Witam serdecznie!
Mam na imię Ania i staram się pomagać przyjaciółce - również Ani oraz jej Córkom.
Forum zostało mi polecone przez położną słowami: "tam są ludzie o wielkich sercach!"

dlatego postanowiłam napisać.
Mam komplet dokumentów potwierdzających sytuację tej rodziny:
Utrzymują się we 3 z zasiłku dla bezrobotnych w wysokości niecałych 500zł, zasiłku rodzinnego oraz alimentów z funduszu na obie dziewczynki. Mieszkały w Ośrodku dla ofiar przemocy w rodzinie, teraz dzięki pomocy przyjaciół wynajmują pokój oraz spłacają kredyty.
Trwają starania o orzeczenie niepełnosprawności jednej lub obu córek oraz o otrzymanie zasiłków z tym związanych. Jedna z dziewczynek cierpi na poważne zaburzenia napięcia mięśniowego. Dziewczynki urodziły się jako wcześniaki, w 31 tygodniu ciąży.
Usamodzielnienie w tym momencie nie jest jeszcze możliwe, ze względu na stan zdrowia Dzieci. W warszawskim urzędzie są już dokumenty z wnioskiem o przyznanie lokalu.
Najważniejsze w tym momencie potrzeby to:
- ubranka dla dziewczynek od rozmiaru 80 (choć mają już prawie 2 lata), szczególnie potrzebne są bodziaki i rajstopki, z ubranek większych - właściwie wszystko
- pieluszki rozm. 4
- kosmetyki pielęgnacyjne dla córek
- jeśli chodzi o żywność - dziewczyny jedzą już "dorosłe jedzenie", więc nie pogardzą niczym
- dla mamy natomiast buty 38-39 oraz spodnie 38-40
- chętnie również coś do zabawy - wspomagające rozwój ruchowy i intelektualny Maluszków
Na jaki adres powinnam przesłać dokumenty?