Dodaj do ulubionych

CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!!

IP: *.warszawa.tktelekom.pl 29.08.03, 14:27
JAK KTOS CHCE SIE WYZALIC LUB O COS ZAPYTAC ??? CZAKAM NA MAILE :
kiniusiowy@gazeta.pl CHETNIE DORADZE OSOBOM CHORYM NA BULIMIE I ANOREKSJE
(SAMA PRZESZLAM PRZEZ JEDNO I DRUGIE) CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.03, 19:05
      Gość portalu: KINOWATE napisał(a):

> JAK KTOS CHCE SIE WYZALIC LUB O COS ZAPYTAC ??? CZAKAM NA MAILE :
      > kiniusiowy@gazeta.pl CHETNIE DORADZE OSOBOM CHORYM NA BULIMIE I ANOREKSJE
      > (SAMA PRZESZLAM PRZEZ JEDNO I DRUGIE) CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!!

Weź się dziecko naucz wpierw ortografii.Czasami lepiej siedzieć cicho i udawać
      durnia niż się odezwać i rozwiać wszystkie wątpliwości.
      • Gość: monni Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.ipt.aol.com 30.08.03, 00:46
        O ile mi wiadomo tematem forum jest choroba a nie ortografia
        Ktos ma tu problemy z manierami.

• Gość: monni Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.ipt.aol.com 30.08.03, 00:49
      czesc
      ja nie mam jeszcze problemow z bulimia chociaz czasem wydaje mi sie ze jestem
      blisko. Martwi mnie moja siosta 16latka. MYsli o jedzeniu przez wiekszosc
      czasu, schuda sporo w ostatnim czasie, i sama przyznaje ze liczenie kalori
      zabiera jej duzo czasu. Kiedy dla ciebie zabawa w odchudzanie zrobila sie
      pupapka?
      pozdrawiam
      Monni
      • lusi4 Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! 30.08.03, 16:45
        4 lata temu.
      • Gość: KINIOWATE Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 30.08.03, 19:58
        Zabawa to się już skończy jak jej waga uzyska poziom niedowagi zniknie jej
        miesiączka. Staraj się ja trochę obserwować jej zachowanie czy nie jest
        nadpobudliwa, czy jakoś bardziej zamknięta w sobie... Jak zauważysz cos, co
        może ciebie niepokoić postaraj się jej pomóc (wsparcie duchowe) poza tym dowiec
        się jak wygląda jej dieta czy nie przesadza i się nie głodzi, ··· Jeśli jej
        waga jest prawidłowa to postaraj się jej wybić z głowy odchudzanie J
        powiedzenia?
        • Gość: orfausz Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.acn.waw.pl 31.08.03, 00:14
          Jak udało Ci się pokonać bulimię? Czy miałas jakąś psychoterapię, farmakologię
          itp.
          • Gość: KINIOWATE Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.warszawa.tktelekom.pl 31.08.03, 10:59
            Moi rodzice i siostra doskonale wiedzieli, cos jest nie tak – nie pomogli mi. Z
            jednej strony się cieszyli, bo w szkole miałam coraz lepsze oceny (musiałam się
            czymś zając). Dopiero szpital i lekarze i wytłumaczyli ze to nie zabawa i ze to
            może się kończyć śmiercią... Jednak dzięki temu wcale mną się bardzie nie
            zainteresowali hmmm
            W zaszłe wakacje przyjechałam moja kuzynka, która powiedziała mi ze
            pomoże ja w to nie wierzyłam, za to ze nie mogę robić tego, co chciałam – Ona
            podeszła do sprawy zupełnie inaczej poszukała różne artykuły, które codziennie
            mi czytała (myślałam ze to wariatka przecież to wszystko już wiem, ale ona się
            nie poddawała)
            Widziała ze mi to wcale nie pomaga wiec zapisała mnie na basen, jogę i techniki
            poszukała jakieś książki z relaxem zaczęła mi tłumaczyć, co ma robić w chwilach
            złości, apatii, depresji. DZIEKI codziennym relaksom, spacerom i rozmowom na
            nie konieczne tematy z tym związane zaczęłam powoli rozumieć ze życie jest
            piękne i nie kończy się na jedzeniu. J Nauczyła mnie ze życie to nie samo
            jedzenie i ze są ciekawsze rzeczy a porażki to nie koniec świata Teraz każdy
            dzień jest piękny a ja weselsza!!!
    • Gość: oeje Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.chello.pl 31.08.03, 11:52
      niedawno połknołem gumę do życia hubba-bubba, ale od razu ją zwróciłem. Czy to
      już anoreksja? Nie wiem co robić. Pomóż. Czy da to się wyleczyć?
      • Gość: xMx Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 18:58
        tak ale nie anoreksja tylko bulimia
    • Gość: danka_cz@gazeta.pl Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.lublin.mm.pl 10.09.03, 13:13
      cześć,
      Mam w pracy koleżankę- 26 lat, wie że jest chora. Jak sama mowi jest ich dwie
      jadena chce pomocy, druga nie pozwala przyjąć jej. Sadziłam, że uda mi się uda.
      Sukcesem było że zaprowadziłam ją do lekarza. Niestety trafiła na tego, u
      którego raz już była i poza tym że na nią nawrzeszczał niczego nie zrobił
      Drugi dał leki ale to też nie pomaga bo nie je zupełnie tłuszczu i nie
      wystartowały.W pracy nie da się z nią wytrzymać-od agresji do apatii a rodzina
      uważa że problem nie istnieje zwalając na nie swoje problemy. Siostra ojciec
      matka. Jest żoną swojego ojca, mężem swojej siostry a nie umie powiedzieć nie.
      Jak pomóc skoro rodzina tego nie chce
    • Gość: ally Re: to pomóż mi IP: *.mirtel.pl / *.mirtel.pl 20.09.03, 11:04
      kiedy przestaje wymiotować,zostaje to objadanie sie..po pewnym czasie zaczyna
      mnie denerwować ,że sie tak objadam i wracam do wymiotowania..tak w kółko.
    • Gość: hania Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 14:10
      Mieszkam w Gdyni.Od dzis nie mam zadnych watpliwosci, ze moja 16 letnia siostra
      ma bulimie. Do kogo mam sie zwrocic o fachowa pomoc? Jak namowic ja do leczenia?
      Ona nie wie,ze ja juz wiem na pewno.Wczesniej to podejrzewalam.Prosze podajcie
      mi namiary do odpowiednich lekarzy, najlepiej z 3miasta.Moj
      adres:hanusiabbb@poczta.onet.pl
    • Gość: Magda Re: CHCE POMUC :) KAZDEMU ODPOWIEM !!! IP: *.symboliczna.net / 192.168.111.* / *.113.in.lublin.pl 12.10.03, 20:32
      Cześć nie jestem w pełni chora na anoreksje ale ja poprostu mam bzika na
      punkcie odchudzania.Jest tak że czasami normalnie jem ale bywa tak że wydaje mi
      się że przytyłam i odrazu się odchudzam przez co ciągle kłócę się z
      rodzicami.nie mogą patrzec na to co wyczyniam ale ja nadal swoje .Nie wiem co
      mam robic oni mnie nie rozumią właśnie jutro ide do psychologia i nie wiem co
      mam jemu powiedziec proszę pomóż mi bo już nie wyrabiam.Mam nadzieje że
      pomożesz mi bo sama to przeżyłaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka