nowa222 28.06.09, 23:06 Ranczo Mustafa z dziećmi? Byliśmy i nie polecamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadis76 Re: Ranczo Mustafa 20.08.09, 10:47 również byliśmy i również nie polecam na forum znalazłam głównie pozytywne opinie, ponadto strona i informacje na niej zawarte były bardzo zachęcające dlatego się zdecydowaliśmy. pokój, w którym mieszkaliśmy to ruina; brudne ściany, drzwi, dziury w abażurach od żyrandoli i lampek, podarta pościel. Zamiast podwójnego łóżka były 2 zestawione tapczany. Okna brudne. Łazienka brudna. W WC pajęczyny, podobnie jak na oknach. Drzwi do WC bez klamki.Plac zabaw pełen niesprawnych, zniszczonych zabawek, poklejonych taśmami etc. Zajęcia dla dzieci to fikcja. W "resturacji" po prostu brudno; lepiące się kubki, talerze, waza z zupą zawsze zalana zupą, brudne stoły i obrusy. Podczas śniadań trzeba wielokrotnie przypominać Pani, która pracuje w "restauracji", że zabrakło: talerzy, sztućców, kubków, masła, mleka etc. Pani potrafiła odpowiedzieć, że musimy sobie przynieść to sami z kuchni bo jest zajęta. Opłaty np za przejażdzkę na kucyku droższe niż w Warszawie, a najczęściej było tak, że mimo umówienia na konkretną godzinę musieliśmy czekać ( w skrajnym przypadku czekaliśmy 40 minut aż pojawi się Pan, który może zająć się oprowadzaniem - dodam, że Pan mieszka na terenie rancza ). Nie można płacić kartą co przy dopłatach kilku tysięcy jest też absurdalne ( najbliższe bankomaty w Darłowie, ale tylko 3-4 ). Dla mnie to miejsce można określić słowami: brudna ruina w której nikt nie dba o gości. Cena absolutnie nie jest adekwatna do jakości. Lepiej dołożyć 1000 zł czy 2000 zł i wybrać normalny hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa222 Re: Ranczo Mustafa 03.09.09, 21:02 Bardzo dobrze, że ktoś inny zabrał głos w sprawie Rancza. To ważne, że można wymienić się informacjami. Potwierdzam wszystkie informacje zawarte w wiadomości jadis76. Szkoda tam jechać i płacić taką kasę, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Ranczo Mustafa 03.09.09, 22:03 spedzilam miesiac w boboliniew domkach i z dziecmi w ramach przejazdek konnych czesto bywalam w ranczo mustafa. Rzeczywiscie plac zabaw jest skandaliczny, chyba nie bylo jednej nie pospustej, sprawnie dzialajacej rzeczy, hustawki badz jakiegos przyrzadu. Uszkodzenia tych rzeczy byly znaczne i naprawde niebezpieczne, np wylamny plastki w raczkach od zjezdalni, ostre postrzepione plastikowe, wystajace krawedziez roznych przyrzadow, brak desek w mostku(wielka, niebezpieczna dziura), duzo by pisac. W kazdym razie z daleka plac wygladala imponujaco, a z bliska zgroza, pal licho ze wszystko zaniedbane, ale te rzeczy byly w uzytkowaniu naprawde niebezpieczne, dziwie sie ze goscie nie skladali skarg na taki stan tych zabawek. Jesli cala reszta rancza wyglada jak ten plac zabaw to szkoda gadac... ps jadis pozdrawiam Was cieplo w jakim terminie byliscie w bobolinie? my miedzy 10 lipca a 10 sierpnia. Moze mijalysmy sie gdzies na plazy Odpowiedz Link Zgłoś
filavandrel Re: Ranczo Mustafa 28.09.09, 15:09 Ha, my byliśmy od 11.07 do 1.08.Plac zabaw Panie już doskonale opisały, zabawki, rowery i pojazdy na Ranczu tez nie pierwszej świeżości.i żeby nie było samych minusów: -rozplanowanie ośrodka+ moje 5,6 letnie dzieci=one się bawią,ja też (trochę razem, trochę osobno).Ale mieszkałem w dużym domku od strony łąk/padoku. -atmosfera:ciężko to określić ale dobrze się bawiłem i z gośćmi i z obsługą. -melexem na plażę-good idea. AAA byłbym zapomniał : pani opiekunka/animatorka xD is the bestMam nadzieję, że prędko znajdzie inną pracę. W razie niepogody ośrodek jak i okolice(Dąbki czy Darłówek) nie oferują zbyt wiele.Ale i tak MI sie podobało, dzieciom też. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor-5 [...] 07.01.10, 13:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Ranczo Mustafa 28.01.10, 09:29 otóż: BYLO tak źle pomijając brud i calą resztę, którą już opisalam nie smakują mi śniadania zlożone z produktów z najtańszego dyskontu spożywczego ( platki, herbata, kawa, mleko), zlej jakości wędliny pokrojone na przezroczyste plasterki ( jak podano w miarę normalną wędlinę to znikala w polowie śniadania ) i taki sam ser żólty. Czasem jogurt albo twaróg. Obiady byly normalne, ale bez żadnej rewelacji. Hitem ( poza brudnymi naczyniami ) byly desery: np lazanki albo budyń kupiony w dyskoncie spożywczym, czy po plasterku melona na osobę. To ja wolę zaplacić podobną cenę ( wliczam tutaj oplatę za pobyt na ranczu i koszty dodatkowe jakie ponioslam ) i z normalnym biurem podróży pojechać na wakacje zagraniczne all inclusive, gdzie naprawde jest pyszne jedzenie w kilku restauracjach, mnóstwo atrakcji dla dzieci, wspomniane przez Pana piwo, kawa i drinki za darmo. I pijąc taką kawę przy basenie dla dzieci czy na plaży pod parasolem widzę moje dzieci i nie muszę się martwić, że spadną z polamanej zjeżdzalni czy nadzieją na drut wystający np z klatki z kozami. Co więcej: będę miala czysty pokój, codziennie sprzątany. I wiem o czym mówię, bo od wielu lat byly to moje pierwsze wakacje w Polsce tylko dlatego, ze bylam w zaawansowanej ciąży. I będę wszystkim odradzać pobyt w tym miejscu. Jeśli stary meleks to dla Pana luksus to jeszcze raz polecam pobyt zagraniczny; dwa kroki do czystej plaży z leżakami, parasolami i stolikami. I barami w których podają napoje, lody. Ale co kto lubi.... Odpowiedz Link Zgłoś
derbia [...] 29.01.10, 14:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lenaga2 Re: Ranczo Mustafa 04.09.09, 08:04 Witam, również byłam w Bobolinie w tym roku i na Ranczu byłam raz i potwierdzam to, co napisano o placu zabaw. Ogólnie wg mnie cały teren był zaniedbany. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorstridh [...] 29.01.10, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa222 Re: Ranczo Mustafa 24.02.10, 11:53 Czy przypadkiem tych pochwalnych dla Rancza słów nie piszą pracownicy Rancza albo sami właściciele? Bo z pewnością nieprzychylne opinie są prawdziwe. Byłam i widziałam. A na stronie internetowej tak pięknie, niestety tylko na stronie. Owszem, nikt nie jedzie na wakacje dla abażuru lampy, ale nawet jesli przebywam w ciągu dnia w pokoju, to chcę się w nim czuć dobrze, zwłaszcza za takie pieniądze. A nie czułam się dobrze w zagrzybionej, śmierdzącej łazience, z połamaną lampką nocną z wystającymi przewodami, z pajęczynami i z dającą wrażenie nieświeżej, stęchłą pościelą. A odnośnie obsługi, to bardzo ni przykro, ale na moje zwrócenie uwagi na stan pokoju pani właścicielka zachowała się bardzo niegrzecznie (najdelikatniej mówiąc). Nigdy tam więcej nie pojadę i nikomu temu miejsca nie polecam, zwłaszcza rodzinom z dziećmi. P.S. Co do zdania Derbii o placu zabaw, że wygląda jak większość placow przedszkolnych, to wybacz, ale chyba dawno nie widziałaś placów przedszkolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
maziq Re: Ranczo Mustafa 25.02.10, 07:45 Całkowicie zgadzam się z negatywnymi opiniami. Byłam tam w zeszłym roku w sierpniu, pobyt rezerwowałam dośc późno i w sumie nie nastawiałam się na nie wiadomo co, natomiast dla mnie, pomijając ogólne zaniedbanie (zwłaszcza rażące w przypadku placu zabaw), najgorszą rzeczą było samo zlokalizowanie rancza tuż przy głównej drodze. Także ruch samochodów za oknami od wczesnych godzin porannych, coś strasznego. Dla mnie osobiście to było najgorsze, a na zdjęciach na stronie cieżko się tego dopatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Ranczo Mustafa 26.02.10, 10:22 też mam wrażenie,że te pozytywne opinie pochodzą od wlaściciela, bo emocjonalny ton wypowiedzi, że pracownicy "wypruwają sobie żyly" mówi sam za siebie bylam w kilku pięknych pensjonatach w Polsce i choć obsluga byla fantastyczna, atmosfera wręcz rodzinna to nigdy nie przyszloby mi do glowy napisać, że ktoś tam wypruwal sobie dla mnie żyly, bo to jest praca tych ludzi i, jak każdą, można ją wykonywać źle lub dobrze... pisanie też o atrakcjach w postaci baru z drinkami ( najczęściej w barze są drinki jest żenujące i plac zabaw w przedszkolu mojego dziecka również tak nie wygląda to, że jest to wieś nie uzasadnia wszechobecnego brudu, zniszczenia i bylejakości jeśli obrus na stole lepi się od dwóch dni z powodu wylanego jogurtu ( w tzw. restauracji ), a szklanki są tak brudne, że strach z nich pić tzn, że tak jest we wszystkich pensjonatach, które wybudowano na wsi ? zapewniam, że nie i, uprzedzajac kolejne posty wlaściciela, za 5000 zl oczekiwalam czystego pokoju, ladnego, zadbanego terenu na którym może pobawic sie dziecko, czystości w miejscu podawania posilków czyli oczekiwalam zupelnie normalnych rzeczy - nic więcej i polecam Pana uwadze tzw parking czyli wielki trawnik na którym stawia się samochody gdy padal deszcz robily się tam wielkie kaluze z blota i wysiadając z samochodu wysiadalo się wprost do wody,ponieważ wszystkie stojące tam samochody staly w wodzie normalnych miejsc parkingowych jest doslownie kilka i stacjonują tam glównie wlaściciele i ich znajomi Odpowiedz Link Zgłoś
iwet.72 Re: Ranczo Mustafa 01.08.13, 10:37 Ja osobiście polecam, jest miło, przyjemnie, swojsko. Można się tam wyciszyć z rodziną, jest dużo ciekawych miejsc. Jeszcze jak pogoda dopisze to jest wszystko czego potrzeba człowiekowi do pełnego wypoczynku. Serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
77_misia Re: Ranczo Mustafa 29.08.13, 16:06 Byliśmy w rancho z 5-latkiem (pod koniec sierpnia), który był przeszczęśliwy samodzielnie biegając po terenie rancha. Miałam czas na wypicie kawy i poczytanie książki, na poranne i wieczorne galopy po plaży. Czuliśmy się jak we własnym domu z duuużym ogrodem. Z muchami walczyliśmy "łapką", bo mając obok stajnie, wybieg dla kóz, lam, kwok z kurczakami, królików, mając wolno chodzące kuce i psy po terenie - trzeba pogodzić się z tymi miłymi owadami ), często dzieląc się z nimi posiłkiem... Potem pojechaliśmy do 4* hotelu w Kołobrzegu 100m od morza, a syn nadal tęsknił za wolnością, zabawą przez 24h na wolnym powietrzu, wieczornymi grillami i kinem letnim do 22.00. Polecam dla tych, którzy kochają konie i zwierzęta oraz nie zajmują się podczas urlopu: inspekcją placów zabaw, kontrolą jakości pracy zmywarki, ilością much i innymi standardami 4* hoteli .. Odpowiedz Link Zgłoś