Dodaj do ulubionych

jak schudnąć?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:04
pytanie kieruję na tym forum bo na forum fitness oprócz diety kopenhaskiej i
atkinsa niewiele mozna znaleźć...Mam 168 cm wzrostu, ważę 65 kg, chciałabym
ważyć jakieś 7 kg mniej bo wiem, że taką wagę będę w stanie utrzymać bez
stresu, wielkiego wysiłku i bez skrzywienia psychicznego..ale jak do niej
dojść? czy są jakieś preparaty które NAPRAWDĘ zmniejszają łaknienie, jaka
jest najskuteczniejsza dieta? z góry dziękuję za odpowiedzi, wdzięczna będę
również za adresy stron dotyczące odchudzania. basia
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka Re: jak schudnąć? IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.03, 18:29
      Witaj Basiu, jeżeli NAPRAWDĘ chcesz schudnąć te 7 kg i utrzymać potem wagę to
      mogę Ci pomóc. Ponad 6 lat temu sama schudłam zdrowo 22 kg i utrzymuję wagę do
      dziś. Mój adres: centrumwellness@wp.pl Pozdrawiam.
    • Gość: Kasia K Re: jak schudnąć? IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 20.11.03, 23:48
      Witam Cię serdecznie!
      Zapraszam naa strone www.herbs.pl tam znajdziesz wszystko czego szukasz.
      Przede wszystkim najlepsze produkty na świecie, które pomogły już milionom
      ludzi także i mi więc wiem to z autopsji!
      Moje gadu-gadu: 33 66 136 Kasia
    • Gość: Sand Re: jak schudnąć? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 23:52
      racjonalne odzywianie 1000 kcal dziennie
      wszystko tak jak normalnie, tylko o połowe mniej
    • Gość: basia Re: jak schudnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 07:01
      Dziękuję Wam za odpowiedzi, szczególnie Sand, ale jak jesc tylko 1000 kcal? ja
      tą normę zaliczam około 11 rano...eh...
      • Gość: Sand Re: jak schudnąć? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 12:37
        np. w empiku lub księgarni medycznej mozna dostac tabele kaloryczne,
        jest taka ksiązeczka "Kalorie, w kromce, łyzce i plasterku" Barbary Hołub,
        wydawnictwo Wektor
        i nie zaszkodzi troszke sie poruszać, isc piechotą zamiast jechać autobusem, ja
        tak robie
        na efekty trzeba troche poczekać ale naprawde warto
        • Gość: neska Re: jak schudnąć? IP: *.devs.ac-net.pl 23.11.03, 19:39
          Basiu, tak jak radzi Sand trzeba poprostu mniej jeść , ruszać się i nie mysleć
          cały czas o żarciu hahaha Taka jestem mądra w swym wywodzie a sama w praktyce
          nie moge tego zastosować.Wiem jedno(na własnej skórze),że wszystkie diety i
          papki typu herba life, cambridge itp.to wywalone pieniądze.Pewnie obruszą się
          tym co piszę wszystkie dystrybutorki tych specyfików(nie miałam zamiaru Was
          obraźić).Prawda jest taka,że przecież cały czas nie będziemy jeść zupek i
          koktajli z proszku i nasze życie, nasza figura nie odmieni się po ich
          zakupie.Trzeba zmnieniś swoje żywienie w sposób naturalny i przemyślany a nie
          faszerować się jakąś chemią.
        • Gość: Ewa Re: jak schudnąć? IP: *.acn.pl 20.12.03, 21:02
          Tak a propos - szkoda, że nie widziałyście Baśki Hołub (autorki) w naturze (ja
          ją znam, współpracowałyśmy zawodowo). Niestety, gołym okiem widać, że sama nie
          umie tych kalorii liczyć... 30 kg nadwagi jak nic!
    • Gość: basia Re: jak schudnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 09:54
      też jestem tego zdania, w koncu tabletek nie będziemy stosować do konca zycia
      ale uważam że na początku mogą pomóc, ale niczego nie zastąpią....
      • Gość: neska Re: jak schudnąć? IP: *.devs.ac-net.pl 24.11.03, 19:32
        Masz rację, mogą pomóc w początkowej fazie ale jeśli jednak masz tyle silnej
        woli żeby ograniczyć się do zjedzenia np.trzech zupek w proszku dziennie to
        możesz równie dobrze ograniczyć się w jedzeniu"normalnym".Zamiast zjadać kilka
        kanapek na śniadanie , zjeść jedną i jogurt itd...Mniej frustrujące jest
        jedzenie tego co się lubi ale w małych ilościach niż czegoś "dziwnego" bo to
        niby nam pomoże.Wszystko jest w głowie, w psychice naszej.To tak jak z
        kosmetykami, jak nie dbamy o siebie przez długi czas i nagle kupimy drogi krem
        to nam się wydaje ,że wypiękniejemy.Niestety w obu przypadkach potrzebna jest
        praca nad sobą.Łatwo jest mi o tym pisać ale trudno to wprowadzić w
        życie.Często po kilku dniach diety, jakiegoś wieczoru napadam na lodówę haha
        może teraz będzie inaczej. I hope so:)
    • Gość: basia Re: jak schudnąć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:30
      o ja też mam nadzieję... obiecuję sobie zawsze od jutra, ale masz na pewno
      rację: lepiej jeść to co się lubi, no może nie wszystko niż jakieś dziwactwa,
      ja mam za sobą dietę tzw. kopenhaską- zaliczyłam ją rok, temu, wytrwałam, ale
      to jedzenie potwornie mi nie smakowało jak również nie odpowiadał mi rozklad
      posiłków, schudłam prawie 10 kg ale po diecie rzuciłam się na wszystko czego
      nie wolno...dlaczego tyle czasu zajmuje nam dochodzenie do prawd oczywistych?
      wystarczy mniej jeść, zrezygnować ze słodyczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka