Dodaj do ulubionych

jedna prawda

22.12.06, 00:06
mi na mysl przychodzi tylko jedno...skoro tak bardzo chce zyc normalnie,
normalnie spedzac swieta, przezywac kazdy kolejny dzien, cieszyc sie kazda
drobnostka jak kiedys....skoro tak bardzo chce..i czytajac wasze listy wiem ze
wy terz bardzo chcecie to dlaczego jest to tak cholernie trudne???. podjelam
ostatno leczenie po raz 2. Zmienilam psycologa i wciaz mam nadzieje ze sie z
trgo wydostane...ze nie pograze sie!!!ciagle walcze , bo nie mam innego
wyjscia..trzeba wierzyc do upadlego chodzby sie wszystko na okolo walilo!!!!
Zastanawia mnie tylko jedno...wszystkie jestesmy strasznie swiadome tego co
robimy,tego jak bardzo jest to zle itp...WIEC DLACZEGO TAK MADRE< SWIADOME>
DZIEWCZYNY CIAGLE TO ROBIMY!!!???? Coraz czesciej dochodze do wniosku ze tak
naprawde w glebi duszy nie chcemy z tego wyjsc, a raczej nie chcemy zyc
inaczej...bo to przeciez takie fajne-mozna jesc co sie chce , bez zadnych
konsekwencji dla ciala, mozna zajadac stresy, problemy, oddawac sie chwili i
zapomniec o bozym swiecie bo (niewiem jak wam ) ale mi to przynosi ogromna
ulge...choc potem czuje sie wstretnie to choc na ta jedna chwile jest mi
dobrze, bo mam wrazenie ze to nadal kontroluje...to jest tak skomplikowane ze
nie da sie tego opisac .J mam wrazenie ze puki nie dotkne naprawde dna i sie
nie przestrasze to nic nie bedzie w stanie mnie naprawde wyleczyc!!!!A niechce
dotykac tego dna niechce robic tego bliskim. Wierze ze jeszcze cos sie w moim
zyciu wydarzy takiego co zpowoduje ten zwrot..co odmieni mije zycie i bede
znow taka czysta...taka ..swobodna...lekka i wolna jak male dziecko, niewinne
male dziecko. Wierze i nikt mi tego uczucia nie odbierze!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • vikki87 Re: jedna prawda 22.12.06, 17:50
      Droga malenka11111!
      Gdyby wyleczenie psychiki było możliwe poprzez zastosowanie kilku leków, to
      sama wiesz, że nie byłby Ci potrzebny żaden psycholog - byłoby to zbyt proste.
      Niestety człowiek - istota niedoskonała, błędy popełniał, popełnia i popełniać
      będzie, a dzieje się to po to, by na swoich błędach się uczył. Powiem Ci, że
      swoje postępowanie w chorobie (bulimii, anoreksji) jest się w stanie ocenić
      chłodnym okiem dopiero, gdy rana nią wywołana zabliźni się już troszkę w
      psychice. Wówczas znajdujesz odpowiedzi na dręczące pytania: dlaczego byłam
      taka głupia? po co mi to było? Wtedy już wiesz po co - żebyś drugi raz, Ty (i
      Twoje dzieci w przyszłości) w to bagno nie wpadła. Do tego trzeba siły i
      wytrwałości w leczeniu, lecz przede wszystkim - porzucenie lęku, zwątpienia i
      tzw. "zajadania" stresów. Jeśli znajdziesz w sobie dość siły (a znajdziesz na
      pewno!) żeby zmierzyć się z problemami z podniesionym czołem, wówczas minie zła
      samoocena, stres i wywołane z nim "napady". Szukaj wokół siebie dobrych ludzi,
      rzeczy, wydarzeń... doceń fakt, że jesteś, że żyjesz, że jesteś pełnosprawna...
      Nie czekaj na to "coś", co odmieni Twoje życie jak różdżka - sama sobie
      owo "coś" zafunduj! Wszystko drzemie w TOBIE, również optymizm, wolność,
      niewinność, więc odkryj to i pokaż się światu :)
      Życzę dużo sił, wytrwałości, pogodnego spojrzenia na życie i... Wesołych Świąt:)
      Pozdrawiam
    • yamayka1 Re: jedna prawda 22.12.06, 21:06
      Byłabys na lepszej drodze do wyzdrowienia gdybyś zrozumiała że nie jesteś i nie
      bedziesz już nigdy dzieckiem i nie jest to nic strasznego.Zmieniamy się całe
      życie.Acha...No i nikt nie jest całkiem "czysty".I z tym też trzeba umieć zyć.
      • malenka11111 Re: jedna prawda 22.12.06, 21:57
        wiem wiem i jeszcze raz wiem o tym wszystkim. prubuje tylko jakos to samej sobie
        wytlumaczyc,jakos rozsadnie. Dzieki ze odpisalyscie, biore do siebie kazda uwage
        i dlugo rozwarzam , co jak ocenilyscie moj liscik jest bardzo cenne. Ja rowniez
        zycze wytrwalosci, sily i zapomnienia o tym w te swieta, by muc cieszyc sie nimi
        jak najlepiej tylko mozna. Buziaki, do uslyszenia po swietach.
        • malenka11111 Re: jedna prawda 22.12.06, 21:59
          dzieki zwlaszcza wiki,to co napisalas jest bardzo madre i napewno da mi duzo do
          myslenia-do pozytywnego myslenia;-).
    • mileczkaa1 Re: jedna prawda 26.12.06, 11:52
      Kiedys mialam bulimie i to bylo wstretne, nie powiem schudlam duzo 8 kg w
      przeciagu 2 miesiecy przy czym zaznacze ze katowalam sie glodowkami..
      strasznie. Mialam ogromna obsesjie na punkcie wagi. Dodatkowo moze to bylo
      spowodowadne kretynem, z ktorym bylam dla niego figura u dziewczyny to tez
      chyba bylo cos najwazniejszego..;/jak ciesze sie ze znim juz nie jestem:) Jak
      pewnie kazda z was domysla sie skutki tego byly oplakane..wprawdzie wazylam to
      47 kg ale wciaz wydawalo mi sie ze jestem gruba!!!!!!!!!! jak ktos mowil ale
      schudlas wydawalo mi sie ze chyba mu poszlo na oczy..to naprawde byla
      obsesjia...oczywiscie wszysctko odbilo sie na zdrowiu..zaczely wypadac mi
      wlosy, psuc zeby( a zawsze mialam piekny zdrowy usmiech) nie mialam okresu
      chyba przez 8 miesiecy..bylam blada jak sciana, podkrazone oczy...i wkoncu
      uswiadomilam sobie ze tak naprawde wygladam fatalnie..na wlasna reke marnuje
      swoje zycie..ten okres(raczej jego brak) rowniez mnie dobil bo kocham
      dzieci..nie wyobrazam sobie gdybym np przez taka glupote mogla byc w
      przyszlosci bezploda..jakos udalo mi sie w tego wyjsc przestalam wymiotowac i
      sie bardzo ciesze wprawdzie przytylam ale to nie bylo wazne..:) wiadomo jednak
      ze kazda z nas chce dobrze wygladac ale nie za wszelka cene!! musimy sie
      nauczyc podejsc do tego racjonalnie. Ja np teraz odzywamiam sie w sposob
      zdrowy, jem posilki zawierajace duzo witaminek(dla zdrowka) nie przejadam
      sie!!! jem kiedy jestem glodna nie na sile!!! i co najwazniejsze zrezygnowalam
      z jedzenia slodyczny! Ale oczywiscie nie mozna schudnac siedzac na fotelu przed
      tv i zyc marzeniem trzeba cos robic:) ruszac sie nie tylko dla wagi alle i dla
      zdrowia dla kondycji..tak wiec kupilam sobie rowerk treningowy i jezdze na nim
      codziennie:) nie wierze ze kazda z was nie znajdzie godzinki aby pojezdzic np
      nawet i wczasie ogladania swojego ulubionego serialu;]oprocz tego raz w tyg
      chodze na fitness staram sie rowniez czesciej bywac na basenie.. Oczywiscie tez
      ruch dal mi duzo..schudlam i wygladam tak jak chcialam, a w dodatku jestem
      zdrowa:) i zycze tego kazdej z was z builmii mozna wyjsc!!! trzeba tylko troche
      silnej woli!! to ze nie bedziesz wymiotowac czy glodzic sie zaczniesz normalnie
      jesc nie oznacza ze musisz przytyc!!! zacznij robic cos z soba, cwiczenia
      naprawde daja olbrzymia satysfakcje:D pozdrawiam was trzymam za wszyatkie
      kciuki;) przeciez chcecie byc zdrowe i piekne:) miec dzieci:) rozniez zdrowe i
      pieknie pomyslcie o tym!!
      Napisalam to w jednej odpowiedzi i kopiuje bo chcialam ci pokazac jak wygladalo
      moje zycie. Moim zdaniem uzalasz sie nad soba, w ogole nie ma czegosc takiego
      ze nie da sie z tego wyjsc...wiem ze to jest trudne ale jak sie cche wszystko
      mozna:) czy zamniast na wymiotowanie nie mozesz czasu poswiecic na spacer np z
      fajnym facetem:) wtedy napewno spalisz te kalorie..powiem ci ze jezeli nawet
      sie objesz na maksa nie prowokuj wymiotow!! raz, drugi..pozniej napewno
      bedziesz jadla mniej..ja tak zrobilam..jem juz normalnie, duzo cwicze i mam
      swietna figure:) tak mozna naprawde uwiez w siebie! wiesz co mnie tak naprawde
      przerazilo?? wlasnie zmiany w moim zdrowiu..pozniej jak weszlam na stone i
      przeczytalam co moze mi sie stac..niby to takie fajne, wygodne a tam zjem zaraz
      zwymiotuje takie proste ale pamietaj nic w zyciu nie jest latwe..jesli chcesz
      miec super figure to staraj sie cos robic, nie idz na latwizne!! mam takie
      pytanie chcesz byc szczerbata?? miec raka przelyky??? byc lysa?? blada???
      bezploda?? umrzec?? to do tego prowadzi..narazie jest dobrze ale z czasem juz
      tak nie bedzie..dziewczyno zrozum ze to cie tylko wyniszczy..myslisz ze lysa
      bez zebow bedziesz sie podobala facetom?? mimo ze bedziesz miala super figure.
      Otoz NIE!!!!! teraz niebawem zacznie sie nowy rok..prosze zmien to zacznic cos
      robic. niech to bedzie twoje postanowienie noroczne nie marnuj zycia!!!!!
      POZDRAWIAM:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka