Dodaj do ulubionych

jajniki a bulimia

08.12.04, 14:45
od 6 lat mam ataki bulimiczne....... ostatnioi coraz rzadziej, ale w chwilach kryzysu, sesji, depresji- czesciej. nie mam napadow obzarstwa po prostu sa dni kiedy brzydze sie jakimkolwiek jedzeniem w moim zoladku
od 2 lat walcze z torbielami na jajnikach.... mialam juz cala mase terapii... punkcji i operacje.. wczoraj przeczytalam w czaspopismie psychiatrycznym, ze po 3 latach chgoroby 70% bulimiczek cierpi na torbiele... jestem przerazona, myslalam ze to pech, niesprawiedliwosc losu...... a wyglada na to ze sama do tego doprowadzilam...
wczoraj postanowilam ze to koniec...
czy ktos ma podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • wika22 Re: jajniki a bulimia 08.12.04, 15:03
      czy odczuwa sie jakis charakterystyczny ból przy chorobie jajników??, ja mam
      bulimie od 5 lat, byłam u ginekologa kilka miesięcy temu i dowiedziałam sie ze
      mam nadżerkę w początkowej fazie, były lekarstwa i te sprawy ale kilka tygodni
      temu pojawiły sie u mnie bóle w dole brzucha , bardzo nieprzyjemne, nawet przy
      większym wysiłku albo gwałtownym ruchu, nie wiem moze panikuje, ale czy
      mogłabys mi cos napisać na ten temat?? byłabym wdzięczna
      • djbunny Re: jajniki a bulimia 08.12.04, 18:38
        malutka......powinnas isc do lekarza. masz taka mozliwosc?? torbiele sie leczy farmakologicznie, im wczesniej tym lepiej bo mozna sie nabawic niedroznosci jajowodow etc.......... u ciebie to na pewno nic groznego... nie ma sie czego bac....
        gratuluje 6 dni....... u mnie to dopiero 2.
        • wika22 Re: jajniki a bulimia 08.12.04, 19:15
          dzięki, na pewno pójde do ginekologa w tym alebo w przyszłym tygoniu, boje sie
          bo mnie boli ale nie bede sobie dobierać do głowy ,tobie zycze wytrałosci za
          każdym razem jak bedziesz chciała sie najesc i zwymiotować przypomnij sobie ile
          cie to zdrowia kosztuje... wiem wiem łatwo sie mówi ja juz miałam problemy z
          zebami kupe kasy wydałam a co dalej to robie ...ok pozdrawiam
    • lhasa1 Re: jajniki a bulimia 09.12.04, 17:22
      ja choruje na bulimie od 5lat i nigdy zadnych problemow z jajnikami ani innych
      ginekoklogicznych nie mialam. wrecz jak to opisal doktor wzorowo. widac nie ma
      reguly..
      teraz 3miesiac jestem czysta i zaczynam zapominac jak to jest byc chorym,
      dziewczyny naprawde warto, cale zycie sie przewartosciowuje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka