie po ang ALE MA OBRAZKI MOZNA ZROZUMIEC BEZ CZYATANIA ________________ Here, you can have a free complete information on some essential for the people subjects - if you only feel that you need to know : <A HREF="http://www.free-free-info.com"> - How to be happy together forever - a secret of an ideal, long-lasting marriage - How to attract a perfect partner (a life companion, or a business partner) - How you can improve a quality of your life by knowing to successfully deal with your stress - How to protect your data in your computer from virus, hackers or children at the same time - How to save more your money legaly on tax </A> WITOLD@VOLNY.COM Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Tylko 2000 + ZABEZPIECZNIE 03.02.02, 21:50 volny_ napisał(a): > ale ja i przed tym windows sie zabezpieczylem > mam druga pelna identyczna kopie win 2000 na polce > a pliki mam na drugim twardym dysku > i mam spokoj > zobacz darnowa informacja na razie po ang > ALE MA OBRAZKI MOZNA ZROZUMIEC BEZ CZYATANIA > ________________ > Here, you can have a free complete information > on some essential for the people subjects > - if you only feel that you need to know : > <A HREF="http://www.free-free-info.com"> > - How to be happy together forever - a secret of an ideal, > long-lasting marriage > - How to attract a perfect partner (a life companion, or a > business partner) > - How you can improve a quality of your life by knowing to > successfully deal with your stress > - How to protect your data in your computer from virus, > hackers or children at the same time > - How to save more your money legaly on tax </A> > > WITOLD@VOLNY.COM > Witold ale zes stronke trzasnal! Uzywales wogole XP? czy masz jakies AUTENTYCZNE zastrzezenia ktore by tu mozna przedyskutowac, ja chetnie pogadam na ten temat (mowie o prawdziwych problemach ktorych mozna sie nabawic od uzywania XP, a nie "pelno bugs" i "nikt nie uzywa" ))) na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: jot23 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.02, 22:14 Idz przez help do "Go to windows newsgroup".Kopalnia informacji o problemach i lekarstwach na niedomagania Win XP,co wcale nie znaczy ze ten system jest niedobry.Mam ,uzywam i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś