samasamotna831
04.04.14, 11:48
Witam Was serdecznie, postanowiłam prosić Was o pomoc na nadchodzące Święta ponieważ wiem że będzie nam ciężko,. Nasza sytuacja lekko się poprawiła udało mi się zaczepić się w tej cukierni ale niestety tylko na miesiąc bo na dłużej nie byłam im potrzebna. Z zarobionych pieniędzy popłaciłam część zaległych rachunków, teraz przyszły kolejne rozliczenia za poprzednie pół roku za wodę i gaz. Po opłaceniu ich z renty zostaną nam grosze na życie . Teraz jeszcze przyplątało się do dzieciaków choróbsko , najmłodszy przechodzi zapalenie oskrzeli a średnia ospę, leki też dosyć dużo kosztowały szczególnie antybiotyk dla synka, brał jeden przez tydzień ale nie pomógł ,teraz ma przepisany drugi miejmy nadzieję że mu pomoże,. Pisałam do OPS podanie ale będą wypłacać pieniądze dopiero 28-29 kwietnia. Renta tez przychodzi nam do 25. Caritas u nas na razie zawiesił działalność ze względu na brak zywności, dostawców etc. Jestem bezradna na rodziców nie mogę liczyć sami ledwo wiążą koniec z końcem, tata jest na rencie i 3/4 tej renty wydaje na leki, mama pracuje na umowę zlecenie za 1200 netto. Szukam sprzątania mieszkań , odpowiadam na ogłoszenia, na razie bez rezultatu, wyszperałam trochę ubranek po Oskarze już małych może uda mi się coś sprzedać . Porozwieszałam ogłoszenia że uprzątnę działkę lub ogródek pogoda jest już ładna pomyślałam że to dobry czas ale też cisza. Powiesiłam ogłoszenie nawet przy cmentarzu że uprzątnę nagrobki po zimie, posadzę kwiatki ,że mogę potem zająć się podlewaniem i pielęgnacją ale tez na razie jest cisza, powysyłałam cv . Nie wiem już co mam robić. Stąd moja prośba, jeśli ktoś byłby chętny podzielić się z nami żywnością byłabym ogromnie wdzięczna. W linku ze stycznia jest wzmianka bj której przesłałam aktualne dokumenty że doszły i jakie.
Poniżej linki do moich poprzednich wątków,.
forum.gazeta.pl/forum/w,615,144196138,144196138,Banki_zywnosci_w_Warszawie_.html
forum.gazeta.pl/forum/w,615,148904743,148904743,Orzeczenie_o_potrzebie_ksztalcenia_specjanego