Dodaj do ulubionych

Pomoc dla rodziny 1+2

17.03.13, 15:50
Witam serdecznie!
Mam na imię Ania i staram się pomagać przyjaciółce - również Ani oraz jej Córkom.
Forum zostało mi polecone przez położną słowami: "tam są ludzie o wielkich sercach!"smile dlatego postanowiłam napisać.

Mam komplet dokumentów potwierdzających sytuację tej rodziny:
Utrzymują się we 3 z zasiłku dla bezrobotnych w wysokości niecałych 500zł, zasiłku rodzinnego oraz alimentów z funduszu na obie dziewczynki. Mieszkały w Ośrodku dla ofiar przemocy w rodzinie, teraz dzięki pomocy przyjaciół wynajmują pokój oraz spłacają kredyty.
Trwają starania o orzeczenie niepełnosprawności jednej lub obu córek oraz o otrzymanie zasiłków z tym związanych. Jedna z dziewczynek cierpi na poważne zaburzenia napięcia mięśniowego. Dziewczynki urodziły się jako wcześniaki, w 31 tygodniu ciąży.
Usamodzielnienie w tym momencie nie jest jeszcze możliwe, ze względu na stan zdrowia Dzieci. W warszawskim urzędzie są już dokumenty z wnioskiem o przyznanie lokalu.

Najważniejsze w tym momencie potrzeby to:
- ubranka dla dziewczynek od rozmiaru 80 (choć mają już prawie 2 lata), szczególnie potrzebne są bodziaki i rajstopki, z ubranek większych - właściwie wszystko
- pieluszki rozm. 4
- kosmetyki pielęgnacyjne dla córek
- jeśli chodzi o żywność - dziewczyny jedzą już "dorosłe jedzenie", więc nie pogardzą niczym
- dla mamy natomiast buty 38-39 oraz spodnie 38-40
- chętnie również coś do zabawy - wspomagające rozwój ruchowy i intelektualny Maluszków

Na jaki adres powinnam przesłać dokumenty?
Obserwuj wątek
    • justyna198515 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 16:23
      skany na adres: bj32@gazeta.pl
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 16:25
        A czy zdjęcia wystarczą - niestety nie mamy dostępu do skanera? Jeśli tak, to już wysyłam.
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 16:39
          Dokumenty przesłane.
          • wolnaola26 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:26
            Witam!
            Mam kilka sztuk nowych rzeczy od rozmiaru 80:
            body 2 sztuki oraz pół śpiochy, a także kilka sztuk odzieży używanej: bluzki rozmiar 80.
            (Jeśli okazały by się za małe,można przeznaczyć innej rodzinnie).
            Jakby byłaby pani zainteresowana, poproszę o kontakt na priv.
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:35
              Wiem, że każdemu, kto jest tu dłużej moje pytanie się może wydać dziwne, ale: Jak mam napisać do Pani na priv? Jak naciskam "napisz wiadomość" to mi wyskakuje, że nie dodano do znajomościtongue_out Jakoś się pogubiłamsmile
              • wolnaola26 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:41
                Witam!
                Każdy się może pogubić- ja dalej nie wiem jak się robi minki tylko tensmile
                Wystarczy napisać nick+adres.
                W moim przypadku to wolnaola26gazetapl.
              • bj32 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:45
                "Priv" to mail po prostu. nick@gazeta.pl zazwyczaj. Jeśli ktoś korzysta z innej poczty - zwykle podaje. Jeśli Ty korzystasz z innej - nie zapomnij dodać swojego nickasmile
                • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:47
                  Dziękuję za wyjaśnieniasmile Już się odezwałam do Dziewczynsmile
    • bj32 Mam dokumenty: 17.03.13, 16:59
      Z DSM, FA, UP, decyzja sądu o alimentach, wypisy ze szpitala po urodzeniu.

Widać, że jest dążenie do usamodzielnienia i Ania - mama dziewczynek, nie siedzi sobie i nie czeka na oklaski, a lekko nie ma.
    • mycha_marycha Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 18:33
      Miałabym bodziaki:
      - 3 na grube ramiączka
      - 6 na krótki rękaw
      - 1 długi rękaw.
      Rozmiar od 86 w górę.
      Jak się przydadzą to poproszę adres na gazetowąsmile
    • mamatin Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:14
      a gdzie obecnie dziewczynki mieszkają?
      • bj32 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:20
        Z dokumentów mi wynika DSM, ale Anie może lepiej to wyjaśni.
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:22
        Odpisałam w wiadomości prywatnej.
        • hugo43 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:48
          mozna wiedziec ,w ktorym rejonie warszawy ania mieszka?
          • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:53
            odpisałam w wiadomości prywatnejsmile
            • hugo43 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 19:58
              to bardzo blisko mnie.moge podrzucic dla dziewczynek klocki wader,tylko do lego im troche brakujesmilesa z tych dla mniejszych dzieci.
            • ania.nie.nie Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.03.13, 20:02
              ja również poprosze o informacje w jakiej dzielnicy panie mieszkają, moge przekazac ubrania i buty dla mamy.
    • b.bujak Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 21:08
      może coś znalazłabym po synu - mogłoby być?
      • bruy-ere Re: Pomoc dla rodziny 1+2 17.03.13, 22:23
        Ja również proszę o informację, w jakiej mieszkają dzielnicy oraz jak przedstawia się ich rozwój intelektualny (pytam pod kątem zabawek, książek, które ewent. miałabym dla nich).
    • mamatin Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.03.13, 20:28
      rozumiem, ze rozmiar 80 dziewczynki noszą teraz, ciuchy na lato moga byc na 86? ile one ważą?
      a czy napiecie miesniowe u jednej z dziewczynek jest rehabilitowane?
      • bj32 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.03.13, 20:32
        Zdaje się, ze coś jest robione w tym kierunku, a z całą pewnością jakieś ruchy w kierunku orzeczenia.
        • mawitka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 20.03.13, 13:32
          Będę miała trochę ubranek dla dziewczynek i mamy. Poproszę o adres na priw. Postaram się wysłać jeszcze przed świętami, ale na 100% nie obiecuję.
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 16:39
        Dziewczynki teraz noszą rozmiar 80, ważą myślę w okolicach 10-11kg.
        Myślę, że 86 na lato powinno być już dobre, choć gwarantować nie mogęsmile

W związku z kilkoma zmianami zamieszkania dziewczyny czekają na rehabilitację.
    • bruy-ere Re: Pomoc dla rodziny 1+2 20.03.13, 22:54
      Przekazałam dla dziewczynek:
      zabawkę Mula z Ikea
      książkę "Dom" XXL do zabawy
      kredki, farby, plastelinę
      2 pluszaki
      i dla mamy spodnie

Rzeczy osobiście odebrała Ania, autorka wątku. Bardzo sympatyczna i naprawdę zaangażowana w pomoc osoba (przez pół miasta z małym dzieckiem autobusem po te rzeczy przyjechała). Porozmawiałam przez moment, sytuacja mamy bliźniaczek rzeczywiście dramatyczna.
      • ania.nie.nie Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 09:19
        myszypolne odezwij sie na priv mam ubrania i buty dla mamy.
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 16:44
        Bardzo dziękujemy za przekazane rzeczy, postaram się przekazać je Ani i Dzieciakom możliwie najszybciej, niestety nie mogę sobie pozwolić na "podróż polarną"wink więc musi przestać padać śnieg.
        Aktualnie moja Córa zachwyca się książkątongue_out, jest naprawdę niesamowita. Myślę, że spodoba się Bliźniaczkom co najmniej tak bardzo jak mojejsmile
        DZIĘKUJEMY!
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 21:33
          Witam ponownie!
          Chciałam zgłosić i podziękować!
          Dziś doszła do nas paczka od Pani Aleksandry wolnaola26.
          W paczuszcze dostaliśmy:
          - kilka sztuk bodów - 80 i większe
          - kilka bluzeczek 80
          - rajstopki

Część rzeczy nowych, wszystkie przepiękne. Bardzo serdecznie dziękujemy!
        • bruy-ere Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 21:37
          Cieszę się, że książka się podoba smile Będę pamiętać na przyszłość o dziewczynakch. Serdecznie pozdrawiam.
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 21.03.13, 23:09
        Mam ogromną prośbę/pytanie czy może któraś z Pań miałaby po swoim dziecku do oddania fotelik samochodowy 9-18 kg?
        Jeden udało mi się okazyjnie kupić dla jednej z Dziewczynek, staram się coś "upolować" na allegro w aukcjach od złotówki z odbiorem w Warszawie, ale niestety ciągle bezskutecznie, ceny osiągają nieosiągalne dla mnie pułapy.
        Dziewczynki czasem miałyby szansę pojechać gdzieś samochodem, a nie tak jak teraz - wszędzie autobusem z wózkiem bliźniaczym to spore wyzwanie.
        Oczywiście wiem, że proszę o bardzo wiele, ale może akurat jakiś Młody Człowiek wyrósł ze swojego fotela.
        • 1march-ewka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 22.03.13, 09:07
          fotelika niestety nie mam sad

