Gość: Artur
IP: *.dynamic.chello.pl
10.01.13, 11:11
Hej, wróciłem właśnie z mojego drugiego pobytu w Rumunii i mam takie pytanie. Czy w Polsce można znaleźć piwo z tego kraju? Np. ursus lub timisoreana.
Druga sprawa to piwo w Rumunii jest strasznie tanie! W naszym kraju nie widziałem jeszcze piwa lanego w butelki 2,5l, a w Rumunii to norma i kosztują 5-6 lej w supermarketach, przecież to tyle co nic, w pl za taką ilość zapłacimy 2x więcej. A najlepsze jest to, że mi to piwo całkiem smakuje, nie odpycha mnie od niego - pamiętam jak za pierwszym razem zobaczyłem ta wielka plastikową butelke od razu byłem sceptycznie nastawiony ale spróbowałem i naprawdę mi smakowało. W Polsce jak kupisz 0,5l piwo za 1,40 z jakiegoś supermarketu to sie tego pić nie da, a taki timi jest ok. Tak, więc dlaczego my Polacy nie mamy piwa pakowanego w 2,5 litrowe butelki w cenach 5-6 zł :D? A może gdzieś można takowe kupić i ja o tym nie wiem? Nawet gdy byłem na słowacji to na pierwszej lepszej stacji benzynowej widziałem takie piwa.
Dodam, że piwa 0,5l w puszkach czy butelkach są w cenach jak u nas czyli ok 2 lej za piwo.