Dodaj do ulubionych

Rymanów Zdrój - z przedszkolakami zimą

26.01.12, 11:55
Dostaliśmy właśnie skierowanie i staram się przed wyjazdem zebrać informacje na temat samego ośrodka i okolic. Będziemy w Annie (lub Stasiu), zabiegi w Ziemowicie.
Chciałabym jednak uatrakcyjnić jakoś pobyt, stąd moje pytania:
- gdzie w okolicy można z dziećmi pochodzić. Jakieś nietrudne i niedługie szlaki, ścieżki spacerowe?
- wycieczki - czy jest jakaś oferta wycieczkowa (chodzi mi o zorganizowane wycieczki autokarem) jeśli tak- gdzie się udać, żeby się zapisać i jaki orientacyjnie może być koszt ?
- atrakcje w okolicy które można zaliczyć samemu - np kino? grota solna? sala zabaw? jest gdzieś niedaleko coś takiego?
- kawiarnia/pizzeria? - jakieś godne polecenia miejsce, można w samym Rymanowie liczyć na knajpkę?

Z góry dziękuję za wszelkie informacjesmile
Obserwuj wątek
    • wiolkum Re: Rymanów Zdrój - z przedszkolakami zimą 26.01.12, 16:18
      Witam zabiegi jak co to bedziecie mieć w Zimowicie bo Ziemowit jaest w Iwoniczu Zdrojusmile Jeśli chodzi o knajpkę żeby coś zjeść to jest tam kilka i pizzę czy gofry mają naprawdę dobre, często tam z dziećmi po południu jeżdżę karmić kaczki w rzece których jest bardzo dużo a potem idziemy coś przekąsić. Oferty wycieczkowe w naszym regionie przewaznie wszędzie sa takie same: Węgry-baseny termalne, Solina, Lwów i bliższe Iwonicz Zdrój, huta szkła w Krośnie, Prządki i Odrzykoń, Bóbrka.
      Napisz mi w jakim wieku masz dzieci i czy będziesz miała do dyspozycji samochód to mi będzie lepiej coś podpowiedzieć
      • przeciwcialo Re: Rymanów Zdrój - z przedszkolakami zimą 26.01.12, 20:46
        prowadzaj w błąd. Zabiegi będa miec w Rymanowie.
        To mała mieścinka ale zdrowe powietrze.
        • lucka6 Re: Rymanów Zdrój - z przedszkolakami zimą 26.01.12, 23:24
          ja mieszkalam w Zimowicie, bylam z dwojka dzieci (3 lata i 1 rok wtedy) i z calego 3-tygodniowego pobytu wyszlismy doslownie 2-3 razy na dwor. Mloda byla 14 dni na antybiotyku a potem rozlozyl mi sie synek. Generalnie wszystkie dzieci byly chore a na korytarzu byl jeden wielki kaszel....Bylam tym przerazona i wsciekla na to sanatorium. Ale po powrocie do domu i jeszcze miesiacu chorob corka przestala chorowac, wiec chyba warto bylo.
          Zalezy w jakim wieku masz dzieci, ale takie male to naprawde wszytkie chorowaly, starsze chyba bardziej korzystaly z atrakcji otoczenia. My chodzilismy glownie na sanki/ jabłuszko i karmic kaczki, tak jak ktos juz pisal
        • wiolkum do przeciwciała 27.01.12, 11:26
          naucz się lepiej czytać albo rozumować bo chyba masz z tym problem a potem komentuj człowieku. Napisałam że zabiegi nie w Ziemowicie jak napisała autorka bo Ziemowit jast w Iwoniczu Zdroju a w Zimowicie który jest w Rymanowie Zdroju
          • malenka07 Re: do przeciwciała 27.01.12, 11:48
            A sanki na przykład można wypożyczyć?
            Moje dzieci są w wieku 3,5 i 5,5. Będziemy bez samochodu.
            Z góry dzięki za wskazówkismile
          • przeciwcialo Re: do przeciwciała 27.01.12, 15:57
            www.uzdrowisko-iwonicz.com.pl/obiekty-sanatoria.html
            Gdzie w Iwoniczu jest Ziemowit? Tak z ciekawosci pytam? A nazwy Ziemowit i Zimowit nawet tubylcy mieszaja i nikt sie nie oburza. Ja napisałam w zasadzie to co ty tylko ty wink
            • przeciwcialo Re: do przeciwciała 27.01.12, 16:11
              Faktycznie jest Ziemowit ale to dawny Stomil i chyba nie nalezy do Uzdrowiska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka