Dodaj do ulubionych

problemy z koncentracją

29.11.11, 16:38
Cześć wszystkim :)
Czy Wy też macie problemy z koncentracją? Jak sobie z tym radzicie? Mam do napisania pracę dyplomową ale za nic nie umiem się za nią zabrać - godzinami oglądam filmiki na utube albo demotywatory, a jak już zmuszę się by zasiąść nad pracą to tylko patrzę tępo w ekran i nie przychodzą mi żadne pomysły. Kiedy coś czytam w ogóle tego nie rozumiem, myśli mi krążą. I tak od wielu tygodni. Czas ucieka i jak tak dalej pójdzie to się nie wyrobię i zawalę rok. Nie myślę tak wiele o jedzeniu, dla odmiany ciągnie mnie do alkoholu, więc w sumie wychodzi na to samo. Chodzę od dawna na terapię ale nie czuję znacznej poprawy. Może macie jakieś rady na to jak się zabrać do pracy i nie zawalić obowiązków? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • daisy1231 Re: problemy z koncentracją 29.11.11, 17:54
      Hej.
      Moim zdaniem wskazane by było, jakbyś spróbowała sieęrzestawić na myślenie najpierw obowiązki potem przyjemność. I trzymała się tego. Oczywiście, oprócz weekendów, wtedy nie tykasz nauki, pełen relaks. Ale od poniedziałku do piątku włącznie staraj się chociaż godzinkę popracować. I zobaczysz, potem Ci już to wejdzie w nawyk i nie będzie takie trudne. Najgorzej zacząć. i postaraj się to tak rozplanować, żebyś wieczory miała dla siebie i dobrze by było od czasu do czasu na basen wyskoczyć czy na siłkę. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Ciebie.
      • flying_pietruszka Re: problemy z koncentracją 29.11.11, 19:20
        Dzięki daisy1231 za odpowiedź :)
      • daisy1231 Re: problemy z koncentracją 29.11.11, 19:20
        A ww ogóle to fajny masz nick latająca pietruszka, he, he
    • daisy1231 Re: problemy z koncentracją 29.11.11, 19:22
      Nie ma za co kochana. Chyba zmienię nicka na Daisy po prostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka