Dodaj do ulubionych

pomoc potrzebna od zaraz

06.11.10, 17:43
witam wszystkich serdecznie mam na imie marzena wraz z rodziną mieszkam w małej wiosce wilków namysłowski mam czworo wspaniałych dzieciaczków 2 dziewczynki w wieku przedszkolnym i 2 chłopców w wieku szkolnym jak już pisze potrzebujemy pomocy maż muj sam pracuje za 1100 zł do końca listopada ja opiekuje sie domem pracowałam lecz zachorowałam miałam guza jajnika i opiekuje sie domem naszą chistorie opisywałam na wielu portalach lecz bez żadnej pomocy od nikogo 4 lata temu dom nasz uległ całkowitemu zawaleniu prubowano z tego powodu odebrac nam maleństwa lecz mąz muj stanoł do tej walki i jakoś zesmy zażegnali domu dziecka z męża prubowano zrobic niepoczytanego poprostu wariata mąż pokleił dom jak tylko umiał lecz nadal grozi zawaleniu kożystamy z opieki pomagajom jak mogom gmina tez lecz to za mało leje sie dzieciom w pokoju woda na głowe grzyb na scianach wigoc idzie znowu ciężka zima dla nas szron na scianach i spanie w jednym pokoju ludzie dobrego serca jesli som jeszcze tacy pomużcie nam może ciuszki opał itd wiem ze nietylko nam jest ciężko mam juz dosc tego wszystkiego moze zasiłek pogrzebowy by cos zmienił mam dosc nasz adres zięba marzena ul długa 25 46-113 wilków tel 791698229 mejl daru1111@interia.pl dziękujemy za wszelakom pomoc
Obserwuj wątek
    • aqua696 Re: pomoc potrzebna od zaraz 06.11.10, 19:35
      Dar czy masz rente??
      Czy staraliscie sie o pomoc w remoncie, lub odbudowie??
      Przydzialek lokalu od gminy??
      Jestes organizacja habitat...cos ktora pomaga w budowie ludzia bardzo potrzebujacym ktorzy np. maja dzialke.
      Tu masz link to informacji Tekst linka

Zobacz poszukaj imfo i zgloscie sie.
      Czy koszystacie z pomocy caritas??
      Macie program dozywianie z MOPS??
    • bj32 Re: pomoc potrzebna od zaraz 06.11.10, 22:14
      podajdalej.pl/dom_grozi_ponownemu_zawaleniu-prosba-24331
      Czy Ty i Tfuj mąsz jesteście dyselektrykami i macie niskie aj-kju? Czy to tylko taka pruba zrobienia z nas poprostu wariatek? Bo mnie kopiowanie postuf wskazójoncych na pułalfabetys nie pszekonuje...

Opieka społeczna nie służy odbieraniu ludziom dzieci i umieszczaniu ich w Domu Dziecka, szczególnie urwisów 18letnich. Za to można się u nich wystarać o częściowe pokrycie kosztów remontu i inną pomoc. To samo gmina. I jeszcze nie słyszałam, żeby, jeśli komuś dom uległ całkowitemu zawaleniu, gmina chciała odbierać dzieci, zamiast dać lokum socjalne. Coś ściemniacie.
      W dodatku z tego, co widzę, to prosicie o tę pomoc od niespełna dwóch tygodni, nie od dawna i na czterech portalach, gdzie jest najzwyczajniej w świecie pokopiowane to, co i tutaj:
      www.tinyurl.pl?C7V0DOEN
      Jakoś mi to nie wygląda szczególnie wiarygodnie...
      • bj32 Re: pomoc potrzebna od zaraz 06.11.10, 22:25
        A to o Was:
        www.rodzina.gov.pl/forum/viewtopic.php?t=124
        ?
        • anetalewic Re: pomoc potrzebna od zaraz 07.11.10, 09:39
          Czego potrzebujecie dla dziewczynek? Jakie rozmiary ubranek,butów? Czy Tobie i mężowi odzież jest potrzebna i ewentualnie jakie rozmiary?
        • kroliczyca80 Re: pomoc potrzebna od zaraz 07.11.10, 20:30
          Jeśli zalinkowany przez bj32 tekst dotyczy autora naszego wątku, to sprawa jest mocno przeciągnięta w czasie. Wygląda na to, że od 3,5 roku nic się nie zmieniło - dom zawalony, dzieci chcą im odebrać, a oni czekają na przydział mieszkania albo inną pomoc.
          Niepokoi mnie też forma pierwszego posta - ja rozumiem, że nie każdy jest orłem ortografii, ale dlaczego początek jest poprawny, a potem im dalej w las tym więcej byków? Końcówka to już jakby półanalfabeta pisał, a przeciez wstęp wcale tego nie zapowiadał.
          Wierzę, ze rodzinie jest cięzko, ale takie zabiegi językowe raczej w poprawie sytuacji nie pomogą. Niepotrzebnie zniechęcają.
          • aqua696 Re: pomoc potrzebna od zaraz 07.11.10, 20:50
            Kroliczyca jak najbadziej sie zgadzam..
            4 lata oczekiwania na manne z nieba??
            Zawalilo sie do w 4 lata albo wychodzili zastepcze, albo gmina i sasiedzi/ na wsi jakos szybciej sasiedzi sie zbieraja/ by pomogli z dachem..oddajac wlasna prace.
            Materialy to nie czekac na sponsorow...
            Syn jeden to juz pelnoletni chlopak.
            no i 2 maluchow juz w przedszkolu moze byc, a mama w szkole, a raczek i maciezynstwo jakos nie podrodze chadza.
    • bj32 Re: pomoc potrzebna od zaraz 10.11.10, 10:23
      Dziewczyny, wygląda na to, że kolega się poczuł urażony. Pisze do różnych osób na priv z pretensjami, że on nie ma matury, więc robi byki, ale dom pokleił i potrzebuje pomocy, a my jesteśmy nie w porządku, że się go czepiamy. Na zadane przez Aquę pytania, jak widać, nie raczył odpowiedzieć. I nie sądzę, żeby się jeszcze odezwał... Klasyka.

Kurczę, jak ja nie lubię takiego brania na litość! "Jestem biedny i niedouczony - dajcie!"...
      • aqua696 Re: pomoc potrzebna od zaraz 10.11.10, 20:48
        BJ odpowiedzial na priv mi ze mam sie odpier.....
        Bo on bez matury...
        • bj32 Re: pomoc potrzebna od zaraz 10.11.10, 23:37
          A to w rzeczy samej powód. Czyli jak ja mam maturę, to wszyscy się powinni wręcz przeciwnie do mnie? W sensie: doczepić? I jeśli za brak matury właśnie od... czepić, to jak mu pomagać? Ciekawe zjawisko.
          • daru-620 Re: pomoc potrzebna od zaraz 11.11.10, 11:57
            drogie wierzące kobiety z portalu pomocne e mamy dziękuje wam za wszelaką pomoc pomogłyscie mi bardzo znalazłem dzięki waszej opini o nas sponsora i innych życzliwych ludzi dziękuje bardzo analfabeta darek jeżyna ze szczecina
            • bj32 Re: pomoc potrzebna od zaraz 11.11.10, 12:03
              Wierzące? I sądzisz, ze chamstwo Ci zjedna przyjaciół?
            • slonko1335 Re: pomoc potrzebna od zaraz 11.11.10, 12:13
              a czyli jednak szukaliście sponsora a nie pomocy???
              • slonko1335 Re: pomoc potrzebna od zaraz 11.11.10, 12:38
                Daru cieszę się, że pofatygowałeś się aby wysłać mi maila osobiście-nie pozostawił mi złudzeń i już wiem, że nie warto sobie głowy zaprzątać tym postem....
                Sygnaturka się zgubiła....
                • aqua696 Re: pomoc potrzebna od zaraz 11.11.10, 19:43
                  to moze zalozny kolko wierzace w posty daru...
                  Brak kultury..
                  Brak checi zmiany ..tylko oczekiwanie na manne
    • zona_mi wklejone przez moderatora 09.08.11, 22:35
      Teraz ja błagam o pomoc
      daru-620
      Witam bardzo serdecznie , drodzy ludzie błagam was o pomoc . Świat zawalił mi się pod nogami . Razem z moją żoną jesteśmy już 8 lat w doli i nie doli . Raz mamy z górki raz pod górkę , lecz nagle wszystko się zmieniło . Dostałem jaką taką pracę , pracuję przy robotach publicznych w naszej gminie . Myślałem że karta się odmieniła, lecz myliłem się Żona moja Marzena poderwała jakiegoś gacha na internecie , który naobiecywał jej złotych gór , miłość przez telefon .Pragnę nadmienić że mamy czworo wspaniałych dzieciaczków , w wieku przedszkolnym i szkolnym . Żona moja chce na chama rozwodu .Zaczęła szantażować mnie że jak będe skakał to mnie tak załatwi że się nie pozbieram .Wtym akurat miała rację Zaczęły się interwencje policji . Wpiątek nie wytrzymałem nerwowo .Przyjechało pogotowie stan przed zawałowy . Zniszzy mnie że się nie pozbieram . Gach nią steruje , a ta go słucha .Przez 8 lat nie wiedziałem co to policja nagle teraz . Byłem u lekaża , który wysłał mnie na badania do psychiatry .Piszę to wszystko bo szukam wsparcia i pomocy nie chce mi się już żyć , może jak zejdę z tego świata polepszy sobie Nie wiem co mam robić Śmieszne to jest że ja facet płaczę po nocy Mam myśli samobujcze tak proszę was może ktoś pomoże mi BŁAGAM DAREK

isabelka20
      bez komentarza, chociaż nie "przyszła koza do woza".

claudel6
      bj, moze przeniesiemy ten wątek na Życie rodzinne?

margotka28
      a jakiej pomocy oczekujesz?
      • bj32 Re: wklejone przez moderatora 10.08.11, 23:49
        Chłopak, nie strasz samobójstwem, bo będę Ci musiała policję z psychiatrą przysłać. Takie przepisy są w naszym kraju.
        I nie ściemniaj - jaki normalny chłop by poleciał na kobietę z czwórką dzieci? Musiałby mieć problem z głową.
        A Twojej żonie się nie dziwię. Z takim zaradnym też bym długo nie wytrzymała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka