Dodaj do ulubionych

Prosze o wsparcie na święta :(

04.04.14, 11:48
Witam Was serdecznie, postanowiłam prosić Was o pomoc na nadchodzące Święta ponieważ wiem że będzie nam ciężko,. Nasza sytuacja lekko się poprawiła udało mi się zaczepić się w tej cukierni ale niestety tylko na miesiąc bo na dłużej nie byłam im potrzebna. Z zarobionych pieniędzy popłaciłam część zaległych rachunków, teraz przyszły kolejne rozliczenia za poprzednie pół roku za wodę i gaz. Po opłaceniu ich z renty zostaną nam grosze na życie . Teraz jeszcze przyplątało się do dzieciaków choróbsko , najmłodszy przechodzi zapalenie oskrzeli a średnia ospę, leki też dosyć dużo kosztowały szczególnie antybiotyk dla synka, brał jeden przez tydzień ale nie pomógł ,teraz ma przepisany drugi miejmy nadzieję że mu pomoże,. Pisałam do OPS podanie ale będą wypłacać pieniądze dopiero 28-29 kwietnia. Renta tez przychodzi nam do 25. Caritas u nas na razie zawiesił działalność ze względu na brak zywności, dostawców etc. Jestem bezradna na rodziców nie mogę liczyć sami ledwo wiążą koniec z końcem, tata jest na rencie i 3/4 tej renty wydaje na leki, mama pracuje na umowę zlecenie za 1200 netto. Szukam sprzątania mieszkań , odpowiadam na ogłoszenia, na razie bez rezultatu, wyszperałam trochę ubranek po Oskarze już małych może uda mi się coś sprzedać . Porozwieszałam ogłoszenia że uprzątnę działkę lub ogródek pogoda jest już ładna pomyślałam że to dobry czas ale też cisza. Powiesiłam ogłoszenie nawet przy cmentarzu że uprzątnę nagrobki po zimie, posadzę kwiatki ,że mogę potem zająć się podlewaniem i pielęgnacją ale tez na razie jest cisza, powysyłałam cv . Nie wiem już co mam robić. Stąd moja prośba, jeśli ktoś byłby chętny podzielić się z nami żywnością byłabym ogromnie wdzięczna. W linku ze stycznia jest wzmianka bj której przesłałam aktualne dokumenty że doszły i jakie.

Poniżej linki do moich poprzednich wątków,.

forum.gazeta.pl/forum/w,615,144196138,144196138,Banki_zywnosci_w_Warszawie_.html

forum.gazeta.pl/forum/w,615,148904743,148904743,Orzeczenie_o_potrzebie_ksztalcenia_specjanego
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 04.04.14, 12:03
      samotna,w ząbkach szukaja do pracy w pepco,wisi ogloszenie na drzwiach.
      • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 04.04.14, 12:06
        A na jakiej ulicy to Pepco ? Jeszcze dzisiaj bym poszła zostawiła cv .
        • ale_to_ja Re: Prosze o wsparcie na święta :( 04.04.14, 12:30
          www.pepco.pl/sklepy
          Reymonta 30
        • hugo43 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 04.04.14, 13:18
          na powstancow,kolo kauflandu.
          • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 05.04.14, 10:37
            Byłam wczoraj, złożyłam cv. Mają się odezwać, dziękuje.
            • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 05.04.14, 14:15
              Podaj mi proszę na gazetowego swój adres to prześlę Ci coś z żywności
              • sabina211 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 05.04.14, 22:09
                Napisałam do Pani na priv. Będę czekała na odpowiedź.
                • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 05.04.14, 22:21
                  Przepraszam Pani Sabino - czy ten wpis był do mnie - bo jeśli tak to nic nie dotarło...
                  • sabina211 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 05.04.14, 22:24
                    Nie,do założycielki wątku. Jeśli wyszło niejasno, to przepraszam.
                    • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 06.04.14, 16:02
                      Witam, oczywiście Pani Sabino jestem zainteresowana, odpisałam na priv. Pani Usia smile także.
                      • anka7961 Ospa 06.04.14, 21:27
                        Czy dziecko przyjmuje jakieś leki łagodzące objawy ospy?
                        Jeśli potrzebujesz, to mogę przesłać Ci hydroyxzyne i haviran. Hydroxyzyna działa uspokajająco i przeciwświądowo - moje dzieci ratował przy ospie smile
                        Zostało mi pół butelki.
                        • samasamotna831 Re: Ospa 07.04.14, 09:39
                          Chętnie przyjmę. Mały połowę nocy przepłakuje, drapie te krostki i ogólnie jest taki rozdrażniony.
                          • anka7961 Re: Ospa 07.04.14, 09:56
                            Podaj mi proszę adres na prv. Postaram się wysłać jeszcze dzisiaj wieczorem. Chyba że masz możliwość podjechać jutro do centrum? Bo mieszkasz gdzieś po wwą?
                        • renata.36 Re: Ospa 07.04.14, 09:39
                          Anka7961- jakbyś nie miała co zrobić z hewiranem, to ja b.chętnie przyjmę.Moj syn ma ciągłe często opryszczke i hewiran nas ratuje,Opłaciłabym przesyłkę.Pozdrawiam.
                          • atena12345 renata 07.04.14, 09:50
                            czy ten hewiran jest na receptę?
                            • hugo43 Re: renata 07.04.14, 10:34
                              tak,sa tez rozne dawki
                              • atena12345 Re: renata 07.04.14, 10:39
                                hugo43 napisała:

> tak,sa tez rozne dawki

dzięki
                          • anka7961 Renata 36 07.04.14, 23:00
                            Renata podaj mi adres do Ciebie. Część Heviranu wyślę do Ciebie. Mam całe opakowanie podzielę na pół smile
                            • renata.36 Re: Renata 36 08.04.14, 13:06
                              Napisałam na pw.Dziekismile
              • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 07.04.14, 10:50
                zakupy świąteczne w Tesco zrobione. Będą u Ciebie na środę 9 kwietnia między 12-14.
                Spróbuję także zorganizować Ci aparat telefoniczny. Już go nawet mam, ale nie wiem czy posiada blokadę. Jak sprawdzę to dam znać
                • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 07.04.14, 10:53
                  Z całego serduszka dziękuje. Jestem ogromnie wdzięczna aż łzy mi się cisną do oczy. Jestem wdzięczna bardzo bardzo dziękuje. A jeśli chodzi o telefon to może być na jakąkolwiek sieć i tam muszę zakupić kartę z numerem ponieważ ten co miała juz stracił ważność. Prosze tylko napisac w jakiej sieci .
                  • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 07.04.14, 10:59
                    Jeśli tak - to dziś wysyłam do Ciebie. Telefon był używany w sieci Plus - to Nokia XpressMusic 5530. Do tego dorzucę używaną ładowarkę i nowe słuchawki Lenovo. Wyślę listem poleconym priorytetowym więc jutro albo pojutrze, najpóźniej w środę powinien być u Ciebie.
                    • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 07.04.14, 11:02
                      Bardzo Pani dziękuje. Nawet nie potrafię wyrazić słowami jak bardzo jestem wdzięczna . DZIĘKUJE Z CAŁEGO SERDUSZKA.
                      • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 07.04.14, 11:10
                        nie wiem tylko jak długo wytrzymuje bateria, bo komórka ma już kilka lat, ale jakby coś to daj znać - będziemy radzić
                        • usia432 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 09.04.14, 19:02
                          Cieszę się ze zakupy dotarły ( choć nie dostarczyli białej kiełbaski, majonezu i pomidorów) i ze dotarł aparat telefoniczny do Ciebie
                          Teraz będziesz juz mogła się komunikować bez pomocy sąsiadki
                          Powodzenia !
    • mama_duzych_dzieci Re: Prosze o wsparcie na święta :( 08.04.14, 07:33
      Ja również chętnie Tobie pomogę. Napisz do mnie na gazetowego. Może zapłacę Twój rachunek np za prąd a Ty za tez pieniądze kupić jajka, olej czy biała kiełbasę.
      • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 08.04.14, 10:55
        Mama_dużych_dzieci -
        • anka7961 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 08.04.14, 12:15
          Wysłałam Ci dzisiaj leki. Hydroxyzyne i Heviran. Heviran 1,5 listka. Ponieważ są to tabletki, to żeby podać je małemu dziecku to rozgniatałam je tłuczkiem do mięsa (nie odpakowane jeszcze) i dopiero wtedy wysypywałam proszek na łyżeczkę. Dlatego jedna tabletka jest już roztłuczona smile
          Daj proszę znać jak leki dojdą. Poszły priorytetem, żeby były jak najszybciej.
    • anka7961 Detale 08.04.14, 12:36
      Mam jeszcze jedno pytanie - które z dzieci ma w końcu ospę, bo na początku pisałaś, że średnia córka, a teraz, że najmłodszy synek

"Teraz jeszcze przyplątało się do dzieciaków choróbsko , najmłodszy przechodzi zapalenie oskrzeli a średnia ospę"
      • samasamotna831 Re: Detale 08.04.14, 12:41
        Przepraszam na odwrót, synek ma Ospę już gdzieś wspominałam o tym że Oskar ma ospę a Zuzia zapalenie oskrzeli , przepraszam. Chyba z przedszkola przyniósł nie wiem sama. Póki co on tylko ma .Ja już przechodziłam Zuza też, Asia tylko nie ale póki co nic się na szczęście nie dzieje.
    • samasamotna831 Serdecznie dziękuje :) 09.04.14, 15:30
      Chciałabym bardzo serdecznie podziękować za dotychczas okazaną pomoc :

mama_dużych_dzieci
      • samasamotna831 Re: Serdecznie dziękuje :) 11.04.14, 16:09
        Serdecznie dziekujemy również Pani anka7961 za leki dla Oskara, dziękuje bardzo.
    • aankaa Re: Prosze o wsparcie na święta :( 09.04.14, 20:23
      samotna - sprzątanie tylko w Ząbkach czy i w Wwie możliwe ? Takie przedświąteczne ?
      • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 10.04.14, 17:21
        Witam w Warszawie także.
      • samasamotna831 Buciki dla synka . 07.05.14, 19:04
        Witam serdecznie kochane,. Mam ogromną prośbę, rozwaliły się mojemu synkowi jedyne buciki, trampeczki, mam co prawda jeszcze adidasy ale żal mi ich dać Jemy na podwórku ponieważ nie dawno je kupiłam i ubieram Mu je do przedszkola. Stąd moja prośba, może ma ktoś do oddania buciki dla chłopca r 24-25 zmierzę dokładnie wkładkę jeśli trzeba będzie . Chętnie przyjmę też buciki dla dziewczyn r 30 i 33 , słabo u nas z finansami i nie bardzo mam z czego kupić nowe. Brakuje nam też ubrań dziewczęcych r122- 128-134 i dla chłopca r 110. Jeśli któraś z mam miała by do oddania z miłą chęcią przyjmiemy.
        • tara13 Re: Buciki dla synka . 07.05.14, 19:24

Mogę ci przesłać 2 pary butów typu trampki w rozmiarze 24/25.
          Używane, ale mało zniszczone.
        • tosiaczek06 Re: Buciki dla synka . 07.05.14, 19:24
          Czy mogłabyś sprawdzić jeszcze raz rozmiary dzieci? Rok temu podałaś dokładnie takie same z wyjątkiem ubranek dla synka. Nie gniewaj się, ale trudno uwierzyć, że przez rok dzieci nie urosły.
          • mnadmorska Re: Buciki dla synka . 07.05.14, 21:25
            mam kilka par bucików dziewczęcych w rozmiarze 31. I trochę dziewczęcych ubrań na 122. Lekko podniszczone, ale dobrych firm, myślę, ze się sprawdzą jeszcze. Jeśli jest Pani zainteresowana poproszę o informacje na maila monika@merkel.pl
          • samasamotna831 tosiaczek06 08.05.14, 11:10
            Witaj, tak dziewczyny są szczuplutkie Zuzia ta średnia od zeszłego roku nosi spodnie i bluzeczki i nadal sa ok, natomiast Asia ta starsza tyle tylko że urosła w górę troszkę więc spodnie nosi na 134-140 ale często bywa tak że na 140 są za długie lub w pasie za szerokie. Bluzki natomiast nosi na 128-134, o dziwo Oskar najbardziej rośnie, szczególnie nóżka tzn stópka i w górę też, więc wyrasta momentalnie z ubrań. Dziewczynki noszą jedna po drugiej ale już Oskar nie założy po nich ,niestety.
            • bergamotka77 Re: tosiaczek06 08.05.14, 15:15
              samasamotna

podaj prosze adres na priva - mam dla ciebie buty i ubranka dla syna. Moge Ci nawet podrzucic bo nie mieszkam daleko...
            • kannama Re: tosiaczek06 09.05.14, 19:17
              Mogłbyś zmierzyć jakieś spodenki i bluzke syna? Mam jakieś ubranka po moim synu, nosił je w tamtym roku (teraz nosi 116/122). Nie jestem pewna czy nie będą za małe...
        • kannama Re: Buciki dla synka . 07.05.14, 21:48
          może mi Pani na priv wysłać adres? Mam buty w rozmiarze 25-27 (jedne półbuty, jedne trampki, trzewiki, dwie pary zimówek), nie wiem czy będą dobre teraz i ewentualnie te na później, ale robie porządki w szafie, więc chętnie je wyślę, a jak będzie coś nie tak- po prostu Pani wyrzuci.
    • malinowe_lody Re: Prosze o wsparcie na święta :( 11.05.14, 14:37
      Mam ubrania dla Twoich dziewczyn. Przypomnij mi adres na gazetowego, to wyślę. Mam też baleriny i półbuty rozmiar 34, mogę wysłać, na jesień się przydadzą - jeśli chcesz oczywiście.
      • samasamotna831 Re: Prosze o wsparcie na święta :( 12.05.14, 12:23
        Witam oczywiście, bardzo chętnie przyjmę, dziękuje. Adres poszedł na priv. pozdrawiam cieplutko.
    • samasamotna831 kannama bardzo dziękujemy za ubranka i buciki :* 15.05.14, 20:37
    • samasamotna831 malinowe_lody z całego serca dziękujemy. 16.05.14, 12:08
      Za buty, ubranka , rolki , książeczki i za wszystko z całego serca DZIĘKUJEMY.
      • brysia0 Re: malinowe_lody z całego serca dziękujemy. 16.05.14, 20:02
        Czy jeszcze potrzebujesz rzeczy dla dziewczyn i synka? Bo widzę, że coś dostałaś, wiec nie chcę wysyłać dodatkowych rzeczy, jeżeli ich nie potrzebujesz. A jeśli tak, to daj znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka