Dodaj do ulubionych

Krynica Morska

14.01.05, 14:08
Poszukuję kwatery na spędzenie wakacji z rocznym dzieckiem w Krynicy Morskiej
na początku sierpnia. Proszę podajcie swoje sprawdzone miejsca, najważniejsze
to higiena i bezpieczeństwo dla małego dziecka
Obserwuj wątek
    • imp9 Re: Krynica Morska 20.01.05, 10:52
      napisałam na priva
      • ajaroszewska Re: Krynica Morska 20.01.05, 12:48
        ja tez poproszwe o namiar.
        Aga
        • renatas4 Re: Krynica Morska 20.01.05, 13:12
          W ubiegłym roku byliśmy w Krynicy Morskiej w ośrodku Murena, mój synek wówczas
          miał 1,5 roku. Duże plusy tego ośrodka to: bliskość morza (50m), twarda do
          niego droga dojazdowa (ważne jeżeli korzysta sie z wózka), program animacyjny
          dla dzieci (codziennie wieczorem po kolacji jakies atrakcje np. balik dla
          dzieci, ognisko, teatrzyk itp.), w ośrodku jest dużo dzieci, jest plac zabaw,
          więc dziecko może się integrować. Duzym minusem jest niestety cena. Mimo to w
          tym roku też tam się wybieramy. Adres strony to www.murena.pl
          Pozdrawiam
          Renata
          • ewg Re: Krynica Morska 22.03.05, 00:36
            Napiszcie coś o warunkach w tym ośrokdu (murena). Standardzie, wyposażeniu, itp
            • renatas4 Re: Krynica Morska 22.03.05, 15:20
              Wszystkie informacje są na ich stronie, standard jest przeciętny, dobry, pokoje
              (byliśmy w budynku A) odnowione, czyściutko, codziennie sprzątanie, łazienka z
              prysznicem, dość mała, w pokoju lodówka, TV, radio, czajnik, wyżywienie średnie
              (korzystaliśmy tylko ze śniadań). Plac zabaw duży, sprzęty stare, ale
              odmalowane. Ogólnie bylismy zadowoleni, dlatego polecam ten ośrodek, ale trzeba
              pamiętać, że nie jest to wysoki standard.
      • gosiawf Re: Krynica Morska 24.03.05, 10:00
        czy ja równiez mogłabym prosic???
    • grazbed Re: Krynica Morska 24.03.05, 11:31
      Krynica Morska lepsza jest raczej dla kilkulatków ale dla rocznego malucha
      niekoniecznie. Główne atrakcje "dziecięce" w Krynicy to wesołe miasteczko, port
      z możliwością przejażdżki statkiem/wodolotem - dla roczniaka zbędne....

Blisko morza są raczej tylko ośrodki, kwatery są przeważnie dalej od morza, w
      porywach do kilometra. Znam jedną dobrą położoną w dobrym punkcie, niedaleko
      morza ale w jej pobliżu wyrosły aparatmentowce i zrobiło się trochę głośno, no
      i przy okazji wytrzebiono mnóstwo zieleni,

Ośrodek "Murena" o którym pisze renatas4 też zapewnia atrakcje dla kilkulatków
      w ramach programu animacyjnego (jest zresztą ciekawy) ale reszta naprawdę
      przeciętna po wygórowanych cenach.

Krynica poza jedną naprawdę równą drogą - deptaku, przy którym leży Murena, ma
      same dziury i wyboje i w ogóle IMHO ma design postsocjalistyczny, zaniedbane
      parki i zieleń, zaśmiecone i niesprzątane, nawet jedyna w miasteczku fontanna
      jakaś "kulawa"....

Poprzednio byłam w Krynicy jakiś 8 lat? temu i naprawde nie widać zmian.
      Jedyny plus to taki, ze do niej najbliżej z Warszawy....
      • inga_iga Re: Krynica Morska 24.03.05, 12:38
        troszke przesadziłaś,że nie widzisz zmian po 8 latach.Jednak zmian przez te
        lata nazbierało sie sporo,ale faktem jest,że do super kurortu jeszcze daleka
        droga.Problem w tym,ze nie dotyczy to jedynie Krynicy, ale wszystkich innych
        kurortów nadmorskich.
        • grazbed Re: Krynica Morska 24.03.05, 13:11
          Do Inga_Iga,

Nie napisałam że nie ma tam ŻADNYCH zmian. Ale naprawdę trzeba ich dobrze
          poszukać. Jedyna widoczna gołym okiem to dobre oznaczenia obiektów tzn. drogi
          dojazdu do poszczególnych ośrodków, no i odnowiona kamienica na ul.Teleekspresu
          na wprost takiej idącej pod górkę zapomniałam w tej chwili nazwy - jakiś hotel
          tam jest.

Co do innych kurortów..

Tak się składa, że ostatnio trochę podróżuję nad morze ze względu na leczenie
          klimatyczne córki i polecam Ci tak do porównania miejscowości Półwyspu
          Helskiego. Też byłam tam poprzednio jakieś 8 lat temu i zmiany widać tam gołym
          okiem.

No ale to jest oczywiście moje zdanie....

Pozdrawiam smile.

• mami7 Grazbet 25.03.05, 10:12
            Czyli jesli portfel nam na to pozwoli, to nie powinniśmy sie nudzić z 4 latkiem we Władysławowie?
            Kurcze tez byliśmy tam jakieś 8 lat temu, a nie lubimy wylegiwać się plaży.

Pozdrawiam
            • grazbed Re: Grazbet 25.03.05, 10:45
              We Władysławowie nudzić się napewno nie będziecie... jest wiele różnych atrakcji

Ale pełnia sezonu we Władysławowie to sport dla cierpliwych smile)...pamiętam
              sierpniowy dzień niesłoneczny, niezimny ale nie plażowy... na deptaku - Aleji
              Sportowców we Władysławowie spotkało się chyba całe wybrzeże od Karwii po Hel,
              dosłownie trzeba było się przepychać łokciami.

Ja mieszkam w centrum Warszawy, nie dla mnie te klimaty, wolę mniejsze
              miejscowości no ale co kto lubi...
              • mami7 Re: Grazbet 25.03.05, 15:07
                dzieki wielkie wink nie pocieszająca jednak perspektywa, ale zobaczymy wink
                Dziecko jedzie nad morze po raz pierwszy, moze dla niego to będzie chociaz atrakcja.
                Tez mieszkamy w Warszawie, nie w centrum na szczęście.

Pozdrawiam
    • luckyboy86 Nord 28.01.14, 12:04
      To ja polecam Nord w Kryni na ul. Wodnej,jest czysto, fajnie, dobre a nawet bardzo dobre warunki dla dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka