Dodaj do ulubionych

Autystyk-Dentysta

14.09.12, 17:16
Przemek w zeszłym roku miał lakowane zęby,jakieś niecałe dwie godziny spuchł mu prawy policzek od zęba,ma próchnicę i ciężko go leczyć,cały czas dzwonię po gabinetach na nfz,jak sobie radziłyście?Przyznam się panikuję jak nigdy.
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 18:11
      a w jakim wieku jest dziecko

jesli nie ma innej mozliwosci to mozna w narkozie wyleczyc zeby
      • justyna198515 Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 19:11
        Ania a skąd wiesz,że od zęba spuchł? Może to choroba dziąsła. Daj mu ibuprofen przeciwbólowo i przeciwzapalnie.
        • anna.k777 Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 20:19
          Justyna leki Przemek wypluwa,język wyciera o co się da,to był stan zapalny od zęba,wróciliśmy z chirurgi szczękowo twarzowej,gdzie wyrwano mu zęba, na szczęście dał się znieczulić miejscowo,siedziałam z nim na fotelu,wrzask i szarpanie było.Jak dzwoniłam do Warszawskiej Informacji Medycznej w sprawie dyżurujących dentystów na nfz,to dostałam nr tel do hospicjum,zgłupiałam.Zaczęłam wydzwaniać po różnych przychodniach,aż dostałam namiary na chirurgię szczękową twarzową na Lindleya, rozmawiałam się z tamtejszym lekarzem,mówiąc mu problemie z dzieckiem,przyjęli nas dość szybko.Mają tam ostry dyżur,jak by ktoś miał problem,przyjmują też dorosłych,mowa o Warszawie.
          • anka7961 Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 20:51
            Aniu ten numer który dostałaś na informacji, to nie do "hospicjum", ale pewnie do kliniki stomatologicznej "przy hospicjum". Tam stomatolodzy specjalizują się w leczeniu dzieci, które z różnych przyczyn nie są w stanie usiedzieć grzecznie na fotelu u zwykłego dentysty (np dzieci z nadpobudliwością, albo upośledzone). Niestety zazwyczaj leczenie kończy się leczeniem w narkozie, która nie jest refundowana uncertain i kosztuje to kupę kasy sad
            Dobrze, że udało Wam się załatwić to na lindleya.
            • anna.k777 Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 21:04
              W poniedziałek zapiszę go na Miodową 18,mam już namiary i rozmawiałam z nimi,bo jego dentystka boi się robić mu coś poważniejszego,a pod narkozą nie chcę mu leczyć,bo zawsze to jakieś ryzyko,dziś jakoś farta mieliśmy z tym spuchnięciem i wyrwaniem dość szybko poszło.
    • madziulec Re: Autystyk-Dentysta 14.09.12, 21:08
      "Usmiech Malucha" na Agatowej.
      Leczenie jest bezpłatne w przypadku gdy ma sie orzeczenie o niepełnosprawności dla dziecka. W narkozie robia wszystko co potrzeba
      • anna.k777 Re: Autystyk-Dentysta 15.09.12, 08:20
        Dzwoniłam do nich,nikt nie odbierał,potem jak weszłam na ich stronę,to okazało się,że pracują do 16,opuchlizny już nie ma.
        • anna.k777 Re: Autystyk-Dentysta 17.09.12, 14:49
          Niestety leczony musi być pod narkozą,a dodatkowo jest podejrzenie uszkodzenia nerwu twarzowego po prawej stronie.Ciąg dalszy latania po dentystach.
          • madziulec Re: Autystyk-Dentysta 17.09.12, 20:54
            Tym bardziej zadzwon do Usmiechu Malucha na Agatowa. leczą właśnie pdo narkozą i sa przygotowani na dzieci
            • anna.k777 Re: Autystyk-Dentysta 18.09.12, 12:40
              Magda to już nieważne,potwierdziło się porażenie nerwu twarzy,teraz jest podejrzenie guza szczęki,winnemu tego porażeniu.Mamy ciąg dalszy latań i badań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka