Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

14.10.11, 10:46
Potrzebujemy pilnie pomocymieszkamy w niewykończonym domu,nie ma tu ogrzewania i łazienki. Jest to wieś,mąż pracuje dużo,ja opiekuje sie dziecmi,których mamy trójke,jestem w ciązy z czwartymdzieciątkiem,w rodze w lutym. Potrzebuje głównie ciepłej odzieży dla dzieci,kurtki dla młodeszego,na 110cm. Potrzebujemy też:
-środk czystości
-kasze,makarony
-kawa,herbata
-słoiczki Geber
-pieluchy,ale tylko pampers,bo inne uczulają
-chusteczki wilgotne
-kremy,zasypki
-kawa kapuczino
-mydła
-żele pod prysznic i balsam
-ja potrzebuje kurtki ciążowej,najlepiej czarnej,długiej na suwak,z konierzem futerkowym
-zabawek dla dzieci,puzzle,samochody,lalki
-konserwy
-płyny do płukania
-pościel
Nie mamy znikąd pomocy,nie bierzemy żadnych zasiłków
prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 10:55
      gdzies juz podobna liste zyczen widzialamsmile
    • pablisia Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 11:08
      Zapomniałaś dodać czy futerko przy kurtce może być sztuczne, czy musi być z lisa?
    • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 11:16
      ha ha ha
      dawno sie tak nie usmialam.
      podejrzewam, ze ten post to zart ale jesli nie to:
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      po drugie: jak sie siedzi na pupie i nie pracuje a ma kilj=koro dzieci, to sie gotuje obiady. Wychodzi taniej niz sloiczki Gerbera.
      Trzeba tylko troche wysilku wlozyc.

Chusteczki wilgotne.... rany, jak dzieci kiedy zyly jak takich nie bylo? Mozna uzywac mydla, wody i recznikow. To dziala.

Kawa capuccino.... hm, a jaki smak? W saszetkach czy w kapsulkach do expressu? Czy sa gdzies granice przyzwoitosci? Czy naprawde mozna byc tak bezczelnym, zeby prosic o takie rzeczy? Myslisz, ze trafilas do sklepu? Bezplatnego?
      Proponuej dwa albo trzy razy sie w glowe puknac. I to mocno.

• sylwia11022000 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 11:48
        Kawa mnie powaliła.
        • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 12:30
          a ja nie wiem czy kawa czy bardziej sloiczki.
          kobieta siedzi na tylku w domu i nawet jej sie nie chce ugotowac.
          moze jeszcze miesieczny karnet do pizza hut?
        • agus-ka Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 12:31
          mnie też i jeszcze klejność potrzeb, no i jeszcze rodzaj kawy wymieniony, ale rozmarówka ubrań i pieluch już nie...
          • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 12:46
            w koncu sa rzeczy wazne i wazniejsze

ale ja nadal sadze, ze to sa jaja
    • justyna198515 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 13:19
      he he he smile tesco by pomocne, zamówienie składasz, kurierzy z całej polski dostarczą na czassmile
      • gd_3334 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 13:45
        mi brakuje 200 zł do adidasów ecco, więc jakby ktoś miał chęć wink
        a koleżance podpowiem że słoiczki hipp smaczniejsze niz gerber, to tak z doświadczenia piszę i ze szczerego serca
        • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 14:29
          a jakie sloiczki dla starszych dzieci? dla doroslych?
          • antuanet-1 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 14:38
            Futerko moze być sztuczne,kawa najlepiej waniliowa,sloivcki nie musza być gerber tylko bobovita,moze ktoś ma kosmetyki niepotrzebne,bede wdzieczna za maskare i kremdo twarzy,dziekuje za odpowiediz,adres przesle namejla
            • pitahaya1 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 14:54
              Aaaaaa, nie mogęsmile
              Przez moment myślałam, że żartujesz ale ty tak poważnie o tej kawie i futerku. Dobrze, że nie z naturalnym, dziewczyny musiałby na jakiegoś lisa zapolować.

Stawiam na weekendowe nudy, wszak dziś dzień nauczyciela i sporo dzieciaków siedzi w domu i się nudzi. Kawa się przyda.
            • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:00
              Waniliowa.
              Dobrze, zanotowalam.
              A czy w ciazy kawa waniliowa nie zaszkodzi?
              Moze lepiej shake waniliowy?
              Maskara przedluzajaca czy pogrubiajaca? I sa preferencje co do marki?
              • antuanet-1 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:12
                Kawa nie szkodzi w ciązy,maskara może być i taka,i taka,tylko nie chńska,bo mi oczy ropieją.
                • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:22
                  Moze Dior albo Chanel?
                  A jak sie pani umaluje jak pani nie ma rąk? Bo chyba dobrze zrozumialam: nie moze Pani gotowac dla dzieci, potrzebne sa dania gotowe to chyba jest jakas wieksza niepełnosprawność?
                  Dobrze, ze moze Pani komputer obslugiwac. Uf, jaka ulga.
                • annika1801 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:24
                  ciekawie sie zrobiło
                  ja nie wiem...........co o tym myśleć,albo nie będę myślała wcale,tylko przeczytam dla poprawienia humoru.
                  Dzięki Bogu mój mały może każdą pieluszkę na dupkę założyć-hehe
                  • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:27
                    ale widzisz, sa dzieci, ktore moga tylko pampersy i zarcie ze sloiczkow.
                    • annika1801 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:31
                      to w jakim wieku jest to dziecko,co je słoiczkowe jedzenie?mój miał tylko kilka razy zaraz na początku wprowadzania,od 5 miesiaca gotowane samodzielnie,to nie żadna czarna magia a i taniej oraz na kilka dni można.
                      • nioma Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:34
                        ja w ogole nie kupowalam sloiczkow, zawsze bylam zwolenniczka naturalnego, swiezego jedzenia a nie nie wiadomo czego ze sloikow.
                        jestem zdania, ze sloiki, dania gotowe (bez wzgledu na to czy dla dzieci czy doroslych) sa robione z mysla o ludziach leniwych. Bo nawet czlowiek zapracowany jest w stanie ugotowac smaczny posilek w 20 minut. Trzeba tylko chciec.
    • doti111 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:45
      Jeśli to jest na poważnie, to szkoda słów i dzeci tylko żal.
      • annika1801 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 15:55
        o hej dorotkosmile
    • mamba30 Pani Antuanet 14.10.11, 16:08
      a ja nie rozumiem, o co się te wredne babska czepiają. Jak nie chcą pomóc, to niech się nie odzywają, prawda?

Lepiej niech pani napisze dokładniej, jaka ma być kawa, kurtka, jakie dziecko słoiczki lubi, no i czy pościel jedwabna czy satynowa. To ważne, bo przecież może Pani mieć uczulenie na byle jaką bawełnę. No i ta maskara, z jakiej półki mają być kosmetyki? To też ważne, bo tandetę za 20 zeta ja bym się wstydziła komuś za darmo oddać.

Czekam zatem na odpowiedź.
      • nioma Re: Pani Antuanet 14.10.11, 17:11
        Glupia Ty, przeciez napisane bylo, ze nie chinska, bo oczy ropieja
    • asiek_00 Re: Proszę o pomoc 14.10.11, 17:58
      Hmmmm.ciekawe,ciekawe.
      Brak łazienki a potrzeba żeli pod prysznic.Pieluchy? A nie lepiej tetrowe winkMąż pracuje dużo i nie ma ?? W celu charytatywnym pracuje??? Tusz uczula??? Ja za 2,50 kupuję smile
      Ktoś ma chyba w głowie pomieszane cosik wink

• lorek08 Re: Proszę o pomoc 15.10.11, 11:51
      Przestańcie się czepiać.
      Ja rozumiem,że jesteś w trudnej sytuacji i chętnie Ci pomogę.
      Mam do oddania :
      -Kurtkę ciążową z futerkiem na rękawach i kołnierzu. 2 lata temu kupiłam za 1000 zł nosiłam tylko 2 miesiące.Może taka być ? W końcu nie jest to tegoroczna kolekcja.
      -Mam ok 15-20 słoiczków akurat Gerbera . Wygrałam kiedyś roczny zapas-tyle mi zostało.
      -Moja córka już raczej pieluch nie używa-zostały mi 2 opakowania nowych i jedno napoczęte ale wiadomo ,że napoczętego nie wypada wysłać.
      - Mam też żele i balsamy -przede wszystkim te markowe więc chyba problemu nie będzie ?
      -Mam kilka lalek Baby born czy jak to się tam pisze . Jedna z nich kosztowała ok 1000 zł ale z 3 lata temu więc nie wiem czy taka może być ? AA i nie ma jednego oryginalnego ubranka !!
      Kawy,konserw to nie mam ale mogłabym np 1000 zł przelać i sama być sobie kupiła.Co Ty na to ?
      Masz u siebie markety? Bo mam też bony z konkursu do wykorzystania w większych sklepach łącznie na kwotę 2000 zł.

A Wy dziewczyny przestańcie ją krytykować big_grin
      • sylwia11022000 Re: Proszę o pomoc 15.10.11, 12:07
        Wiesz co, ale to chyba jej zawieziesz. Przecież taka paczka to ciężka będzie.
        Dziewczyna jeszcze się naderwie.
        • lorek08 Re: Proszę o pomoc 15.10.11, 12:50
          Kurierem wyślę smile
          • antuanet-1 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 11:22
            tak się zdenerwowałam,ze myślałam,że już trzeba będzie karetke wzywać ale jesteście wredne malpy zaluje że wogóle poprosiłam o cokolwiek,no brak słów na takie chamstwo,ciekawe,czy wogóle pomogłyście kiedyś komuś,prosiłam o proste rzeczy codziennego użytku,rzadne cuda,bez łaski,jakos sobie poradzimy,ciekawe,co zrobiłybyście w mojej suytuacji,maż pzepija pół wypłaty,ja znowu w ciąży,dzieci głodne,zimno,ale co wasto obchodzi,łatwo sobie żartować i kopać leżacego,głupe i wstrętne babiszony,pzeklinam was
            • anngam8388 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 11:41
              o kurcze grubo smile ale usmiałam się z tego wątku smile Lorej jestes wielka rozbawiłas mnie do łez, dawno , dawno sie tak nie usmiałam smile
            • sylwia11022000 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 11:41
              Ja nadal mam nadzieje że to kawał.
            • missmiriam1 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 11:46
              Taaaa... zwłaszcza cappuccino i tusz do rzęs to artykuły pierwszej potrzeby. Regulaminu nie przeczytałaś, zostawiłaś listę życzeń i co, na mannę z nieba czekałaś? Macie dzieci? To na ich utrzymanie finanse zapewni wam PRACA. A co do Twoich uprzejmych życzeń, no cóż, pokazałaś prawdziwą twarz.
            • anna.k777 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 13:06
              antuanet-1 napisała:

> tak się zdenerwowałam,ze myślałam,że już trzeba będzie karetke wzywać ale jeste
              > ście wredne malpy zaluje że wogóle poprosiłam o cokolwiek,no brak słów na takie
              > chamstwo,ciekawe,czy wogóle pomogłyście kiedyś komuś,prosiłam o proste rzeczy
              > codziennego użytku,rzadne cuda,bez łaski,jakos sobie poradzimy,ciekawe,co zrobi
              > łybyście w mojej suytuacji,maż pzepija pół wypłaty,ja znowu w ciąży,dzieci głod
              > ne,zimno,ale co wasto obchodzi,łatwo sobie żartować i kopać leżacego,głupe i ws
              > trętne babiszony,pzeklinam was
              Wyje.......ym męża i podała o alimenty na dzieci,a tak to o co prosiłaś tusz do rzęs i inne zbędne pierdoły,najlepsze malowidło,to woda i mydło.
              • nioma Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 18:42
                tak się zdenerwowałam,ze myślałam,że już trzeba będzie karetke wzywać ale jesteście wredne malpy zaluje że wogóle poprosiłam o cokolwiek,no brak słów na takie chamstwo,ciekawe,czy wogóle pomogłyście kiedyś komuś

Ja nigdy. Siedze tu z nudow.
    • karolina198001 Re: Proszę o pomoc 16.10.11, 20:01
      no kurczę, nie zła lista smile pampers gerber .....
      • lannntana Re: Proszę o pomoc 17.10.11, 06:17
        No nie wiem,dziewczyny,ale powinnyście się zastanowić jednak nad paczką,klątwa potrzebującej to nie żarty,będzie was prześladować,łaaaaaaaaaaa!!!
        • sylwia11022000 Re: Proszę o pomoc 17.10.11, 07:34
          Ale tak z drugiej strony
          Jak może rzucać klątwy to może jest też wstanie to wszystko sobie wyczarować ?
          • penelopa40 Re: do skasowania ! 17.10.11, 08:20
            wątek do skasowania,
            dziewczyna jakaś sobie robi głupie żarty a wy się dajecie wciągać w dyskusję...
            • nioma Re: do skasowania ! 17.10.11, 08:29
              ale jak przekilna przez "ż" a nie przez "rz" to sie chyab nie liczy?
              • bj32 Re: do skasowania ! 17.10.11, 12:20
                Co za różnica? Odmawiacie potrzebującej to Wam myszy Popiela zjedzą. Czy jakoś. Dziewczyna nieszczęśliwa: mąż pijak, ręce jej urwało, czwarte dziecko w drodze, łazienki nie ma, jak chce prysznic, to wiadro na łańcuchu wiesza, świadczeń nie ma żadnych, a Wy jej kurtki z futerkiem i przyjemności w postaci kapuczino odmawiacie. Świnie, nie ludzie. A niech Was franca zeżre, o!
                • nioma Re: do skasowania ! 17.10.11, 12:35
                  Dobrze gada, dać jej wódki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka