Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci

02.02.12, 01:36
Kochane zwracam sie do Was o pomoc dla taty 6 dzieci. Już kiedyś bardzo mu pomogłyście i udało mu się stanąć na jakiś czas na nogach. Tu jest link do tamtego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,615,97881631,97881631,Samotny_tata_z_6_dzieci_Potrzebna_pomoc.html
Niestety sytuacja dalej jest nie wesoła. Tata w zimie nie ma pracy i utrzymuje się z alimentów , które dostaje od Państwa jest to 1800 zł. Nie ma ani zasiłku rodzinnego, ani żadnych dodatkowych pieniędzy. Matka nie godzi się na podpisanie w MOPSie dokumentów aby dzieci dostały rodzinne. Dodatkowo grozi ojcu telefonicznie. Zgłosił to w sądzie. Nie wie gdzie ona przebywa. Bez tego nie chcą mu przyjąć dokumentów. W tej chwili bliźniaczki są chore a on nawet nie ma dla nich kurtek ani butów zimowych, nie ma jak zawieźć do lekarza. Jeżeli macie zbędne niepotrzebne ubranka dla dziewczynek w tym wieku (4 latka) rozm 104-110, 9 lat (134) , 10 lat (140), i dla dwóch chłopców 13 i 17 lat- będzie bardzo wdzięczny. Bardzo prosi o pomoc. Mogę udzielić więcej info. Pytajcie nie ma nic do ukrycia
Obserwuj wątek
    • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 07:46
      Masz konto na allegro? Jeśli tak to wybierz jakieś ciepłe kurtki dla dziewczynek a ja prześlę Ci za nie pieniądze.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 10:50
        Kochane co do rozmiarów taką informację dostałam od taty. Wiadomo facet jak to facet. Może spowodowane to jest też tym że dziewczynki były wtedy pulchne a teraz są szczuplutkie.
        Zuzann-a nie chciałabym brać pieniążków. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Musze się nad tym zastanowić. Napisz Kochan do jakiej kwoty miałyby być a ja się rozejrzę.
        Informacje o dokumentach przekazałam , poprosiłam aby przesłał zaświadczenie z mopsu, o wysokości zasądzonych alimentów i o dochodach. Nie wiem czy coś jeszcze będzie potrzebne. Jak tak to napiszcie.
        Pozdrawiam serdecznie
        • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 11:28
          Może coś takiego:
          allegro.pl/puchowa-kurtka-k0tek-104-110-promocja-i2083808228.html
          albo:
          allegro.pl/urocza-ciepla-kurtka-zimowa-na-misiu-granat-128-3-i2086189037.html
          allegro.pl/sliczna-cieplutka-kurtka-lapino-110-m110z-i2068647550.html?
          Wybierz coś i daj znać na maila anna.m73@interia.pl.
          • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 11:34
            A może takie kożuszki? :
            allegro.pl/kurtka-kozuszek-plaszczyk-bezowy-104-110-i2084574871.html
            • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 13:11
              Śliczne kurteczki. Oni tam nie przywiązują wagi aż tak bardzo do wyglądu ubranek. Kożuszek śliczny tylko bez kaptura a przy maluchach chyba lepiej by było z kapturkiem . Popatrzę może coś tańszego jeszcze. Dziekuję
              • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 13:30
                Ok, jak znajdziesz coś ciekawego to napisz mi na maila kwotę, nr konta i dane do przelewusmile
    • jehanne Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 09:02
      Prześlij do bj dokumenty, które potwierdzają sytuacje rodziny, bo z tego co widać wtedy chyba nikt o to nie pytał.
    • agus-ka Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 09:40
      Glorusia, 2 lata temu jedna mama deklarowała 2 kurtki w rozmiarze 104. Nie przysłała ich?
      Przez 2 lata bliźniaczki nic nie urosły? 2 lata temu też podawałaś rozmiar 104.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 11:14
        Hmm wiesz, że nie wiem czy dostał te kurteczki. Dużo osób wtedy deklarowało pomoc lecz nie wszyscy z deklarujących wysłali. Dopytam. Ale i tak pomoc jak dla niego była ogromna. Cieszył się niesamowicie i do tej pory jest wdzięczny wszystkim za okazane serce i pomoc. Na bieżąco wtedy mnie informował co przyszło.
    • alba27 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 10:17
      Mam buty, podajcie na priva adres to w pt lub sb podejdę na pocztę, nie pamiętam rozmiaru ale moja córka chodziła w nich jak miała 5,5, są porządne, ciepłe, jeżeli będą za duże to napewno nie będą spadać, bo to taki krój że nogi sie trzymasmile. Podajcie informację jaki rozmiar butów nosi ten 9 latek, dla dziewczynek może jeszcze coś znajdę.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 10:52
        Super dziękuję. Na pewno się przydadzą. Co do rozmiarów tych starszych dzieci dokładnie poda mi wieczorem jak je pomierzy smile.
    • bj32 Przyślij mi papiery. 02.02.12, 12:15
      Wtedy z pewnością nikt o to nie prosił i ja ich nie mam. A sądzę, że zdrowiej dla wszystkich będzie potwierdzić.
      • gloriusia Re: Przyślij mi papiery. 02.02.12, 12:27
        Oczywiście nie ma problemu już przekazałam. Potrwa to chwilę gdyż on wyśle do mnie pocztą a ja dopiero będę mogła wysłać skany. Czy zaświadczenie o dochodach z US, zaświadczenie z Mops-u i dokument stwierdzający przyznanie alimentów, które obecnie wypłaca Państwo wystarczą czy jakiś jeszcze dokument jest potrzebny?
        • bj32 Re: Przyślij mi papiery. 02.02.12, 14:50
          Wystarczą. Chyba, ze są jakieś niepełnosprawności?
          I tak dla mojej wiedzy [nie jestem w stanie śledzić wszystkich wątków] jakie tam są świadczenia.
    • magdakingaklara Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 12:54
      Jak coś to moge coś kupic na all (jakas kurtke czy buty) i sprzedawca wysle je na podany adres.
      Prosze podac co moge i w jakim rozmiarze kupic to poszukam na all
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 13:08
        Oj super by było!. Rozmiary podałam wyżej. Wieczorem podam dokładne co do chłopców. Wysyłam adres M. Na priv
        • magdakingaklara Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 13:35
          Co moge kupic i gdzie wysłać prosze pdane rzesłać mi na adres: magdakingaklara@onet.pl
        • magdakingaklara Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 02.02.12, 14:08
          przepraszam ma byc
          magdakingaklara@poczta.onet.pl
    • alba27 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 08:42
      Zadeklarowałam, że wyślę buciki, chętnie to jutro zrobię ale nie wiem na jaki adres. Proszę o jakieś informacje.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 11:03
        A mogę prosić maila pod który mam wysłać adres smile? Dziękuję
        • bj32 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 11:25
          alba27@gazeta.pl
          Zawsze mail gazetowy to nick@gazeta.pl
          • magdakingaklara Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 19:32
            nie kazdy korzysta z poczty gazetowej.
            • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 19:37
              Dokładnie , próbowałam wysłać maila z gazet ale miałam nieaktywne konto użytkownika dla tego pytam
              Wszystkim bardzo dziękuję za zainteresowanie. Jeżeli komuś nie odpisałam prosze o info.
              Pozdrawiam cieplutko
              • eriem Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 20:04
                A czy wiadomo coś może o bardziej dokładnych wymiarach dzieciaków?
                • gloriusia Rozmiary 03.02.12, 20:54
                  Był post ale nie wiem co się z nim stało
                  Bliźniaczki 110 buty 29
                  Martyna 134-140 i buty 33
                  Paulina 140 buty 34
                  Patryk 158 buty 39
                  Dominik 180 buty 43
                  • mira59 Re: Rozmiary 03.02.12, 21:37
                    A dlaczego tata dzieci do tej pory nie wystąpił do sądu o rozwód / seperację? W pozwie wystarczy napisać, że pozwana jest "nieznana z miejsca pobytu" i sąd ustanawia dla niej kuratora, który ma ją reprezentować. Nie byłoby problemów z zasiłkiem rodzinnym na dzieci. Tym bardziej, że przy tylu dzieciach całkiem ładna dodatkowa suma na życie by była.
                    • gloriusia Re: Rozmiary 03.02.12, 23:02
                      Tata wystąpił już i o rozwód i o wymeldowanie ze względu na to właśnie ale mamusia cudem się pojawia i grozi i są to groźby karalne i się bał bo jej były Pan podpalił komuś dom i w chwili obecnej jest w więzieniu a ona jest z drugim. W sądzie jest to zgłoszone i niestety ciągnie się. Nie wiem dlaczego w Mopsie mu odmówiono . Wiem że wystarczy napisać że nie ma się kontaktu z daną osobą i nie wie się gdzie przebywa. Jemu odmówiono takiej możliwości. Powiedziano, że tak nie można i bez podpisu ani rusz. Ma zaciągnąć matkę na siłę a wcześniej ją znaleźć. Bezdusznośc osób tam pracujących, a oni doskonale znają sytuację bo wcześniej dostawał zasiłek.
                      • bj32 Re: Rozmiary 04.02.12, 20:46
                        Jestem w stanie uwierzyć, że samotnemu ojcu się u nas utrudnia bardziej, niż samotnej matce. Ale groźby karalne się zgłasza w komendzie rejonowej i sprawa jest ścigana z urzędu. Wiem, bo sama zgłaszałam, jak mnie jeden taki wkurzył wiecznymi groźbami, chociaż się go bałam mniej, niż chomika. Tłumaczenie "bo jeden podpalił, a ona ma drugiego i ja się boję" to szukanie wykrętów.
                        • gloriusia Re: Rozmiary 04.02.12, 22:49
                          Ale on zgłosił i nic się nie dzieje bo nie mogą ustalić miejsca pobytu matki. Takie tłumaczenie urzędników.
                          • bj32 Re: Rozmiary 04.02.12, 23:03
                            Jakich urzędników? Oficera policji i prokuratora?
                            • gloriusia Re: Rozmiary 04.02.12, 23:06
                              Dokładnie. Zgłoszenie przyjęte i nic się nie dzieje.
                              • bj32 Re: Rozmiary 04.02.12, 23:12
                                Może jej szukają. To się nie odbywa w 4 dni.
                    • jehanne Re: Rozmiary 04.02.12, 02:17
                      Od 3 lat prawie ten tata nic chyba nie zrobił, by zmienić całą swoja sytuację.
                      Kochane mamy zawsze coś wymyślą i przyślą rzeczy dla dzieci.
                      • gloriusia Re: Rozmiary 04.02.12, 10:28
                        Otóż prosił prawie 3 lata temu tylko a później miał pracę i radził sobie. Teraz od pewnego czasu znów nie ma i nie ma gdzie znaleźć. Mieszka w byłym PGR-ze. Tam praca jest tylko w sezonie i pracował. Nie prosiłby gdyby nie musiał. Nie prosi o nowe rzeczy. Prosi tylko o ubrania dla dzieci. Nie chce pieniędzy, telewizora, lodówki czy nowej komórki. Swoją sytuację próbuje cały czas zmienić lecz urzędnicy działają opieszale. Sprawa jest dość zagmatwana a on jest z tym sam
                        • bj32 Re: Rozmiary 04.02.12, 20:50
                          "Prosi tylko o ubrania dla dzieci. Nie chce pieniędzy"
                          Chybiony argument. I zakładam, że nie jego. Ja rozumiem, że jest mu bardzo trudno, co nie zmienia faktu, ze ubrania dla dzieci też zazwyczaj coś kosztują.
                          "Sprawa jest dość zagmatwana a on jest z tym sam"
                          To może trzeba mu kogoś do wsparcia duchowego i urzędowego, albo podpowiedzi? Bo same ubrania nie rozwiążą problemu.
                          • mamatin Re: Rozmiary 04.02.12, 22:27
                            a czy temu panu ktos pomaga przy dzieciach? jakas babcia? ciocia? czy sam pierze gotuje prasuje?
                            • gloriusia Re: Rozmiary 04.02.12, 22:52
                              Sam pierze gotuje sprząta. Jego mama jest po wylewach i nie jest w stanie mu pomóc, Starsze dzieci mu pomagają, na tyle ile mogą.
                          • gloriusia Re: Rozmiary 04.02.12, 22:57
                            Staramy się mu pomagać i wspierać jak tylko możemy, ale on dopiero teraz jak musiał zawieźć dzieci do lekarza powiedział że nie ma małych w co ubrać. Chodzi o takie ubranka, które niektórzy po prostu wrzucają do kontenerów albo wieszają na śmietnikach bo ich dzieciaczki już wyrosły. I stąd ta prośba. Od wiosny znów będzie miał pewnie pracę to da sobie radę jak przez ten wcześniejszy okres. Ma chwilowy kryzys.
                            • bj32 Re: Rozmiary 04.02.12, 23:14
                              Nie no, nie przesadzaj. Szmaty na czyściwo mają mu ludzie dawać?
                              Postaraj się jak najszybciej o te papiery.
                              • gloriusia Re: Rozmiary 05.02.12, 11:32
                                Nie nie o to chodziło. Moja znajoma wieszała w siatce przy śmietniku ubrania po swoim synku i tao były bardzo ładne ubranka. Później jej powiedziałam że przecież może oddawać jakiejś biednej rodzinie i teraz tak robi. Powinny przyjść w tym tyg
                                • mamatin Re: Rozmiary 05.02.12, 14:05
                                  kiedy mozna sie spodziewac dokumentów u BJ?
                                  • gloriusia Re: Rozmiary 05.02.12, 14:13
                                    Jak tylko do mnie dojdą poskanuję i wyślę do BJ. Wysłane pocztą . Ja mieszkam ok 120 km od nich i nie mam możliwości podjechania.
                            • babcia_marysia Re: Rozmiary 05.02.12, 01:13
                              gloriusia napisała:

> . Od wiosny znów
                              > będzie miał pewnie pracę to da sobie radę jak przez ten wcześniejszy okres. Ma
                              > chwilowy kryzys.

Piszesz że nikt mu nie pomaga a jednak ktoś musi bo z kim są młodsze dzieci jak ojciec idzie do pracy, w zeszłym roku bliźniaczki były młodsze i na pewno bez opieki nie zostawały
                              • gloriusia Re: Rozmiary 05.02.12, 11:30
                                Zostawał z nimi najstarszy syn ten co ma 17 lat nie uczy się. Od września już całe szczęście idzie do szkoły. Ale miał przerwę. Wcześniej trochę jego mama mu pomagała ale ona nie daje rady.
                  • mira59 Re: Rozmiary 03.02.12, 21:40
                    Jakie buty dla bliźniaczek? Znajdź na allegro coś co będzie odpowiednie i podaj link, dobrze?
                    • gloriusia Re: Rozmiary 03.02.12, 23:11
                      Teraz wystarczą już jedne bo już dostaną jedne od jednej z kochanych mam smile. Np coś takiego są ocieplane allegro.pl/skorzane-kozaczki-zarro-jak-bartek-r-30-i2089523968.html, tutaj cena na razie 8 zł i niedługo się kończy allegro.pl/adidas-kozaczki-dla-dziewczynki-stan-super-i2089077548.html
                      Coś niedrogiego byle były ocieplane
                      Dziękuję
                      • mira59 Re: Rozmiary 06.02.12, 23:51
                        Proszę o dane do wysyłki butów na @.
    • alba27 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 22:09
      Dziękuję, adres otrzymałam. Mam już spakowaną paczkę, buty będą napewno dobre, na rozmiarze pisze 31 ale jest zdecydowanie zawyżony, bo moja córka teraz nosi rozmiar 30 i już w tamte kozaczki się nie wciśnie. Buty są naprawdę porządne i ciepłe, dorzuciłam też rozpinany polarek i kilka bluzeczek. Niestety okazało się, że u nas poczta jest nieczynna w sb (mieszkam tu od niedawna dlatego nie wiedziałam) ale w pn mam urlop to zaraz z rana wyślę paczkę.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 03.02.12, 23:18
        Super !!! Dziękuję bardzo!
        • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 04.02.12, 15:19
          Gloriusia co z tymi kurtkami, wybrałaś coś??
          • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 04.02.12, 15:23
            Tak wysłałam propozycje na maila dziś w południe smile
            • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 04.02.12, 20:32
              Odpisałamsmile
    • claudel6 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 06.02.12, 13:26
      gloriusia, napisz mi jakie ubrania są najpotrzebniejsze teraz – nie mam juz nic do oddania, ale mogłabym coś kupić na allegro.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 00:28
        Najbardziej sweterki bluzeczki spodnie i rajstopki. Jutro zamierzam sama pójść poszukać jakiś rajstopek po ciuchu. Może uda mi się coś jeszcze trafić. Nie mogę sama im pomóc w takiej mierze jakbym chciała a szkoda. Coś z tych rzeczy nawet jeden seterek czy bluzeczka to już coś. Dziękuję!
        • claudel6 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 11:21
          to jeszcze proszę o adres na priv. poszukam rzeczy na allegro, czasem ludzie sprzedają całe zestawy.
          • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 14:39
            Na te czteroletnia dziewczynke to miałabym cała paczke ciuchów-spodenki. sweterki. kurtka. płaszczyk na zime.Ciuszki w bardzo dobrym stanie po dzieciach mojej siostry.probkem jest w tym.ze ja mam od jakiegos czasu "pod górkę" a jeszcze mój mały ciągle choruje.
            Gdyby ktos zechciał pokryć koszty przesyłki to moge wysłac w czwartek lub piatek.
            • sylwiam_m Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 16:04
              Mam na dziewczynkę 140 kurtkę może nie super ciepłą, ciepłe kozaki dorzucę spodnie i jakieś bluzeczki.Rajtek nie mam. Gdzie mam wysłać?Teraz jestem na zwolnieniu, mogę wyjść pod koniec tyg.
              • sylwiam_m Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 16:35
                Przejrzałam strych i mam dla Pauliny:
                -kozaki,adidasy i balerinki rozmiar 34/35
                -b.ciepłą kurtkę zimową,czerwoną,kaptur zaginął w boju-rozm.146
                -płaszczyk bordowy na cieplejsze dni 152 ale jest raczej mniejszy
                -kurtkę niebieską, sportową raczej na cieplejsze dni 152,piszą 11-12 lat
                -sweter rozpinany kolorowy z kapturem na oko jakieś 146
                -bluzka bawełniana niebieska 146
                -dżinsy dziewczęce 140-146
                -golfik brązowy w paski jakieś 140
                -rajtki grube niebieskie
                -czapka raczej lekka różowa

Wyślę to wszystko b.chętnie, mogę w przyszłości przesyłać ciuchy po mojej młodszej ale wolałabym żeby moderatorki potwierdziły sytuację. Mój M. nie dostał pensji za 2 m-c i koszt wysyłki jest dla mnie realnym kosztem. Zrobię to b. chętnie ale chcę wiedzieć, że to ma sens.
                • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 19:15
                  Witam
                  Dokumenty są już w drodze. Czekam jak tylko do mnie dojdą i od razu skanuje i wysyłam. Ubranka są dla naprawdę potrzebujących dzieci. Jeżeli byłaby możliwość i ktoś by mógł bo mieszka w okolicy to mogę podać adres i można to sprawdzić. Mieszkają w byłym woj. zamojskim.
                  Adres wysłałam

• claudel6 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 19:07
              ja pokryję, prześlij mi dane na maila
              • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 19:18
                Adres wysłałam po południu
                Dziękuję bardzo
                • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 19:37
                  Podaj mi adres na poczte gazetową.W tym tygodniu nie dam rady wysłac ale po niedzieli może mi sie uda.W piatek mam piec 3 ciasta na zamówienie to postaram sie z tych zrobionych pieniążków wysłać.
                  • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 20:41
                    Bardzo dziekuję . Już wysyłam
                  • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 20:48
                    renata.36 na gazetowego nie mogę wysłać wraca sad.
                    • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 20:53
                      Bo własnie widze.że nic nie ma.Nie wiem dlaczego.Podam Ci na Twoja gazetowa email do mnie.
                    • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 20:53
                      No własnie widze.że nic nie ma.Nie wiem dlaczego.Podam Ci na Twoja gazetowa email do mnie.
                      • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 20:55
                        ha ha nie masz aktywnego profilu.Napisz do mnie na paren.966@gmail.com
                        • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 21:26
                          A to nawet nie wiedziałam że trzeba coś aktywować sad. Wysłałam maila na drugi adres
                          • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 21:37
                            Mam. dzieki.
    • claudel6 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 21:02
      kupiłam rajstopy dla wszystkich dziewczynek na allegro.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 07.02.12, 21:25
        Super ! Dziękuję smile
        • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 08.02.12, 09:02
          Gloriusia, co z tymi kurtkami z allegro??
        • claudel6 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 08.02.12, 09:37
          Gloriusiu mam watpliwości co do adresu, napisalam na priv. nie ma tam żadnego numeru przy nazwie miesjcowości.
          • mira59 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.02.12, 11:04
            Mam ten sam problem - sprzedawca z allegro pyta o nr domu.
            • sylwiam_m Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.02.12, 11:33
              Ja dzisiaj chciałabym wysłać paczkę. Jeżeli nie dam rady dzisiaj to dopiero w pon..Mam 2 pytania-ten nr domu i nie mam kartona, ktoś kiedyś pisał, że może być czarny worek na śmieci.Włożyłam do torby sztywnej prezentowej i może być ten worek na śmieci?
              • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.02.12, 12:07
                Nie ma nr domu. Taki jest adres.
                Możesz tak zapakować tylko owiń dobrze taśmą. Kiedyś też tak wysyłałam . Kurier by tego nie przyjął ale Poczta bierze wszystko smile
            • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.02.12, 12:05
              Tam nie ma numeru domu. Tam jest tylko kilka domów przy jednej drodze. Listy zawsze dochodzą. Taki jest adres
    • bj32 Tydzień minął. 09.02.12, 12:34
      Dalej czekam na dokumenty...
      • mamatin Re: Tydzień minął. 11.02.12, 23:08
        i co z tymi papierami?
        • gloriusia Re: Tydzień minął. 12.02.12, 11:00
          Informacje przekazane BJ
          • margotka28 Re: Tydzień minął. 13.02.12, 20:03
            BJ potwierdzasz otrzymanie dokumentow i stan faktycznie tu opisany?
            • gloriusia Re: Tydzień minął. 13.02.12, 21:32
              Przekazałam adres tej rodziny BJ. Nie mam jak do nich podjechać aby osobiście odebrać. Sama czekam prawdopodobnie wysłane w tamtym tygodniu.
              • aurinko Czy dokumenty doszły? 23.02.12, 11:45
                Czy sytuacja tej rodziny została potwierdzona? Z postów wynika, że dokumenty idą i idą i dojść nie mogą. A może doszły tylko nie zostało to napisane w wątku? Tak czy siak potwierdzenia nie ma a pomoc poszła i to nie jednorazowa...
                • mamba30 Re: Czy dokumenty doszły? 23.02.12, 11:47
                  Jak widać do niektórych idzie bez potwierdzenia, a innym się szansy nie daje, bo coś na początku poszło nie tak. Smutne...
                  • penelopa40 Re: Czy dokumenty doszły? 23.02.12, 13:15
                    może niektórzy pomagają nie chcąc potwierdzeń, a poza tym już było o tym panu rok czy 2 lata temu...
                    • aurinko Re: Czy dokumenty doszły? 23.02.12, 13:57
                      penelopa40 napisała:

> może niektórzy pomagają nie chcąc potwierdzeń, a poza tym już było o tym panu r
                      > ok czy 2 lata temu...

Dwa lata temu sytuacja rowniez nie zostala potwierdzona, dokumentow nie bylo, Bj napisala o tym na poczatku lutego w tym watku. Potem kilkakrotnie byly prosby o potwierdzenie sytuacji i nic z tego, dokumentow po dwoch tygidniach nadal nie bylo. Minal kolejny tydzien i nic. W tym przypadku pomoc poszla bez potwierdzenia sytuacji tak samo jak dwa lata temu. Od innych natomiast bezwzglednie oczekuje sie potwierdzenia. Troche to nie w porzadku. Oczywiscie kazdy sam decyduje komu i co wysyla, czy chce potwierdzenia czy nie ale chyba nie po to byly ustalane zasady aby stosowac je wybiorczo.
                      Swoja droga ten watek pokazuje potencjalnym kombinatorom w jakim przypadku jest szansa na pomoc bez potwierdzania sytuacji. Wcale mnie to nie zdziwi jak pojawia sie proszace osoby metoda "na porzuconego ojca z gromadka dzieci".
                      • pitahaya1 Re: Czy dokumenty doszły? 24.02.12, 16:57
                        aurinko napisała:

Wcale mnie to nie zdziwi jak pojaw
                        > ia sie proszace osoby metoda "na porzuconego ojca z gromadka dzieci".
                        >

W sumie trudno się z Tobą nie zgodzić.
                        Z drugiej strony częściej widzę posty na "samotną w ciąży, którą partner zostawił". Nikt ojca nie szuka, nikt od niego niczego nie wymaga. Ot, spłodził i poszedł.
                      • gloriusia Re: Czy dokumenty doszły? 24.02.12, 17:20
                        Przepraszam ale trzy lata temu nikt o takie dokumenty nie prosił. Zresztą jeszcze nie było przyznanych alimentów . Nie miał żadnych dokumentów. Jedyne jakie mógł przekazać to takie z urzędu skarbowego o dochodach.
    • alba27 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 11.02.12, 12:31
      Moja paczka została wysłana w pn priorytetem,powinna już być na miejscu...
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 12.02.12, 11:01
        Dziękuję za paczki. Doszły właśnie 3. W tym z bucikami dla dziewczynki smile. Podziękowania ogromne od taty
        • renata.36 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 13.02.12, 15:05
          Napisałam do Ciebie na priv.
      • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 23.02.12, 14:51
        Witam
        Doszły na chwile obecną rajstopki, Ubranka dla chłopców i jedne kozaczki. Tyle wiem na dziś co przyszło. Dokumenty niby wysłali ale jeszcze ich nie mam. Przekazałam bj adres rodziny w celu sprawdzenia . Ja nie mieszkam w tej miejscowości tylko ponad 100 km od nich i nie mogę podjechać. Cała pomoc poszła bezposrednio do nich. Pomoc im jak najbardziej była potrzebna w takim stopniu jak napisałam. Nie potrzebowali niczego więcej. Przynajmniej tylko o to poprosili. Nie mają dostępu do internetu i dlatego ja zwróciłam się w ich imieniu. Nie są to osoby, które chcą cokolwiek wyłudzić.
        • mamatin Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 14:48
          Prze
          > kazałam bj adres rodziny w celu sprawdzenia
          I ma sie do nich wybrac z wizyta i sprawdzic?

> Doszły na chwile obecną rajstopki, Ubranka dla chłopców i jedne kozaczki. Tyle
          > wiem na dziś co przyszło. Dokumenty niby wysłali ale jeszcze ich nie mam.

Aha, wiadomo co dostali, ale nie wiadomo kiedy wyslali dokumenty.
          Wiesz, aby byc w porzadku wobec osob, ktore pomogly i tych, ktore chca pomoc (np. ja)moglabys sie postarac o te papiery. Dzieciaki tez by na tym skorzystaly.
          • atena12345 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 15:00
            dla mnie to trochę lekceważące w stosunku do darczyńców. Tak na prawdę to niewiele wiemy o rodzinie - nie ma nawet linku do starego wątku (chyba, że jest?)
            Miałam kiedyś taka sytuację, że zaangażowałam się w pomoc dla kogoś, nie tylko ja, ale również moi znajomi - również znajomi znajomych. Zależało mi na jakimś odzewie z drugiej strony - dziękuję itp. - właśnie ze względu na te pośrednie osoby.
            Na prośbę o informacje, czy dary dotarły otrzymałam odpowiedź, że wysłany został list z podziękowaniami. List szedł... szedł.... Potem się okazało, że nie został napisany, ale zostanie... i sprawa zdechła.
            A ja obiecałam sobie nikogo pośredniego już nie angażować. Wszystko co robię, robię na własną odpowiedzialność.
            • aurinko Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 15:52
              atena12345 napisała:

> dla mnie to trochę lekceważące w stosunku do darczyńców. Tak na prawdę to niewi
              > ele wiemy o rodzinie - nie ma nawet linku do starego wątku (chyba, że jest?)

Ateno, stary wątek jest zalinkowany w pierwszym poście
              forum.gazeta.pl/forum/w,615,97881631,,Samotny_tata_z_6_dzieci_Potrzebna_pomoc.html?v=2
              Z tego starego wątku wynika, że już wtedy (2009 rok i dalej 2010 rok) była niejasna sytuacja, jakieś nieścisłości odnośnie załatwiania alimentów, Gloriusia, która i wtedy i teraz prosiła o pomoc dla tej rodziny jest niezbyt zorientowana w sytuacji tej rodziny, z tego co czytałam w tamtym wątku to pomoc w 2009 i 2010 poszła całkiem spora.
              • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 17:09
                Pomoc była w 2009 roku do świat Bożego Narodzenia, kiedy to dzieci dostały paczki na święta. Powiem tak jestem zorientowana, mam informacje bezpośrednie. Niestety dokumenty coś długo idą nie wiem z czyjej winy prawdopodobnie są wysłane lecz jeszcze nie dotarły. Nie mam naprawdę możliwości pojechania i odebrania ich osobiście. Nikogo nie lekceważe sama się całą sytuacja denerwuję. Zostałam poproszona o napisanie o pomoc dla nich i tyle mam z tym wspólnego że chciałam im pomóc. Niestety wszystko odbija się na mnie. Szkoda mi jest tych dzieci, zostały bez matki, która ma je gdzieś a ojciec jak to facet nie do końca sprostał zadaniu. Dla mnie samej było nie do pomyślenia że dzieci w zimie nie mają butów ani kurtek. Wiele osób oferowało pomoc i pisało że coś wysyła lecz często to były tylko słowa. Napisałam co do tej pory przyszło i za to bardzo dziekuję. Według mnie dalsza pomoc nie jest konieczna. Wystarczy to co dostali a teraz rola taty aby drugi raz taka sytuacja się nie powtórzyła, że dzieci nie mają ubrań. Jak tylko dokumenty będę miała to od razu bj je otrzyma.
        • miedzymorze Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 15:30
          bj nie weryfikuje wszystkich potrzebujących osobiście, tylko na podstawie dokumentów które do niej trafiają.
          Dokumenty wysyłają potrzebujący - jeśli zgłaszają się sami, lub osoba która ich zgłasza - zostaje 'pilotem' tematu. Jeśli nie jesteś w stanie uzyskać dokumentów potwierdzających sytuację rodziny, bo mieszkasz 100 km dalej i nie bywasz tam, to nie zgłaszaj ich tutaj, tylko napisz np. na 'oddam/przyjmę' - potrzebne rajstopki. Tam nikt niczego nie weryfikuje.

pozdr,
          mi
          • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 17:13
            Przepraszam nie wiedziałam gdzie się zgłosić, a pamiętałam że tu rodziny w trudnej sytuacji mogą uzyskać pomoc nie tylko materialną.
        • mira59 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 24.02.12, 23:01
          Kozaczki dowiózł kurier? Który wydzwaniał do mnie, bo brakowało numeru domu na przesyłce.

Nie ma dokumentów, ale człowiek przecież nie zostawi dzieci bez odpowiedniej odzieży i obuwia. Tym bardziej, że mrozy przyszły. Zwykłe ludzkie sumienie nakazywało pomów tym dzieciom.
          Tata może być niewydolny wychowawczo i finansowo. Nie potrzebował wartkiego strumienia pomocy. Ma gromadkę dzieci. Nawet pracujący i zarabiający przynajmniej średnią krajową miałby problem z wyposażeniem wszystkich dzieci na zimę. Nie sądzę żeby chciał się dorobić kosztem innych.
          • alba27 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 26.02.12, 13:20
            Wysłałam kozaczki i kilka ubranek dla dziewczynek, z tego co wiem paczka doszła i bardzo się cieszę. Jak dla mnie to nie potrzebne są dokumenty, bo nawet jak ojciec jest niezaradny to przecież nie on będzei chodził w tych kozaczkach ale dzieci. Nie wysłałam kasy ale ubranka z których wyrosła moja córka, bo nie mieści mi się w głowie że dzieci nie mają w czym chodzić. Osobiście wiem co znaczy chodzić całą zimę w mokrych butach albo bez rękawiczek i czapki jako dziecko myślałam że tak wszyscy mają teraz wiem że tak nie powinno być.
            • atena12345 Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.03.12, 11:33
              Zasadą forum jest POTWIERDZANIE sytuacji. Ale spoko, każdy decyduje sam.
              Rozumiem, że dokumenty nie zostały nadal dostarczone
              • agpagp Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.03.12, 12:04
                chyba nie ... ja mam ciuchy dla chłopaka i dla starszych dziewczyn ale chyba poczekają na innych - ja też muszę się rozliczyć z osobą od której to dostałam.
                • prince.ssa Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 09.03.12, 21:40
                  Dzieci konta pozakładały na nk to komputera nie mają?
                  • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 10.03.12, 16:25
                    Nie mają komputera. Konta jak podejrzewam pozakładały w szkole w pracowni komputerowej. Sprawdziłam faktycznie mają założone konta. Jutro bj wieczorem dostanie dokumenty. Dziś nie mogę ich przesłać. Dlatego do momentu kiedy bj nie ma nie proszę o dalszą pomoc. Bj zweryfikuje i sama stwierdzi co dalej. Nie z mojej winy dokumenty tyle szły. Nie miałam na to wpływu. Jest mi przykro, że niektórzy uważają że próbuję coś wyłudzić. Ja z tego nic nie mam jedynie spokojniejszą głowę o to że dzieciaki mają w co się ubrać i nie jest im zimno
              • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 12.03.12, 14:28
                Dokumenty dostarczone do bj
              • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 12.03.12, 14:31
                atena12345 napisała:

> Zasadą forum jest POTWIERDZANIE sytuacji. Ale spoko, każdy decyduje sam.
                > Rozumiem, że dokumenty nie zostały nadal dostarczone

Dokumenty poszly już do bj . Niestety nie miałam na to wpływu kiedy ja je otrzymam. Monitowałam co chwila i miałam obiecywane że są już w drodze. Wczoraj je dostałam i już są przesłane.
                Pozdrawiam
                • magma_pl Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 12.03.12, 22:18
                  Gloriusia,napisz mi na priv ich adres.
                  Mam 14letniego syna ok 185wz, który nadal rośnie,to sporo fajnych ciuchów na starszych chłopaków by było. Z butami trochę gorzej bo mój ma 45 roz,ale co tam,wyślę.Chłopakom może jeszcze noga urosnąć ))
                  Tak że,dawaj adres !
                  • gloriusia Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 13.03.12, 22:05
                    Już wysyłam!!!! smile))))
                • zuzann-a Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 13.03.12, 14:40
                  Gloriusia czy otrzymałaś ode mnie maila z numerem nadania paczki? W każdym razie osoba, która kurtkę sprzedała złożyła na poczcie reklamację.
    • bj32 Mam dokumenty. 13.03.12, 11:38
      Z FA i o celówce. Z FA są śmieszne kwotki, nawet jeśli w sumie dają coś... No, śmieszne i już.
      • hatsu33 do gloriusia 15.03.12, 13:52
        Miałąbym ubrania dobre na Dominika, o ile jest w miarę szczupłym chłopcem. Daj znać, czy i co jest jeszcze potrzebne.
        • agpagp Re: do gloriusia 16.03.12, 00:04
          Gloriusia podeślij mi adres rodziny - czy strasze dziewczynki są szczupłe czy trochę ciałka?
          Mam ciuchy na wiosnę - lato.
          • gloriusia Re: do gloriusia 16.03.12, 10:45
            Ok zaraz wysyłam. Dziewczynki szczupłe są.
            • claudel6 Re: do gloriusia 16.03.12, 11:50
              gloriusia czy mozesz dopytac sie, co w tej chwili jest najbardziej potrzebne? ubrania/buty dla kogo? czy ew. jakies inne rzeczy?
              jak sytuacja potwierdzona, to mogłabym jeszcze jakos pomoc.
    • malinowe_lody Re: Prośba o pomoc dla taty 6 dzieci 27.04.12, 21:09
      Mam dwie pary balerin po mojej córeczce rozmiar 30 - chyba pasowałyby rozmiarowo na bliźniaczki - jeśli jesteś zainteresowana, to daj znać na gazetowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka