Dodaj do ulubionych

dla dzieci

19.10.13, 15:20
proszę o pomoc rzeczową dla dzieci jestem samotna matka 6dzieci faceta wyrzuciłam z domu a sprawa o alimenty w toku brakuje żywności ubrań art szkolnych dosłownie córka ma 135cm a buty34a chłopcy mają od 128cm do 89cm a buty to 28 do22 proszę o pomoc mieszkamy koło działorzyna
Obserwuj wątek
    • pomocnamaja Re: dla dzieci 19.10.13, 17:09
      Ustosunkuj się do pyt w szpilce,i podeślij dokumenty do moderatorki .
    • kielbasia Re: dla dzieci 19.10.13, 20:27
      jesli sytuacja sie potwierdzi mam sporo bucikow i ubranek dla najmniejszego dziecka, po moim 2.5 latku. ubranka w dobrym stanie, za pokryciem kosztow wysylki.
    • agus-ka Re: dla dzieci 20.10.13, 08:55
      A jak wygląda sytuacja dot. zabezpieczenia alimentacyjnego na czas trwania procesu? Skladalas? Jak nie to warto to zrobić.
      Brakuje Ci wszystkiego? Dzieci nie noszą ubranek i butów po sobie?
      • 3goja Re: dla dzieci 20.10.13, 11:02
        nosza po sobie ale są już tak zniszczone że aż wstyd
    • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 10:39
      Alimenty alimentami, ale świadczenia jakieś chyba masz?
      • 3goja Re: dla dzieci 20.10.13, 11:04
        nam rodzinne i dodatek rodziny wielodzietnej to jest niecałe 1000zł i co 2miesiąc zasiłek celowy 300i co jakiś czas żywność unijną
        • agus-ka Re: dla dzieci 20.10.13, 11:54
          Ponawiam pytanie. Co z zabezpieczeniem alimentacyjnym na czas trwania procesu?
        • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:14
          A dożywianie, dodatek mieszkaniowy, celówki?
          • 3goja Re: dla dzieci 20.10.13, 12:48
            mieszkaniowego nie nam bo nie płace za mieszkanie bo mieszkań w domu który należy do księdza a no nie chciał pieniędz dożywianie jeśli jest to dostaje raz w miesiącu ale u nas jest rzadko
            • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:56
              Na dożywianie składasz normalnie wniosek w MOPS, jest wywiad środowiskowy i MOPS przelewa kasę na obiady na konto przedszkola/szkoły. Załatwiasz co semestr w roku szkolnym. Nie wiem, czy na listopad i grudzień dasz jeszcze rade, ale w grudniu składaj już na styczeń.
              • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:58
                bj32 napisała:

> Na dożywianie składasz normalnie wniosek w MOPS, jest wywiad środowiskowy i MOP
                > S przelewa kasę na obiady na konto przedszkola/szkoły. Załatwiasz co semestr w
                > roku szkolnym. Nie wiem, czy na listopad i grudzień dasz jeszcze rade, ale w gr
                > udniu składaj już na styczeń.

Ewewntualnie taki wniosem może złożyć u pedagoga szkolnego.
                • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:59
                  atom211 napisała:

> bj32 napisała:

> Ewewntualnie taki wniosem może złożyć u pedagoga szkolnego.

Kali być głodny ............. jak ja piszę tongue_out
                • 3goja Re: dla dzieci 20.10.13, 13:07
                  • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 13:41
                    Nie wiem jak mam się do tego ustosunkować big_grin
                    • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 14:00
                      Enigmatyczne.

Nie stresuj dziewczyny. Póki co czekamy na zastosowanie zasad smile
                      • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 14:14
                        bj32 napisała:

> Nie stresuj dziewczyny.

Blanka złota moja, czy ja tu kogoś stresuję ? big_grin
                        • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 14:30
                          Owszem i robisz to świadomie. Obie to wiemy, prawda?
                          • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 19:56
                            bj32 napisała:

> Owszem i robisz to świadomie. Obie to wiemy, prawda?

Niczego takiego nie miałam na celu uncertain
                        • 3goja Re: dla dzieci 20.10.13, 14:47
                          co teraz nam zrobić
                          • bj32 Re: dla dzieci 20.10.13, 14:52
                            Pójść do rejonowego MOPS i złożyć wniosek o dożywianie w szkole oraz do wniosku o alimenty w sądzie dołożyć o zabezpieczenie na czas sprawy.

Na forum możesz ustosunkować się do pytań z wątku na szpilce i podesłać mi skany decyzji o rodzinnym oraz podbitą w sądzie kopie wniosku o alimenty - i zabezpieczenia. Jeśli nie masz potwierdzenia, że złożyłaś o alimenty, to o zabezpieczenie złóż z potwierdzeniem i podeślij jutro.
            • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:57
              3goja napisał(a):

> mieszkaniowego nie nam bo nie płace za mieszkanie bo mieszkań w domu który nale
              > ży do księdza a no nie chciał pieniędz dożywianie jeśli jest to dostaje raz w m
              > iesiącu ale u nas jest rzadko

Goja a dzieci w szkole mają bezpłatne obiady ???
    • atom211 Re: dla dzieci 20.10.13, 12:55
      Prosimy o odpowiedzi na pytania z tego linku :

forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      Kserokopię decyzji / pozwu / zaświadczeń z MOPS proszę przesłać do moderatorki na adres :

bj32@gazeta.pl

Co do zabezpieczenia, wiesz że możesz ubiegać się o coś takiego ?
      Jeżeli nie zaznaczyłaś tego w pozwie, masz prawo złożyć taki wniosek podczas trwania procesu. Wklejam przykładowy wzór :

Imie i nazwisko miejscowość, data

Sąd Okręgowy w …………………..

Sygn. Akt …………………………

W N I O S E K

O zabezpieczenie alimentów na rzecz małoletnich dzieci………………………..

- W związku z prowadzonym postępowaniem sądowym w sprawie z powództwa ……………….. przeciwko …………………………… o alimenty,

- W związku z faktem, ze pozwany ……………………….. nie wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego na rzecz małoletnich dzieci ……………………………… pozostających pod opieka powódki; co stanowi naruszenie obowiązków rodzicielskich wskazanych w art. 133 par. 1 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego,

WNOSZE O:

- zabezpieczenie na zasadzie art. 753 KPC alimentów na rzecz małoletnich dzieci, płatnych przez pozwanego do rak powódki do dnia ………….. każdego miesiąca, poczynając od …………………. W kwocie ……………… na każdego uprawnionego miesięcznie;
      do czasu prawomocnego rozstrzygniecia w przedmiotowej sprawie.

Podpis.

Z tego co kojarzę kwota o zabezpieczenie musi być niższa niż ta w pozwie o aliment

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka