taissa1 Re: Mleczko 03.07.04, 08:41 Aga,bardzo,bardzo Ci dziękuję za to mleczko!!!!!!Pozdrawiam ciepło.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
bacha11111 Re: Szczęście w nieszczęściu. 03.07.04, 10:12 WITAM PO PRZECZYTANIU POSTU AZ WLOS SIE JEZY POSTARAM SIE COS WYGRZEBAC CHOC TE MNIEJSZE UBRANKA NIESTETY SPRZEDALAM MOZE KILKA SIE JESZCZE ZNAJDZIE NAPEWNO PUDER NIVEA ZALEDWIE OTWARTY ALE PELNY I Z DATA WAZNOSCI KILKA CIUSZKOW KOCYK DUZY ,KILKA TETROWYCH PIELUCH (UZYWANE TYLKO DO WYCIERANIA BUZI , RACZEK) KILKA GRZECHOTEK BO MAM ICH SPORO MOJE POCIECHY MAJA : KACPER 5 MIESIECY I KUBA 2 LATKA MOZNA WIEDZIEC ILE MAJA STARSZE DZIECI PANI MARIOLI? MOZE MAM COS DLA STARSZYCH MALUCHOW PEWNIE TEZ SIE PRZYDA MAM TEZ LOZECZKO DREWNIANE MA SWOJE LATA ALE MYSLE ZE JESZCZE SIE PRZYDA MOJE MALUCH SPALY W NIM DO 3 M-CA ZANIM POSZLY DO KOJCA TYLKO PROBLEM BYLBY Z WYSYLKA MOGE WYSLAC ZDJECIE NA PRIV ZYCZE SZCZESLIWEGO ROZWIAZANIA I PROSZE SIE NIE ZALAMYWAC ZAWSZE ZNAJDZIE SIE KTOS KTO POMOZE MOJ ADRES BASKA2312OP.PL( NIE ZAGLADAM NA GAZETOWY) Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Maleńkie ubranka-może dla jakiejś innej eMamy 03.07.04, 10:54 Chcę przedstawić sprawę uczciwie. Mariola dzięki eMamą ma ubranka na najbliższe 3 miesiące.Nie warto więc przesyłać jej tych maleńkich rozmiarów,bo może inna eMama w tej chwili bardziej ich potrzebuje.Chyba,że któraś z Was ma rozmiary trochę większe-z pewnością się przydadzą. Jeśli chodzi o puder czy pieluszki tetrowe i grzechotki to równiez Mariola bardzo chętnie i z wielką wdziecznościa przyjmie. Łóżeczko pożyczyła jej sąsiadka-więc także lepiej oddać je komuś kto nie posiada go wcale. A co do zdięćrzeczy dla Marioli-to naprawdę zbyteczne.Ona cieszy się ze wszystkiego co od Was otrzymuje i wcale nie liczy na jakieś idealne czy w super stanie przedmioty.Już odpisuję do Ciebie na pocztę Z góry ogromnie dziękuję i serdecznie pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
bacha11111 Re: Maleńkie ubranka-może dla jakiejś innej eMamy 03.07.04, 11:05 PACZKA ZAPAKOWANA ZARAZ IDE NA POCZTE WYSLAC CO DO ZDJEC CHODZILO MI O ZDJECIA LOZECZKA ALE JESLI JUZ MA TO OK POZDROWIONKA BASKA Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Maleńkie ubranka-może dla jakiejś innej eMamy 03.07.04, 11:07 właśnie napisałam do Ciebie na pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Bacha11111 :-) 03.07.04, 11:10 Sprawdź pocztę bo nie wiem w końcu czy dobry adrs wpisałam. Wiem,że chodziło o zdięcie łózeczka-ale to i tak zbyteczne.W takiej sytuacji w jakiej oni się znalexli to naprawde bez znaczenia w jakim co by było stanie... Dziekuję Ci za wszystko.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Bacha11111 :-) 03.07.04, 11:15 Dzięki za szybkąś akcję z wysyłaniem paczkitaissa Odpowiedz Link Zgłoś
bacha11111 Re: Bacha11111 :-) 03.07.04, 17:58 PACZUCHA POSZLA A W POCZCIE SPRAWDZALAM I NIC NIE MAM PODAJE ADRES JESZCZE RAZ BASKA231@OP.PL POZDROWIONKA Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Może będzie lodówka???? 04.07.04, 11:30 Przeczytaj Taissa1 post "oddam lodówkę-Kraków" Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Może będzie lodówka???? 04.07.04, 20:29 Ja już jakiś czas temu pisałam z tą osobą od lodówki.Problem polega na tym,ze z Krakowa do Kęsowa jest kawał drogi.Lodówka jest dosyć ciężka więc za przewóz by się zapłaciło kupę kasy... Dzięki.Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
aska271 Re: Szczęście w nieszczęściu. 04.07.04, 21:54 wiem co to bieda ..rozumiem cie ale trzymaj sie cieplutko aska Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Serdecznie dziekuje Barbarze G 05.07.04, 11:34 Serdecznie dziękuje Barbarze G. z Dąbrowy Górniczej za przesłaną paczkę-dziś dotarła.Pozdrawiam Cię goraco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Pięknie dziękuję!!!! :-) 05.07.04, 17:15 Dziękuję pięknie Dwodzie,Agnieszce C. z Krapkowic i Magdzie M.z Krakowa za nadesłane paczki.Dziewczyny jesteście cudowne Pozdrawiam Was serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Trochę o bliźniaczkach :-) 05.07.04, 17:21 Jak już wcześniej wspominałam mają na imię Kinga i Julia. W dniu urodzenia Julka ważyła 2650g a Kinga 1950g. Obie są zdrowe i mają ogromny apetycik.Jedzą a raczej piją co 2 godzinki. Uwielbiają "wychodzić"na spacerki i spać w wózeczku który im podarowałyśmy. Mariola mówi,że tylko raz bujnie wózkiem a one już zasypiają. Dziś były u pediatry na wizycie kontrolnej. Julia waży już 3500g a Kinga 2700g. Chciałam te informacje zamieścić pod zdięciem na zobaczcie ,ale niestety ciągle nie mogę go przesłać Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Taissa - chodzi o zdjęcie!!!!! 05.07.04, 21:41 Taissa mój mąz moze Ci pomóc ze zdjeciem ale musiałabyś mi wysłać mailem.Mój mail: aga173@gazeta.pl Napisz co Ty na to? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Taissa - chodzi o zdjęcie!!!!! 05.07.04, 21:57 Hej.Ja wiem jak zamieścić zdięcie.Problem polega na tym,że gdy je wysyłam ukazuje mi się błąd na stronie(nie odpowiada serwer lub jest błąd w witrynie Web).W związku z tym nie mogę też przesłac zdięcia na pocztę.To samo dzieje się gdy próbuję przesłąc zdięcie swojej niuni.Nie jest to więc problem leżący po stronie mojej czy też mojego komputera.Kiedyś już też tak miałam.Pozdrawiam taissa Ps.Codziennie ponawiam próby.Jeśli nic z tego nadal nie wyjdzie to jak będę tylko miała czas pojadę do kogoś kto prześle to zdięcie od siebie.Mi równiez bardzo zależy na tym żebyście zobaczyły te maleństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lwo Re: Szczęście w nieszczęściu. 06.07.04, 10:32 Taissa, napisałam do Ciebie na gazetowy. Doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 06.07.04, 11:20 Hej.Otrzymałam i już odpisałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Kto chce zdięcie dziewczynek na pocztę? 07.07.04, 10:05 Nadal nie mogę zamieścić tego zdięcia na "zobaczcie"ale już przechodzi na pocztę.Jeśli któraś z Was drogie eMamy chciałaby zobaczyć dziewczynki to bardzo chętnie prześlę.Pozdrawiam serdecznie.taissa Poprosiłam przez maila Sabę76 aby przesłała to zdięcie na "zobaczcie",może jutro się tam ukaże Odpowiedz Link Zgłoś
nicktosia Re: Kto chce zdięcie dziewczynek na pocztę? 07.07.04, 10:33 Ja również poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Kto chce zdięcie dziewczynek na pocztę? 07.07.04, 10:47 Już wysłałam Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka79 Re: Szczęście w nieszczęściu. 07.07.04, 11:01 Ja też bardzo chętnie się dołoże z jakąś paczuszką tylko nie mam adresu do potrzebujących.Mam jakieś ubranka dla noworodka. Podajcie mi adres proszę. Jeżeli macie jakieś zdjęcia to ja tez poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 11:30 Dzis rano wpadłam na świetny pomysł. Odrazu zaznaczam, ze nie jestem kolejnym wcieleniem groszka, czy czegos tam innego, nie jestem oszustką i choć nie jestem na forum często, to jest kilka emam, które mnie znają. teraz mieszkam w Krakowie, ale kiedyś mieszkałam niedaleko Bydgoszczy, tam mieszkaja moi rodzice. Po kodzie pocztowym zorientowałam się, że Mariola mieszka gdzieś blisko. Ponieważ jadę na cały miesiąc do rodziców, wyjazd za około tydzień, pomyślałam, że mogę zabrać coś dla Marioli, pojechać ją odwiedzić i potem Wam dziewczyny opisać co i jak, czego potrzebują, itd. Wiem, że jest kilka mam z Krakowa i okolic, które pomagały juz Marioli, więc dziewczyny słuchajcie, przejrzyjmy szafy, zróbmy zbiórkę, a ja wszystko Marioli moge zawieść. Myślę, że przy takiej liczbie dzieci przyda się wszystko, ubrania, nie tylko dla bliźniaczek, ale dla większych też, możę zabawki, firanki, jedzenie, cokolwiek. Ja sama uszykowałam juz trzy duże ręczniki kąpielowe, których trochę nie lubię i chętnie je oddam. Nie trzeba będzie wysyłać dużych paczek, bo ja jej to chętnie zawiozę, ale mamy na tę zbiórke tylko tydzień. damy radę cos zorganizować? Bo z samymi moimi ręcznikami, to nie opłaca się jechać, to lepiej jej wyślę. Pozdrawiam wszystkie emamy. Ewa i Klaudia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985 Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 11:33 Taissa, a Ty znasz Mariolę osobiście? Napisz mi gdzie to jest, gdzie ona mieszka? A Ty gdzie mieszkasz? Może się spotkamy? Ewa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985 Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 11:42 Tak,znam Mariolę osobiscie.Zresztą to ja pisałam za nią tego posta. Mieszka ona w Kęsowie(okolice Chojnic).Ja mieszkam na pomorzu(ok 150 km od niej) Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 11:53 Ja mieszkałam koło Nakła, wiesz gdzie to? Od Chojnic w strone Bydgoszczy. Wiem, że ostatnio klimacik się popsuł, ode mnie groszek też chciał kupować, na szczęście nie zdążyłam jej nic obiecać. A może napiszesz do tych mam, które zawsze pomagają, Ty wiesz, które są z Krakowa, że organizujemy zbiórkę. Napisz co Mariola potrzebuje do domu, dla starszych dzieci, przecież niedługo znów szkoła. Zobaczymy co dziewczyny na to. Pozdrawiam, Ewa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985 Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 15:05 Wiesz co,dziewczyny z pewnością przeczytają Twojego posta.Ja nie chcę się nikomu narzucać pisząc o tym na pocztę.Prawdę mówiąc myślę,że będą wolały wysłać osobiście po ostatnich aferach na forum.Jeśli nie to z pewnością się do Ciebie odezwą.Szczerze mówiac ja także straciłam już zaufanie,więc się im wcale nie dziwię.Pozdrawiam Cię serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Mam pomysł!!! - cd 16.07.04, 11:38 Ja zostałam zaproszona na chrzciny więc przy okazji zawiozę reczy które miałam presłać,nie wiem jak dziewczyny... Po tym groszku trochę strach zapanował na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka79 do Taissa1 07.07.04, 11:11 Widze że masz kontakt z tą rodziną.Podaj mi proszę adres bo mam parę rzeczy którymi moge sie podzielić.Proszę też o informacje w jakim wieku są dzieci bo napewno też czegoś potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do Taissa1 07.07.04, 11:31 Adres masz podany w poście.Tylko jeśli możesz to prześlij trochę większe rozmiary niż na noworodki,bo oni już tych maleńkich mają sporo a szkoda żeby leżały.Może inna mama w potrzebie skorzysta.Dziękuję i pozdrawiam goraco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Zdięcie już jest na "zobaczcie" 07.07.04, 15:25 Dzięki Sabie76 zdięcie jest juz na forum "zobaczcie".W końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Zdięcie już jest na "zobaczcie" 09.07.04, 10:42 nic wielkiego Gosiu zdjecie jest i czekam na więcej do zamieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Dziękuję Dorocie L . i Agnieszce W. 12.07.04, 11:04 Za szybko wysłałam( a nie zdążyłam napisać ) Pragnę gorąco podziękować Agnieszce W z Marek i Dorocie L. za nadesłane paczki. Nawet nie wiecie ile radości im sprawiłyście Jesteście kochane. Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ajko do taissa1-moja droga... 16.07.04, 16:09 ...pozwolilam sobie na odrobine poufalosci)),Chyba sie nie gniewasz...? Prosze Cie napisz dokladnie,co dzieci Marioli potrzebuja i jakie rozmiary.Najlepiej zacznij nowy watek,zeby byl widoczny i skierowany do mam z Krakowa. Ewula_p jest uczciwa,mila osoba,z ktora utrzymuje caly czas mily kontakt,jest godna zaufania.Wiem,ze najwiecej pomagaja mamy,ktore same niewiele maja,a koszt przesylki nawet niewielkiej nie jest wcale maly,wiec byloby fajnie gdyby Ewa zebrala od mam to ,co moga ofiarowac tej rodzinie,a Ewa by to przekazala od nas.Nawiasem mowiac i Wy moglybyscie sie poznac.Pozdrawiam.K Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissa1-moja droga... 16.07.04, 16:15 Ja nie chciałam obrazić czy też urazić Ewy.Poprostu nie miałam z nią dotychczas żadnego kontaktu i starałam się zachować ostrożność.Nie oskarżałam jej w żaden sposób.Poprostu po groszku i innych paniach przestałam wierzyć w każde słowo. Skoro jednak mówisz iż jest ona osobą miłą i godną zaufania to nie ma problemu. Jeśli Ewo Cię obraziłam to raz jeszcze najmocniej przepraszam.Naprawdę nie miałam takiego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: do taissa1-moja droga... 16.07.04, 16:18 Ja mam też takie doświadczenie, że Ci co dużo mówią, to mało robią, a jeśli ja chcę komus pomóc, to nie muszę o tym wypisywac na forum, prawda? A że mam posty na kupie i sprzedam, no cóż nie stac mnie na wszystko nowe... Niestety. Nie gniewam się taisso, naprawdę. Pozdrawiam Cię i wszystkie mamy z Krakowa, i nie tylko, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissa1-moja droga... 16.07.04, 16:30 Chodziło mi o to,że niektóre panie także piszą posty na sprzedam i kupię-daleko nie trzeba szukać bo groszek tak robiła i zapewne nie ona jedna. Raz jeszcze przepraszam,ale naprawdę odebrałaś mojego posta w inny sposób niż ja chciałam przekazać.Prosiłabym abyśmy już zakończyły tę sprawę.Mam nadzieję,że nie masz do mnie żalu.Widzisz,przez oszustki forumowe człowiek często staje się podejrzliwy...Po raz kolejny PRZEPRASZAM . Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: do taissa1-moja droga... 16.07.04, 16:37 No juz dobrze, przecież nie gniewam się piszę to juz którys raz. A swoją drogą, to możesz mi nie wierzyć, ale nic jeszcze nie kupiłam na forum, ani nie sprzedałąm. tak się złożyło, że dostałam kiedys od Kasi ubranka dla mojej małej, od innej mamy wanienkę i nawet jeśli coś sprzedam, to nigdy, NIGDY nic z tych rzeczy które sama dostałam. I nie wracajmy do tego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do ajko... 16.07.04, 16:16 Dziekuję Ci za wsparcie, bo przez chwilę zwątpiłam czy mój pomysł jest fajny. Ale faktycznie minimum 6 zł za paczkę można wydac na coś innego. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
dwoda szkoda ,że się pospieszyłam 16.07.04, 16:26 właśnie wczoraj wysłałam paczkę do Marioli i szczerze powiedziawszy za koszty przesyłki wolałabym kupić mleczko dla dziewczynek. Na przyszłość chętnie skorzystam z Twojej propozycji pośrednictwa. Czy zwracać się wtedy do Ciebie na adres gazetowy? Myślę ,że kolejną paczkę będę robić po sezonie jesieno- zimowym , kiedy Zuzka wyrośnie z kolejnych ubranek.Napisz na priv. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Re: szkoda ,że się pospieszyłam 16.07.04, 16:34 Oczywiście pisz na adres gazetowy. Właśnie o to mi chodziło, przecież przesyłka też kosztuje. Co prawda nie wiem kiedy potem znów pojadę, bo to jest kawałek drogi, moja córcia jest mała i nie wiem jeszcze jak zniesie podróz, ma dwa m- ce, no a paliwo też jest drogie, ale napewno pojadę na święta, w grudniu. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ajko do Taissa1-znowu ja...:-))) 16.07.04, 16:44 nikt nie ma do Ciebie pretensji o nic i jestes jedna z mam,ktora stara sie naprawde pomagac innym...walnij wiec oddzielny post na forum o mozliwosci przekazania rzeczy dla Marioli przez Ewe.Ja tez chetnie cos przekaze za posrednictwem Ewy.A Ewa na priv nich Ci poda swoj nr telefonu bedzie najsprawniej.Pozdrawiam najczulej jak moge...K Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do Taissa1-znowu ja...:-))) 16.07.04, 16:58 Sama już się z tym wszystkim źle poczułam...Naprawdę nie chciałam by to tak "zabrzmiało"... Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Nowy wątek 16.07.04, 17:08 Jeśli chodzi o nowy wątek to nie za bardzo chciałabym go rozpoczynać ponieważ nie chcę się narzucać a ktoś mógłby to tak odebrać(że namawiam na kolejne paczki).Mam więc małą( a może dużą)prośbę.Czy mogłabyś Ty Ewo napisac za mnie ten wątek?Pozdrawiam serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: do Taissa1-znowu ja...:-))) 16.07.04, 17:09 daj sopkoj,jestes w porzadku,a jakies groszki, proszki zawsze beda zerowaly na ludzkiej dobroci,takich niestety ciagle przybywa.Napisz wiec oddzielnego posta na forum do mam z Krakowa chcacych podac cos dla Marioli.Sama kupie sudokrem,mam jeszcze leki dla maluchow,ktore moga sie przydac to porzuce Ewie.Pozdrawiam Cie K. Odpowiedz Link Zgłoś
ewula_p Do mam z Krakowa 16.07.04, 17:53 Może lepiej nie zakładajmy nowego wątku, te mamy które tu zaglądaja stale i tak juz wszystko przeczytają, tyle tu dzis napisałeśmy. Moja propozycja jest aktualna, mamy tydzień czasu na zorganizowanie wszystkiego. Napisz więc taisso, czego oni jeszcze potrzebują oprócz mleczka dla małych. Może pieluszki? Ale jakie, bo na Pampersy to nie bardzo mnie stać, może choć takie zwykłe, zawsze to wygodniej gdy sie idzie na spacer, czy do lekarza, niz w tetrowych. Pozdrawiam, ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ajko Re: Do mam z Krakowa 16.07.04, 18:26 Ewa,napisz nowy watek,bo nie wszystkie mamy tutaj zagladaja,a moze znajdzie sie jeszcze jakas,ktora chetnie,by pomogla.Wieczorem ,jak Goga usnie wysle Ci maila to sie umowimy.Jutro cos dla nich kupie.K. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Co potrzebne: 16.07.04, 21:18 Wiem napewno,że bardzo jest potrzebne mleczko NAN1,bo dziewczynką kartonik starcza na 2 dni.Pieluchy nawet te zwykłe byłyby cudnym podarunkiem,bo oni korzystają tylko z tetrowych.Przydałyby się pewnie też jakieś kosmetyki do pielęgnacji...Sama nie wiem co jeszcze. Jeśli ktoś miałby to na zbyciu to byłoby super ale nie żeby kupować nowe.I tak wystarczająco dużo robicie dla Marioli i jej maluchów.Nie chciałabym abyście ponosiły dodatkowe koszta tym bardziej,że w większośći pomagają osoby same nie mające łatwej sytuacji materialnej. Pozdrawiam Was gorąco taissa. Ewa -DZIĘKUJĘ CI. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Co potrzebne: 16.07.04, 21:32 Taissa, dlaczego korzystają z tetry? Przecież to wychodzi drożej niż jednorazowe (nie mówię o oryginalnych pampersach!)Napisz, to ważne, może coś się da zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Co potrzebne: 17.07.04, 09:32 Korzystają z tetrowych ponieważ tylko takie udało się załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
mktusia Re: Szczęście w nieszczęściu. 16.07.04, 23:20 chciałam wysłać na podany adres. Nie dojdą bezpośrednio do Pani Marioli? Ja mam córeczkę więc niektóre ubranka są typowo na dziewczynkę ale nie wszystkie. Wysyłać tylko te, które się nadają dla chłopca czy wszystkie? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 17.07.04, 09:34 Jęli chcesz i masz mozliwość to możesz wysłać.Z pewnością dojdą i drogą pocztową.Mariola urodziła dwie córeczki,więc dla chłopca nie są potrzebne ubranka. Z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
mktusia Re: Szczęście w nieszczęściu. 17.07.04, 13:30 taissa1 napisała: > Jęli chcesz i masz mozliwość to możesz wysłać.Z pewnością dojdą i drogą > pocztową.Mariola urodziła dwie córeczki,więc dla chłopca nie są potrzebne > ubranka. > Z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam gorąco.taissa to są ubranka na 3-4 latka, nie mam mniejszych. Mówiłaś o chłopcach, starszych dzieciach Marioli. Czyżbym się pogubiła? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Szczęście w nieszczęściu. 16.07.04, 23:34 Cześć dziewczyny. właśnie wpadłam na forum pomiędzy wyjazdami i aż się popłakalam. Co z tą lodówką? Czy już mają?. Bo może jak ktoś miałby jakąś do oddania to zrzucimy się jak z zrobiłyście to z wózkiem? Ja co prawda nie mam ubranek, bo wszystkie oddaję też dziewczynie z forum i chce tak robić dalej, bo ona na bierząco potrzebuje, ale mogłabym pomóc w skompletowaniu wyprawki do szkoły dla tych starszych dzieci. Tylko niestety znowu wyjezdżam jutro, więc dopiero na początku sierpnia. Taisso jak byś mogła napisać do mnie na arwena_11@wp.pl to może dogadałybyśmy się. Ja np. Karinie zamiast paczek z jedzeniem wysyłam pieniazki, i nie dopłacam do poczty za paczkę. A niedługo poznam ją osobiście. Bo przyjedzie do mnie na wakacje z dziećmi. Więc jak byś mogła np. udostępnić mi swoje konto to na początku sierpnia wpłaciłabym jakąś kwotę, a ty skoro jesteś blisko to może kupiłabyś za to, te rzeczy które potrzebują, żeby nie dofinansowywać poczty. A na koniec sierpnia wyślę ci może coś na wyprawkę do szkoły. Przecież potrzebne będą zeszyty, długopisy, książki. Zawsze się coś uzbiera. Napisz mi co myślisz o moim pomyśle, bo nie chciałabym abyś poczuła się zmuszona do czegoś. Po prostu myślę że dodatkowe 8 zł za paczkę to prawie paczka mleka. Pozdrawiam gorąco Marta. Ps Jutro wieczorem wyjeżdżam, wiec byłabym wdzieczna za szybką odpowiedź, aby zacząć gromadzić pieniązki. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka72 pytanie do taissa1 16.07.04, 23:58 Mam sporo sukieneczek na ok. roczek i półtora. Czyli przydadzą im się za rok. Czy wiesz coś na temat możliwości przechowania u rodziny Marioli. Ja wiem, że przy takiej ilości dzieciaków można nie mieć miejsca w szafach na zapasy. Jeżeli Mariola byłaby chętna do dorzucę te rzeczy do "akcji" krakowskiej. Jeśli nie to oddam na forum. pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: pytanie do taissa1 17.07.04, 09:46 Z pewnością znajdzie jeszcze miejsce na te sukieneczki.Dzieciaczki tak szybko rosną...Z góry serdecznie dziękuję.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 17.07.04, 09:45 Witaj.Oczywiście mogę Ci udostępnić mój numer konta,ale szczerze mówiąc stawia mnie to w trochę kłopotliwej sytuacji.Pisząc posta za Mariolę nie chciałam abyście ponosiły dodatkowe koszta ze swojej"kieszeni".Miałam raczej na mysli rzeczy które Wam się już nie przydadzą,które zawalają Wam miejsce i są poprostu zbędne.Pieniążki to już zupełnie co innego... Jeśli uważasz jednak,że mimo wszystko wolisz przesłać pieniądze bo bardziej Ci się to opłaca to podam nr. konta.Może jednak masz coś "na zbyciu"? Pozdrawiam serdecznie .taissa Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Szczęście w nieszczęściu. 17.07.04, 16:00 hej. jak znajdziesz chwilkę to podaj mi nr konta na arwena_11@wp.pl, to jak wrócę z wakacji to wpłacę. Będzie na mleko i na jakąś chemię, bo ubranka widzę że już mają. Pozdrawiam Marta A na zbyciu niestety już nic nie mam, a jedzenie i tak musiałabym kupić i wysłać, więc tak będzie 10 zł. więcej na zakupy. A jak masz jakieś obiekcje to po prostu napisz mi co kupiłaś i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 17.07.04, 12:06 Dziś wyjeżdżam i wracam jutro wieczorem więc gdyby coś piszcie na pocztę gaetową.Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego weekendu.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-45 taissa 17.07.04, 12:18 sory,ale to juz denerwuje człowieka.ten wątek juz do znudzneia.czy to jest oddam/przyjmę czy "historie mojego zycia".Wiadomo ze koleznaka dostała pomoc i skończcie z tym.kazda ma adres i w miarę możliwości dośle rzeczy.A Ty musisz być ciągle jej pośredniczką.Wiem ze zaraz rzucicie się z pazurami,ale te wątki zakrywaja nowe potrzebujące osoby.ja bym chciałą pomóc innej mamie która jeszcze nic nie dostała,bo Mariola zdaje się juz ma trochę zapasów? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: taissa 18.07.04, 13:06 Skoro zobowiązałam się z pomocą to teraz od tak sobie się nie wycofam-tylko dlatego,że nudzi Cię ten wątek.Przecież nie musisz go czytać!Zresztą wpisując się pod nim sama podbijasz go do góry... Jeśli eMamy tu piszą to nie zostawię ich bez odpowiedzi dla Twojego widzi mi się.Nikogo tu nie ściągam na siłę. Każda eMama ma prawo wyboru której rodzinie chce pomóc. Uważam więc Twoje zarzuty za lekko przesadzone i nie na miejscu. Zapewniam,że jeśli nikt się nie będzie wpisywał pod tym wątkiem to nie będę prowadziła "dialogów" sama ze sobą.Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: taissa 18.07.04, 19:18 Ojojoj, też mi coś. Jak chcesz komuś pomóc, to bardzo proszę, szlachetnie i miło z Twej strony, ale przede wszystkim NIE PRZESZKADZAJ innym, którzy chcą pomóc właśnie tej, a nie innej potrzebującej! Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ajko do olenka-45 17.07.04, 13:39 to zamiast pisac trele-morele i inne duperele pomoz jakiejs mamie jak jestes taka wrazliwa na ludzka krzywde,a watek taissy omijaj z daleka jak Ci sie nie podoba.K Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Do Arweny 11 19.07.04, 14:07 Prawdę mówiąc nie chcę się bawić w zbieranie pieniędzy dla Marioli.Doszłam do wniosku,że skoro bardzo zależy Ci na tym to możesz przesłać im pieniądze bezpośrednio na ich adres.Konta niestety nie posiadają.Myślę,że takie rozwiązanie będzie lepsze.Pozdrawiam Cię goraco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Serdecznie dziekuję 20.07.04, 20:43 Chciałam podziękować bardzo serdecznie Sabie76,Agnieszce C i Dwodzie za przesłane paczki.Dziewczyny ogromne,stokrotne dzieki dla Was Pozdrawiam gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
olek73 Re: Szczęście w nieszczęściu. 21.07.04, 20:26 Witajcie,mam możliwość wysłania pampersów(3duuże paki 3-5 kg) chusteczki do pupy pampersa 2 paczki mleka Nan1 i proszek Lovela .Wszystko ma dobrą datę ważności,są to pozostałości po siostrzenicy,która z pewnych rzeczy wyrosła,a np.na chusteczki i proszek jest uczulona.Jeśli pani Marioli przydałyby się te rzeczy to proszę o info.W poniedziałek mogę to wysłać.Jeśli można to proszę o odp.w wątku Pozdrawiam Olga z ŁODZI Odpowiedz Link Zgłoś
driadea do Olgi 21.07.04, 21:04 Droga Olgo, jestem przekonana, że rzeczy, które wymieniłaś, to dla Marioli szczyt marzeń! Byłoby wprost cudownie! Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 22.07.04, 09:42 Byłoby cudownie,gdybyś mogła/mógł przesłać te rzeczy Marioli. Jestem pewna,że ogromnie by się ucieszyła tym bardziej,że korzystają ze zwykłych tetrowych pieluszek.Pozdrawiam bardzo serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
olek73 Re: Szczęście w nieszczęściu. 21.07.04, 21:13 Ok.w takim razie robię pakę,i w poniedziałek gnam na pocztę,adres tej Pani aktualny?? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Szczęście w nieszczęściu. 21.07.04, 21:23 Aktualny. Bardzo Ci dziękuję, Olgo. Bardzo. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Szczęście w nieszczęściu. 22.07.04, 09:43 Ja również z całego serca dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 27.07.04, 12:17 Słuchajcie,byłam w niedzielę na chrzcie dziewczynek. Boże jakie one są maleńkie i śliczne.To takie dwa słodkie okruszki. Widać miedzy nimi sporą różnicę wagową.Kinga jest taka maleńka że aż bałam się na początku wziąźć ją na ręce.Mówię Wam cudne są Jak tylko będę miała jakieś zdięcie z chrztu to Wam pokażę.Trzymajcie się gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: 27.07.04, 19:20 zaraz sie na mnie zucicie jak wściekłe ale mam pytanie........... kto był sponsorem chrzcin??? bo dzieci trzeba ubrać, rodziców też. Poczęstunek jakiś dla gości hmm rozumiem ze to wszystko dzieki mamom z forum sorki ale to takie moje przemyślenia Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: 27.07.04, 20:48 Cóż, dzieci mają ubranka na pierwsze trzy miesiące (niedługo będą też miały większe ), zatem problem ubioru nie istniał. Rodzice też do momentu chrzcin nadzy nie chadzali, zapewniam (chociaż, przyznaję, nie znam osobiście). Państwo Sternik hucznej imprezy nie wyprawiali, jak sądzę, a kawę dostali w paczce. Ksiądz na pewno też nie wziął pieniędzy. Jeśli chrzciny mają być włączeniem do Wspólnoty Kościoła (a nie imprezą), nie trzeba mieć pieniędzy. Mam nadzieję, że moja odpowiedź wyczerpała nurtujący Cię problem. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 27.07.04, 23:06 Wiecie co ,czasami tak się zastanawiam dlaczego co niektórzy ludzie piszą przykre rzeczy na tematy o których zbyt wiele nie wiedzą.Nie mają zielonego pojęcia o tym co się dzieje w niektórych rodzinach,jakie dramaty przeżywają a mimo wszystko muszą napisać jakąś uszczypliwą uwagę.Wiele takich już się naczytałam pisząc post za Mariolę(na eMamie).Teksty były często dosyć obraźliwe a ja zostałam kilkakrotnie wyzwana od żebraczek.Nie proszę i nie prosiłam nigdy o pomoc dla siebie.Chciałam,chcę i będę pomagać innym nawet wtedy gdy nie spodoba się to kilku osobą.Staram się jak tylko mogę choć czasami mam chwile zwątpienia-zwykle wtedy gdy czytam przykre posty.Niestety tak już w życiu bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
driadea do taissy1 28.07.04, 09:54 Taissa, zawsze tak będzie. Nie ma się nawet co zastanawiać dlaczego tak jest. Przykre, ale cóż... Nie zwracajmy uwagi i dalej róbmy swoje Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: do taissy1 28.07.04, 19:51 Aga,dziękuję Prawda jest jednak taka,że im więcej przykrych i uszczypliwych uwag czytam na temat osób wielodzietnych lub biednych to odechciewa mi się udzielania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: 28.07.04, 10:06 Taissa nie gniewaj sie , ale nie tylko ci państwo potrzebują pomocy. Ok pomagacie bo tak chcecie. Ja tylko zastanawiam sie dlaczego ludzie najpierw fundują sobie dzieci a poźniej stają się klientami pomocy społęcznej i liczą na pomoc innych. Czy nie lepiej mieć 2 dzieci i zapewnić im godne życie. Czy mieć 5 i wyciagać rękę po pomoc do Państwa czy osób prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Powiem jedno do impala29 28.07.04, 13:34 W takiej rodzinie jest wiecej SZACUNKU i MIŁOŚCI niż w rodzinie gdzie jest jedno,dwójka dzieci.Ponieważ jedynaki mają wszystko,a temte dzieci nic,już od małego dzieci uczone są szacunku do ludzi i przedewszystkim RODZICÓW.I uwież mi tam gdzie jest wiele rodzenstwa w dorosłym życiu bardziej dadzą sobie redę w razie problemów niż dzieci "zamożnych" rodziców!!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: Powiem jedno do impala29 28.07.04, 13:56 właśnie przeraża mnie to " nic nie mają" i czują sie gorsze od dzieci na podwórku poźniej w szkole. Nie sztuka posiadać dzieci, ale trzeba im zapewnić godne życie, jakiś start. A hołdować zasadzie że " jak Bóg da dzieci to da i na dzieci" tzn. ze znajdą się pieniądze na ich utrzymanie jest chore!!!. Wiesz z obserwać wnioskuję, że bieda rodzi biedę. Odpowiedz Link Zgłoś
jastinna Re: Powiem jedno do impala29 29.07.04, 00:24 wiesz jest mi bardzo przykro.ja mam dwojke dzieci .Dzieci poczetych z milosci i szacunku.u nas bieda nastala z wczoraj na dzis .Maz nagle stracil prace.Sama nie wiesz co moze spotkac Ciebie jutro.Nawet rodziny gdzie jest jedno dzieiątko mogą napotkac biedę na swej drodze.Mam wrazenie , że dzieci z rodzin wielodzietnich to nie ludzie dla Ciebie .... to podludzie.Uważam że to wielki dar spotkac na swej drodze ludzi ktorzy ze szczerego serca niosą pomoc.Zycie to wilka niewiadoma.Nie wiesz co czeka za zakretem....Wiedz jedno !!!! MIŁOść NIE KOSZTUJE WIELKICH PIENIEDZY !!!! MIŁOść TO CODZIENNOSC. A MIŁOść WSZYTKO ZWYCIężY...oBY TEJ MILOSCI NIGDY tOBIE NIE ZABRAKLO....MIŁOść ZWYCIężY BIEDE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Powiem jedno do impala29 29.07.04, 08:17 Dzieci Marioli nie czują się gorsze-zapewniam.Mimo tego,że nie stać ich na wiele rzeczy.Są kulturalne,miłe,dobrze się uczą.Rodzina Marioli nie jest rodziną patologiczną,nie widzę więc powodów by te dzieci musiały się czegokolwiek wstydzić a pieniądze to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 28.07.04, 20:06 A czy Twoim zdaniem lepiej poddać się aborcji?????? Czasami w życiu tak bywa,że czy chcemy czy też nie to zachodzimy w ciążę.Moim zdaniem nie powinno się potępiać osób które mimo biedy decydują się na wychowywanie potomstwa.Dla mnie takie osoby są godne podziwu. Prawdę powiedziawszy nie liczyłam,że ten post"szczęście w nieszczęściu"przyniesie odzew.Miło się zaskoczyłam. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego,że rodzin w podobnej sytuacji co Mariola jest bardzo dużo.Ogromnie mi przykro z tego powodu.Ja nie pomagam tylko jej.W miarę możliwości niosę pomoc także innym osobą.Uważam,iż "klienci pomocy społecznej ,liczący na pomoc innych "to zdanie nie na miejscu.Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego,że w tej chwili mogłaś obrazić wiele osób i sprawić im przykrość. Nie zamierzam już dłużej tłumaczyć zaistniałych sytuacji,poniewaz czuję się tym zmęczona.Mam dosyć "chamskich"tekstów.Zastanawiam się tylko dlaczego co niektóre osoby poprostu nie ominą tego watku? Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Mylisz się 27.07.04, 22:56 Czy uważasz,że chrzciny muszą być huczne??????? Dziewczynki były w zwykłych ubrankach-różowych.Jedyne co było typowe do chrztu to czapeczki-nic więcej! Gości też specjalnie nie było,tylko Mariola,jej mąż,dzieci i chrzestni(a i babcia).Podali obiad.Czy to Twoim zdaniem aż tak dużo??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1976 Re: Mylisz się 27.07.04, 23:36 Do impala29 dziewczyno uwazasz ze ochrzcic dziecko moga tylko bogaci ludzie a biedni to juz dziecka ochrzcic niemoga?? Odpowiedz Link Zgłoś
nocula Re: Mylisz się 28.07.04, 23:25 Proszę podaj wymiary starszej dziewczynki, czy można wysłać coś dla niej, mam 13 latkę, z niektórych rzeczy wyrasta lub w nich nie chodzi, zaznaczm nic markowego, normalne ciuchy, niektóre z lumpeksu, ale porządnego-moja ma 165 cm. i jest szczupła Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: 29.07.04, 08:11 Jej córka ma 14 lat,chyba 165 cm wzrostu(lub 168 nie pamietam).Jest bardzo szczupła.Ubrania dla niej z pewnością bardzo się przydadzą więc z góry,z całego serca dziękuję. Pozdrawiam gorąco.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
impala29 Re: Szczęście w nieszczęściu. 29.07.04, 09:11 Przecież nie twierdzę ze rodzina p. Marioli jst patologicza. Tylko wyrażam swoje zdanie że "bieda rodzi biedę" mam takie prawo. Państwo przestało być opiekuńcze, dlatego takie rodziny znajdują sie w trudnej sytuacji. I dlatego też myślę ze należałoby sie poważnie zastanowić nad posiadaniem kolejnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: do impala29 29.07.04, 20:55 Polecam Ci film do obejrzenia: "POJUTRZE" może zmienisz nastawienie do dóbr doczesnych.NIE TO JEST W ŻYCIU NAJWAŻNIEJSZE!!!!!Dostałam jakiś czes temu podziękowanie na kartce od p.Marioli aż łezki mi sie zakręciły,ta kobieta ma tyle w sobie ciepła i wdzięczności że aż z chęcią bedę im dalej pomagać w miarę moich możliwości.Ach........szkoda gadać i tak tego nie zrozumiesz!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 do impala29 02.08.04, 13:37 Wiesz co niechcesz niepomagaj ,ale ta rodzina znalazła tu pomoc i przyjacół- zazdrościsz tego ,trudno. Powiem jeszcze ,że ja posrednicze też w pomocy innej dziewczynie ,niema tam takiego odzewu ,ale ciesze sie że sa ludzie chętni do niedioenia pomocy i niezazdroszcze nikomu sytuacji,sama mam niewiele i 2 dzieci ,a kolezanka spodziewa sie 1 i co?. Liczba dzieci niemowi o tym kto ile i jak ma, a wpadki też sie zdażają, jestem tego przykladem i to nie z 1 dzieckiem wpadlam, nie, nie, tylko 2 i co mialam usunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
aska1972 Re: Szczęście w nieszczęściu. 30.07.04, 12:09 Dziewczyny, przeczytałam cały tem wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem. JESTEŚCIE WSPANIAŁE!!!!! Bogu dziękuję, że są jeszcze ludzie z takim ogromnym sercem jak Wy. Doskonale rozumiem p.Mariolę i domyślam się, że to prawdziwa konieczność zmusiła ją o napisanie tego postu. Sama mam 5 dzieci i 6 w drodze. Bardzo chciała bym pomóc, ale nie bardzo mam jak. Może napiszę do P. Marioli list. Mnie oprócz ciągłych wyżeczeń najbardziej boli brak tolerancji i ciągłe wytykanie palcami. Nie jesteśmy rodziną patologicznął, bardo się kochamy a każde dziecko to dla nas ogromne Błogosławieństwo. Boli tylko, to, że inni nie potrafią tego zrozumieć. A życie niesie za sobą różne niespodzianki, nigdy nie wiemy co spotka nas jutro. Dlatego nie osądzajmy innych... Jak czytam o tej pomocy wraca mi wiara w dobrych ludzi. Dziękuję! Pozdrawiam Was bardzo serdecznie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Taissa-co słychać u bliźniaczek? 01.08.04, 11:28 Coś ten post ostatnio "zamarł"? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
taissa1 Re: Taissa-co słychać u bliźniaczek? 02.08.04, 07:49 Aga,nie wiem ,bo od tygodnia do nich nie dzwoiłam.Myślę że wszystko w porzątku- mam nadzieję.Pozdrawiam Cię serdecznie.taissa Odpowiedz Link Zgłoś