Dodaj do ulubionych

Czy jestem chora?

22.07.07, 19:22
Znajomi twierdza ze dzieje sie ze mna cos zlego, a ja mysle ze mam tylko
problemy zoladkowe. Jestem na Montignacu, przez rok schudlam 12 kg, cwicze 4
x w tyg, lacznie ok 9 godzin, jem 4 posilki dziennie dobrze dobrane i
zbilansowane. Problem zaczyna sie kiedy jem cos "czego nie powinnam" (co nie
jest wskazane majac na wzgledzie zalozenia Monitignaca czy wrecz Zuzla, wtedy
mowiac wprost po prostu wymiotuje, mysl o tym ze moglabym zjesc cos
czego "nie powinnam" zaczyna wzbudzac we mnie strach, jak jem posilki wedlug
ulozonego planu jest ok, jesli pozwole sobie na odstepstwo zwlaszaca
wieczorem, laduje przy kibelku.. ja mysle ze po prostu moj zoladek sie
odzwyczail i szkoda mi zmarnowac tylu miesiecy pracy i efektow ktore widac i
nie sadze by mozna to znazwac bulimia, znajomi twierdza inaczej :/ moim
zdaniem troche przesadzaja, kontroluje sytuacje..co o tym myslice ???
Obserwuj wątek
    • koziorozec15 Re: Czy jestem chora? 22.07.07, 19:52
      nie zdajesz sobie sprawe ale to nie ty knontroujesz sytuacje! kontrol nad toba
      przejela bulimia!! jak widze lubisz miec wszystko zaplanowane i idziesz z
      gondnie z planem! ale musisz wiedziec ze wymiotow nie mozesz uwzglednic w swoim
      planie bo to jest choroba!moja rada musisz zrozumiec ze jestes chora i nie ma
      czegos takiego jak kontrola sytuacji w bulimii!!zycze powodzenia1
    • ereszkiqal Re: Czy jestem chora? 23.07.07, 15:59
      Kazdy zdrowy czlowiek jesli zje za duzo potrafi przejsc nad tym do porzadku
      dziennego .Niestety u osoby chorej na bulimie pojawia sie w takim wypadku chec
      pozbycia sie "nadwyzki".Odchudzajaca sie ,zdrowa osoba nawet jesli "zgrzeszy"
      nie prowokuje wymiotow.
      • malagorzatas Re: Czy jestem chora? 24.07.07, 11:25
        ale jak jem to "co moge" to nic sie nie dzieje... czy rodzina i znajomi nie
        przesadzaja jednak mimo wszystko, nie stracilam przeciez nad soba kontroli,
        wczoraj i dzisiaj cisza, w niedziele owszem wymiotowalam dwa razy ale sama
        sobie jestem winna bo po jaka choinke wieczorem podgryzalam mezowi snickersa..
        • to_jaaa Re: Czy jestem chora? 24.07.07, 12:05
          w niedziele owszem wymiotowalam dwa razy ale sama
          sobie jestem winna bo po jaka choinke wieczorem podgryzalam mezowi snickersa..

i co? tak się twoim zdaniem zachowują zdrowi ludzie?

i myslisz, że zdrowi ludzie sa niewolnikami jakiejś listy żywieniowej?
          • ereszkiqal Re: Czy jestem chora? 24.07.07, 14:18
            Na poczatku choroby wymiotowalam tylko raz na tydzien,tez wszystko "mialam pod
            kontrola",pozniej nawet owoc zjedzony ponad plan powodowal u mnie wyrzuty
            sumienia,nie moglam zniesc tego ,ze to jest we mnie i prowokowalam wymioty.Twoi
            znajomi maja racje,martwia sie o Ciebie i uwazam ,ze slusznie.Predzej czy
            pozniej choroba Cie zniewoli.Wierz mi to jest staszne.Nikt z nas nie moze
            postawic diagnozy ,co Ci dolega.Od tego sa lekarze,ale na moj "chlopski rozum"
            masz" powazny problem,ktorego nie powinnas lekcewazyc.
    • ankaaa Re: Czy jestem chora? 24.07.07, 14:55
      Jesteś.
    • malagorzatas Re: Czy jestem chora? 28.07.07, 22:13
      cos sie zmienilo...przedwczoraj,wczoraj i dzisiaj (kiedy maz nie widzal),
      czulam sie glodna, poszlam do kuchni pod pretekstem sprzatania...zjadalam
      wszystko co wpadlo mi w rece w lodowce, wszystko co "niedowozwolone" jadlam
      pyszny cieply pachnacy chleb z maslem, jadlam pieczone mieso, suche platki
      kakaowe, nie umiem sobie przypomniec co, nie pamietam jak duzo, kiedy sie
      zapchalam pod jakimś pretekstem posiedzialam w lazience...zaczynam sie
      bac...tak cudowie bylo pozerac to wszystko, jesc co tylko dusza zapragnie, bylo
      mi tak dobrze...potem kibel, ale przeciez wszystkie KALORIE poszly.... kiedy
      jadlam to wszystko czulam sie swietnie, kurcze, czulam sie szczesliwa, bylo mi
      tak dobrze....kiedy zwymiotowalam znowu poczulam sie glodna (nie zjadlam
      normalnej kolacji), jadlam i rzygalam, bylam w kiblu 3 razy pod rzad dopoki
      glodna-wyczerpana nie usnelam...zaczynam sie bac... dzisiaj zaliczylam juz 2
      razy...duzo trenuje, boje sie ze moge zaslabnac....jesssuu coraz trudniej mi z
      tym walczyc...boli gardlo, dentystka dziwnie patrzy...waga stoi....ja
      panikuje...co robic???co robic??? :(....
    • ponizej45 Re: Czy jestem chora? 03.08.07, 10:23
      Zgłaszczam się z tym samym pytaniem - Czy jestem chora?
      w ciągu około 3 miesięcy schudła cos koło 7 kilo, jestem bardzo rozdrażniona,
      widac mi żebra i kości mostka, biodrowe. Chce miec tylko szczupłe nogi! i ważyc
      42kilo. obecnie przytyłam półtora kg i waże 46 przy niskim wzroscie [159cm].
      Boje si jeść, drażni mnie gdy ktos mówi do mnie 'chudzino' albo jakos inaczej.
      Zaczełam sporo gotowac. ale staram si enie jesc, udaje przed wszystkimi ze przed
      wyjsciem jadlam by oni nie zmuszali mnie do jedzenia, a jeśli im sie uda to by
      to był jedyny poiłek. Kocham wystajhące kości uważam ze jestem 'za bardzo'.
      zaczelam codzienni e cwiczyc i pic kawe, herbatki odchudajace i jem jabłka na
      przeiane materii. zrobilam sie straszna histreryczka przy ostatniej klotk\ni z
      chlopakiem wycielam sobie na nodze napis ANA. jest jeszcze wiecej rzeczy o mnie
      niech ktos sie ze mna skontaktuje! prosze porozmawiajcie! mail -
      ponizej45@gazeta.pl lub .... ten podam prywatnie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka