Dodaj do ulubionych

Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłoszenia

26.10.09, 20:42
Dziewczyny, z wyprzedzeniem chcialabym napisac, ze planuj na poczatku grudnia
zorganizowanie pomocy rzeczowej dla Daniela i jego Mamy.
Chcialabym kupic zestaw srodkow czystosci/kosmetykow oraz jak najwiekszy zapas
jedzenia.
Marzy mi sie, zeby te swieta byly dla nich troche lepsze niz dzien powszedni,
zeby pieniazki zaoszczedzone w ten sposob na np proszku do prania, mydle czy
kaszy mogly byc wydane na wedline, kawalek miesa itd.

Jako ze grudzien jest ciezki i trudno wiele osob namowic na pomoc bo maja moc
wlasnych wydatkow, prosze niniejszym wszystkie emamy o wlaczenie sie w
Gwiazdke dla Daniela i wplaty.
Kazda, najmniejsza nawet wplata pozwoli na kupno kolejnych rzeczy.
Ja ze swej strony deklaruje zbiorke pieniedzy, zakup rzeczy oraz rzetelne
rozliczenie. To nie pierwszy raz kiedy zbieram pieniadze dla Daniela i mam
nadzieje, ze wiecie juz, ze robie to w sposob uczciwy.

Dla wyjasnienia: zglaszam sie do zorganizowania zakupow, poniewaz paczki
pocztowe sa teraz drogie, najtansza do 1kg kosztuje 9,50zł a za to juz mozna
kupic dwie paczki makaronu.

Nie ukrywam dziewczyny, ze licze na wasza pomoc.
Obserwuj wątek
    • kogosia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:08
      ja oferuję 30zł
      poproszę w grudniu o numer konta
      • sion2 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:29
        Patrycja mysle że to dobry pomysl ale moze napisz liste potrzebnych rzeczy i
        zywnosci, czasami ludzie pracuja w hurtowniach czy nawet maja wlasne, moze ktos
        akurat bedzie mial na zbyciu cos tam?
        ja tylko potwierdzam ze znam sytuacje Daniela i jego mamy, jest im rzeczywiscie
        bardzo ciezko.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 21:50
          Zywnosc: wszystko, mleko, makarony, kasza, margaryna, olej, konserwy,
          dzemy, cukier, maka, kakao, czekolada, ryz itp itd

Moze troche frykasow? Czekolada, ciasteczka, przysmak dla psa.
          Daniel ma stara suczke przygarnieta lata temu.

Srodki czystosci: proszek do prania, plyn do mycia podlog, plyn do
          zmywania, plyn do zmiekczania tkanin, mydlo w plynie, chusteczki higieniczne
          takie nawilzone jak dla malych dzieci, krem do rak, szampon do wlosow tlustych,
          pasta do zebow, balsam do ciala, woda po goleniu dla Daniela.

Tak naprawde potrzebne jest wszystko co na co dzien uzywa i zuzywa sie w domu.
          Kazda rzecz kupiona przez nas to pare zlotych zostajacych w portfelu ktore mozna
          przeznaczyc na rachunek, leki itd.
          • ewa9717 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:18
            A może w kilku zdaniach napiszecie o Danielu i jego mamie? Myślę,
            że wile osób z sympatią tu zagladających (a moze przed swiętami
            chętniej ludzie się dzielą?) nie bardzo wie, o co chodzi.
            • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:52
              ewo> nie chcialam powielac watku, ale juz w skrocie pisze:

Daniel ma dwadziescia kilka lat, ma porazenie mozgowe, nie jest samodzielny:
              wozek, bardzo silne przykurcze miesni. Nie moze sam jesc, ubrac sie, czytac (nie
              utrzyma ksiazki)umysc, zalatwic potrzeby fizjologicznej itd. Mama musi caly czas
              byc przy nim: masowac, rozcierac zbolale miesnie,karmic...

Teraz juz jest strasznie pozno, jutro poszukam watkow archiwalnych i wkleje linki.
              • anka7961 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:57
                Ja deklaruję 15 pln. Proszę o nr konta na prv.
              • ewa9717 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 23:03
                Dzięki, już wiem, to Daniel od łóżka wink Proszę o nr konta.
                • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 09:39
                  Ja tez proszę o numer konta na maila gazetowego, nie obiecuje kwoty
                  bo nie wiem co będzie w grudniu, ale obiecuję że na pewno coś wyslęsmile
                  a skąd jest Daniel i jego mama?
    • miszek23 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 26.10.09, 22:43
      Ja będę śledzić wątek i przyłączę się do akcji. Dobry pomysł smile
    • magia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 03:20
      Deklaruje sie.
    • marjaga Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:25
      Ja też poproszę o nr konta.
      deklarukję 50 PLN.
      • slonko1335 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:37
        Nioma Ty zacznij już tą zbiórkę teraz póki są deklaracje wpłat bo potem ludzie
        pieniądze powydają na święta i na naszą Akcję Gwiazdkową mam nadziejęwink
        • ela82 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 08:52
          poprosze o nr konta
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 09:12
            kochane dziewczyny: dzieki za odzew
            podaje numer konta:

50 1020 5558 1111 1559 8550 0046 Patrycja Drożyńska

To konto nieuzywane na co dzien wiec wszystkie wplywy beda wplywami
            tylko dla Daniela. Spokojnie moga na nim lezec i czekac do grudnia.
            Na biezaco bede podawala jego stan, prosze w tytule wplaty wpisywac:
            Daniel + nick z forum ( a jesli ktos zyczy sobie zeby wplata byla
            anonimowa to tylko Daniel).

Mam kolezanke, ktora obiecala zrobic swiateczny stroik smile
            • kogosia Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 27.10.09, 10:02
              wysłałam kase
              pozdrawiam
            • malgog Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 08:36
              nioma podaj proszę miasto do twojego adresu
              u mnie nie chce przejśc przelew bez wypełnionego pola z adresem
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 08:48
                Warszawa
                • slonko1335 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 09:09
                  Nioma nie wiem jak Ty czasem dysponujesz ale mogłabyś się przejść do jakiejś
                  hurtowni spożywczej, mięsnej i chemicznej albo sklepu po prostu, powiedzieć jak
                  sprawa wygląda i spytać czy nie mają artykułów z krótkim terminem ważności, może
                  oddadzą po prostu albo tanio sprzedadzą, może w jakimś markecie zapytać? może
                  maile porozsyłać z linkami do wątków Daniela.
                  • arwena_11 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 16:31
                    Słonko, za darmo tonikt teraz już nie da. Niestety przepisy
                    podatkowe są tak durne,że lepiej wyrzucić na śmietnik niż dać
                    biednemu. Jak wyrzucą to mogą to sobie dać w koszty, a jak dadzą za
                    darmo to muszą odprowadzić od tego vat i często zapłacić dochodowy.
                    No bo przecież mogli sprzedać na lewo a tylko mówią że dali.
    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 09:57
      Czy oni dostaja pomoc z caritasu czy banku zywności? a MOPS? nie
      znam w ogóle wątku stąd moje pytanie
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 10:08
        Dostaja pomoc z MOPSu.
        Chodzi mi o to, zeby odciazyc mame Daniela chocic troche finansowo,
        zeby moc jej kupic podstawowe produkty dzieki czemu zostanie jej
        troche pieniedzy w portfelu. Za to bedzie mogla kupic cos lepszego
        na swieta, leki itp.

Jesli chodzi o produkty o krotkim terminie spozycia: po pierwsze
        paczke chce zawiezc w pierwszej polowie XII bo potem wyjezdzam a
        rzeczy maja byc na swieta, po drugie maja stara i ledwo zipiaca
        lodowke wiec nie bardzo jest gdzie trzymac takie rzeczy.
        Po drugie: nie znam ani sklepu ani hurtowni ktora robi takie
        wyprzedaze.
        Po trzecie: ode mnie do nich jest cala Warszawa, wiec nie dam rady
        pojechac np. kilka razy z towarem ktory ma krotka date spozycia
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 28.10.09, 10:13
          Jeszcze wyjasnienie:

Daniel i jego mama maja renty i zapomoge (dodatek mieszkaniowy) ale
          po oplaceniu rachunkow zostaje im ok. 400zł na zycie na caly miesiac.
          Nigdy mnie o nic nie prosili wiec to nie tak, ze zeruja na ludzkiej
          dobroci. Absolutnie nie.
          Pomysl jest calkowicie moj: chce bardzo zrobic im niespodzianke,
          kupic tak wiele jak sie tylko da i w ten sposob pomoc im odciazyc
          skromny domowy budzet.

Bylam u nich w domu dwa razy: czyste i zadbane mieszkanie (dla tych
          co nie wiedza: po 14 latach oczekiwania dostali od gminy mieszkanie
          na parterze przystosowane dla niepelnosprawnego), warunki bardzo
          skromne. Pani Basia przesympatyczna, Daniel inteligentny młody
          chłopak.

W trakcie naszej akcji pomocowej udalo sie m.in kupic akumulatory do
          wozka, łozko z materacem, naprawic fotel itp.
          • nioma Re: archiwalne watki Daniela 28.10.09, 10:19
            Wklejam archiwalne watki dt Daniela i jego sytuacji (dzieki
            uprzejmosci jednej z mam, ktore je wyszukala):

forum.gazeta.pl/forum/w,615,98608195,98608195,Pamietacie_Daniela_z_porazeniem_Nowa_sprawa.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,98653797,98653797,kochane_dziewczyny_brakuje_tylko_100zl_POMOCY_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,98673726,98673726,Bezplatna_lub_refund_rehabilitacja_kto_sie_zna_.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,94384812,94384812,czy_ktos_by_sie_dolozyl_do_akumulatora_dla_Daniela.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,615,93689801,93689801,czy_jest_bezplatny_internet_dla_osob_niepelnospr_.html
            • nioma Re: wpłata 29.10.09, 10:11
              informuje, ze jest pierwsza wplata od kogosi w kwocie 50zł
    • beakarp wysłałam przelew n/t 30.10.09, 12:03

• nioma Re: wysłałam przelew n/t 30.10.09, 13:08
        wplynely nast przelewy:
        50,00zł malgog
        30,00zł anonim (w tytule DLA DANIELA)
        20,00zł anonim (w tytile DLA DANIELA)
        • nioma Re: wysłałam przelew n/t 02.11.09, 10:33
          własnie wplynela wplata od beakarp
          kwota: 35,00zł
    • alba27 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 12:12
      Wieczorem zrobię przelew na 15zł, to nie dużo, ale myślę, że w
      takich akcjach liczy się każdy grosz.
    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 12:17
      Wysłałam kasę jak obiecałam. Paczkę nadal kompletujesmile
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.11.09, 19:45
        Potwierdzam wpłaty:
        15zł Anka
        20zł Marlena

Slicznie dziekuje. Dziewczyny, kwota nie jest wazna, wazny jest udzial w akcji,
        chec pomocy i dobre serce. Dzieki Wam wszystkim malymi kroczkami zbiera sie
        coraz wieksza kwota.
        W chwili obecnej jest: 220,00zł.
        Mam jeszcze deklaracje od kilku osob i oczywiscie ja sie doloze.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 10:34
          Potwierdzenie wpłaty:
          Miszek 23 kwota: 30,00zł

Wielkie dzieki smile
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 14:20
            Potwierdzenie wpłaty:
            ewa74555 kwota: 30,00zł
            • kinga_owca Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 20:42
              Nioma, jak rozumiem Ty z Warszawy jesteś
              to ja chętnie kupiłabym w grudniu chemię domową, tylko prosiłabym o
              listę jakąś
              ja tez z Warszawy
              jesli możesz, daj znać na priva
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 21:30
                Odpisalam na priv
                • kinga_owca Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.11.09, 22:38
                  ja też wink
                  • shalea Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 09:45
                    Nioma, poproszę o nr konta na priv, też się chciałam dołożyć.
                    • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 11:07
                      Shalea, wyslalam numer konta.

Potwierdzam nowe wpłaty:

ALBA21 kwota: 15,00zł
                      Dzieciaczki kwota: 30,00zł

Pomyslalam tez o zrobieniu prezentow pod choinke.
                      Dla mamy Daniela mam skorzany portfel. A dla niego myslalam o
                      cieplej czapce, co myslicie?
                      • papuzka_gda Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 12:47
                        Nioma, czapke meska mam nowa, kupilam rok temu mezowi troche na niego
                        przymala. Wrzuce w koperte i wysle - tylko ją przepiore na swiezo, bo
                        mierzyl, raz ubral i wlozyl do szafki.
                        Jak bedzie ok to fajnie, zawsze moga byc dwiesmile Jaka Daniel ma
                        budowe, co z ubrania potrzeba?
                        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.11.09, 12:57
                          Daniel jest szczuply, napisze zaraz do ewy, ktora czesciej u nich
                          bywa, zeby zorientowala sie w potrzebach ubraniowych.
                          czy mozesz czapke wyslac na moj adres? chcialabym to wszystko razem
                          zapakowac i naszykowac
                          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 10:34
                            Potwierdzenie wpłat:

shalea kwota: 30,00zł
                            magda6 kwota: 20,00zł

Pomyslalam, ze kupie jeszcze zestaw witamin i cos na wzmocnienie w
                            aptece bo na ten okres zimowy bedzie jak znalazl.

Wiecie co dziewczyny? Wyglada na to, ze zakupy beda super!!!
                            Czy wolicie zebym zrobila zdjecia zakupow czy wszystko spisywac?
                            Ewentualnie moge skanowac rachunki ze sklepow.
                            Jesli macie jakies propozycje to napiszcie prosze.
                            • alba27 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 12:39
                              Ja na moje 15zł nie potrzebuję rachunkuwink Ufam Ci całkowicie w tej
                              kwestii a witaminy to świetna sprawa, może jeszcze jakieś środki
                              czystości?
                              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.11.09, 13:09
                                alba>
                                sa trzy dzialy do kupienia:
                                1. chemia i kosmetyki (jest zgloszenie od jednej mamy w sprawie
                                pomocy w zakupach, juz rzeczowej pomocy a nie dolozenia sie)
                                2. zywnosc
                                3. witaminy i leki na wzmocnienie

jesli chodzi o pkt trzeci to czekam na wiadomosc od Ewy, mamy ktora
                                jestw stalym kontakcie z Danielem i jego mama, ma sie dyskretnei
                                wywiedziec co potrzeba.
                                Dyskretnie dlatego, ze cale zalozenia akcji jest takie, ze to ma byc
                                niespodzianka.
                                • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.11.09, 14:26
                                  potwierdzenie wplaty:
                                  marjaga kwota: 50,00zł

Po dokonaniu zakupow, przedstawie wam w poscie liste rzeczy i kwote
                                  wydana,
                                  • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 09.11.09, 10:36
                                    potwierdzenie wplaty:

ANONIM kwota: 20,00zł
                                    • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 15:56
                                      Dziewczyny, jesli jeszcze ktos ma ochote sie dolozyc to zapraszam.
                                      Zakupy szykuja sie naprawde imponujace dzieki waszemu wsparciu.
                                      Jest tez deklaracja od jednej mamy (nie wiem czy moge podac nick,
                                      zapomnialam zapytac wiec na razie anonimowo)ze zakupi dla Daniela i
                                      jego mamy kosmetyki i chemie oraz przekaze rower rehabilitacyjny!
                                      No i powiedzcie czy nie jest super?
                                      Kilka dni temu rozmawialam z Danielem, martwil sie, ze mama nie
                                      cwiczy, ze grozi jej laska albo kule - a tu prosze!
                                      Jak juz wszystko bedzie zakupione to albo zeskanuje rachunki ze
                                      sklepu albo zrobie zdjecia zakupow, zebyscie wiedzialy co i jak.
                                      I moze uda sie zrobic zdjecie Daniela i jego mamy zebyscie ich
                                      poznaly?
                                      Poki co pozdrawiam i raz jeszcze dzieki wielkie!
                                      • malgog Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 20:00
                                        nioma daj sobie spokój ze skanami rachunków
                                        ale chętnie zobaczyłabym Daniela i Jego mamę więc zdjęcie na priv mile widziane
                                        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 20:44
                                          jak pojade to zabiore aparat, w sumie fajnie, jak wszystkie zobaczycie jak
                                          Daniel i jego mama wygladaja
                                          • miszek23 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 24.11.09, 22:38
                                            Zdjęcie będzie mile widziane smile
                                            Myślę że skany rachunków są niepotrzebne. Wystarczy jak napiszesz co udało się
                                            kupić.
                                            • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 25.11.09, 10:28
                                              Potwierdzenie wpłaty:
                                              50,00zł ANONIM (mama z Warszawy)

W chwili obecnej jest zebrane: 500zł!!!
                                              To beda miłe swieta!!!
                                              • demonii.larua Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 25.11.09, 12:27
                                                No i super smile
                                                • nioma Re: potwierdzenie 26.11.09, 10:29
                                                  W dniu wczorajszym odebralam dary rzeczowe od jednej z mam.
                                                  Sa to dwa duze kartony chemii gospodarczej oraz kosmetykow i rowerek
                                                  rehabilitacyjny dla mamy Daniela.
                                                  Raz jeszcze wielkie, wielkie dzieki!!!
                                                  W zwiazku z tym, ze rowerek zajmuje mi pol samochodu przyspiesze z
                                                  zakupami spozywki i zrobie je w najblizszych dniach.
                                                  Ode mnie do Daniela jest cale miasto do przejechania, wiec wolalabym
                                                  wszystko zalatwic za jednym zamachem.
                                                  • nioma Re: potwierdzenie 27.11.09, 18:36
                                                    podsumowanie:

dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow, samochod zaladowany, o 20.00 jade do
                                                    Daniela (czekam az ustana korki)
                                                    Oto co udalo sie zgromadzic:
                                                    - dwa duze kartony chemii i kosmetykow (proszek do prania, plyny, plyny do
                                                    zmywania, mydla, szampony, nawilzone chusteczki, srodki czystosci itp itd)
                                                    - rowerek rehabilitacyjny dla mamy Daniela
                                                    - zakupy ze skladek. Uzbieralo sie 500zł. Rachunek w sklepie auchan: 515, 73 (do
                                                    wgladu dla kazdego kto sobie zyczy)
                                                    Kupilam:
                                                    - kilka torebek ciast gotowych na swieta: piernik, babka, biszkoptowe,
                                                    placuszki, drozdzowe
                                                    - kisiele, budynie, galaretki (ok 20 torebek)
                                                    - pierniczki
                                                    - ciasteczka z nadzieniem
                                                    - czekolady nadziewane (10 sztuk), cukierki
                                                    - duzy sloik nutelli
                                                    - 32 batoniki prince polo
                                                    - kilka opakowan pieczywa chrupkiego (rozne rodzaje)
                                                    - rozne makarony (6 opakowan)
                                                    - 3 paczki kaszy
                                                    - 2 opakowania ryzu
                                                    - 3 butelki oleju
                                                    - kilka opakowan roznych kostek rosolowych (5 albo 6)
                                                    - 2kg cukru
                                                    - ananasy w puszce
                                                    - 5 puszek brzoskwin (byla dzisiaj promocja)
                                                    - rozne serki topione, do smarowania itp
                                                    - 5 kawalkow sera zoltego zapakowanego prozniowo z terminem waznosci do
                                                    przyszlego roku
                                                    - dwie zgrzewki serkow deserowych (cos jak danio)
                                                    - 3 masla
                                                    - rama olivio
                                                    - 4 koncentraty pomidorowe
                                                    - opakowanie swiatecznej babki woskiej
                                                    - kilka opakowan prozniowo zapakowanej wedliny: szynka, kielbasa krakowska (x3),
                                                    poledwica sopocka, kielbasa slaska, szynka gotowana, boczek z komina
                                                    - parowki
                                                    - 2 opakowania sledzi lisner w sosach
                                                    - wiaderko sledzi matijas
                                                    - sloik sledzi w occie
                                                    - 2x ogorki konserwowe (duze sloiki)
                                                    - 2x papryka konserwowa (duze sloiki) Wiem, ze Daniel je bardzo lubi, to
                                                    specjalnie dla niego
                                                    - opakowanie kawy rozpuszczalnej
                                                    - paczka lososia wedzonego
                                                    - 10 pasztetow drobiowych
                                                    - puszka tunczyka
                                                    - gulasz angielski
                                                    - 20 jajek
                                                    - 12 kartonow mleka
                                                    - 4 serki wiejskie
                                                    - serek tartare
                                                    - ozdobne czekoladki do zawieszenia na choince
                                                    - 2 duze sloiki majonezu
                                                    - 2 opakowania ketchupu lagodnego
                                                    - ser paprykowy w plasterkach x 2
                                                    - serwetki na stol
                                                    - duze opakowanie prozniowo zamknietej kielbasy torunskiej
                                                    - 2 kartony barszczu czerwonego Krakusa (po 1,5 litra)

mam nadzieje, ze nie pominelam niczego.
                                                    Zakupy zrobilam z mysla o swietach: sa wiec rzeczy nie pierwszej potrzeby ale
                                                    zalezalo mi na tym, ze sprawic w waszym i moim imieniu jak najwiecej radosci.

oprocz tego mam zapakowane:
                                                    - prezent dla pani Basi (skorzany portfel)
                                                    - prezent dla Daniela (koszulka pilkarska)
                                                    Te rzeczy sa z moich pieniedzy, nie skladkowych. Skladkowe przeznaczylam tylko
                                                    na zakupy.

aha, kupilam tez wielka torbe jedzenia dla psa (20,50zł + gratis druga paczka)

Mam nadzieje, ze wszystko jest jasne, jesli ktos ma jakiekolwiek watpliwosci lub
                                                    pytania to prosze pisac.
                                                  • nioma Re: potwierdzenie 27.11.09, 18:44
                                                    Poprawka:
                                                    - dostalam wlasnie 50zł z przeznaczeniem dla Daniela, nie zdaze juz nic kupic,
                                                    tam te pieniadze pani Basi.
                                                  • anka7961 Re: potwierdzenie 27.11.09, 19:10
                                                    Super wink Bardzo Ci Nioma dziękuję za zorganizowanie wszystkiego wink
                                                  • kogosia Re: super, cieszę się:)) 27.11.09, 19:48
                                                  • miszek23 Re: super, cieszę się:)) 27.11.09, 19:54
                                                    Cieszę się że aż na tyle produktów udało się uzbierać smile
                                                    Dzięki za organizacje zbiórki i dostarczenie. Daj znać jak wrócisz smile
                                                  • mamasi Re: super 27.11.09, 19:54
                                                    Super że się udało. Niecierpliwie czekam na relacjesmile wielkie dzieki
                                                    nioma, za wszystkowink
                                                  • ewa9717 Re: super 27.11.09, 20:49
                                                    Wspaniale się czyta o czymś takim!
                                                  • nioma Re: relacja 27.11.09, 21:28
                                                    Wrocilam wlasnie do domu, pojechalismy wczesniej ale nie bylo korkow wiec na
                                                    miejscu bylismy szybciutko.
                                                    Pani Basia wiedziala tylko, ze przyjedziemy z rowerkiem rehabilitacyjnym ale nie
                                                    miala pojecia o zakupach, jak zobaczyla, ze nosimy o nosimy kartony i torby
                                                    (obracalismy kilka razy) to byla w szoku!
                                                    Radosci nie da sie opisac, ale wierzcie mi na slowo: udalo nam sie sprawic, ze
                                                    humor pani Basi i Daniela bardzo sie poprawil.
                                                    Wszystkie rzeczy zostaly przetransportowane do kuchni, rowerek do pokoju.
                                                    Wyregulowalismy odpowiednia wysokosc rowerka i pani Basia jeszcze przy nas
                                                    siadla i zrobila "kilka okrazen" smile
                                                    Ze wszystkich rzeczy bardzo sie ucieszyli i pani Basia prosila, zeby Wam
                                                    wszystkim z calego serca podziekowac.
                                                    Co niniejszym czynie.
                                                    Przekazalam tez 50zł i prezenty gwiazdkowe.
                                                    Chwile posiedzielismy, porozmawialismy.
                                                    Obejrzalam tez lozko na ktore przed wakacjami robilysmy skladke.
                                                    Jestem pewna kochane, ze te swieta beda radosniejsze dzieki Wam.
                                                    Ponizej: Daniel, pani Basia i ich Suczka.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/gc/ve/zfbn/nLzlJLE4h7ywE7boiB.jpg

Daniel czasami korzysta z internetu u sasiadow, jak bedzie mial okazje, to
                                                    powiedzial, ze zajrzy na forum, zeby osobiscie podziekowac wszystkim za pomoc.

Powiem wam, ze bardzo, bardzo sie ciesze, ze tak to ladnie wyszlo i ze udalo sie
                                                    tyle rzeczy kupic i zebrac. SUPER!!!
                                                    Tylko jak wracalismy to cos mi samochod zaczal szwankowac i nie wiem czy biedny
                                                    nie padnie.... Potrzymajcie kciuki, dobra?
                                                  • ewa9717 Re: relacja 27.11.09, 21:47
                                                    wink
                                                  • mamasi Re: relacja 27.11.09, 22:33
                                                    Świetnie widziec ich a tym bardziej uśmiechniętychsmile mam tylko
                                                    nadzieję że jutrzejszy dzien równiez będzie owocny, że wszystko
                                                    wypali, za co mocno trzymam kciukismile
                                                  • nioma Re: relacja 27.11.09, 22:48
                                                    no wlasnie nie wiem
                                                    ja odpadam z racji samochodu, to w ogole cud, ze sie udalo dzisiaj dojechac i
                                                    wrocic. w miare uciekajacych km kolejne lampki mi sie zapalaly sad((
                                                    na razie nikt sie nie zglosil, kto moglby rzeczy odebrac
                                                  • miszek23 Re: relacja 27.11.09, 23:01
                                                    Fajnie że wszystko się udało i mogłyśmy sprawić IM niespodziankę!!!!
                                                  • shalea Re: relacja 28.11.09, 15:04
                                                    Nioma jesteś niesamowita, świetne to wszystko zorganizowałaś.
                                                  • nioma Re: relacja 28.11.09, 15:20
                                                    Niesamowite jest to, ze nam wszystkim udalo sie tak ladnie zorganizowac: ze tyle
                                                    osob wplacilo pieniazki, ze tyle osob chcialo pomoc.
                                                    Ja tylko zrobilam zakupy, odebralam rzeczy i zawiozlam na miejsce.
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 12:07
                                                    Dziewczyny, tak sobie pomyslalam, moze ktos mialby ochote wysłac kartke
                                                    swiateczna do Daniela i jego mamy? Mysle, ze to bylaby bardzo mila niespodzianka
                                                    dla nich.
                                                    Jak ktos jest chetny to prosze o wiadomosc, wysle na priv ich adres
                                                  • magas1169 Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 16:01
                                                    Patrycja,poproszę adres.Chętnie wyślę normalną kartkę.Nie mogłam się
                                                    dorzucić do zbiórki,ale tak bardzo chętnie się przyłączę.
                                                    I jestem pod ogromnym wrażeniem akcji jaką zorganizowałaś...
                                                  • mamasi Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 19:53
                                                    To ja poproszę o adressmile
                                                  • miszek23 Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 19:58
                                                    Ja też poproszę adres.
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 29.11.09, 20:54
                                                    Wysłałam
                                                  • magas1169 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 10:33
                                                    Ja teżbig_grin
                                                  • malgog Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 11:34
                                                    nioma dzieki za relację i zdjęcie...ja wiedziałam niewiele o Danielu
                                                    i jego mamie a tu okazuje się, że to taki przystojny gość smile

poproszę o adres rodziny na priv, wyśle kartkę

• monka75 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 16:31
                                                    Mój mały odkrył w sobie talent artystyczny i w czasie choroby
                                                    wykonał piękną kartkę świąteczną . Rodziny nie mamy więc z wielką
                                                    przyjemnością wyślemy życzenia Danielowi i jego mamie smile
                                                    Poproszę o adres .
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 17:51
                                                    dziewczyny: juz wysylam na priv
                                                    moze w zyczeniach dopiszcie, ze jestescie z forum, to Daniel i jego mama beda
                                                    wiedzieli, ze to od was
                                                  • ewa9717 Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 19:05
                                                    Też mogę prosić o adres?
                                                  • nioma Re: mam pomysł!!! 30.11.09, 19:28
                                                    pewnie! juz wysylam
                                                  • nioma Re: aktualizacja 10.12.09, 09:27
                                                    Bylam wczoraj raz jeszcze u daniela.
                                                    Zawiozłam materac do rehabilitacji ( od mojego dziadka), od jednej z
                                                    emam puszki, sloiki z warzywami, skarpety, rajstopy i wode po
                                                    goleniu.
                                                    Od siebie kupilam troszke owocow.
                                                    Daniel i jego Mama prosili zeby wam raz jeszcze serdecznie i zcalego
                                                    serca podziekowac. Co niniejszym czynie.
                                                    Dotarla takze paczka z zarowkami dzieki inicjatywie jednej z emam -
                                                    dzieki!

Z dobrych wiadomosci:
                                                    - Daniel zaczyna rehabilitacje, bedzie przychodzil rehabilitant do
                                                    domu, udalo sie to zalatwic przez NFZ
                                                    - od przyszlego roku bedzie chodzil na basen.

Dziewczyny kochane: raz jeszcze dzieki przeogromne.
                                                    Za wszystko co zrobilyscie, za taki piekny udzial w zbiorce!!!
                                                  • ewa.mama Re: aktualizacja 10.12.09, 09:45
                                                    rehabilitacja i basen toż to są super wiadomości!!!
                                                  • adota Re: aktualizacja 10.12.09, 10:12
                                                    Dobre wiadomości smile

Ja też poproszę adres. Wyślę kartkę z zorzą polarną - zorza przynosi szczęście,
                                                    to może z kartki też zadziała?

adota
                                                  • nioma Re: aktualizacja 10.12.09, 10:33
                                                    Na pewno smile
                                                    Juz wysylam
                                                  • ewe_g Re: aktualizacja 11.12.09, 09:32
                                                    ja też poproszę o adres, to wyślę witrażyk z dzwonkami świątecznymi.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 11.12.09, 09:38
                                                    juz wysylam
                                                  • asiek_00 nioma 10.12.09, 22:25

nioma podaj proszę adres tej rodziny chociaz nie moge pomoc w inny sposob sad
                                                    wyślę choc kartę świąteczną.
                                                    P.S.
                                                    Jestem naprawde pelna podziwu dla Was wszystkich
                                                  • nioma Re: nioma 11.12.09, 08:51
                                                    asiek> wysle Ci na priv
                                                  • alba27 Re: nioma 14.12.09, 10:53
                                                    ja też proszę o adres, jutro wyślę to zdąży dojść przed świętami.
                                                    p.s Super zakupy! Gratuluję pomysłu.
                                                  • nioma Re: podziejowania 15.12.09, 21:19
                                                    Wlasnie rozmawialam z mama Daniela.
                                                    Raz jeszcze prosila, zeby Wam wszystkim serdecznie podziekowac za wszystko oraz
                                                    za przemile kartki swiateczne ktore sa niesamowita niespodzianka!
                                                    Pierwsze kartki wplynely od:
                                                    - Marlena, Piotr i Asia
                                                    - Monika z dziećmi.

Kochane, na biezaco pewnie nie bede wam zdawala relacji z tego jakie kartki
                                                    doszly bo juz w tym tygodniu wyjezdzam, ale mozecie byc pewne, ze to wielka
                                                    frajda dla Daniela i jego Mamy
                                                  • nioma Re: pomysl 30.12.09, 15:33
                                                    Wymyslilam sobie, zeby zafundowac Danielowi internet.

On ma dosc przyzwoity komputer kupiony przez fundusz, do tego
                                                    specjalna dostawka (takie ruchome ramie) z wieeelka myszka ktora
                                                    mozna sterowac broda (ramie z podstawka ustawia sie pod broda
                                                    Daniela i moze sobie sam radzic).
                                                    I teraz tak: mama Daniela szuka wsrod lokalnych dostawcow internetu
                                                    oraz wsrod innych takiej oferty ktora ma najkorzystniejsza cene.
                                                    Ja z kolei szukam chetnych do dolozenia sie do miesiecznych
                                                    rachunkow. Tylko UWAGA! To powazna sprawa bo umowa bedzie podpisana
                                                    na conajmniej rok, wiec nie mozna sie z tego wycofac.
                                                    Pomyslalam sobie, ze deklaracja w kwocie 10zł bylaby calkowicie
                                                    wystarczajaca. Ja ze swej strony moge zadeklarowac 30zł miesiecznie.
                                                    Czy jest ktos chetny do dolozenia sie?
                                                    Jutro bede do Daniela dzwonic z zyczeniami noworocznymi to dowiem
                                                    sie co i jak.

Aha, moze ma ktos:
                                                    - mata antyposlizgowa do wanny
                                                    - okulary na basen
                                                  • mamba30 Re: pomysl 30.12.09, 15:44
                                                    Poszukam okularów, powinnam mieć nawet chyba nowe. Problemem jest,
                                                    że to były syna, a on ma naprawdę wieczny bałagan u siebie i nigdy
                                                    nic nie można tam znaleźć.
                                                  • mamba30 znalazłam :) 31.12.09, 16:51
                                                    a właściwie mąż znalazł, chyba faceci się lepiej poruszaja po
                                                    strefach.... bez komentarza smile

Nioma, jestem z Wawy - Mokotów, może jakoś się umówimy...
                                                  • nioma Re: znalazłam :) 31.12.09, 17:40
                                                    ok
                                                    w weekend albo w tygodoniu
                                                    czekam na paczke, kupilam czepek, okularki - jak juz wszystko bedzie razem to
                                                    zawioze
                                                  • mamba30 Nioma 04.01.10, 10:30
                                                    wysłałam Ci maila na gazetową @.
                                                  • malgog mam matę 31.12.09, 08:31
                                                    mama matę antypoślizgową z Ikei
                                                    podaj adres na priv gdzie wysłać
                                                  • nioma Re: mam matę 31.12.09, 10:25

dzieki
                                                    juz wysylam
                                                  • nioma Re: życzenia 31.12.09, 19:10
                                                    Rozmawiałam z mamą Daniela, prosila mnie o przekazanie Wam wszystkim
                                                    najserdeczniejszych zyczen noworocznych i jeszcze raz podziekowac za wszystko co
                                                    od Was dostala.
                                                    Doszly kolejne kartki z zyczeniami (jedna z wkladka pieniezna smile) )
                                                    Swieta sie udaly.
                                                    Dzieki Wam!!!
                                                    Znalazla tez pani Basia najtansza oferte internetu: 50zł miesiecznie w Orange.
                                                    Zdeklarowalam sie, ze zorganizuje pieniadze na ten cel.
                                                    Jesli bedzie taka potrzeba, to do czasu do czasu poprosze Was o pomoc, dobrze?

Jak dojda rzeczy basenowe + umowie sie na odbior maty, zawioze wszystko do Daniela.
                                                    Na pewno jak juz mu podlacza internet to zajrzy tu sam i Wam podziekuje.

• ewa9717 Re: życzenia 31.12.09, 19:20
                                                    wink
    • 2asiula7 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 01.01.10, 00:55
      Proszę o nr konta, chciałabym dorzucić się do neta dla Daniela.
      asiula7@epf.pl
    • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 02.01.10, 11:38
      Nioma,najtańsza ofertą internetową jest Netia,pół roku za 1 zl,potem
      49 zl za 1 gb,59 za 2 gb.,ale trzeba miec telefon
      stacjonarny.Wiem,bo syna kolega teraz bral wlaśnie.W Orange jest
      jakiś limit ściągania za te 50 zl.,potem chodzi wolniej,jest stale
      IP,ograniczona ilośc miejsc do ściągania filmow,muzyki. Tak mi syn
      tłumaczyl.
      • adasimama Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 10:42
        W Netii Nie trzeba mieć telefonu stacjonarnego jeżeli ktoś Twojemu koledze tak
        powiedział i taką ofertę wcisnął to go naciągnął.Koszt miesięczny to 49zł nic
        więcej bo to sam abonament z tym że trzeba poprosić jakiegoś informatyka by to
        podłączył ponieważ Netia pociągnie linie do domu,zostawi router z płytka a
        resztę trzeba we własnym zakresie zrobić tj.zainstalować router,podłączyć i
        skonfigurować.
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 11:41
          Wiem, ze w Orange ma byc dodatkowo telefon stacjonarny, tanszy niz
          to co teraz pani Basia ma w tp sa
        • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 12:41
          ale i tak za utrzymanie łącza w tp tzreba placić ?
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:04
            nie
            w chwili rezygnacji z uslug tp sa za nic sie nie placi.
            taka decyzja jest korzystna, poniewaz w orange jest tanszy ten
            najtanszy abonament stacjonarny i jes w nim wiecej impulsow do
            wykorzystania niz w tej chwili pani Basia ma w tp sa.
            • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:23
              To będa zadowoleni. Na wsi jest trochę inaczej chyba,niezabardzo się
              znam,ale myślałam,że dla Daniela lepsza byłaby Netia,bo miałby
              nieograniczony dostęp w ciagu m-ca,bez limitu.
              • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 13:47

w Orange abonament za 59zł z predkoscia 2MB masz nieograniczony
                limit transferowy przez caly miesiac, jedynie predkosc nie jest
                oszalamiajaca ale do domowego uzytku powinna wystarczyc.
                • nioma Re: Internet 04.01.10, 17:52
                  Wplynelo 20zł na konto dla Daniela.
                  Dziekuje Asiula.

Przed chwila zrobilam przelew na konto Daniela w kwocie 60zł.
                  Bede Was informowac co i jak.
                  Pozdrawiam.
                • ata-07 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 18:14
                  O,to co mi tu nagadali,prędkosc super,ja mam 1 mb i sie cieszę.
                  • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 18:37
                    wszystko jest na orange.pl
                    • mamasi Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 04.01.10, 19:37
                      a ten internet już zamówiony? ja mam koleżankę w orange moge
                      podpytac o internet, jak to u nich wygląda, gdzie najtaniej jest itp
                      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.01.10, 14:37

Dzisiaj po pracy bede dzwonic do Pani Basi to sie dowiem.
                        Sprawdzalam na ich stronie wiec wg mnie abonament miesieczny to 59zl
                        a koszt aktywacji 49zł.

Potwierdzam wpłaty:
                        20,00zł Alaine
                        50,00zł Jola
                        oraz wcześniej zgłaszana wpłata:
                        20,00zł

Jak juz wspomnialam, wyslalam przelew na 60zł (zszedl z mojego konta
                        dzisiaj rano, 30,00zł bylo ze składki a 30zl ode mnie)
                        Pozostaje więc 60zł ktore wysle do Pani Basi dzisiaj.
                        Beda to pieniadze albo na aktywacje albo na kolejny miesiac.

Dziekuje Wam
    • enett Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 05.01.10, 19:46
      Witam, przekazałam 40 zł dla Daniela.
      Pozdrawiam
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.01.10, 18:12
        potwierdzam: wplynelo 40,00zł
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 06.01.10, 18:15
          Zrobilam przed chwila przelew na 100zł.
          Rzomawialam z pania Basia: monter do netu ma przyjsc na poczatku przyszlego
          tygodnia.
          • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 09:37
            Pani basia jest w szpitalu: zle sie czula, miala silny bol ucha,
            przyjechalo w uboeglym ygodniu pogotowie i zabrali ja na Szaserow;
            Rozpoznanie: połpasiec.
            Do tego doszedl paraliz polowy twarzy.
            Daniel zalamany.
            • mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 09:47
              Współczuje bardzosad może coś im potrzeba? jak pomóc? a Danielem kto
              się zajmuje?
              p.s. pólpasiec straszny, miał tata na prawym boku wysypało go, ropne
              plamy itp, blizny ma do dziś, a ból...szkoda słówsad
              • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 10:39
                Danielem zajmuje sie teraz jego ojciec.
                Nie mam pojecia co potrzeba, bo nie znam tej choroby: czy jakies
                leki, witaminy? Trudno mi powiedziec.

Moze wiesz cos wiecej mamasi nt tej choroby i moglabys podpowiedziec?

• mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 10:58
                  Półpaśćca wywołuje ten sam wirus co ospy wetrzenej.Najczęściej ktos
                  nosi go w sobie i przy spadku odporności on sie uaktywnia.Bardzo
                  często następuje wznowa.Jest zaraźliwy, możewywołc ospę. Co do
                  leczenia to wiem, że na zmiany skórne tata dostał maść i srodki
                  przeciwbólowe.Dosyc długo go wszystko bolało, chyba nwet z 2 mce. Po
                  przebytej chorobie chyba brał jakieś leki na wzmocnienie, nie
                  pamiętam dokładnie, bo to było dawno.Dopytam wieczorem i jesli coś
                  będe wiedziała nowego to dam znać.Mam nadieje że Daniel już
                  przeszedł ospę wietrzną
                  • nioma Re: aktualizacja 18.01.10, 14:14
                    Potrzebne jest doladowanie simplusa mamy Daniela
                    Chodzi o kwote 30zł zeby waznosc sie przedluzyla o wiecej niz
                    miesiac czy jakos tak (ja nie mam telefonu na karte i sie nie znam)
                    • mamasi Re: aktualizacja 18.01.10, 14:17
                      kupuje się w kiosku ruchu - najczęściej drukują z automatu i potem
                      trzeba wpisać dany numer doładowania w telefonsmile
                      • sion2 Re: aktualizacja 19.01.10, 11:26
                        Półpasiec jest choroba wirusowa i nie ma leku na niego. Wywołuje go
                        wirus ospy, który "przechował" sie w zwojach nerwowych, w fazie
                        utajonej, przy spadku odpornosci atakuje wlasnie zwoje nerwowe.
                        Wysypka jest potwornie bolesna, z pęcherzami. Bierze sie leki
                        przeciwbolowe, masci, ewentualnie lek hamujacy namnazanie sie
                        wirusa na recepte. Leczy sie od tygodnia do 2 mcy nawet.
                        U mnie w rodzinie jest "dziedziczne" łagodne przechodzenie
                        polpascca. Moj tata i jego brat mieli niemal bezbolesny i ja, pare
                        lat temu takze. Lekko mnie bolaly plecy w miejscu wysypki (ktorej
                        nie da sie pomylic z czyms innym, jest bardzo charakterystyczna).
                        • nioma Re: aktualizacja 19.01.10, 11:32
                          No wlasnie. Moj dziadek tez to kilka lat temu przechodzil: bardzo
                          lekko ale widac w przypadku pani Basi natezenie jest wieksze.
                          Wczoraj miala miec robione jakies dodatkowe badania ale zemdlala i
                          przelozono je na dzisiaj.
                          Bede wieczorem dzwonic do Daniela to jak sie czego dowiem dam znac.
                        • mamasi Re: aktualizacja 19.01.10, 11:33
                          Pytałam.Tata dostał maść gdy już rana była podgojona, a wcześniej
                          brał jakieś leki (4 tabletki) aby zatrzymac proces i
                          przeciwbólowe.Po wyleczeniu brał witaminy na wzmocnienie, aby
                          doleczyć sięsmile
                          • malgog Re: aktualizacja 19.01.10, 14:43
                            też leżę na szaserów
                            na jakim oddziale leży p. Basia ?
                            • nioma Re: aktualizacja 19.01.10, 15:29
                              na oddziale laryngologicznym
                              • malgog nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 18:37

co jest jej potrzebne w szpitalu ?
                                pisałyście coś o doładowaniu a ja się na tym zupełnie nie znam
                                wytłumaczcie czy to doładowanie mogę kupić w kiosku ? tam jest kilka...
                                tylko jak chłop krowie na rowie tłumaczcie bo ja mam tel. na abonament i
                                wszelkie doładowania są mi zupełnie obce
                                wyszłam na przepustkę do domu na noc i jutro rano wracam do szpitala mogę kupić
                                i podać
                                owoce, wodę, co jeszcze...piszcie to jutro wszystko dostarczę
                                • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:14
                                  jest tak: doladowanie zalatwilam, a zaraz zadzwonie do Daniela i zapytam i napisze
                                  • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:23
                                    nie moge sie dodzwonic ale mysle, ze:
                                    - male soczki w kartonikach
                                    - woda mineralna w malej butelce
                                    - owoce (mandarynki, banany)
                                    - moze jakies biszkopciki, ciasteczka?
                                    - maly pasztet albo ser/szynka do chleba?
                                    - jogurt (mozna na oknie postawic zeby sie nie zepsul)

ja zupelnie nie wiem jakie sa szpitalne realia ale jedzenia pewnie za duzo nie
                                    daja a pani Basi raczej nie ma kto odwiedzac.
                                    • mamasi Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 19:57
                                      pamiętając szpital to pieczywo też by się przydało na pewno, bo
                                      kolacja dosyć wczesnie a co potem jeść?smile na oddziałach sa lodówki
                                      więc może jakaś paczkowana wędlinka, żółty ser itp.
                                    • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 20:05
                                      ok to ja to wszystko kupię i jutro dostarczę

generalnie ja na żywienie na szaserów nie narzekam, mogłabym się nawet pokusić o
                                      stwierdzenie, że jest b.smaczne w porównaniu z innymi szpitalami,
                                      ja jestem dosyć wybredna i nie narzekałam...no np. wędliny mogłoby być więcej
                                      ale owoców i soczków zero
                                      liczę że na wszystkich oddziałach jest podobny catering

nie obiecuję tylko towarzystwa i dłuższej rozmowy z p. Basią - właśnie mnie coś
                                      rozbiera więc obyśmy się nie wymieniły chorobami
                                      ja leżę na diagnostyce neurologicznej
                                      w szpitalu jest potwornie ciepło więc ciagle wietrzymy w pokoju bo nie da się
                                      spać...no i już czuję efekty tego wietrzenia sad

• nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 19.01.10, 21:02
                                        super, ze bedziesz mogla ja odwiedzic
                                        trzymaj sie cieplo i zdrowia zycze
                                        • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 14:50
                                          żywność dostarczona
                                          p. Basia leży w izolatce, ma "okno na świat" w postaci TV
                                          kiedy przyszłam spała
                                          rozmawiałysmy chwilkę, jest bardzo słaba

• nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 15:03
                                            wlasnie z Danielem rozmawialam i tez mi mowil o Twojej wizycie.
                                            Bardzo sie ciesze, ze moglas ja odwiedzic. Tak sobie mysle, ze wazna
                                            jest tez swiadomosc, ze kogos interesuje jej los i to co sie dzieje.
                                            A jak jej nastroj? Jeste zalamana czy daje rade?
                                            • malgog Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 16:16
                                              my tak naprawdę wymieniłysmy kilka zdań, p. Basia własnie się obudziła więc nie
                                              była rozmowna ale widać było, że cieszy się , że ktoś ją odwiedził, była
                                              wdzięczna aż się głupio poczułam
                                              jest w izolatce więc pewnie ma ograniczony kontakt z ludźmi
                                              wybacz ale ja w tej chwili nie jestem chyba dobrym kompanem do rozmów do słuchania
                                              sama właśnie się dowiedziałam o poważnej chorobie i psychicznie źle to znoszę
                                              na dodatek coś mnie bierze i niespecjalnie jestem w formie
                                              • nioma Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 17:06
                                                malgog> no cos Ty, to bardzo duzo co zrobilas i wielkie dzieki.
                                                Przykro mi, ze Ty sie borykasz z problemami zdrowotnymi. Trzymam kciuki za
                                                szybkie dojscie do dobrej formy.
                                                • ewa9717 Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 18:54
                                                  Malgog, jesteś wspaniała, myśląc o innych, gdy sama chorujesz! Na
                                                  pewno całe forum posyła Ci ciepłe myśli i życzy zdrowia wink
                                              • mamasi Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 19:00
                                                to co zrobiłaś to bardzo dużo. Współczuje problemów zdrowotnych. Mam
                                                nadzieję jednak że szybko dojdziesz do zdrowia - czego ogromnie życzę
                                                • ewa9717 Re: nioma napisz proszę co pobrzebuje p. Basia 20.01.10, 19:05
                                                  Nioma, napisałam na małpę gazetową wink
                                                  • ewa9717 Nioma: poczta, pilne 21.01.10, 11:37
                                                    Odpisz jak najszybciej, dobrze?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 21.01.10, 12:53
                                                    odpisalam na maila

rozmawialam dzisiaj z pania Basia, jest po rezonansie ale nie zna jeszcze
                                                    wynikow. czuje sie troche lepiej tzn. zdecydowanie lepiej popoludniami i
                                                    wieczorem a gorzej rano.
                                                    w niedziele maja ja wypisac, podobno okres rekonwalescencji to kilka tygodni.

jestem gapa: juz jakis czas temu doszla mata antyposlizgowa - Daniel bardzo
                                                    dziekuje, korzysta z niej przy kazdej kapieli. Bardzo przepraszam, ze
                                                    zapomnialam o tym wczesniej napisac.
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 21.01.10, 14:38
                                                    Noima, jeszcze raz zajrzyj, piszę na gazetowy wink
                                                  • alanine Re: aktualizacja 26.01.10, 14:01
                                                    Nioma, mam do Ciebie sprawe. Na jaki adres moge napisac - na gazetowego?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 26.01.10, 14:30
                                                    tak, sprawdzam regularnie
                                                  • nioma Re: aktualizacja 26.01.10, 18:00
                                                    Daniel ma ospę, wlasnie skonczylam z nim rozmawiac.
                                                    jak nie urok to....
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 26.01.10, 18:28
                                                    No paskudnie! Ja też mam poślizg, zajrzyj na pocztę, ostatnie
                                                    ustalenia transportowe.
                                                  • magas1169 Re: aktualizacja 26.01.10, 18:51
                                                    Chyba cała Warszawa choruje...Córka znajomych z praskiej strony też ma
                                                    to świństwo.
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 26.01.10, 18:51
                                                    Napisałam jeszcze raz, ale i tu uściślę: albo ten termin prawie
                                                    wieczorny, albo się uda rano (to zależy od jakichś tam ważnych
                                                    pracowych spraw), o ospie uprzedzeni.
                                                  • miszek23 Re: aktualizacja 26.01.10, 19:39
                                                    A jak się czuje Pani Basia?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 26.01.10, 19:48
                                                    Zle
                                                    Daniel powiedzial, ze jest bardzo slaba, nie ma sily, caly czas lezy.

na maile odpisalam.
                                                  • miszek23 Re: aktualizacja 26.01.10, 23:23
                                                    Czyli niedobrze sad Życzę zdrowia dla Pani Basi i Daniela.
                                                  • mamasi Re: aktualizacja 27.01.10, 09:09
                                                    Ale im się porobiłosad szybkiego powrotu do zdrowia życzę.Tak
                                                    pomyślałam sobie, że jak p.Basia wyjdzie ze szpitala to będzie
                                                    potzrebowała pewnie witamin na wzmocninie i na pewno odpowiednia
                                                    dieta, pewnie leki jakieś dojdą więc finansowo nie będzie różowo,
                                                    więc może jakąś zbiórkę byśmy zrobiły - jesli nioma by sie podjęła?

https://www.suwaczek.pl/cache/ed9571e04b.png
                                                  • nioma Re: aktualizacja 27.01.10, 09:34
                                                    ja oczywiscie jak najbardziej
                                                    ale nie wiem jak dziewczyny.
                                                    pani Basia od niedzieli jest w domu. lezy, jest slaba.
                                                  • mamasi Re: aktualizacja 27.01.10, 10:07
                                                    zbaczymy co dziewczyny na to, ja kasy duzo nie mam, ale myślę że
                                                    każda kwota by sie przydałasmile
                                                  • adota Re: aktualizacja 27.01.10, 12:54
                                                    Ja się chętnie dorzucę, ale na początku lutego.

adota
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 27.01.10, 18:05
                                                    Nioma, nareszcie mój anioł transportowy dotarł, właśnie złożył
                                                    meldunek. Myślę, że pani Basia i Daniel mają sporo rozpakowywania wink
                                                  • nioma Re: aktualizacja 27.01.10, 21:24
                                                    Rozmawialam z Danielem: bardzo dziekuje za paczke i prosil zeby przekazac
                                                    podziekowania.
                                                    Nie wypytywalam co dostali ale na pewno same potrzebne rzeczy.
                                                    Wielkie dzieki smile)

Pani Basia jest bardzo slaba, w ogole nie wstaje z lozka.

Danie prosil, zebym zapytala na forum czy nie ma kogos kto zechcialby sie
                                                    zaopiekowac na jakies dwa tygodnie jego psem?
                                                    Suczka jest przemila i bardzo przyjacielska (poznalam ja).
                                                  • adota Re: aktualizacja 01.02.10, 09:31
                                                    Mam pytanie, chyba głównie do Niomy, czy będzie nowa zbiórka na potrzeby Pani
                                                    Basi i Daniela i czy wpłacać na konto podane wyżej w wątku? Mam dla nich 100 zł.

Czy poradzili sobie z pieskiem? Może jakaś sąsiadka zgodziłaby się wyprowadzać
                                                    za kilka złotych?

adota
                                                  • nioma Re: aktualizacja 01.02.10, 22:30
                                                    zbiorka jest caly czas
                                                    tzn. jesli ktos ma ochote pomoc to super. ja to konto ktore podalam uzywam tylko
                                                    i wylacznie do celow pomocowych dla Daniela. Kazda kwota jaka na nie wplywa jest
                                                    natychmiast przekazywana na konto Daniela + dzwonie i o tym informuje.

Niedawno rozmawialam z Danielem, z pania Basia troche lepiej.
                                                    Mysle, ze jeszcze kilka tygodni bedzie stopniowo dochodzic do siebie.
                                                    Niestety nie znalazl sie nikt chetny do pomocy nad psem. Pytalam od razu o
                                                    sasiadow, ale z nikim nie sa podobno jeszcze zaprzyjaznieni wiec nie maja kogo
                                                    zapytac. Przynajmniej taka odpowiedz dal mi Daniel.

Z aktualnych potrzeb: materac 195/190 x 95/90cm dla pani Basi.
                                                    Z tego co uslyszalam, ze starego wychodza sprezyny. Jest to materac na lozku
                                                    jakby rehabilitacyjnym, z ruchomym oparciem. Trudno mi powiedziec czy materac
                                                    jest specjalistyczny, rano popatrze w necie i sprobuje sie zorientowac ale moze
                                                    ktos ma taki i jest mu niepotrzebny?

W ostatnich dniach od jednej z internautek (nie emamy) dostalam przelew na 150zł
                                                    dla Daniela, pieniadze zostaly przeznaczone na leki.

To tyle tytulem aktualnosci.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 01.02.10, 22:36
                                                    chyba o cos takiego chodzi:
                                                    www.allegro.pl/item892080987_materac_ankara_90x200_materace_producent_tanio.html
                                                    ten materac jest opisany jako ruchomy.

cos takiego:
                                                    www.allegro.pl/item908365013_materac_materace_capri_wklad_kokosowy_80_195.html
                                                    www.allegro.pl/item897120339_materac_denver_7stref_90x200_najtaniej.html
                                                    powiem tak: glupio mi jest was prosic o dolozenie sie, bo bardzo duzo ostatnio
                                                    pomoglyscie Danielowi. Ale moze ktos ma wolne srodki?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 02.02.10, 08:10
                                                    Potwierdzam wplate 100zł dla Daniela
                                                    (tytulem: na materac lub inne potrzeby)
                                                    DZIEKI!
                                                  • nioma Re: aktualizacja 02.02.10, 08:20
                                                    uwazam, ze ten materac troche drozszy ale bedzie lepszy:
                                                    www.allegro.pl/show_item.php?item=895657850

Jest sprezynowy, porzadniejszy i na dluzej starczy.
                                                    Koszt laczny materaca z wysylka kurierska to 223zł
                                                    Szukam chetnych....
                                                  • nioma Re: aktualizacja 02.02.10, 14:54
                                                    Brakuje 50zł do kwoty 223zł
                                                    Dolozylam od siebie, pomogla kolezanka.
                                                    Jesli ktos moze byloby super.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 03.02.10, 14:28
                                                    wplynelo wlasnie 50zł
                                                    Potwierdzam: materac kupiony, zaplacony.
                                                    Czekam na potwierdzenie od sprzedawcy kiedy zostanie wyslany.

Dziekuje za pomoc.
                                                    Łaczny koszt: 195zł materac + 28zł kurier
                                                  • nioma Re: aktualizacja 06.02.10, 17:45
                                                    Wczoraj kurier dowizol materac na miejsce.
                                                    Jest wygodny, idealnie pasuje do lozka.
                                                    Zostalam poproszona przez pania Basie, zeby wszystkim serdecznie i z calego
                                                    serca podziekowac, co niniejszym czynie.
                                                  • ata-07 Re: aktualizacja 06.02.10, 18:23
                                                    Brawo dziewczyny !!!!
                                                    Nioma,spisałaś się !!! A co z tym pieskiem,ktoś z nim wychodzi ?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 06.02.10, 19:05
                                                    wychodzi z nim ojciec Daniela ktory "łaskawie" pomaga w czasie choroby.
                                                    Pani Basia powiedziala, ze lepiej sie czuje wiec mysle, ze wszystko jest na
                                                    dobrej drodze.
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 06.02.10, 19:09
                                                    Duży szacun, Nioma wink
                                                  • nioma Re: aktualizacja 06.02.10, 21:14
                                                    nie dla mnie
                                                    dla wszystkich, ktorzy nie pierwszy raz wlaczyli sie w akcje pomocy dla Daniela
                                                    i jego mamy.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 16.02.10, 11:41
                                                    Wczoraj rozmawialam z pania basia: powoli dochodzi do siebie, ma
                                                    jeszcze silne zawroty glowy i ogolne oslabienie organizmu ale
                                                    powolutku jest lepiej.
                                                    Daniel jeszcze sie meczy z poospowymi dolegliwosciami ale tez jest z
                                                    gorki.
                                                    Materac spisuje sie doskonale. Pani Basia prosila, zeby wam raz
                                                    jeszcze serdecznie podziekowac, wysypia sie i jest bardzo szczesliwa.
                                                    Daniel ma juz zainstalowany internet !!!
                                                    Niestety, na razie pani Basia jest za slaba, zeby usiasc i napisac w
                                                    jego imieniu wiadomosc, powiedziala mi, ze jak tylko poczuje sie
                                                    lepiej to to zrobi.
                                                    Powoli wiec sprawy ida w dobrym kierunku.
                                                    Bede sei chciala wybrac do nich na poczatku marca, jesli ktos
                                                    chcialby cos przekazac to zobowiazuje sie dostarczyc.
                                                  • paszczakowna1 Re: aktualizacja 16.02.10, 13:11
                                                    No to wiadomości dobre, a w każdym razie niezgorsze.

Nioma, jak dokładnie wygląda sytuacja Daniela odnośnie używania komputera?
                                                    Komputer ma, sieć ma, a jakie ma możliwości używania go? Są rozmaite akcesoria
                                                    zastępujące klawiaturę i mysz dla osób sparaliżowanych, mają coś takiego? A czy
                                                    Daniel może poruszać głową, czy tylko ustami/językiem i gałkami ocznymi? A ma
                                                    może jakąś ruchomość rąk czy nóg (ramion, palca) czy w ogóle nie?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 16.02.10, 15:12
                                                    do komputera jest taka przystawka, cos jakby ramie z podstawka, to
                                                    jest ruchome, na wysokosci brody Daniela jest na tym ramieniu duza
                                                    podstawka a na niej taka specjalna mysz ktora mozna obslugiwac
                                                    broda. Tak mi tlumaczyla mama daniela i pokazywal sprzet.
                                                    Daniel nie jest sparalizowany, ma porazenie mozgowe, przykurcze
                                                    miesni itp. Np pisac na klawiaturze nie moze bo to wymaga za duzej
                                                    precyzji.
                                                    Glowa porusza.
                                                  • paszczakowna1 Re: aktualizacja 17.02.10, 13:33
                                                    A klawiatury ekranowej nie może używać? Jest standardowo w Windowsach, w kilku
                                                    opcjach (wybrać w menu Start 'uruchom' i wpisać osk.exe, mozna też skonfigurować
                                                    tak, by się włączała automatycznie), właśnie dla takich użytkowników jak Daniel.
                                                    Można też zainstalować inne klawiatury ekranowe (np. z podpowiadaniem tekstu),
                                                    bo ta dostarczana z Windows jest dość prymitywna.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 17.02.10, 13:54
                                                    Pojecia zielonego nie mam ale jak bede z danielem rozmawiac to
                                                    zapytam.
                                                  • paszczakowna1 Re: aktualizacja 18.02.10, 14:03
                                                    Zapytaj prosze, bo mysle, ze czesc problemow Daniela z komputerem daloby sie
                                                    rozwiazac calkiem tanio (a moze nawet darmowo).

A czy planujesz moze zbiorke na paczke wielkanocna, tak jak na bozonarodzeniowa?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 18.02.10, 14:35
                                                    O, bardzo bym chciala zaplanowac ale nie wiem czy beda chetne
                                                    osoby,w koncu Daniel duzo pomocy juz na tym forum uzyskal i nie
                                                    wiem czy nei byloby nie na miejscu, gdybym z propozycja takiej
                                                    zbiorki wystapila ponownie,.
                                                  • paszczakowna1 Re: aktualizacja 18.02.10, 15:07
                                                    Po mojemu na miejscu. Wiadomo, że ta rodzina bez własnej winy jest w takiej
                                                    sytuacji, że potrzebuje pomocy nie doraźnej, ale ciągłej (a w każdym razie
                                                    długotrwałej). Oczywiście idealnie by było, gdyby Daniel mógł zarabiać, ale do
                                                    tego w Polsce daleka droga. (Ech, weszłam sobie na angielskojęzyczne forum dla
                                                    ludzi z paraliżem czterokończynowym, niektórzy własne firmy prowadzą...) A w
                                                    końcu zawsze można nie dać, jak ktoś uważa, że to niestosowne. W razie czego
                                                    możemy urządzić kameralną zbiórkę dwuosobową. smile
                                                  • cornflake_girl83 Re: aktualizacja 18.02.10, 15:42

Nioma, piszę po raz pierwszy na tym forum - trafiłam tu zupełnym
                                                    przypadkiem. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co robicie i
                                                    zamierzam przyłączyć się do Was na stałe. smile

Tymczasem deklaruję 30 zł wpłaty na konto dla Daniela.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 18.02.10, 17:37
                                                    cornflake> witaj w naszym gronie. Dziekuje za deklaracje checi pomocy.

W takim razie zachecona pozytywnymi opiniami oglaszam oficjalnie, ze bede
                                                    organizowac wielkanocna zbiorke dla Daniela.
                                                    Osoby chetne prosze o kontakt.
                                                    Numer konta jest aktualny - to konto na ktore nie wplywaja zadne inne pieniadze
                                                    poza wplatami na rzecz Daniela i jego Mamy.
                                                  • mamasi Re: aktualizacja 18.02.10, 17:53
                                                    wysłałam maila na gazetowąsmile
                                                  • ewa9717 Re: aktualizacja 18.02.10, 18:47
                                                    Też się dopisuję, ale jeszcze nie wiem, w jakiej formie, bo tak po
                                                    cichutku liczę, że może kogoś znów wykorzystam niecnie wink
                                                  • nioma Re: aktualizacja 22.02.10, 09:27
                                                    Wplynely wplaty dla Daniela, bardzo dziekuej i przepraszam, ze
                                                    informuje o tym z opoznieniem ale z lekka zalatana bylam.

Wplynelo:
                                                    15zł Mamasi
                                                    30zł Cornflake

Wielkie dzieki.
                                                  • ewa.mama Re: aktualizacja 22.02.10, 09:45
                                                    udało się z tym łóżkiem?
                                                    jak oni się miewają po tych chorobach?
                                                    uda się ten internet?
                                                  • nioma Re: aktualizacja 22.02.10, 14:59
                                                    zobacz gapo:

nioma 16.02.10, 11:41 Odpowiedz Wczoraj rozmawialam z pania basia:
                                                    powoli dochodzi do siebie, ma
                                                    jeszcze silne zawroty glowy i ogolne oslabienie organizmu ale
                                                    powolutku jest lepiej.
                                                    Daniel jeszcze sie meczy z poospowymi dolegliwosciami ale tez jest z
                                                    gorki.
                                                    Materac spisuje sie doskonale. Pani Basia prosila, zeby wam raz
                                                    jeszcze serdecznie podziekowac, wysypia sie i jest bardzo
                                                    szczesliwa.
                                                    Daniel ma juz zainstalowany internet !!!
                                                    Niestety, na razie pani Basia jest za slaba, zeby usiasc i napisac w
                                                    jego imieniu wiadomosc, powiedziala mi, ze jak tylko poczuje sie
                                                    lepiej to to zrobi.
                                                    Powoli wiec sprawy ida w dobrym kierunku.
                                                    Bede sei chciala wybrac do nich na poczatku marca, jesli ktos
                                                    chcialby cos przekazac to zobowiazuje sie dostarczyc.
                                                  • nioma Re: aktualizacja 22.02.10, 15:00
                                                    jest nowa wplata:

20,00zł mikas73
                                                  • enett Re: aktualizacja 22.02.10, 20:13
                                                    Witam,
                                                    czasem tu zaglądam i jestem pod ogromnym wrażeniem tego co robicie
                                                    drogie emamy!!!
                                                    Przekazuje 30 zł dla Daniela i jego mamy.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • ewa.mama ano rzeczywiście umknęło mi 22.02.10, 20:27
                                                  • nioma Re: ano rzeczywiście umknęło mi 22.02.10, 20:36
                                                    smile) zdarza sie kochana.
    • miszek23 Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 23.02.10, 10:18
      Przelew poszedł smile
      • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 23.02.10, 11:24
        Kochane jestescie!
        Wplynelo:

30,00 Anonim (na prosbe)
        20,00 Miszek23
        30,00 Enett

stan na dzisiaj: 145,00zł
        • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.03.10, 09:12
          Wpłyneło
          100,00zł - wpłata anonimowa
          dziekuje.
          Zakupy bede chciala zrobic pdo koniec miesiaca, jesli ktos jeszcze
          jest cheny do wsparcia to zapraszam.
          • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 03.03.10, 10:29
            Potwierdzam nową wpłatę anonimową dla Daniela.
            Kwota: 120,00zł
            • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 08.03.10, 20:15
              Rozmawialam dzisiaj z Danielem, powoli oboje z mama dochodza do siebie.
              Materac sie doskonale sprawuje i zostalam poproszona, zeby wam wszystkim raz
              jeszcze serdecznie podziekowac.
              • kochmama Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 09.03.10, 08:38
                Witam serdecznie jestem pod wrażeniem tego wszystkiego co robi nioma
                sama w życiu wiele przeszła ale ma ogromne serce i pomaga innym na
                razie nie jestem w stanie pomóc ale powoli sytuacja u nas zaczyna
                sie normowac więc wierze że jeszcze będę mogła pomóc Danielowi
                pozdrawiam
                Nioma wielki szacunek dla Ciebie.
                • nioma Re: Zbiórka dla Daniela na pomoc rzeczową - zgłos 09.03.10, 09:10
                  kochmama> dziekuej Ci za tak mile slowa ale ja naprawde nic
                  wielkiego nie robie.
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  • nioma Re: aktualizacja 09.03.10, 10:45
                    wplynelo:
                    +30,00 wpłata anonimowa
                    +150,00 wpłat aod zaprzyjaznionej osoby.

Rozmawiajac z Danielem dowiedzialam sie, ze pani Basi bardzo by sie
                    przydal taki specjalny mop ktorego nie trzeba recznie wyciskac i sie
                    schylac, ze wzgledu na bole plecow oraz zawroty glowy.
                    Znalazlam takie cuda od VILEDy, sa drogie, ale rozmawialam wczoraj z
                    moja kolezanka ktora przekazala 150zł i mam jej zgode aby z tych
                    pienidzy takiego mopa kupic.

na dzien dzisiejszy mamy wplaty na sume: 545zł
                    • adota Re: aktualizacja 09.03.10, 11:20
                      > Rozmawiajac z Danielem dowiedzialam sie, ze pani Basi bardzo by sie
                      > przydal taki specjalny mop ktorego nie trzeba recznie wyciskac i sie
                      > schylac, ze wzgledu na bole plecow oraz zawroty glowy.

Ja mam taki:

www.allegro.pl/item941459037_niemiecki_swiffer_mop_50_scierek_gratis_dove.html
                      Ma taką zaletę, że jest bardzo lekki. Ściereczki można w trudniejszym okresie
                      zastąpić zwykłą szmatką. Można położyć to urządzenie zupełnie płasko i zetrzeć
                      pod meblami. Można też ścierać na siedząco.
                      Minus jest taki, że nadaje sie do gładkim powierzchni (kafelków i paneli), nie
                      nadaje do szorstkich kafelków.

adota
                      • nioma Re: aktualizacja 22.03.10, 11:42
                        wiadroz mopem kupione.
                        marka VILEDA, chodzilo o to, zeby mozna myc na mokro. dostalam
                        znizke u sprzedawcy + do zestawu 6 roznych plynow do mycia firmy
                        Frosh. Pudlo przygotowane.

jesli ktos z was chce sie jeszcze dolozyc do pomocy to bardzo
                        prosze, zakupy dla Daniela bede robila albow ten piatek albo we
                        wtorek - srode przyszlego tygodnia. Za chwile swieta.
                        w chwili oebcnej po odliczeniu kosztu zakupu wiadra mam na koncie:
                        419zł
                        • nioma Re: aktualizacja 29.03.10, 21:56
                          jestem umowiona z Danielem i pania Basia na piatek.
                          o 16.30 spotykam sie z jedna z forumek, ktora wspomaga Daniela i jedziemy po
                          zakupy, potem od razu do Daniela.
                          Oczywiscie jak tylko wroce dam wam znac co i jak, przedstawie rachunek ze sklepu
                          i napisze jak przebiegla wizyta.
                          Jesli ktos jeszcze ma ochote przylaczyc sie do zbiorki to oczywiscie zapraszam.
                          • magas1169 A może kartki na święta? 31.03.10, 14:00
                            Ja wysłałambig_grin
                            • nioma Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 20:55
                              dziewczyny, wlasnie wrocilam od Daniela
                              a wlasciwie wrocilysmy, poniewaz pojechala ze mna jedna forumka (z innego forum)
                              oprocz wspomnianej juz wyzej viledy zrobilysmy zakupy za kwote:
                              531,52
                              w sklad kwoty weszly pieniadze ze zbiorki forumowej + pieniadze od forumki +
                              pieniadze od mojej kolezanki.

ponizej przedstawiam spis zakupow (przepisuje z paragonu):
                              - zel pod prysznic
                              - miod
                              - plyn do kapieli
                              - pieczywo wasa
                              - jogurty owocowe x 2
                              - nutella
                              - wasa
                              - wasa
                              - herbata liptond
                              - wafle ryzowe
                              - pasta do zebow x3 (promocja opakowanie zbiorcze, jedna pasta gratis)
                              - chusteczki higieniczne x2
                              - duze opakowanie papieru toaletowego
                              - ciasto delecta duza blacha
                              - ciasto jogurtowe
                              - sernik na zimno (to takie ciasta w torebkach do zrobienia)
                              - orzeszki ziemne felix
                              - prince polo x 10
                              - pierogi ruskie malma x2
                              - serek wiejski x 3
                              - brzoskwinie w puszce
                              - jogurt pitny twist x 3
                              - serek danio x 4
                              - migdaly
                              - ananas w puszce
                              - pasztet drobiowy x 10
                              - dezodorant nivea dla pani Basi
                              - mydlo palmolive w dozowniku
                              - zapas mydla w plynie
                              - duza kisc bananow
                              - dwa kawalki kielbasy podwawelskiej
                              - jajka 30 sztuk
                              - koszyczek kiwi
                              - filety sledziowe w smietanie
                              - filety sledziowe ala matias x 2
                              - losos norweski w paczce
                              - margaryna rama
                              - duze opakowanie majonezu
                              - ser topiony
                              - maslo x 2
                              - mieszanka orzeszkow
                              - mleko 12x1L
                              - serek almette
                              - przyprawa podravka vegeta
                              - mieszanka studencka
                              - serek topiony
                              - owoce mango w puszce
                              - oliwki
                              - papryka konserwowa
                              - groszek w puszcze
                              - pomarancze
                              - 2 saszetki pedigree pal dla psa
                              - siatka cytryn
                              - szprotki x 2
                              - olej kujawski x 2
                              - papryka, pieprz i przyprawa do kurczaka kamis
                              - kukurydza w puszce
                              - ogorki konserwowe
                              - ketchup
                              - ser zolty morski
                              - ser zolty edamski
                              - ser zolty lidzbarski
                              - zajac czekoladowy
                              - koszyczek swiateczny ze slodyczami
                              - babka drozdzowa
                              - parowki z indyka
                              - krem do rak
                              - szynka polska w kawalku (prozniowo pakowana)
                              - boczek wedzony
                              - salami sokolowskie
                              - szynka w plasterkach
                              - czekolada x 6
                              - napoj tymbark
                              - chappi dla psa 3kg

doszly tez kartki swiateczne w tym jedna z wkladką - jedna emama będzie wiedziala smile

zostalam poproszona o przekazanie wielkich, wielkich, wielkich podziekowan!
                              kochane emamy - cudownie widziec usmiech na twarzach Daniela i jego mamy,
                              wszystko dzieki wam.
                              poza podziekowania przekazuje wam rowniez najlepsze zyczenia swiateczne!!!
                              w razie czego jak zawsze paragon ze sklepu do wgladu.
                              • agulka04 Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 21:39
                                Jak zwykle odwaliłaś kawał dobrej roboty !!! Super!!!
                                A jak internet - działa ? Daniel z niego korzysta ?
                                • ewa9717 Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 21:43
                                  Fakt, kawał dobrej roboty.
                                  Tak się zastanawiam, czy znam forumkę z innego forum...
                                  wink
                                  • the_dzidka Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 23:07
                                    > Tak się zastanawiam, czy znam forumkę z innego forum...
                                    > wink

Znasz smile
                                    Dobry wieczór wszystkim pomocnym emamom smile

Spytałam Daniela, czy potrzebuje czegoś do komputera, jakiś
                                    gadżecik, w sensie że nie jest mu to do życia niezbędne, ale
                                    chciałby to mieć. Co odpowiedział? Kamerkę i słuchawkomikrofon do
                                    skype. Bo wtedy mógłby rozmawiać z ludźmi przez net bez użycia
                                    brody.

Osłupiałam. I on uważa, że to jest tylko jego kaprysik, a nie rzecz
                                    mu do życia niezbędna?!

Daniel dostanie ten zestawik. Obiecuję.
                                    • ewa9717 Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 23:10
                                      Och, Dzidka, byczo!!!!!!!
                                • nioma Re: Zbiórka - podsumowanie 01.04.10, 21:50
                                  internet dziala
                                  • nioma Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 08:16
                                    Aha
                                    nei kupowalysmy makaronu, kaszy, maki poniewaz wiedzialam z rozmowy
                                    telefonicznej, ze to maja.
                                    A Dzidka dobra kobieta baaaardzo pomogla.
                                    • magas1169 Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 09:56
                                      Jesteście Wielkie!smile
                                      • nioma Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 10:44
                                        dzisiaj wplynelo 50,00zł dla Daniela (wpłata anonimowa)
                                        Przekaze te pieniadze na konto pani Basi ale moze za jakis tydzien,
                                        zeby byla taka rezerwa bna potem, co myslicie?
                                        • best.gepcia Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 11:01
                                          Nioma, mam zestaw do skype. Kamera używana w idealnym stanie i mikrofon nówka
                                          sztuka. Proszę o Twój adres wyślę zaraz po Świętach.
                                        • the_dzidka Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 17:07
                                          Prawdopodobnie to od mojego znajomego - Pawła z Trójmiasta smile
                                          • ewa9717 Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 17:33
                                            Paweł czy Gepcia, w każdym razie the best-ia szybko reagująca! wink
                                            • nioma Re: Zbiórka - podsumowanie 02.04.10, 18:07
                                              to jesli tak, to ja zaraz wysle mailem adres Daniel a Dzidka jak rozumiem, nie
                                              bedzie juz tego kupowac
                                              • the_dzidka Re: Zbiórka - podsumowanie 04.04.10, 20:55
                                                > to jesli tak, to ja zaraz wysle mailem adres Daniel a Dzidka jak
                                                rozumiem, nie
                                                > bedzie juz tego kupowac

Tak, zgadza się. Potwierdzam.
                                                • best.gepcia Nioma 06.04.10, 08:46
                                                  Odezwij się, mam do oddania zestaw skype. Chętnie wyślę.
                                                  • nioma Re: Nioma 06.04.10, 08:53
                                                    Juz sie loguje na poczte i wysylam adres
                                                  • ata-07 Re: Nioma 08.04.10, 17:54
                                                    Dobra robota dziewczyny !!!! Życzę zdrowia-na przyszłość !!! Oby
                                                    takich,jak Wy, więcej smile !!!!
                                                  • nioma Re: paczka doszła 22.04.10, 13:38
                                                    w imieniu Daniela przekazuje wielkie podziekowania za paczke ze
                                                    sluchawkami i kamerka.
                                                  • nioma Re: paczka doszła 28.04.10, 13:58
                                                    Do Pani ktora wyslala kamerke: w paczce nie bylo plyty CD ze
                                                    sterownikami, tym sasmym kamerka jest bezuzyteczna.
                                                    Prosze o sprawdzenie, moze gdzies ta plyta zostala?
                                                  • ewa9717 Re: paczka doszła 28.04.10, 18:49
                                                    Nie wiem, czy tu często zagląda, może by przez Dzidkę zapytać, ona
                                                    ma chyba jakies namiary na ofiarodawcę?
                                                  • anka7961 Re: paczka doszła 28.04.10, 19:06
                                                    Nioma sterowniki można na pewno ściągnąć z internetu.
                                                  • nioma Re: paczka doszła 28.04.10, 22:27
                                                    Pewnie tak, ale trzeba wiedziec co i gdzie szukac.
                                                    Ja sie nie znam na tym wiec nie jestem w stanie Danielowi pomoc. On chyba tez
                                                    nie wie gdzie szukac w sieci rozwiazania...
                                                  • best.gepcia Re: paczka doszła 29.04.10, 08:54
                                                    Hej dziewczyny to ja wysłałam kamerkę i mikrofon. Dzisiaj poszukam płyty, jak
                                                    tylko znajdę to wysyłam na adres Daniela. Nioma odezwij się do mnie na priv. czy
                                                    przemyślałaś już komu mogłabym oddać rzeczy o których Ci pisałam?
                                                  • danielimama Witamy Panią! 21.06.10, 22:29
                                                    Witamy Panią!prubujemy napisac do wszystkich podziekowania ale cos
                                                    nam nie wychodzi.moze teraz doidzie do PANI.POZDRAWIAMY DANIEL Z MAMA
                                                  • danielimama Podziękowania 21.06.10, 22:57
                                                    SERDECZNIE WSZYSTKICH WITAMY!!!
                                                    Bardzo dziękujemy za wielką pomoc jaką otrzymaliśmy
                                                    odPANSTWA.Pomogliście nam przetrwać w bardzo trudnych chwilach i
                                                    dodaliście nam siły i optymizmu,aby dalej mierzyć się z naszymi
                                                    probblemami.Życzymy Państwu DUŻO DUŻO ZDROWIA oraz wszelkiej
                                                    Pomyślności!Zawsze wdzięczni Daniel z Mamą.
                                                  • ewa9717 Re: Podziękowania 22.06.10, 08:38
                                                    Fajnie Was tu spotkać wink
                                                    Pozdrawiam serdecznie!
                                                  • mamasi Re: Podziękowania 22.06.10, 09:08
                                                    Witajciesmile Gorąco pozdrawiamsmile
                                                  • nioma Re: Podziękowania 22.06.10, 11:49
                                                    Nareszcie! Witamy Danielu i Pani Basiu.
                                                    Ja to Patrycja.
                                                  • danielimama Hura 22.06.10, 20:59
                                                    HURA!!!Bardzo sie cieszę że w końcu się udło.POZDRAWIAMY WSZYSTKICH
                                                    BARDZO SERDECZNIE!!!
                                                  • nioma Re: 07.07.10, 18:16
                                                    Pani Basia rozpoczyna leczenie nowym lekiem, caly czas sa klopoty ze zdrowiem po
                                                    chorobie. Zeby leczenie bylo skuteczne musi byc calkowite i zakonczone.
                                                    Oczywiscie to kosztuje. Dostalam wiadomosc od Daniela, ze potrzeba na ten cel
                                                    ok. 300zł. Mam juz polowe, jesli ktos chcialby sie dolozyc to prosze o wiadomosc.
                                                  • ewa9717 Re: 07.07.10, 19:10
                                                    Kropelkę dorzucę, ale przyślij na gazetową konto, bo mi się
                                                    pokasowało.
                                                  • missmiriam1 Re: 07.07.10, 20:37
                                                    Prześlij mi, proszę, numer konta na gazetową.
                                                  • nioma Re: 07.07.10, 22:55
                                                    juz ide spac
                                                    rano wysle wam numer konta + dane
                                                    dziekuje za odzew
                                                  • amilos Re: 08.07.10, 00:14
                                                    tez prosze o nr konta
                                                  • nioma Re: 08.07.10, 08:19
                                                    maile wysłane
                                                  • nioma Re: Uzbierane 08.07.10, 14:27
                                                    Kolejny raz udalo sie dzieki Wam!
                                                    Wplynelo bardzo duzo pieniazkow, jak sie obrobie to szczegolowo
                                                    opisze.
                                                  • missmiriam1 Re: 08.07.10, 14:38
                                                    Możesz wysłać jeszcze raz? Nic nie mam w skrzyncesad
                                                  • nioma Re: 08.07.10, 15:17
                                                    oczywiscie, ale na razie zebrane jest wystarczajaco duzo wiec od
                                                    Ciebie zalezy czy chcesz wplacic czy nie.
                                                  • missmiriam1 Re: 08.07.10, 17:23
                                                    Przydadzą się na coś innegosmile
                                                  • missmiriam1 Re: 08.07.10, 17:44
                                                    Może być na gg 16068407,działa lepiej niż poczta.
                                                  • sion2 NIOMA ważne 08.07.10, 18:21

Dostalam wiadomosc ze mama Daniela potrzebuje "drogiego leku na
                                                    zawroty głowy". Jesli sie nie myle to chodzi o Betaserc - ja mam do
                                                    oddania ten lek, juz go nie potrzebuję. Dowiedz sie czy o ten
                                                    chodzi bo ja nie mam do nich kontaktu.
                                                  • nioma Re: NIOMA ważne 09.07.10, 10:48
                                                    ok
                                                  • nioma Re: 09.07.10, 11:02

KOCHANE,
                                                    dziekuje w imieniu Pani Basi i Daniela.
                                                    Pani Basia powiedziala mi, ze dziekuje z calego serca ale wie, ze
                                                    to za malo.

W ostatnim czasie:
                                                    - stracili dodatek mieszkaniowy w jednym miesiacu, w zwiazku z
                                                    choroba pani Basi nie dostarczono na czas wniosku o dofinansowanie.
                                                    Powstala zaleglosc ale rozlozono ja na raty
                                                    - kuracja pani Basi ma trwac kilka miesiecy
                                                    - potrzebne sa takze leki na wzmocnienie
                                                    - pani Basia stracila zasilek pielegnacyjny i dodatek rodzinny (mam
                                                    nadzieje ze nie przekrecilam nazw) w zwiazku z tym, ze Daniel jest
                                                    juz za stary.
                                                    - raz w miesiacu z kosciola dostaja kilo cukru, maki, jakies
                                                    konserwy i herbate
                                                    - regularnie dowiaduje sie pani Basia o celowki
                                                    - dostaje takze pomoc przy rachunkach za prad

udalo sie zebrac duzo, duzo wiecej niz planowalam.
                                                    wystarczy na 4 miesiece leczenia, leki wzmacniajace oraz pomoc w
                                                    splacie zadluzenia mieszkania.

podziekowania dla:
                                                    - J.D. za zaangazowanie swoich znajomych spoza forum i ich
                                                    przeogromne serce. Znajomi JD dokonali szeregu wpłat. Nie zostalam
                                                    upowazniona do wymieniania ich nazwisk. Skan dowodu przelewu na
                                                    konto Daniela przeslalam J.D. aby mogla pokazac znajomym, ze
                                                    pieniadze zostaly przekazane.

- J.D. wplacila w pierwszym dniu 300zł
                                                    - anonimowe wpłaty: 20,00zł, 150,00zł, 50,00zł

Podziekowania dla:
                                                    - Amilos za wpłatę 20,00zł
                                                    - dla inicjalow O.N. za wplate 50zł, dla inicjalow MIK za 100,00zł

Pani basia musi zadzwonic do lekarza i zapytac czy moze przyjmowac
                                                    lek o ktorym napisala sion.
                                                    W chwili obecnej bierze Adavid oraz Polvetric.
                                                    Jak tylko otrzymam wiadomosc - napisze na forum.
                                                    I jeszcze raz mam Wam wszystkim podziekowac za serce.
                                                  • nioma Re: 09.07.10, 11:43
                                                    sion>
                                                    tak, Ten lek jest idealny, poniewaz lekarz zna trudna sytuacje pani
                                                    basi, wypisal jej tansze odpowiedniki wlasnie tego leku.
                                                    Czy mozesz wyslac to poczta albo w inny sposob?
                                                  • amilos nioma masz maila 09.07.10, 15:27
                                                    proszę o odpowiedź
                                                  • sion2 Re: 09.07.10, 17:19

Tak, bestaserc jest znakomity, moge wyslac poczta ale poprosze
                                                    adres na maila no i dawkę - on wystepuje w dwóch dawkach wiec pani
                                                    Basia musi sie dowiedziec ile tego ma brac i ile razy dziennie.
                                                  • sion2 Re: 09.07.10, 17:26

Ja mam Betaserc 24 mg, 30 tabletek - mozna je dzielic nawet na 4
                                                    części. Mam tez do oddania inne leki - na jelita, przeciwbolowe
                                                    Nimesil i inne - moze popros pania Basie niech ci wypisze jakie
                                                    leki bierze to ja jej oddam - mam je z czasu gdy stawiano mi
                                                    diagnozy rozne, niewiadomo bylo co mi jest i częśc leków byla
                                                    chybiona albo mi zostaly po prostu.
                                                  • kogosia nioma 09.07.10, 18:41
                                                    poprosze o numer konta, moge wysłac 20zł, ale jestem w domu tylko do wieczora.
                                                    Potem mogę dopiero po 18 wysłać pieniązki
                                                  • nioma Re: nioma 09.07.10, 20:53
                                                    dopiero dotarlam do kompa
                                                    kogosia> na razie jest wystarczajaco duzo pieniazkow, bardzo dziekuje za dobre serce

sion> jutro zadzwonie do pani Basi i zapytam, dzisiaj padam i juz nie mam sily
                                                  • nioma Re: nioma 19.07.10, 15:08
                                                    wyjezdzalam i nie mialam dostepu do konta
                                                    melduje co nastepuje:

- leki wykupione na 3 miesiace. po trzech miesiacach bedzie wizyta u
                                                    lekarza i decyzja co dalej
                                                    - ze zbiorki udalo sie tez dolozyc do splaty zadluzenia za ten
                                                    miesiac kiedy pani Basia nie dostala dofinansowania do czynszu

dobra wiadomosc! Przyznano turnus rehabilitacyjny dla Daniela. Pani
                                                    Basia moze z nim jechac, wyjazd w okolice Ciechocinka w sierpniu!!!
                                                    gorsza wiadomosc: pani Basia musi doplacic do tego wyjazdu 700zł
                                                    W tej chwili mamy na ten cel 400zł, brakuje jeszcze 300zł. Jesli
                                                    ktos jest chetny to niesmialo prosze...
                                                    Wiem, ze to duzo, ale Daniel czekal na taki wyjazd od lat.
                                                  • kogosia Re: nioma 19.07.10, 16:42
                                                    przeslij mi numer konta, ja moge 20zł
    • kogosia Re: przelew poszedł 19.07.10, 19:43
      • nioma Re: przelew poszedł 19.07.10, 19:51
        wielkie dzieki
        • ewa9717 Re: przelew poszedł 19.07.10, 20:02
          Postaram się jutro!
          • nioma Re: przelew poszedł 20.07.10, 10:32
            wplynelo:
            30,00 od B.W.
            48,06 od M.K. (nie wiem dlaczego 06 groszy ale tak zaksięgowano)
            • nioma Re: potwierdzenie 20.07.10, 11:10
              wplynelo:
              50,00zł od J.P.
              • nioma Re: potwierdzenie 20.07.10, 13:08
                wplynelo:
                100,00zł od alexsc
                • nioma Re: potwierdzenie 20.07.10, 18:20
                  wplynelo:
                  50,00zł od A.Z.
                  • nioma Re: potwierdzenie 21.07.10, 10:30
                    wplynelo: 30,00 od Anonim
                    • nioma Re: meldunek 23.07.10, 10:35

Do powyzszych kwot dolozyłam od siebie + ze zbiorki, ktora jedna z
                      forumek zorganizowala i w dniu dzisiejszym wyslalam przelew do
                      Daniela na kwotę 600,00zł
                      dziekuje wszystkim za udzial w akcji
                      • nioma Re: meldunek 23.07.10, 10:44
                        wplynelo wlasnie 100,00zł od U.S.
                        przelew juz wyslalam do Daniela

uzbierala sie plena kwota 700zl brakujaca do wyjazdu - suuuuuuper!!!
                        • ewa9717 Re: meldunek 23.07.10, 12:49
                          Bardzo się cieszę wink A wygląda na to, że jedna BARDZO DOBRA DUSZA
                          zorganizuje transport wink
                          • nioma Re: meldunek 23.07.10, 12:59
                            dokladnie tak
                            mamy deklaracje jednej dobrej duszy, ze zawiezie Daniela i pania
                            Basi na miejsce
                            pani Basia przed chwila mnie poinformowala ze czeka na pismo z
                            pfronu aby na jego podstawie dokonac wplaty.
                            przekazuje rowniez wszystkim raz jeszcze wielkie i serdeczne
                            podziekowania za okazana pomoc.
                            • nioma Re: meldunek 27.07.10, 11:06
                              wplynely dzisiaj jeszcze dwie wplaty:
                              50,00zł od E.G.
                              30,00zł od M.G.

Przelew na 80zł juz zrobilam na konto Daniela i zaraz go o tym
                              zawiadomie.
                              Bardzo dziekuje.
                              • nioma Re: meldunek 16.08.10, 15:25
                                wplynelo jeszcze 120zł ( i to juz dawno tylko umknelo mi wpisanie)

dzisiaj, przed chwila dostalam wiadomosc: data wyjazdu
                                potwierdzona!!!
                                Wyjezdzaja 26/09
                                Łaczny koszt do zaplacenia to 600zł za Daniela i 400zł pani Basia
                                Niestety, osoba, ktora deklarowala, ze ich zawiezie bedzie w tym
                                czasie na urlopie.
                                mam wiec pytanie: czy nalezy jakos szczegolnie kupowac bilety na
                                pociag jesli jedzie osoba niepelnosprawna?
                                czy sa jakies taksowki dla osob niepelnosprawnych? ze np. pomoga tez
                                w dostaniu sie do pociagu?
                                prosze osoby znajace temat o wypowiedzi.

szukamy tez toreb/walizek podroznych
                                czegos lekkiego, niezniszczonego dla pani Basi i Daniela na
                                wyjazd.

smile
                                ...
                                • isabelka20 Re: meldunek 16.08.10, 17:09
                                  nioma a może sprawdzić w PFRON czy będą mogli przewieźć samochodem dla niepełnosprawnych. W Szczecinie wiem, że istnieje taka możliwość, ale niewiem jak w innych miastach.
                                  • aqua696 Re: meldunek 23.08.10, 02:04
                                    Dokaldniew trojmiescie tez PFron ma liste taxi przystosowanych i sa
                                    tansze...
                                    Dwa na przejazd potrzeba zaswiadczenia od lekarza iz jada na tej
                                    trasie pociagiem pks czy czym tam...
                                    i jest ulga dla obydwojga...
                                    Dla mlodziezy i dzieci oraz opiekuna na glowe 78%
                                    wiec duzo duzo taniej..oczywiscie 2 klasa..warto sprawdzic czy
                                    pociag ma przedzial dla niepelnosprawawnych---choc watpie raz mi sie
                                    trafilo to cudo zobaczyc..w takim wypadku nalezy docisnac
                                    konduktora o przedzial dla matki z dzieckiem... lub najblizszy kolo
                                    drzwi.
                                    • aqua696 Re: meldunek 23.08.10, 02:06
                                      Jest czas waro napisac wniosek do mops o celowke na dolozenie sie
                                      do roznicy w cenie a dofinansowaniu z PFRONU...
                                      Jest to miesiac pzed czasem wiec jest szansa.
                                      • nioma Re: meldunek 23.08.10, 08:21
                                        dziekuje za podpowiedzi, zadzwonie do pani Basi i jej o tym powiem
                                        • nioma Re: meldunek 30.08.10, 10:53
                                          wplynelo 30zł od ZSD dla Daniela, dolozylam 20zł i zrobilam juz
                                          przelew.
                                          • nioma Re: meldunek 02.09.10, 10:23
                                            wplynelo 50zl od kasiag
                                            zaraz robie przelew Danielowi
                                            • nioma Re: meldunek 02.09.10, 21:02
                                              wplynelo 100zł od AP
                                              Na razie pozwole sobie nie przelewac tych pieniedzy, mozliwe, ze czesc z nich
                                              zostanie wykorzystana na oplacenie dojazdu do Ciechocinka.
                                              Czekam na telefon od zaprzyjaznionego wlasciciela firmy transportowej, obiecal
                                              specjalna promocje na zawiezienie Daniela i jego mamy. Z powrotem odbierze ich
                                              zaprzyjazniona forumka.
                                              • ewa9717 Re: meldunek 02.09.10, 21:05
                                                Oj, jak dobrze wink
                                                • nioma Re: meldunek 23.09.10, 11:24
                                                  raport:
                                                  w niedziele Daniel i pani Basia wyjezdzaja.
                                                  Torby dostarczone dzieki uprzejmosci forumki D.
                                                  Transport zalatwiony i oplacony: czesc skladkowa, czesc od forumki D i czesc ode mnie.
                                                  Samochod zabierze ich spod domu i zawiezie do Ciechocinka, potem przywiezie.
                                                  Zrobilam tez dzisiaj przelew na 100zł na tzw kieszonkowe dla Daniela.

Pani Basia leki bedzie przyjmowala do konca roku.
                                                  W chwili obecnej ma wykupione do polowy pazdziernika. Sygnalizuje, bo pewnie potrzebna bedzie jakas pomoc w wykupieniu kolejnych dawek.
                                                  Ale to na potem.

Na razie cieszmy sie, ze udalo sie wszystko zorganizowac i ze Daniel wyjedzie po raz pierwszy od ponad 10 lat.
                                                  Jeszcze raz skladam wielkie podziekowania tym wszystkim, ktorzy wspomogli akcje i dzieki ktorym mozliwe bylo oplacenie dofinansowania turnusu.
                                                  • nioma Re: meldunek 18.10.10, 10:17
                                                    w ostatnich dniach wplynely dwie wplaty po 30zł
                                                    razem z innymi odlozonymi pieniazkami wyslalam w dniu dzisiejszym przelew do pani Basi z przeznaczeniem na wykupienie recepty.
                                                    Lekarz pani Basi zalecil leczenie do konca roku (powiklania po polspasccu)
                                                    Koszt miesiecznego leczenia to mniej wiecej 300zł
                                                    Oczywiscie na kolejne dwie recepty pieniedzy nie ma.
                                                    Zblizaja sie tez wielkimi krokami swieta Bozego Narodzenia. Oczywiscie chcialabym zorganizowac paczke swiateczna, dlatego zwracam sie z pytaniem czy beda chetni do wlaczenia sie w akcje.

Z Ciechocinka Daniel i Pani Basia wrocili.
                                                    Raz jeszcze podziekowania dla wszystkich. Niestety w trakcie pobytu Daniel sie pochorowal, bardzo mozliwe, ze wskutek stresu: mial klopoty z sercem oraz duze problemy zoladkowe.
                                                  • paszczakowna1 Re: meldunek 19.10.10, 11:05
                                                    Ja chętnie się włączę.
                                                  • nioma Re: meldunek 19.10.10, 11:29
                                                    dziekuje, odezwe sie na priv
                                                  • emi-26 Re: meldunek 19.10.10, 18:40
                                                    i ja również - poprosze o nr konta na privsmile
                                                  • malgoska182 Re: meldunek 19.10.10, 18:48
                                                    Czy rowniez moge dolaczyc swoja mala cegielke do zakupow swiatecznych ?
                                                  • ewa9717 Re: meldunek 19.10.10, 20:28
                                                    I ja.
                                                  • aqua696 Re: meldunek 19.10.10, 20:29
                                                    Nioma czy mozesz podpowiedzic im zlozenie wniosku na mameDaniela i Daniela na sanatorium, koszt suzo mniejszy niz turnus, a moga zlozyc do jednego osrodka jako para pensjonariuszy.
                                                    Dwa moze te leki maja tansze, rownie dobre odpowiedniki??
                                                    Podpytaj ktoras z forumowych farmaceutek.
                                                    I moze zglos ich to Swiatecznej paczki??
                                                    Moze zlozcie o zwrot kosztow lekow.
                                                    W niektorych miastach sa apteki ktore wydaja bezplatnie, lub za rosze leki na recepty osobom korzystajacym z pomocy MOPSu.
                                                  • nioma Re: meldunek 19.10.10, 20:48
                                                    do swiatecznenej paczki Daniel sie nie łapie poniewaz jest dorosly ale od dwoch lat udaje mi sie na swieta zebrac pieniadze i kupuje zakupy. we wczesniejszych postach znajdziesz zestawienie wplat oraz liste zakupow.
                                                    Udalo sie juz dwa razy na swieta Wielkanocne i raz na Gwiazdke.
                                                    Co do sanatorium: zapytam bo sie nie znam.
                                                    Co do lekow: to sa bardzo specjalistyczne leki półpaśccu i nigdzie sie ich do tej pory za free nie dualo znalezc.

Za chwile przesle numer konta na priv do pozostalych osob, ktore prosily.
                                                    Dziekuje za odzew
                                                  • gd_3334 Re: meldunek 19.10.10, 21:44
                                                    napisz mi proszę nazwy leków na @
                                                  • aqua696 Re: meldunek 19.10.10, 22:32
                                                    Nioma to nie sa apteki typu dom lekow, euroapteka, sa prowadzone specjalnie dla osob korzystajacych z MOPS, majacych bardzo niskie dochody, w kilku miastach polski byly i tylko osoby majace potwierdzenie mogly dostac/wykupic tanio recepty.
                                                    Z sanatorium to wiem od opiekunow doroslych niepelnosprawnych, i mama moze podeperowac troche zdrowie, zrelaksowac sie.
                                                    Musza wypelnic wnioski i lekarza, zrobic badania ktore do wniosku sa potrzebny.
                                                    Warto osobiscie zlozyc w NFZ i zaznaczyc iz te osoby chca jechac razem.
                                                    Nioma a potrzebne sa jakies ubrania??
                                                  • nioma Re: meldunek 20.10.10, 08:19
                                                    Z ubran to dla Daniela: tylko luzne rzeczy (Daniel ma przykurcze miesni) tshirty, bluzy, spodnie dresowe.
                                                    Rozmiar XL na wzrost ok 180cm
                                                    Na pewno ciepłe skarpetki, pizama itp.

O leki sie dowiem. Tzn o nazwe.
                                                    Aqua> czy masz spis tych aptek? Gdzie sie mieszcza?
                                                  • mamasi nioma... 20.10.10, 10:48
                                                    a zgłaszałas Daniela i p. Basię do szlachetnej paczki? może warto by byłosmile
                                                  • nioma Re: nioma... 25.10.10, 08:05
                                                    melduje, ze wplynely pieniadze:

100,00 od A.G.
                                                    200,00 od M.P.K. w tej chwili jest to kwota wystarczająca na wykupienie kolejnej recepty.
                                                    Jesli beda kolejne wplaty zostawie je na koncie do Grudnia, na kolejne leki lub paczke gwiazdkowa, w zaleznosci od tego, ile sie uzbiera.
                                                  • gd_3334 Re: nioma... 25.10.10, 08:37
                                                    nioma w dalszym ciągu czekam na listę leków ..
                                                  • nioma Re: nioma... 25.10.10, 10:58
                                                    gd> w nocy wrocilam z wyjazdu, dopiero sie ogarniam

nowa wplata:
                                                    +20,00 Małgośka
                                                  • nioma Re: nioma... 25.10.10, 13:55
                                                    leki pani Basi:
                                                    Adavin 10mg
                                                    Polvertic 24mg,
                                                    lek osłonowy,
                                                    maść na opryszczkę ucha,
                                                    wyciąg z kociego pazura

leki Daniela:
                                                    Clonozepan 0,5mg,
                                                    Baclofen 25mg,
                                                    magnez z wit B6,
                                                    ecomer
                                                  • gd_3334 Re: nioma... 26.10.10, 17:58
                                                    nioma powiem jak ja to widzę, możnaby było Ecomer zamienić na preventic ta sama dawka też rekin grenlandzki pół ceny
                                                    polvertic24 pytać przy wykupywaniu co najtańsze np polvertic u mnie w tej chwili 60 szt 69 zł a neatin ta sama ilość 45
                                                    Adavin można wymienic na Nilogrin prawie pół ceny
                                                    clonazepan na chorobe przewlakła bezpłatny
                                                    w przyszłym miesiącu bede sie widziała z przedstawicielem od polverticu może coś mi sie uda zorganizować,
                                                  • ewa.mama Re: nioma... 27.10.10, 10:14
                                                    ecomer (47,50) rzeczywiście pierońsko drogi, a preventic (19,98zł) ma dodatkowo wit. E
                                                    niestety nie jestem teraz w stanie wspomóc finansowo
                                                    ale polecam zakupy www.e-zikoapteka.pl/ zamówienia przez internet a odbiór lokalnie bez kolejki (nawet niedaleko Ciebie z tego co kojarzę tongue_out)
                                                  • nioma Re: nioma... 27.10.10, 10:54
                                                    Ja nie mam az tyle czasu, zeby odbierac leki i je zawozic do pani Basi. A czy zamawiajac leki przez internet nie trzeba jakos wykazac sie recepta?
                                                    Pytam, poniewaz nie mam zadnego doswiadczenia z lekami i receptami.
                                                    Do nich jest pierunsko daleko ode mnie. Zadzwonie i powiem im o mozliwosci zamiany lekow na inne wersje. Nie wiem tylko, czy jesli lek A stosuje sie od kilku miesiecy i zostaly jeszcze dwa, to mozna i sensownie jest zmieniac teraz?
                                                  • aqua696 Re: nioma... 27.10.10, 15:17
                                                    Nioma lek jeden i drugi to to samo najczesciej kolejna licencja po wygasnieciu patentu przewiduje tansza produkcje.Moze jakas apteka blizej pani Basi jako apteka odbioru.
                                                    Z recepta w tej ktorej kupowalam przy odbiorze musialam wreczyc recepte.
                                                  • ewa.mama Re: nioma... 27.10.10, 21:20
                                                    akurat wspomniany ecomer to suplement więc bez recepty
                                                    jest odbiór powiedzmy koło nich - okolice Arkadii
                                                    jeśli chodzi o to czy jest sens - skład jest taki sam więc wydaje się że jest - za pozostałe pieniądze można kupić jedzenie, czy książkę
                                                  • nioma Re: nioma... 03.11.10, 09:39
                                                    wszystkie informacje nt lekow przekazalam, przy najblizszej wizycie w aptece pani Basia sie zastosuje.

wplynela kwota
                                                    30,00zł od Z.S.D.

w chwili obecnej jest 350,00zł
                                                    ja jeszcze doloze 60,00zl na internet dla Daniela, jak co miesiac.

Prosze o wypowiedzi co w temacie paczki swiatecznej. Dzialamy czy nie?
                                                  • ewa9717 Re: nioma... 03.11.10, 13:43
                                                    Ja zgodnie z deklaracją.
                                                  • nioma Re: nioma... 03.11.10, 15:11
                                                    do 12.XI sa do wykupienia leki za kwotę 240zł
                                                    potem jeszcze porcja do 31.XII za kwotę 120zł

teraz jest uskładane 350zł
                                                    no wiec na leki sa pieniadze. Wszystkie pieniadze ktore od teraz wplyna, beda przeznaczone na paczkę swiateczna.
                                                    Jesli ktos chcialby osobiscie wreczyc jakies rzeczy lub przekazac przeze mnie to oczywiscie na priv podam adres.
                                                    W ubieglych latach udawalo sie zorganizowac paczki skladajace sie z 2 grup towarow: chemii i kosmetykow oraz zywnosci. Mam nadzieje, ze uda sie i tym razem.
                                                  • nioma Re: meldunek 04.11.10, 10:46
                                                    na konto wplynelo
                                                    200,00zł od P.J.S. to będzie początek na akcję Świateczną.
                                                  • nioma Re: meldunek 05.11.10, 09:30
                                                    nowa wpłata:
                                                    +50,00zł Emi26
                                                  • kuba-ckj Re: meldunek 17.11.10, 20:11
                                                    chciałabym też coś wysłać czy wczesniej podane konto jest aktualne?
                                                  • nioma Re: meldunek 18.11.10, 08:41
                                                    tak numer jest aktualny
                                                    jest to konto na ktore wplywaja tylko pieniadze przeznaczone na pomoc dla Daniela, dziekuje za zainteresowanie.
                                                  • nioma Re: meldunek 18.11.10, 14:28
                                                    wplata:
                                                    +30,00zł kuba ckj
                                                  • nioma Re: 23.11.10, 15:40
                                                    jesli sa osoby chetne do wlaczenia sie w pomoc to prosze o kontakt
                                                    oczywiscie pomoc moze byc tez rzeczowa (podam adres do wysylki lub umowie sie na odbior)
                                                  • claudel6 Re: 23.11.10, 16:49
                                                    prosze o nr konta na priv
                                                  • nioma Re: 23.11.10, 20:57
                                                    Dzwonila do mnie pani Basia z informacja, ze dochodzacy do nich od czasu do czasu wolontariusz, zglosil ich do akcji Szlachetna Paczka. Pani Basia prosila, zeby Was o tym powiadomic. Co niniejszym czynie.
                                                    W opisie na SP jako najwazniejsze potrzeby wymieniono lodowke i szafe, w dalszej kolejnosci zywnosc i srodki czystosci.
                                                    Na razie nikt sie nie zglosil a pani Basia nie wie, ze my cokolwiek organizujemy z okazji Świąt.
                                                    Przy okazji: jesli ktos z Warszawy ma szafę o wymiarach 2,5x2,5x55 to prosze o kontakt.
                                                  • battiva Re: 01.03.11, 14:35
                                                    Proszę o nr konta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka