Dodaj do ulubionych

Pilne Mops kurs Opiekunki

12.05.12, 19:51
Mam pytanie dotyczące kursu z Mops Pani z Mopsu zapisała mnie na kurs opiekunki do osób starszych podpisałam już deklarację i było wszystko ok
Po paru dniach przyjechała do mnie i powiedziała że nie mogę iść na ten kurs bo musi być wyższe wykształcenie
A ja znam taka dziewczyne która nie ma wyższego wykształcenia i idzie na ten kurs czy ona znalazła kogoś znajomego na moje miejsce
Ja nie podpisałam żadnej rezygnacji i nie zamierzam
Proszę o pomoc osoby które wiedzą coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • babcia_marysia Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 13.05.12, 08:31
      A przejdź się do kierowniczki MOPSu i zapytaj wprost, pierwsze słysze żeby kurs opiekunek był dla tych z wyższym wykształceniem, powiedz pani kierownik że udasz się do burmistrza po wyjasnienie jak to jest z kursami z MOPSu.Nawet po zawodówkach dziewczyny są kierowane na kursy a tu wymyślili. Ech wszystko po protekcji
      • gazeta_mi_placi Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 14.05.12, 09:38
        Bzdura, nie wymagają wyższego wykształcenia.
        Akurat ten zawód jest głównie dla osób słabo wykształconych i nikt nie wymaga wyższego wykształcenia.
    • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 13.05.12, 09:07
      Wczoraj zadzwoniłam do znajomej kuratorki ona parcuje w Mopsie przypomniało mi się o niej
      i to jest projekt Unijny i nie potrzebne żadne wykształcenie chce mnie zrobić nasz pani w balona poprostu ale to jej się nie uda!!!
      • bj32 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 14.05.12, 09:25
        Poproś, żeby Ci dała dokładne kryteria osób kierowanych na kursy. Nie pisane odręcznie, ale link do przepisów czy tam coś. Podstawę prawną, że tak powiem. Nie dostaniesz. I nie podpisuj żadnej rezygnacjismile
    • ophelia78 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 13.05.12, 18:40
      >Po paru dniach przyjechała do mnie

Skoro Pani z Mopsu fatygowała się do Ciebie z w sumie administracyjną sprawą, którą można było załatwić przez telefon, to faktycznie coś jest an rzeczy....
      • gazeta_mi_placi Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 14.05.12, 09:40
        Myślała, że na głupią trafi.
        Niech zadzwoni do przełożonej tej osóbki i zapyta jak to jest z tymi kursami bo Pani taka a taka z tej placówki właśnie była u autorki w domu i ona chce się dowiedzieć czy jest możliwość jednak skorzystania z tego kursu wink
    • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 15.05.12, 18:51
      Wiecie czego się dowiedziałam na miejscu
      Ze ,mają 15 osób i z 15 wybiorą 8
      Jak ta znajoma kuratorka zadzwoniła tam do mopsu to pani jej nic nie powiedziała już o wykształceniu ze jest potrzebne tylko ze mnie przepisała na inne warsztaty bez mojej zgody
      Więc pojechał tam na miejsce do Osrodka i poszłam do kierowniczki
      A pani kierownik o niczym nie wiedziała ze jestem przepisana na co innego
      Powiedziałam jej że nie chcem iśc na inne warsztaty tylko na ten kurs :
      Bo wtedy bym mogła zatrudnić sie do Opieki nad Teściową
      A ona powiedziała mi że bendę pierwsza w kolejce ,i mam czekać na wiadomość od niej :
      • alawcislo Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 14:44
        Wiesz jest taki kodeks w naszym kraju co się nazywa Rodzinny i Opiekuńczy; wg tego kodeksu to ty i twój mąż jesteście zobowiązani do opieki nad teściową; prawnie!!! więc uważam, że bardzo cwaniaczysz jeśli Ty się chcesz do opieki nad teściową zatrudniać; pewnie jest taka możliwość w tym chorym kraju ale prawo stanowi, że jeśli matka Twojego męża wychowywała go i utrzymywała do pełnoletności to teraz on i Ty jako jego żona musicie się nią opiekować a nie zatrudniać do opieki, żeby jeszcze pewnie brać za to państwowe pieniądze; takie właśnie cwaniaki korzystają z Mopsu; i kurs i pieniądze z Unii chce jeszcze na to brać, sie wymyśliło....
        • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 15:07
          Kobieto zastanów sie co piszesz a potem sie wypowiadaj
          Po pierwsze chcem zwolnić mojego M aby poszedł do pracy i nie brał tego zasiłku pielegnacyjnego
          Po drugie jeżeli zostałam zapisana na tem kurs to nie powinna mnie teraz w balona robić
          Myśle że chyba dobrze chcem bo i ja bym miała zatrudnienie
        • missmiriam1 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 16:34
          Taaa... powiedziała, co wiedziała. Pewnie lepiej byłoby, gdyby Anka kurs stylizacji paznokci zrobiła. I nie wiesz, jak do tej pory wyglądała opieka nad teściową, więc czepiasz się chyba ot po prostu, żeby komuś dołożyć.
          • anna.k777 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 17:27
            Kurs Ani się przyda na pewno i nie tylko do opieki nad teściową,prędzej pracę znajdzie jako opiekun społeczny.
            • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 17:35
              No pewnie że się przyda smile
              Czekam na informację od kierowniczki Mopsu
              Mam nadzieję że będzie ok
              • gazeta_mi_placi Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 17.05.12, 11:13
                Trzymam kciuki.
        • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 16.05.12, 17:41
          alawcislo napisał(a):

> Wiesz jest taki kodeks w naszym kraju co się nazywa Rodzinny i Opiekuńczy; wg t
          > ego kodeksu to ty i twój mąż jesteście zobowiązani do opieki nad teściową; praw
          > nie!!! więc uważam, że bardzo cwaniaczysz jeśli Ty się chcesz do opieki nad teś
          > ciową zatrudniać; pewnie jest taka możliwość w tym chorym kraju ale prawo stano
          > wi, że jeśli matka Twojego męża wychowywała go i utrzymywała do pełnoletności t
          > o teraz on i Ty jako jego żona musicie się nią opiekować a nie zatrudniać do op
          > ieki, żeby jeszcze pewnie brać za to państwowe pieniądze; takie właśnie cwaniak
          > i korzystają z Mopsu; i kurs i pieniądze z Unii chce jeszcze na to brać, sie wy
          > myśliło....
          a co zazdrosna że ty nie możesz ja kożystam z okazji jeżeli mogę
          ciekawa jestem c o w mojej sytuacji byś zrobiła
          i jak byś się czuła jak by tobie ktoś dokopywał
        • justyna198515 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 17.05.12, 10:46
          Alu jak już się powołujesz na kodeksy to proponuje się dokształcić zanim farmazony zaczniesz wypisywać. Było to wałkowane w wątku Wandy: Teściowa to nie rodzina i żaden kodeks nie zmusi synowej/zięcia do opieki. Ba nawet dopłat np. do DPS synowa nie musi ponosić. Trochę rozwagi w osądzaniu życzę.
        • gazeta_mi_placi Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 17.05.12, 11:12
          Praca nad starszą ciężko chorą osobą to bardzo ciężki kawałek chleba o czym nie wiedzą panienki piłujące tipsy w biurze.
          I należy się za tę pracę uczciwe wynagrodzenie jak psu miska.
          Sama spróbuj tego miodu...
          • justyna198515 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 17.05.12, 12:39
            Dokładnie!Osobiście miałam praktykę niegdyś w DPS i wyszlam po 8 godzinach chora. Szczerze?Wolałabym ulice zamiatać.
            • balba01 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 18.05.12, 20:48
              ale wyższe czy średnie wykształcenie. bo jeżeli nie masz wykształcenia min średniego to i tak kurs nic ci nie da, zgodnie z rozporządzeniem w Polsce na stanowisku opiekuna osób starszych mogę być zatrudniane jedynie osoby posiadające minimum średnie, chyba, że masz niższe wykształcenie, i robiąc kurs z OPS deklarujesz, że nabyte kwalifikacje wykorzystasz by np starać się o pracę za granicą, w Polsce bez średniego wykształcenie żaden zol ani dps cię nie przyjmie. tk jest, pracuję w ops-ie i również organizujemy takie projekty
    • myszka307 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 11.12.12, 14:44
      Dziewczyny ja taki kurs ukonczyłam ,a szkoły skonczonej nie mam i jakoś mogłam smile
      • anka-40 Re: Pilne Mops kurs Opiekunki 11.12.12, 16:07
        Ja nie mogłam i tyle tak mi powiedzieli ukończyłam inny kurs ;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka