Dodaj do ulubionych

Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l chłopca

07.10.10, 10:05
Pisałam tu nie raz o Marzenie i jej 3 dzieci, pisałam też na oddam/przyjmę.
Marzena otrzymała już wsparcie od mismiriam ( pokryła zakup butów dla dzieci, spodni dla Filipa) Marzena otrzymała też paczkę i teraz cholera sad( nicka nie pamiętam od Eli ? spora część ubranek dobra dla Filipa ale nadal brakuje bluzek, bluz na długi rękaw.
Jeżeli ktokolwiek może im pomóc w postaci ubrań cieplejszych, będą niezmiernie wdzięczni.
Asia nosi różną rozmiarówkę, chyba z tego względu,że głównie ubranka używane ale na moje oko nosi 146. Filip jest chudy jak patyk rozmiar 166/122.

Marzena wychowuje 3 dzieci, ma przyznane alimenty, które płaci jej państwo, skłamałabym gdybym napisała ile - muszę dopytać. Dodatkowo opiekuje się 16l. bratem ( matka i ojcec nie żyją ).
Mieszkają w domu bez ogrzewania, bez łazienki bez WC i bez ciepłej wody. Dom to rudera, która się sypie, w domu jest funkcjonalny 1 piec, w którym palą, tak więc zimą siedzą w jednym pokoju. Marzena dostała teraz pracę interwencyjną pracuje na 4 godz sprzątając w UM. Dodatkowo sprząta mieszkania. Zasiłek jej się nie należy, bo prace interwencyjne + alimenty + rodzinne, przekracza o kilka złotych prawo do świadczeń. Dodatkowo Marzena ma komornika na głowie, spłaca dług za mieszkanie po matce. Pani komornik była u niej w piątek, była załamana kiedy zobaczyła w jakich warunkach żyją i na głos zapytała samej siebie, a co ja mam Pani zabrać ?chyba tylko te śliczne dzieci ... dodała,że dawno takiej biedy nie widziała uncertain W domu jest jeszcze Michaś, który w grudniu skończy 2 latka.

będą wdzięczni za każdą pomoc w postaci ubranek i chemii.

na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć.
Gdyby ktoś chciał napisać na maila: rozarka@o2.pl

pozdrawiam ciepło
Obserwuj wątek
    • ak2 chętnie pomoge 07.10.10, 10:27

wysyłając dla 8 latki spodnie i ciepła kurtke na zimę.
      Prosze o info ile dziewczyna na w pasie i czy kurtka sie przyda.
      Pozdrawiam, Aga.
      • payuta Re: chętnie pomoge 07.10.10, 11:36
        Lea,slij adres.
        Dla Filipa bedzie gora,albo i dwie smile
        Czekalysmy na takiego chlopa i czekalysmy az sie doczekalysmy tongue_out
        Znaczy kolezanka czekala.Ona ma i da smile P.P.
        • kogosia Re: chętnie pomoge 07.10.10, 12:06
          2 latek jaki ma rozmiar??
          • l.e.a Kogosiu 07.10.10, 12:14
            Michaś nosi rozmiar 98
            • kogosia Re: Kogosiu 07.10.10, 13:22
              to niestety nie pomogę, mój 3 latek nosi 92, 98
        • l.e.a Re: chętnie pomoge 07.10.10, 12:13
          Bardzo Wam dziewczyny dziękuję i wysyłam Wam maila z adresem Marzeny smile
          • tarja35 Re: chętnie pomoge 07.10.10, 13:18
            mam mleko w proszku z banku żywności mój 2 latek nie chce pić wiec moge oddac może Michaś by pił. Co do ubranek to moj nosi 92 wiec nie pomogę
            • nioma Re: chętnie pomoge 07.10.10, 13:57
              napisalas rozmiar 166/122 i sie pogubilam jaki rozmiar nosi chlopiec
              napisz prosze raz jeszcze
              a mam dzieci? jaki ma rozmiar? numer buta.
              czy np reczniki tez by sie przydaly? zmiana poscieli? mam troche roznych rzeczy i moge przygotowac paczke.
              adres rodziny poprosze na priv.
              • nioma Re: chętnie pomoge 07.10.10, 13:59
                nie ma mozliwosci otrzymania jakiejs pomocy na remont od gminy?nie znam sie, dlatego pytam.
                ewentualnie moze zorganizowac by jakas pomoc i zainteresowac firmy? moze udaloby sie cos zebrac?
              • l.e.a Re: chętnie pomoge 07.10.10, 18:56
                Nioma, Marzena ma 3 dzieci, priorytetem są ubrania dla 6letniego Filipa 116/122 i 8 letniej Asi 146. Kogosia zapytała o rozmiar najmłodszego - 2 letniego Michała i on nosi 98.

Gmina jest bardzo uboga, a w domu , w którym mieszka Marzena mieszkają alkoholicy, i rodziny eksmitowane, ludzie którzy nie płacą za najem, tak więc administracja nie ma z czego robić remont. Teraz robią im nowe toalety na dworze. Bo te stare się zapadły i to był musuncertain

Na pewno ręczniki czy pościel bardzo się przyda. Kiedyś nagrałam filmik przedstawiający w jakich warunkach żyje Marzena jeżeli go nie skasowałam, jest do Waszej dyspozycji za zgdoą Marzeny.
    • pio1303 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 07.10.10, 15:54

Hej!
      Mojego nicka możesz nie pamiętać, bo ja raczej tylko podczytuję to forum i akurat miałam możliwość pomocy Filipkowi. Od czasu do czasu będę przeglądała szafę mojego Szymka, to pewnie jeszcze coś dla niego znajdę. Jak możesz napisz mi priv, co młody potrzebuje jeszcze do szkoły. Mój też jest w zerówce, więc chętnie się podzielimy.
      Ela ze Szczecina
      • l.e.a Pio1330 :) 07.10.10, 19:17
        Kojarzyłam tylko imię smile dziękuję,że się odezwałaś smile
        Najbardziej potrzebne są tak jak pisałam bluzy.
        Pozdrawiam ciepło smile
        • payuta Re:Lea 07.10.10, 20:52
          Butki dla Filipka to w jakim rozmiarze maja byc??? P.P
          • nioma Re:Lea 07.10.10, 21:47
            wyslij mi prosze adres na priv
            bede miala reczniki, posciel i postaram sie cos z ubran poszukac
            paczke moge wyslac po niedzieli
    • aurinko Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 08.10.10, 09:21
      Lea, czy dla chłopczyka 2 latka potrzeba jakieś ubrania, buty na zimę? Jeśli tak, to wyślij mi na gazetową pocztę rozmiar i długość wkładki.
      • l.e.a Aurinko 08.10.10, 10:15
        Rozmawiałam rano z Marzeną, owszem , szczególnie potrzebne są rajstopki, spodenki, bluzy.
        Dowiem się jeszcze o rozmiar buta.
        • aurinko Re: Aurinko 08.10.10, 10:59
          Lea, ok czekam zatem na rozmiary, jak się dowiesz to daj znać, bo mam rajstopki i buty po córce (ale są w chłopięcych wzorach), może uda się coś dopasować.
          • aurinko Re: Aurinko 21.10.10, 08:18
            Lea, czy dowiedziałaś się o te rozmiary? Bo nie wiem czy buty trzymać czy przekazać dalej.
      • ak2 czekam na wymiary :-) 08.10.10, 10:16

głównie chodzi mi o spodnie dla 8 latki (pas i dł nogawki od kroku). Wszystkie spodnie po mojej córce są raczej szczupłe. Nie chciałabym wysyłać bez sensu czegoś co będzie za małe.
        Kurtke zimowa mam już przygotowaną i wysłałabym cała paczkę w sobote, gdybym dostała te wymiary ...smile) CZy spakować też czapke , szalik...?

Pozdrawiam.

W Szymanowie wysiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na Ochocie w elektryczny do
        Stadionu a potem to już mam z górki, bo tak...w 119, przesiadka w 13, przesiadka
        w 345 i jestem w domu, to znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma!
        • nioma Re: czekam na wymiary :-) 08.10.10, 10:19
          przypominam: czekam na adres do wysylki!!!
          • l.e.a Nioma 08.10.10, 10:26
            poszedł mail, dzięki smile
        • l.e.a Ak2 08.10.10, 10:25
          Wyślę pod wieczór, teraz Asia jest w szkole, a ja jadę popołudniu na terapię SI z synkiem.
          Pozdrawiam smile
          • ak2 super, 08.10.10, 10:47

właśnie wieczorem będę wszystko pakowaćsmile
    • maremina Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 18.10.10, 12:18
      witam,
      mogłabym cos znaleź dla 8-latki. Mam 2 pary spodni na pewno, jeśli sa potrzebne. Proszę o informację
      • payuta Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 18.10.10, 13:21
        Lea smile
        Uprzejmie donosze ze wlasnie wrocilam z pocztysmile
        Wyslane
        P.P.
        • l.e.a Payuta :) 19.10.10, 10:20
          Dziękuję smile dam znać, jak paczka dotrze smile
      • l.e.a Maremina 19.10.10, 10:19
        Bardzo Ci dziękuję smile w tej chwili docierają do Marzeny paczki z odzieżą.
        Jeżeli się okaże, że w paczkach zabraknie spodni dla Asi albo będą nieodpowiednie rozmiarem, licz na to, że się odezwę smile
        • maremina Re: Maremina 19.10.10, 12:04
          ok, w takim razie czekam. Tylko nie pisz na maila gazetowego, bo nie odbiorę, napisz na forum
          • katrina1976 Re: Maremina 21.10.10, 02:41
            Poproszę o adres smile
    • alba27 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 21.10.10, 08:04
      Ja też poproszę o adres. W najbliższym czasie będę robić przegląd ubrań z myślą o zimie i jak coś znajdę po moim synku to wyślę. Uprzedzam że będzie to dopiero w listopadzie, bo muszę poczekać do wypłaty.
    • wisnik79 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 21.10.10, 10:50
      Lea, ja mogę przesłać bluzki dla dziewczynki (spodnie chyba też mam). Ja mam 150 i jestem dość szczupła, więc na pewno ciuszki będą pasowałysmile Podaj mi adres na prv. W sobotę wyślę przesyłkę.
      Na wszelki wypadek podaj mi proszę wymiary dziewczynki, jeszcze siostry zapytam, może coś ma.
      • gd_3334 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 22.10.10, 22:02
        Lea,czy jakies witaminy by się przydały tym dzieciakom, dzisiaj dostałam w pracy od przedstawiciela sporo próbek witamin moge sie podzielić
        • l.e.a Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 24.10.10, 18:05
          Uu jesteście kochane smile wszystkie smile i najmocniej Was przepraszam, że nie odpisuję regularnie ale jestem bardzo zabiegana i wieczorem padam na pysk tongue_out

Dotarły na razie z tego co mi wiadomo dotarły 2? 3? paczki + zafundowanie 2 bluzeczek dla Asi.
          Paczki dotarły od: payuty smile mega paczka z bardzo fajowymi ubraniami dla Filipa smile) chłopak przebierał się jak dziewczynka, nigdy bowiem nie miał ubrań z postaciami bajkowymi w domu był więc szał smile) otrzymał również piękną poszwę z Bobem budowniczym smile
          missmiriam1 zafundowała zakup 2 bluzek dla Asi
          Przyszły spodnie, bielizna,plecak, sukienka, kredki i plastelina od ak2 jak i kurteczka cieplejsza ale kurtka okazała się być za duża, z radością przyjęła ją dla Dawida mama chorej Marcelinki smile

Jeżeli o kimś zapomniałam to przepraszam ale z tego co kojarzę, to nic więcej chyba nie przyszło.

Osobom chętnym do pomocy wyślę adres rodziny na maila, dziękuję smile
          • gd_3334 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 24.10.10, 20:57
            lea czekam więc na adres smile
          • aqua696 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 24.10.10, 23:58
            LEA masz klapsa na tylek ....
            napisz na priv wiesz co...
            • maremina Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 25.10.10, 10:37
              lea, daj adres na grondkowscy@rembertow.net

pzdr
          • atena12345 lea 27.10.10, 08:42
            jaki rozmiar nosi marzena? dla dzieci chyba nic nie znajdę, ale może jakieś ciepłe ubrania dla mamy
            • payuta Re: lea 27.10.10, 09:06
              Super ze paczka doszla smile Mam nadzieje ze ubranka pasowaly,za duze nie problem,ale za male to juz nie fajnie.
              Daj znac jak Filip z nich wyrosnie tongue_out P.P.
    • wisnik79 Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 04.11.10, 08:02
      Dzisiaj wyjdzie paczuszka dla córeczki Marzeny. Niestety tylko kilka sztuk ubranek udało mi się przygotować, ale mam nadzieję, że się przydadzą.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • l.e.a wisnik79 04.11.10, 11:30
        Bardzo Ci dziękuję za te informację. Dam znać jak paczuszka dotrze smile
      • maremina Re: Potrzebne ubrania dla 8l. dziewczynki i 6l ch 04.11.10, 19:54
        ode mnie wyjdzie jutro. Przepraszam, że dopiero teraz, ale jestem w ciągłym niedoczasie. Dajcie znać, jak dojdzie
        • l.e.a Ostatnio dotarły 2 paczki 14.11.10, 10:58
          jedna w szczególności z ubraniami dla Asi, Marzena wspomniała o ślicznych sweterkach.
          Druga przedwczoraj z ubraniami dla dzieci i trochę żywności było. Największą radochę miały dzieciaki z kakao smile

Marzena jej dzieci i ja również OGROMNIE DZIĘKUJEMY smile
          • maremina Re: Ostatnio dotarły 2 paczki 15.11.10, 16:10
            to cieszę się że doszło. "Moja" paczka to ta z ubrankami dla Asi głównie smile
            • l.e.a Dotarły witaminy :) 19.11.10, 10:53
              Ogromne podziękowania dla dziewczyny, która przysłała witaminy smile)
              Bardzo, bardzo się przydadzą smile
              • gd_3334 Re: Dotarły witaminy :) 19.11.10, 11:55
                na zdrowie smile
                • jaka-ja witam 20.11.10, 09:08
                  a czy jest coś potrzebne dla 16-letniego brata? a jesli tak prosze o w zrost i czy jest szczupły?
                  pozdrawiam
                  • kreska7211 Re: witam 28.11.10, 21:30
                    proszę o adres, chciałabym wysłać rzeczy po moim synku dla najmłodszego chłopczyka,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka