Dodaj do ulubionych

szpital - pytanie

11.05.06, 00:03
choruję na bulimię, od dłuzszego juz czasu chodzę do psychiatry i psychologa
na terapię, ale żadnej u mnie poprawy..., czasem mi sie wydaje, że jest coraz
gorzej...:(
W związku z tym mam pytanie- kto kieruje na leczenie szpitalne- psychiatra,
psycholog, czy sama powinnam o to poprosić???
Jak długo trzeba czekać na miejsce w szpitalu??
Obserwuj wątek
    • tigerina Re: szpital - pytanie 11.05.06, 00:04
      skierowac cie powinien lekarz...psychaitra..albo taki zwykly..a miejsce..to
      zalezy do jakiego chcesz isc szpitala..bo jezeli ci zalezy na jkims dobrym
      osrodku..to czasami czekac nawet rok
      • aga.espoir Re: szpital - pytanie 11.05.06, 00:11
        rok???
      • aga.espoir Re: szpital - pytanie 11.05.06, 00:14
        zależy mi tylko na dobrym szpitalu, podobno taki jest m.in. w Gliwicach i
        Krakowie...
        ale czekać rok???
        z długością chroby to przecież nie tak długo, ale ...
        to już chyba za długo
    • myshor Re: szpital - pytanie 11.05.06, 12:00
      aga byłam w takiej samej sytuacji jak ty i tez załamana brakiem skutecznosci
      wizyt i psychologa i psychiatry szukałam szpitala. okazało się,że wystarczy jak
      bedę przychodzić 2 razy w tygodniu na spotkania, które niczym się nie różniły
      od wczesniejszych oprócz małego szczegółu - były bezpłatne. do tej pory widuje
      się raz na jakiś czas z moją psycholożką, choć jestem już zdrowa. wiem, że się
      rozpisałam, ale zmierzam do tego, że niestety szpital sam w sobie nie ma mocy
      uzdrawiania. musisz tę siłę odnaleźć w sobie. mnie pomogła ustabilizowana dieta
      zaczynałam od 1000 kcal i tych słynnych pięciu posiłków dziennie, które o dziwo
      nie są wogóle uciążliwe! Problem bulimiczek to zazwyczaj chęć zgubienia kilku
      kg zbyt szybko( stąd głodówki, organizm nie wytrzymuje, więc jedzenie , a potem
      znów jakaś cud dieta). Ja bardzo załuje czasu jaki zmarnowałam na to zapętlenie
      zwłaszcze, że po wyjsciu z choroby miałam z 8 kg więcej niż przed, a wydawało
      mi się, że nic nie jem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka