Dodaj do ulubionych

Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Marioli

29.06.04, 18:58
Mariola ma córeczki bliźniaczki(wcześniaki) i bardzo kiepską sytuację
finansową(szczegóły w poście "szczęście w nieszczęściu").Dziewczynki są już
tylko na mleczku NAN1.Jedzą co 2 godzinki,więc jeden kartonik starcza
zaledwie na 2-3 dni.
Dzięki Waszej pomocy dostali już kilka kartoników (za co pięknie dziękuję)
ale to kropla w morzu potrzeb.Jeśli któraś z Was kochane Mamy posiada zbędny
kartonik mleczka NAN1 i może go przesłać to będę niezmiernie
wdzięczna.Pozdrawiam Was cieplutko.taissa
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 29.06.04, 19:49
      Taissa napisalma na gg saba76
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 30.06.04, 12:05

• emiczek Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 01.07.04, 11:53
        ja mam ale nan ha ...
        • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 01.07.04, 12:37
          A czy możesz mi wyjasnić na czym polega różnica między mlekiem NAN1 a NAN HA?
          Czy dzieciaczki będące na mleczku NAN1 mogą napić się i NAN HA?Pytam,bo nie
          wiem-karmiłam piersią.Pozdrawiam serdecznie.taissa
    • chimer Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 01.07.04, 13:05
      ja mam do oddania 1 paczkę nan ha sensitive 1. W opakowaniu były dwie takie
      paczuszki, a moje dziecko wypiło tylko jedną. Jestem z Warszawy.
      Mleka HA - tzn. hipoalergiczne, które mniej uczulają dzieci. Jeżeli dzieci piją
      nan 1 to nie powinno być kłopotów z wprowadzeniem innego mleczka ( zmiany mogą
      być związane np. z zaparciami, lub ulewaniem , ale nie muszą).
      pozdrawiam
      • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 02.07.04, 09:29
        Oni mieszkają w Kęsowie więc niestety nie są w stanie odebrać osobiście tego
        mleczkasad.Jeśli mogłabyś im przesłać to byłabym Ci ogromnie wdzięczna...Dla
        nich kupowanie mleka to niemały wydatek.Dziewczynką paczka starcza na 2-3 dni a
        przy zarobkach męża Marioli (600 zł z czego 150 zł na dojazdy do pracy)ciężko
        wyżywić maluchy.Pozdrawiam Cię serdecznie.taissa
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 04.07.04, 20:47

• chimer Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 04.07.04, 21:34
        poproszę o ares na priv.smile))
        • taissa1 Re: Adres jest w poście "szczęście w nieszczęściu" 05.07.04, 11:01
          Adres jest ogólnie dostępny w poscie "szczęście w nieszczęściu"
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 05.07.04, 17:23
      Jeśli któraś z Was drogie Mamy ma takie mleczko na zbyciu i moze przesłać to
      naprawdę będę ogromnie wdzięczna.taissa
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 07.07.04, 15:15
      Podbijam do góry.
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 09.07.04, 11:17
      Ponawiam prośbęsmile
    • m.pingot Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 09.07.04, 13:39
      Mam pudełko NAN1HPA daj znac jak chcesz na adres monika@eximtours.pl
      Pa
      Monika
      • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 10.07.04, 11:26
        Odpisałam na pocztę ,dziękuję.
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 13.07.04, 14:47
      Ponawiam wątek smile
    • emiczek Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 09:48
      taissa ja juz jestem gotowa zeby przeslac ale nie moge znalezc tego posta z
      adresem - prosze cie o kontakt
      • driadea Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 10:03
        Podam Ci adres na priv smile
        • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 11:39
          Driadea-DZIĘKUJĘ smile
      • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 11:39
        Mariola Sternik
        ul.Wyzwolenia 1 m 3
        89-506 Kęsowo

Z góry pięknie dziękujęsmile
        • saba76 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 11:43
          taissa!
          Jak bede mogla wyjśc z domu to jak obiecalam posle troszke mleczka dla Marioli,
          własnie mialma szukać adresu Dziki ze napisalaś na górze
          sasiadka dala mi 2paczki Nan1
          Pozdrawiam Sabina
          • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 14.07.04, 12:13
            To super!!!Ale się cieszęsmileOgromnie dziękuję i pozdrawiam.taissa
          • matna_b Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 15.07.04, 14:29
            Hej
            Rozumiem, że przez najbliższe miesiące dziewczynki będą jadły to same mleczko i
            można im je podsyłać?
            Jeśli coś się zmieniło to daj zanać, bo chcę im w przyszłym tygodniu wysłać
            Pozdrawiam
            Martyna
    • matna_b Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 15.07.04, 14:32
      Aha
      Taissa wyślij mi proszę adres Marioli na: martyna.bojko@poczta.gazeta.pl
      bo zgubiłam
      • driadea Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 15.07.04, 16:31
        Mariola Sternik
        ul.Wyzwolenia 1 m 3
        89-506 Kęsowo
        • ewula_p Gdzie to dokładnie jest? 16.07.04, 10:53
          Mam pytanie do dziewczyn, które częściej pomagacie Marioli, gdzie dokładniej
          jest miejscowość, co ona mieszka? jak tam trafić? jeśli można to proszę o opis,
          może być na prv. ja coprawda mieszkam w Krakowie, ale po kodzie pocztowym
          domysliłam sie, że mieszka gdzieś bardzo blisko moich rodziców. Jade tam za
          tydzień-dwa, na cały miesiąc, więc mogłabym podjechać do Marioli, zobaczyć
          czego potrzebują i napiszę na forum. Nie wiecie, czy ona potrzebuje ubranek?
          mam po mojej małej takie na 56, bo ona wyrasta, ale bliźniaczki pewnie urodziły
          sie malutkie, więc może będą dobre. Są to coprawda ubranka po kilku
          dzieciaczkach, ale da się nosić. czekam na odpowiedź.
          Pozdrawiamy, Ewa i Klaudia

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985
          • taissa1 Re: Gdzie to dokładnie jest? 16.07.04, 11:32
            To jest w Kęsowie,koło Chojnic.
            Ubranka narazie dzięki emamą mają na jakieś 3 miesiące.
            Jedyne co ciągle potrzebne to mleczko.Pozdrawiam serdecznie.taissa

Tylko nie wpadaj do nich 25 lipca-będą chrzcili diewczynki smile
            • saba76 Re: Gdzie to dokładnie jest? 16.07.04, 13:15
              taiso Mleczko 2 opakowania dziś wyslałam
              smile
              ospa mija moze bedzie nienajgorzejsmile
              ----------------
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437
              • taissa1 Re: Sabunia-piękne dzięki dla Ciebie:-) 16.07.04, 15:06

• ewula_p Re: Gdzie to dokładnie jest? 16.07.04, 14:23
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=12792427&wv.x=2&a=14226880
          • ewula_p Pojadę w pierwszym tygodniu sierpnia 16.07.04, 14:05
            Mogłabym do nich pojechac w pierwszym tygodniu sierpnia, dałabym Ci znać
            taisso, a Ty bys zawiadomiła Mariolę telefonicznie, pewnie. Tylko musze mieć z
            czym jechać. Przecież różne rzeczy do domu, jedzenie i środki czystości też się
            mogą przydać. Pisałaś, że potrzebny im proszek, może jeszcze coś? Dziewczyny
            idą do szkoły tak?
            Pozdrawiam, Ewa

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13592985
            • ewula_p Re: Pojadę w pierwszym tygodniu sierpnia 16.07.04, 14:21
              Jeśli więc jakaś mama z Krakowa ma cos do przekazania dla Marioli, to ja to
              chętnie dostarczę. Zawsze za to, co kosztule wysłanie paczki, można kupic cos
              innego, np. małe pudełko proszku. Jeśli będzie zainteresowanie, to podam swój
              adres i telefon.
              Pozdrawiam, Ewa
    • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 16.07.04, 15:21
      Hej.Mam nadzieję,że nie urażę Cię swoimi słowami,ale z ciekawości wpisałam
      sobie Ciebie w wyszukiwarkę.Większość Twoich postów dotyczy sprzedaży różnych
      rzeczy dla dzieciaczków,kupna lub wpisów na zobaczcie.Mam nadzieję,że masz
      dobre intencje,ale czy możesz nam to w jakiś sposób zagwarantować?Nie gniewaj
      się proszę,poprostu od jakiegoś czasu jestem przezorna.Pozdrawiam goraco.taissa
      • taissa1 Re: Potrzebne mleczko NAN1 dla bliźniaczek Mariol 16.07.04, 15:22
        To było do ewuli_p.Źle się wpisałam.
        • ewula_p Do taissy 16.07.04, 15:41
          No właśnie sam fakt, że nie pisałam na forum próśb o pomoc, nie wciskałam
          nikomu kitów, że jestem biedna, to chyba dobrze o mnie świadczy. Nie pisuję na
          forum często, bo do niedawna nie miałam stałego łącza. Ale wiesz co masz rację,
          po co się wychylać. Dobrymi chęciami wybrukowane jest piekło, czyż nie?
          • ewula_p Re: Do taissy 16.07.04, 15:53
            A poza tym nie urwałam się niewiadomo skąd jak groszek,tylko jestem na forum od
            kwietnia, może marca i również pomogłam kilku mamom, takie posty też są na
            forum oddam /Przyjmę. Ja nie mam się czego wstydzić.
          • taissa1 Re: Do taissy 16.07.04, 15:55
            Ja naprawdę nie chciałam Cię obrazić i mam nadzieję że tak się nie stało.
            Poprostu po ostatnich wcieleniach groszka staram sie być ostrożna.Jeśli Cię
            uraziłam to z góry bardzo przepraszam,ale myślę że mnie rozumiesz?
            • ewula_p Re: Do taissy 16.07.04, 16:03
              Oczywiście, że rozumiem, i nie gniewam się, no może troszkę zrobiło mi się
              przykro.
              • taissa1 Re: Do taissy 16.07.04, 16:24
                Więc raz jeszcze przepraszam z całego serca.

Ja nie chciałam by mój post był w jakimś stopniu nieuprzejmy.Poprostu pisząc
                ciężko jest ująć słowa w taki sposób by druga osoba odczytała je dokładnie tak
                jak autor ma na myśli.Zapewne gdybyśmy rozmawiały wytłumaczyłabym dokładnie o
                co mi chodzi.
                Powtarzam raz jeszcze,nie było moim celem obrażanie Cię czy też oskarżanie o
                oszustwo.Pozdrawiam gorąco.taissa
                • ewula_p Re: Do taissy 16.07.04, 17:48
                  Mnie zrobiło sie tylko przykro z tego powodu, że napisałaś, że mam posty na
                  sprzedam/kupię, a nie napisałaś że mam też pewnie dwa razy tyle albo więcej na
                  oddam/przyjmę i to nie tylko jako przyjmę. Pozdrawiam, Ewa
          • groszek19 Do ewuli_p 16.07.04, 18:01
            Jesteś poirytowana.
            Ja na tym forum pojawiam się sporadycznie do tego stopnia, ze pewnie żadna z e-
            mam mnie nie kojarzy. Nigdy nie prosiłam o nic, ponieważ dzieci mam spore, nie
            jestem akurat w potrzebie (choć nigdy nic nie wiadomo), miałam zbędne rzeczy
            zalegające w szafie lub wręcz w pokoju (mebelki sosnowe).
            Aż tu pojawił się jakiś Groszek, który (korzystając prawdopodobnie z
            podobieństwa nicków)narobił trochę bałaganu.
            I jak ja teraz wyglądam na jego tle? Kazdy Groszek będzie się źle kojarzył.
            • ewula_p Re: Do groszka 16.07.04, 18:15
              To fakt, zirytowałam sie troszke, ale już sobie z taissą wyjasniłyśmy wszystko,
              poprosiłam o pomoc emamę, która tu jest często, a zna mnie osobiście. Mnie tez
              mało kto kojarzy i to przez to całe zamieszanie. Nie zazdroszczę Ci teraz bycia
              groszkiem, hihhi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka