Dodaj do ulubionych

Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne??

06.05.14, 18:19
chce starac o dofin do zakupu programów edukacyjnych dla syna z ZA na komputer, panie w PCPRze tytułów nie znaja dla poszczegolnych schorzen a ja na wniosku musze takowe umiescic, szukam na necie ale nie umiem znależc, nie wiem czy mam szukac w jakis ksiegarniach, empikach, czy sa jakies spec sklepy z takimi rzeczami, no i jakie ceny sa??? chciałabym to przez wakacje zakupic - jak dostaniemy dofin.
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 06.05.14, 18:53
      To znaczy że starasz się o "coś", ale sama nie wiesz o co? Skąd mamy wiedzieć co potrzebne jest Twojemu dziecku?

Są specjalistyczne księgarnie.
      • buzka25 Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 06.05.14, 18:56
        staram sie o programy edukacyjne na kompa dla aspika zeby mogł lepiej rozwijac matematyke, zagadnienia społeczne, nie znam sie, to dla mnie nowosc, nie wiem jakie sa mozliwosci
        • bj32 Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 07.05.14, 21:43
          Do nauki, czy do barier komunikacyjnych? Bo jak do barier to nie możesz się powoływać na edukację.
          Poszukaj sobie po kluczach stąd:
          www.eid.edu.pl/blog/wpis,programy_komputerowe_oraz_internet_w_edukacji_i_terapii_osob_dotknietych_zaburzeniami_ze_spektrum_autyzmu_asd,263.html
          po nazwiskach w sensie.
          I w ogóle przeleć się po tym, może coś wydłubiesz:
          www.google.pl/search?q=programy+komputerowe+edukacja+asperger&rls=com.microsoft:pl:%7Breferrer:source?%7D&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_en
    • enya75 Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 06.05.14, 20:05
      niegrzecznedzieci.org.pl/asperger/ksiazki-i-publikacje/
      • mamablizniakow81 Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 09.10.14, 22:18
        buzka25--napisz prosze jak mozesz jak wyglądało edukacja i praca z dzieckiem z tym zespołem , poniewaz od kilku lat mój syn jest pod opieką popradni psych-ped. Ostatnio poraz kolejny bylismy u psychiatry i neurologa i twierdzą ze syn ma zespół aspergera teraz czekam na badania które albo potwierdza albo wykluczą--najbardziej sie boje ze dziecko bendzie musiało isc do szkoły integracyjnej.Jak to w praktyce wszystko wygląda czy trzeba potem na jakąs komisje isc czy trzeba wogóle w szkole sie przyznac --obecnie uczeszcza na zajęcia korekcyjno kompesacyjne.Zobaczymy co badanie wykaze.
        • hugo43 Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 10.10.14, 06:21
          A czemu się boisz szkoły integracyjnej?taka klasa to najlepsze rozwiązanie dla takiego dziecka.koleżanki syn ma za,zdiagnozowane gdy miał niespełna 3 lata. Chodził do przedszkola integracyjnego, teraz do takiej podstawówki i jest ok.maja w klasie nauczyciela wspomagającego,specjalne zajęcia po lekcjach,w czasie pobytu na swietlicy,także juz nie jeżdżą na rehabilitację po południu,wszystko,kompleksowo odbywa się w szkole,pod nadzorem pedagoga i psychologa ściśle współpracujących z jego poradnia. W czasach przedszkolnych musieli jeździ na zajęcia po poludniu ,dwa razy w tygodniu po 3 godz.a jak sobie wyobrazasz funkcjonowanie dziecka w normalnej klasie? Będziecie mieli czas i pieniądze na prywatne zajęcia dla dziecka? O ile w wieku przedszkolnym jest trochę ośrodków,tak np w Warszawie obejmują one dzieci przedszkolne. Warto zajrzeć na forum inny świat,gdzie wszystkiego się dowiesz.
    • madziulec Re: Zespół aspergera-jakie programy edukacyjne?? 10.10.14, 21:56
      Z racji tego, że ZA polega właściwie "jedynie" na problemie z kompetencjami społecznymi to trudno znaleźć program, który pomoże dziecku z aspergerem.
      Sa jakies do rozpoznawania emocji itp.
      Przy czym jakoś IQ u dzieci z aspergerem normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka