szczebiotka82
20.11.14, 16:38
Witam jestem mamą trójki dzieci, jak do tej pory dawałam sobie radę, niestety wszystko się zmieniło gdy nie dawno okazało się że mogę dzieci są chore. Syn ma 12 lat kocha dinozaury, klocki i malować, niestety w tym roku okazało się w końcu że ma zespół aspargera, ma też astmę alergie i lęki. Córka ma 8 lat ma autyzm, do tego alergie oraz przed wczesne dojrzewanie, jej mózg zatrzymał się na wieku 4 lat, jej ciało jest jak u 12latki. Najmłodszy syn ma 2 latka. Ja nie pracuje musiałam zrezygnować z pracy bo muszę zajmować się dziećmi potrzebują ciągłej opieki (mój najstarszy syn straszy nas ze chce się zabić) nie ma on przyjaciół jego życie to klocki lego czy dinozaury bardzo się o o niego boję. Mój mąż pracuje nie ma go od rana do wieczora zarabia najniższa krajową, czasami coś dorobi. Nie korzystamy z pomocy społecznej gdyż nam się nie należy nawet żywność, za obiady w w szkole musimy sami płacić a jest to ważne bo dzieci wracają około 15 do domu. Nie korzystamy z żadnej innej pomocy, mieszkamy na wsi, jest ciężko. Musieliśmy w tym roku walczyć z lekarzami aby w końcu dowiedzieć się co dolega naszym dzieciom, były one bardzo źle traktowane przez dzieci w szkole. W końcu nam się udało ale kosztowało nas to bardzo dużo. Proszę Was o jaką kolwiek pomoc, potrzebujemy ubrań na wzrost 160 cm 150 cm i86-92 cm oraz buty 41 nr 38 nr i 26 nr ,potrzebujemy również pomocy szkolnych (córka ma dysleksje nie umie czytać ani pisać), potrzebujemy żywność, jakieś zabawki. Teraz idzie zima, mieszkamy w domu w którym nie jest za ciepło dlatego musimy dużo wydać na opał, a do tego mamy jeszcze kredyt hipoteczny, ja dostaje świadczenie na dziecko ale często jeździmy na terapię, wizyty lekarskie, i wydajemy sporo na leki i pampersy gdyż dla córki musimy mieć pampersy takie jak dla dorosłych pieluchomajtki rozmiar 2 bo nie kontroluje potrzeb. Bardzo proszę jeśli jesteście w stanie nam pomóc to proszę o pomoc, nie proszę o nowe ubrania, każda rzecz mam się przyda.