czy potrzebne jeszcze są ubranka? może buciki? mam nieużywane rozmiar 19 na ciepłą wiosnę. jeśli tak to proszę o podanie mi adresu na maila, mogę wysłać trochę ciuszków na 80-86, w tym nowych lub ubranych raz na okazję smile dołożę też jakieś zabawki
          • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 22.03.13, 09:19
            Już odpisałam - dziękuję!
        • b.bujak Re: Pomoc dla rodziny 1+2 23.03.13, 18:35
          ja mam fotelik, ale - niestety - po synu, mało dziewczęcy...
        • agus-ka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 23.03.13, 18:54
          mam do oddania fotelik, jest w pełni sprawny, ma granatowe pokrycie w jakieś zwierzaczki (nie pamiętam dokładnie). Pracuję w Wawie, więc istniałaby szansa na bezproblemowe przekazanie.
          Jeśli jesteś zainteresowana to proszę o kontakt na priv.
    • kin_ga1603 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 23.03.13, 15:20
      hej
      ja też poproszę o adres do wysyłkismile tylko na maila kin_ga1603@interia.pl
      czy potrzebne są może jakieś np. butelki, niekapki, smoczki? mam dostęp do nowych rzeczy więc chętnie coś podeślę
    • amia Re: Pomoc dla rodziny 1+2 23.03.13, 19:07
      Witam. Mieszkam w Warszawie. Na pewno coś znajdę po swojej córce dla dziewczynek oraz jakieś kosmetyki dla Mamy. Proszę o adres, gdzie ewentualnie można to dosłać lub dowieźć.
      • arwena_11 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 24.03.13, 10:44
        Czy dziewczynki są rehabilitowane? Państwowo jest super w Konstancinie w STOCERze
        Tylko długo się czeka. . Mam dostęp do jednego z najlepszych neurologów dziecięcych ( konsultuje w Konstancinie ), jeżeli będziesz zainteresowana, napisz do mnie na arwena_11@wp.pl i jak możesz to prześlij mi zdjęcia dokumentów medycznych ( neurolog ). Postaram się po świętach pojechać i załatwić wizytę. Wtedy może uda się załatwić jakiś turnus rehabilitacyjny, nawet jakby trzeba było poczekać trochę.
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 24.03.13, 13:12
          Dziękuję z całego serca za kolejne odpowiedzi! Odpisałam na maile.
          No i zgłaszam co następuje: otrzymałam paczkę ciuszków od mycha_marycha.
          W paczuszce przyszły bodziaki (niektóre sporo na wyrost, które poczekają, ale na pewno zyskają kolejną młodość), niektóre zaraz powinny być ok. No i jeszcze w paczce były spodenki długie - dwie pary, też troszkę na wyrostsmilesmile Także Dziewczyny mogą już bezpiecznie rosnąćsmile
          DZIĘKUJĘ.
          A i jeszcze - w ramach zwrotu za przesyłkę zobowiązałam się zakupić dla Dziewczyn kaszkę. Już czeka gotowa na pożarcie big_grin
          • pysia_35 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 24.03.13, 17:43
            poprosze o adres na gazetowego. Mieszkam w Warszawie, moge przygotować i dowieźć paczkę z rzeczami dla dziewczynek i pewni znajde coś z ubrań dla mamy. Proszę o informacje co najbardziej potrzebne. Postaram sie jeszcze przed świetami.
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 26.03.13, 22:43
              Dziś przyszła wielka paka ubrań dla Ani od ania.nie.nie - w tym buty, spodnie, sukienki, bluzeczki itd. W sobotę będą wieeeelkie przymiarki. W paczce były też ubranka dla dziewczynek (spodnie, bluza, koszulki) na około 92, więc troszkę poczekają.

DZIĘKUJEMY!

PS Pani Ania pomogła nam - mimo kontuzji. Mogła powiedzieć "nie mam teraz możliwości, bo boli" ale zrobiła inaczej - wszystko dopięte na ostatni guzik, a rzeczy naprawdę cudowne!
              • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 27.03.13, 17:39
                Witam ponownie!
                Bliźniaczki niedługo kończą 2 latka.
                Oczywiście "imprezy" nie będzie, jeśli prezentów również - pewnie nawet tego nie zauważą, nie zrozumieją. Mimo wszystko chciałabym jakoś uczcić tę datę. Bo były momenty na początku ich drogi, gdy nie było pewności, że będą zdmuchiwać świeczki... big_grin
                Czy ktoś może chciałby pomóc sprawić Dziewczynkom jakąś drobną urodzinową radość?
                • apple_isle Re: Pomoc dla rodziny 1+2 27.03.13, 18:02
                  Ja nic dziewczęcego nie mam, ale chętnie podeślę parę przysłowiowych groszy, żeby można było coś dziewczynkom kupić. Może znajdzie się ktoś jeszcze na składkowy prezent. Poproszę o dane na pocztę gazetową.
                  • hiram80 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 28.03.13, 22:29
                    ja się tez dołożę
                • 1march-ewka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 28.03.13, 19:35
                  ja się trochę opóźniam z wysyłką ale młode mi się rozchorowało i nie bardzo było jak logistycznie smile ale paczka spakowana, wyślę jutro trochę ciuszków (m.in.bodziaki, spodnie, leginsy, 2 pary rajstopek i 2 pary skarpetek, kurteczka sztruksowa), wszystko na 80-86 (w rzeczywistości, bo rozmiary na metce różne).

bucików po konsultacji z myszypolne nie wysyłam, bo byłyby za małe.

do tego dołożyłam dwa misiaczki i dwie książeczki.

• 1march-ewka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 29.03.13, 20:14
                    wysłane smile pani na poczcie twierdzi, że powinno dojść na wtorek
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 29.03.13, 15:23
              Właśnie otrzymałam kolejną pomoc dla dziewczynek i ich mamy.
              Przyjechała do nas Użytkowniczka Pysia_35 i przywiozła ze sobą wielkie pakismile
              a w nich:
              - kaszki, pieluchy, kosmetyki dla dziewczynek oraz rajstopki i spodenki
              - a dla mamy - przeróżne ubrania

Serdecznie dziękujemy!
    • ania.nie.nie Re: Pomoc dla rodziny 1+2 28.03.13, 10:49
      myszypolne wysłałam urodzinowe drobiazgi dla dziewczynek smile
      • mawitka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 29.03.13, 19:20
        Hej, wysłałam dziś paczkę (planowałam wcześniej, ale potomstwo mi się rozchorowało i byłam uziemiona) dla dziewczynek: 4xspodnie, sweterek, spódnica, śpiworek, sukienka, 2xczapki, kilka bluzeczek i body, ale takich raczej 'po domu'. dla mamy: spodnie, sukienka, spódnica, bluza. Ponieważ myślałam, że uda się wysłać tak by doszło na święta dołożyłam szynkę w puszcze, olej i kaszę.
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 30.03.13, 11:27
          Dziś z samiuśkiego rana rzeczy trafiły do Adresateksmile
          Było naprawdę wiele wiele radości! Dziękujemy raz jeszcze z całego serca!

W związku z kolejną zmianą miejsca zamieszkania zmieniły się sprawy ważne. W tym momencie właściwie potrzebne są najbardziej środki czystości domowe, pieluchy oraz żywność.

Ubranka dziewczynki dostały - na teraz wystarczy (chyba, że ktoś miałby cienkie spodenki 86 oraz rajstopki i skarpetki rozm. 21-23), mama też już jest świetnie ubranasmile, za co serdecznie dziękujemy Pomocnym EMamom!
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 02.04.13, 21:17
      Mam wpłatę na konto - od użytkowniczki hiram80 - na prezenty urodzinowe dla Dziewczynek oraz na bieżące potrzeby. Dziękujemy ślicznie! Rozliczenie przekażę jak już będzie po zakupach.

Moje Drogie eMamy, czy może któraś z Was ma niepotrzebne już szelki do nauki chodzenia dla dzieci? Potrzebujemy dla dziewczyn - nie mają już wózka (niestety się zepsuł) i muszą chodzić na nóżkach. Szelki przydadzą się mamie, żeby miała władze nad zbuntowanymi Maluchami, które koniecznie chcą iść w swoją stronę - prosto pod koła samochodów lub w inne równie niebezpieczne miejsca.
    • pysia_35 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.04.13, 16:35
      na wątku palaaaut jest wózek bliźniaczy do oddania i nie wiem czy osoba, do której ma on trafić jeszcze potrzebuje. Moze warto sie zainteresować pod kątem p. Ani ? A moze trzeba poszukać używanego i zrobic jakąś zbiórkę - ja chętnie coś wysle na ten cel ? Nie wyobrażam sobie życia z dwójką maluchów dwuletnich bez wózka !
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.04.13, 17:28
        Z pewnością przydałaby się jakaś lekka spacerówka.
        Poprzedni wózek dziewczyn był "jeden za drugim" i sam ważył ponad 15 kg plus do tego Dzieciaki... Swoje wysłużył przez te dwa lata...
        Na razie Ania wychodzi z Dziewczynami tylko na małe spacery. Prosiła mnie, żebym spróbowała dostać dla Nich szelki, ale oczywiście niezmiernie wdzięczne byłybyśmy jeśli można by liczyć na pomoc w sprawie wózka.
        Przy założeniu, że nie będą samodzielnie chodzić na dłuższe dystanse jeszcze około 1,5 roku - to ja też nie wyobrażam sobie życia bez wózka. Ale Ania mówi, że da radę.
        Ja mimo wszystko mam wątpliwości.
        Przepatrzyłam wątek, ale wózka nie znalazłam, może źle patrzyłam...
    • pysia_35 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.04.13, 18:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,142144698,143567609,Wozek_blizniaczy_czy_jest_Ci_potrzebny_.html?wv.x=2
      • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.04.13, 18:18
        Napisałam do Właścicielki wózkasmile
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.04.13, 20:53
      Dostałam dziś 3 paczki:
      1) z dwoma wieeelkimi miekkimi lalkami - na urodziny, naprawdę niesamowita niespodzianka!
      2) z ubrankami dla dziewczynek, mamy oraz art. spożywczymi: olej, kasza, szynka. I jeszcze miś tam był!
      3) z ubrankami dla dziewczynek oraz misiami - bliźniakami oraz dwie twarde książeczki, myślę, że szczególnie ta o kotku zrobi furoręsmile

Przepięknie dziękujemy za każdą rzecz!
      • mawitka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 04.04.13, 08:48
        Paczka nr 2 jest ode mnie. Ulżyło mi na wieść, że olej doszedł w całości wink
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 04.04.13, 12:53
          Dziękuję Pani Mawitko - wszystko doszło bezpieczniesmile
          • pysia_35 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 04.04.13, 13:45
            a takie szelki to ile kosztują ?
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 04.04.13, 21:00
              Gdzieś w sklepie widziałam za 30zł, ale to były jakieś z bajeramismile, pewnie można gdzieś trafić taniejsmile
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 05.04.13, 10:57
      Dostałam dziś dla Bliźniaczek fotelik samochodowy 9-18 kgsmile
      DZIĘKUJEMY!
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 08.04.13, 16:33
      Dziś dostałam kolejną wielką pomoc:
      1) Kurier przyniósł paczkę od Pani Kingi - nocniki, szczotki do zębów, naczynia dziecięce, pluszaki, książeczki, smoczki 18+, słodkości, kaszka, kredki, oliwka. Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam
      2) Odebrałam 2 torby rzeczy od Pani Ani - jedna cała dla dziewczyn - ubranka na ok. 86, książki z obrazkami, puzzle oraz maskotki. Druga - dla mamy - kosmetyki DOVE , Rexona, Timotei oraz torebki z pysznościami KNORRsmile. A i jeszcze miarka wzrostu na ścianęsmilesmile

Sama dostałam od Pani Ani jeszcze prezent, za co serdecznie dziękuje - w nim - kosmetyki DOVE oraz miarka wzrostu - dla mojej córci.

Wczoraj odbyła się też impreza urodzinowa - troszkę przedwczesna - u mnie w domu.
      Pieniądze przekazane przez Hiram oraz Panią Anie S. wydałam na:
      - znikopis, taki z opiłkami żelaza
      - słonia do ciągnięcia za sobą - z kleczkami
      - bączek z kuleczkami
      - książeczkę gadającą i wydającą dźwięki, głównie pojazdów
      - proszek do prania 8kg
      - mleka modyfikowane 3x
      - kaszki
      - nabiał
      - mięso oraz wędliny
      - pieluchy jednorazowe
      - płyn do płukania tkanin
      - słodkości
      - płyn do naczyń
      - banany
      - kasze
      - ryż
      - makarony
      - pieczywo
      - ogórki

W tym momencie nie mogę sobie przypomnieć co było jeszcze, w każdym razie zakupy robiłam w tesco - duża część pochodziła z promocyjnych koszy - tam trafiają rzeczy z krótkim terminem oraz w uszkodzonych opakowaniach. Rachunek wyniósł 177zł. W Biedronce były małe zakupy, niestety gdzieś zapodziałam rachunek (woda 5l, pieczywo 2x1,69zł, czekolada 1,39zł).
      Pozostała kwota została wydana na zabawki, ale były kupowane używane, więc rachunku nie mam.

Fakturę z tesco prześlę Paniom na maila, gdy tylko będę miała możliwość jej zeskanowania.
      Bardzo serdecznie dziękujemy - raz jeszcze.
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 09.04.13, 23:57
      Kłopoty jednak narastają, choć miało być lepiej.
      Poszukujemy więc pomocy nieziemskiej to znaczy:
      - pokoju do wynajęcia dla Mamy i 2 Małych za niewielkie pieniądze
      - pokoju dla Mamy i Małych w zamian za opiekę nad dzieckiem/pomoc przy osobie starszej (choć to już trudniej, bo dziewczyny nie zawsze są cicho, co może przeszkadzać)

a z bardziej realnych spraw - potrzebuję dla Dziewczynek niekapków, jeden, który mają dziś pękł (sklejony jest, ale nie wiadomo, czy nie będzie przeciekał), drugi też już na wykończeniu
      • mamatin Re: Pomoc dla rodziny 1+2 10.04.13, 01:15
        > a z bardziej realnych spraw - potrzebuję dla Dziewczynek niekapków, jeden, któr
        > y mają dziś pękł (sklejony jest, ale nie wiadomo, czy nie będzie przeciekał), d
        > rugi też już na wykończeniu

sorry, ze ja tak ... nie chcialabym sie madrzyć, ale to przeciez duze dziewczynki są. Czemu niekapki? Nawet pic z tego cięzko.
        Ale skoro ma nie kapać to polecam butelki po wodzie waterr z kubusia (jablko, cytryna, truskawka, malina). Woda za 2,20 (okropna) ale butelka jest świetna i nie rozlewa sie (nawet w torbie). I łatwiej ją utrzymac w czystości niż niekapek.
        • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 10.04.13, 08:36
          Boje się, że to może nie zdać egzaminu.
          Dziewczyny piją jeszcze w nocy, budzą się po kilka razy każda, więc podawanie butli, która kapie może się nie sprawdzić.
          Jedna z Dziewczyn pije BARDZO dużo, była diagnozowana w kierunku cukrzycy, na razie lekarz powiedział, że "taki urok" i że ma mieć wodę zawsze dostępną.
          Są tańsze niekapki, takie, które mają po prostu ustnik, ale niestety te tańsze są KAPKAMI, a nie niekapkami. Często się to kończyło wcieraniem wody w siostrę/podłogę/meble/. Wydaje mi się, że to się nie uda, ale zasugeruje Ani, a wody Kubusiowe kupię - jeśli się uda, to sprawa niekapków będzie nieważna
          • hugo43 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 10.04.13, 08:40
            ale sa takie wody z tloczkiem w ustniku i z tej butelki kapac nie bedzie,a cena tak samo niska.
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 10.04.13, 08:41
              A jakie to wody?
              • mamatin Re: Pomoc dla rodziny 1+2 13.04.13, 16:45
                No toż pisałam dokładniesmile
                "Ale skoro ma nie kapać to polecam butelki po wodzie waterr z kubusia (jablko, cytryna, truskawka, malina). Woda za 2,20 (okropna) ale butelka jest świetna i nie rozlewa sie (nawet w torbie). I łatwiej ją utrzymac w czystości niż niekapek."

a w markecie to nawet po 1,79 zl są. (takie troche niebieskie)
                Odwracasz butelke o 180 stopni i nic nie leci.
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 30.05.13, 10:45
      Witam ponownie,
      nieśmiało chciałabym przypomnieć o Ani i Jej Bliźniaczkach.
      Bardzo przyda się każda pomoc żywnościowa/art. higieniczne.

No i nadal poszukujemy dla Nich taniego pokoju do wynajęcia lub pokoju za opiekę nad mieszkaniem/osobą starszą/pomoc/sprzątanie itd.

Dziękuję!
      • wolnaola26 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 30.05.13, 13:19
        Hejka!
        Teraz nie dam rady, ale w okolicach 15 czerwca, myślę, że mogłabym coś wysłać-chyba , że do tego czasu, maluchy i ich mama coś otrzymają.
        Jeśli chodzi o art higieniczne, co jest najważniejsze?
      • 1march-ewka Re: Pomoc dla rodziny 1+2 03.06.13, 15:09
        Myszypolne: jeśli zgodzisz się zrobić dziewczynom jakieś potrzebne zakupy ode mnie to podaj mi proszę numer konta, wpłacę parę groszy po wypłacie.
        Mam nowe sandłaki rom. 22, których moja córka za skarby świata nie założy na nogi smile i takie balerinki materiałowe prawie nie noszone 23 - jeśli dziewczynkom by się przydały chętnie wyślę. Napisz co z art higienicznych najbardziej potrzebne to przy wysyłaniu butów mogę coś dołożyć.
      • lavendova Re: Pomoc dla rodziny 1+2 05.06.13, 19:58
        Poproszę o adres na priv i informację, jakie art. higieniczne są najbardziej potrzebne. Mam kilka szt. body i 2 pary spodni dresowych rozm. 86, czy nadal są potrzebne, bo widzę, że sporo bodziaków już dziewczynki dostały?

• pysia_35 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 07.06.13, 22:40
        mogę dołożyć parę groszy do zakupów, gdyby ktoś zechciał sie tym zajać - ja w najbliższym czasie jest kompletnie zapędzona. Porposz eo nr konta na gazetowego
        • cudko1 Re: Pomoc dla rodziny 1+2 14.06.13, 15:05
          ja bym znalazła ciuszki, właśnie dziewczęce jeśli jeszcze potrzebne, a i pluszaków od metra bym znalazła, mam również krowę do bujania się, i rowerek taki trzy kołowiec z drążkiem (jakiś zwierzak ale nie pamiętam jaki), jeżeli ktoś pokryje koszty przesyłki, wiem że niby ryzykowne, a ja nowa na forum pomocnych emam, ale za to stara na gazecie w ogóle (emagiel głównie, wcześniej emama) i za kilka złotych nie będę sobie psuć nicku tongue_out
          albo za pobraniem jeżeli taka opcja istnieje -
          • lenkau Re: Pomoc dla rodziny 1+2 14.06.13, 23:29
            Czy mogę prosić o nr konta,prześlę jakieś pieniądze smile
    • tabelki Re: Pomoc dla rodziny 1+2 19.06.13, 10:02
      Aktualna tabelka docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE#gid=38
      • lenkau Nr konta 19.06.13, 14:08
        Ponawiam prośbę o nr konta
        • bruy-ere Re: Nr konta 19.06.13, 14:53
          Pewnie myszypolne nie ma dostępu do netu, gdyby miała na pewno odpowiedziałaby od razu.
          • lenkau Re: Nr konta 19.06.13, 16:13
            Ok smile No to czekam smile
            • myszypolne Re: Nr konta 26.06.13, 14:12
              Dziękuję za wyrozumiałość - rzeczywiście nie miałam dostępu do komputera/internetu. Teraz mam nadzieję nadrobić zaległości. Bardzo przepraszam za brak kontaktu!
              Zaraz napiszę maile do każdej z Pań.
              • lavendova Re: Nr konta 02.07.13, 10:28
                Wczoraj wysłałam paczkę. Zapakowałam: ryż, makaron, płatki kukurydziane, pasztet, mielonkę, groszek w puszce, fasolę, galaretkę, budyń, herbatę, proszek do prania, płyn do kąpieli dla dzieci, chusteczki do pupy, mydło, szczoteczki i pastę do zebów dla dziewczynek i pastę do zębów dla mamy.
          • myszypolne Re: Nr konta 26.06.13, 14:46
            Dziękuję Pani bruy-ere za obronęsmilesmile
            Staram się jak tylko mogębig_grin
    • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 26.06.13, 15:37
      Mam jeszcze pytanie.
      Może któraś z Pomocnych Emam ma zbędną już suszarkę do ubrań/bielizny. Chodzi o taką najzwyczajniejszą, z metalowych pręcików. Bardzo chętnie odbiorę osobiście.
      • danaide Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.07.13, 01:07
        Próbowałam napisać na maila ale bez efektu.
        • bruy-ere Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.07.13, 07:18
          Bez odpowiedzi? Autorka wątku prawdopodobnie nie ma dostępu do internetu, na pewno odezwie sie, kiedy będzie mogła.
          • danaide Re: Pomoc dla rodziny 1+2 18.07.13, 23:27
            Dzięki=) Bez. Jeśli się przez jakiś czas nie odezwę to znaczy, że jestem w takiej samej sytuacji, ale na pewno w końcu dam znać.
            • myszypolne Re: Pomoc dla rodziny 1+2 27.07.13, 14:41
              Znów staram się nadganiać zaległości - strasznie przepraszam za opóźnienia!
    • bj32 Mam takie: 27.07.13, 14:59
      Zaświadczenie o przebywaniu w Ośrodku i zaświadczenie z KOA.
      • myszypolne Re: Mam takie: 29.07.13, 11:57
        Dziękuję Blanka raz jeszcze za tak szybkie potwierdzenie dokumentów.
        I w związku z nimi - serdecznie poproszę o jakieś spodnie ciążowe dla Ani, jeśli ktoś posiada już niepotrzebne.
        Poprosimy również o buciki dla dziewczynek i skarpetki, tego wciąż brakuje, bo Dziewczyny "niedelikatnie" się poruszają i niestety te części garderoby strasznie szybko niszczą...smile
        Pozostałe potrzeby niestety - niezmienne, wciąż kasy niedobór.
        A i jeszcze jedno, może ktoś ma jakieś suplementy diety dla ciężarnych/witaminy? Ania często dojada tylko po dzieciach, a to raczej nie dostarcza wszystkich niezbędnych składników...uncertain
        • bruy-ere Re: Mam takie: 29.07.13, 13:49
          Czy ja dobrze rozumiem, że mama bliźniaczek jest w ciąży?
          Jaką długość stopy mają dziewczynki? Kilka par skarpetek pewnie znajdę.
          Jakąś niewielką paczkę żywnościową mogę zrobić, ale najchętniej przez e-zakupy Tesco - w tej sprawie proszę o kontakt na maila.
        • frytka_81 Re: Mam takie: 29.07.13, 16:41
          Czy nadal potrzebny jest fotelik samochodowy?
          • myszypolne Re: Mam takie: 29.07.13, 16:53
            Dziękujemy - fotelik już mamy - dzięki pomocy jednej z EMamsmile
            • agus-ka Re: Mam takie: 29.07.13, 18:21
              przepraszam, ale czy mama bliźniaczek jest w ciąży?
              • myszypolne Re: Mam takie: 29.07.13, 21:54
                Niestety tak
                • agus-ka Re: Mam takie: 30.07.13, 08:44
                  Aniu, czy nie uwazasz, ze warto by bylo napisac kilka słów wyjaśnienia?
                  Z tego co piszesz mozna wywnioskować, ze w życiu Twojej koleżanki zaszły znaczące zmiany. Dlaczego ojciec przyszłego dziecka jej nie pomaga? Czy poczyniła ona jakies kroki prawne aby sama nie finansować ciaży?
                  Jak aktualnie wygląda sytuacja zdrowotna dziewczynek?
                  • myszypolne Re: Mam takie: 30.07.13, 12:15
                    Wyjaśnienie wysłałam w wiadomości prywatnej.
                    • atena12345 Re: Mam takie: 30.07.13, 12:31
                      myszypolne napisał(a):

> Wyjaśnienie wysłałam w wiadomości prywatnej.

to trochę do bani
                    • agus-ka Re: Mam takie: 30.07.13, 14:01
                      nic nie dostałam
                      • atena12345 Re: Mam takie: 30.07.13, 14:09
                        agus-ka napisała:

> nic nie dostałam

musisz poprosić tongue_out
    • lenkau Re: Pomoc dla rodziny 1+2 30.07.13, 20:53
      Czy mój przelew doszedł? Wysłałam pieniądze 26 czerwca,do tej pory nie mam potwierdzenia,że przelew dotarł. A z tą ciążą, to trochę nieodpowiedzialne sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka