Gość: kol.3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 11:02 Zapraszam rodziców uczniów na prywatne forum w GW pn. Klasówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kol. 3 Re: Klasówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 09:08 Będę bardzo wzdięczna za informację, czy szkoły w Kielcach pozwalają dzieciom zabierać sprawdzone klasówki do domu. Jeśli nie , to w jaki sposób rodzice mogą się zapoznać z klasówkami swoich dzieci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Klasówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 14:45 zgodnie z prawem muszą pozwalac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brick the wall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 21:26 bla bla bla jak czytam takie posty, to słabo mi się robi... chyba dzieciak wie, jakie błedy popełnił, a rodzic i tak nic z taką wiedzą nie zrobi zawsze miałam niezły ubaw z rodziców biegających do szkółki, żeby sprawdzić postepy swoich pociech. Pociech, które ledwo się wyrabiały na marne tróje:-[] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.3 Re: Klasówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 09:26 Wybacz ale to jest austriackie gadanie. Jeśli na klasówce jest 12 zadań albo 15 pytań i uczniowi wręczy się kartkę na parę minut a potem odbiera, to on zapamięta niewiele. A rodzice też by chcieli wiedzieć co w tej klasówce było, czego dziecko nie umie i co powinno poćwiczyć. Poprawy klasówej robi się rzadko. Niestety w szkole najważniejsza jest dokumentacja i dobre układy z kuratorium. Uczniowie są na ostatnim miejscu. A rodzicom ogranicza się prawa do kontroli postępów ich dzieci w nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volupte Re: Klasówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 10:14 Od kiedy wyniki sprawdzianow sa tajne i stanowia tajemnice szkolna? Moje wnioski sa proste: nie oddaje sie klasowek, zeby nie bylo czym udokumentowac ewentualnej pomylki nauczyciela. Lub zeby uniknac porownywania klasowek i klocenia sie o oceny. Rownie dobrze mozna niczego nie sprawdzac, tylko wstawic stopnie "po uwazaniu". Za moich szkolnych czasow klasowki po sprawdzeniu dostawalo sie "na zawsze", czasami trzeba je bylo pokazac w domu i zwrocic nauczycielowi z podpisem rodzica. I z poprawieniem bledow. Nie wiem, czy mi to zaszkodzilo:). Ale bylo to proste dzialanie i nie budzilo niezdrowych emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Klasówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 20:00 teraz wszyswtko w szkole wzbudza niezdrowe emocje, kazdy się czepia kazdego... nauczyciel ucznia, uczeń nauczyciela, i po co to komu??? Odpowiedz Link Zgłoś