Dodaj do ulubionych

DO TYCH CO ZWYCIĘŻYŁY

01.12.05, 20:44
Mam ogromną prośbę do tych szczęśliwców którzy wygrali wojnę z tą okropną
chorobą: JAK TO ZROBIĆ? Jestem całkowicie świadomw że 95% z was skieruje mnie
do specjalisty, ale tu pojawia się problem gdyż jestem w tej chwili poza
granicami kraju i nie mam możliwości skorzystania z pomocy lekarzy- i nie
jest to wymówka. Prosze napiszcie jakiekolwiek wskazówki od czego zacząć bo
wiem że najważniejsze są małe kroczki którymi m,ożna coś zdziałać a ja
naprawde się boję- jestem przwrażona. Szukam jakiejkolwiek rady co powinnam
zrobić..
Licze na zrozumienie i jakąkolwiek pomoc - bo nie odpuszcze, ja tez chce
wygrać..........
Obserwuj wątek
    • sarling Re: DO TYCH CO ZWYCIĘŻYŁY 01.12.05, 21:07
      To prawda, że terapia jest niezbędna, ale to co jest najważniejsze to
      autentyczna WOLA wyzdrowienia i zgoda na wszelkie tego konsekwencje. To znaczy,
      że trzeba uznać, że trzeba się zmieniać, pilnować się, być zdyscyplinowanym.
      Trzeba uznać też, że zdrowienie to robienie kompletnie czego innego niż do tej
      pory - mam na myśli kwestie związane z jedzeniem. Bez tej woli - ani rusz.
      Wierzę, że Tobie też się uda! Pozdrawiam!
    • divina ZA GRANICA TEZ SI DA!!! 02.12.05, 13:36
      Wiesz...ja tez teraz jestem za granica i...zaczelam leczenie!!! Wczesniej
      leczylam sie w Polsce ale op miesiacu zrezygnowalam, moze nie za bardzo
      przekonywala mnie pani doktor.
      A wiec...czy jestes w kraju uni europejskiej??? to bardzo wazne, ja tak.Po
      pierwsze potrzebujesz wniosek E111 z Narodowego Funduszu Zdrowia (pewnie jego
      oddzial znaduje sie w twoim miescie w Polsce)Jesli nie masz tego wniosku napisz
      do rodziny nieche ci go wysla.Wymowka moze byc ze masz kaszel od dluzszego
      czasu albo cos takiego i chcesz isc do lekarza(jesli oczywiscie nie chcesz
      mowic ze chorujesz na bulimie)
      Z wniskiem tym i paszportem lub jakims dokumentem zglos sie tam do najblizszego
      osrodka zdrowia(przychodni) i popros o lekarza i oni wyrobia tobie specjalny
      karnet i umowia cie na wizyte.U lekarza pierwszej pomocy muisz powiedziec ze
      chorujesz na bulimie i chcesz skierowanie do specjalisty.Lekarz nie bedzie cie
      pytal o szczegoly nie martw sie,on jest tylko zeby dac skierowanie:)
      Z tym idziesz do wskazanego miejsca, pewnie bedzie to szpital.No i dostaniesz
      date wizyty!!!
      Ja juz bylam...powiem Tobie ze troche trudno wyrazic to wszystko w innym
      jezyku...ale ja chce WYZDROWIEC a bez lekarza i lekow juz wiem ze sie nie da bo
      mecze sie z tym od pieciu lat.
      O ceny lekow sie nie martw jestesmy ubezpieczeni w unii i Prozac kosztowal mnie
      duzo mniej niz w Polsce.Za kilka dni mem kolejna wizyte...
      DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO
      Pozdrawiam cieplutko i odwagi!!!
      • belgica_i Re: ZA GRANICA TEZ SI DA!!! 05.12.05, 14:32
        Jestem bardzo ciekawa w jakim kraju jestes..Ja tez tocze swoja bitwe i tez jak
        to czest bywa boje sie pojsc do osrodka..moj nr gg to 7964466 nazywam sie
        Iza..Prosze odpowiedz..Akurat w tym momencie nie jestem zdesperowana jak jakis
        czs temu bo udaje mi sie wychodzic na prosta ale pomoc zawsze sie
        przyda..pozdrawiam cieplo!!
    • gosikowa1 Re: DO TYCH CO ZWYCIĘŻYŁY 05.12.05, 10:14
      mam na imię Gosia, teoretycznie zwyciężyłam bo nie mam już anoreksji i bulimii,
      trwało to u mnie 12 lat,
      zaczęłam się modlić i nigdy nie korzystałam z pomocy psychologów bo im nie
      ufałam, ale jeśli miałabyś takie wsparcie to jest ono bardzo ważne, postawiłam
      wszystko na jedną kartę i wzięłam odpowiedzialność za swoje życie, rozwaliłam
      małżeństwo, ale mam dwóch cudownych synów i nie żałuję, chociaż jest mi czasami
      ciężko.pozdrawiam Cię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka