Dodaj do ulubionych

Chec pomocy

04.12.14, 22:40
Kochane chcialabym pomoc na tyle ile moge razem z moimi kolezankami z (tajnej pomocnej grupy ) wink ... Prosze administratora i Was ... jesli jest jakas potrzebujaca rodzina z malymi dziecmi dajcie prosze namiar. Chcialabym sprawic komus radosc tak jak kiedys Wy sprawilyscie ja mnie .
Obserwuj wątek
    • mamatin Re: Chec pomocy 05.12.14, 00:14
      Potrzebująca rodzina z małymi dziećmi? Znamy tu takiesmile
      To może od góry tej strony (kolejność przypadkowa), nie wiem tylko do jakiego wieku uznacie dziecko za małe:
      msokolowska - 2 dzieci
      ewa796 - 2 dzieci
      szczebiotka82- 3 dzieci
      sela3_2 - 4 dzieci
      malgosia83g - 3 dzieci
      marzena32 - 2 dzieci
      nel-la - 2 dzieci
      itd. itd.

• omnyx25 Re: Chec pomocy 05.12.14, 08:23
        Super i dziekuje slicznie za odpowiedz .... Jesli jest mozliwosc prosze krótki opis sytuacji , skad dana osoba jest i czego najbardziej jej potrzeba . Rozumiem ze osoby sa sprawdzone przez Was i akcja jest szczytna tzw swiatelko w tunelu kiss . Wiekszosc z mam ktore chca pomoc maja dzieci zazwyczaj w wieku 0-12 czasami sa te z dzieci starsze wink . Mam nadzieje ze nie jest za pozno i uda nam sie zorganizowac jakas zbiorke i pomoc . Zbiorka organizowana na terenie UK kiss
        • atena12345 Re: Chec pomocy 05.12.14, 12:54
          Nie przesadzasz? Opis sytuacji jest w każdym wątku. Mamy Ci tu streszczać? Po co w ogóle osobny wątek zakładasz?
          • slonko1335 Re: Chec pomocy 05.12.14, 14:28
            hmmm chyba wiadomo po co...bo raczej nie w celu wyboru potrzebującego co można bez problemu zrobić samemu przeglądając forum którego specyfikę zna się doskonale z autopsji.....
            Omnyx chesz pomóc to po prostu pomóż a nie rób z tego szopkę....
            • mawitka Re: Chec pomocy 05.12.14, 17:23
              Omnyx, skoro nie masz czasu przeglądać wszystkich wątków to wystarczy wejść na przyszpilony wątek Gwiazdka, a stamtąd na tabelę potrzebujących. Są tam wszystkie informacje jakich potrzebujesz (ilość dzieci w rodzinie, wiek), a co najważniejsze masz pewność, ze dana rodzina została zweryfikowana.
              Szczerze mówiąc dziwię się, ze sama na to nie wpadłaś.
              • omnyx25 Re: Chec pomocy 05.12.14, 19:03
                Kochane jakie Wy uszczypliwie zlosliwe . Chcialam pomoc i sie poradzic.... Nie bylo mnie tu zbyt dlugo by wiedziec co sie dzieje i znac sytuacje rodzin ... Nie jestem na biezaco . Zamiast pomoc to atakujecie . Napisalam do kilku rodzin ale nikt nie odpisal . Wiec wybaczcie ze wogole zapytalam . Prosze o usuniecie postu bo chyba nic tu po mnie . Chyba powinnyscie napic sie mocnej kawy bo ta rutyna zatruwa was jadem . Pozdrawiam . A przy okazji jeszcze raz dziekuje za wszystko .
                • atena12345 Re: Chec pomocy 05.12.14, 19:10
                  Świetny podpis. Brawo!
                • slonko1335 Re: Chec pomocy 05.12.14, 22:37
                  No to wystarczy wejść w kilka wątków z pierwszej strony chociażby i się z tą sytuacją zapoznać-proszę Cie Tobie się nie chce a ktoś ma wchodzić w wątki i streszczać Ci je? Mamtim zrobiła zestawienie jakie mogałbyś zrobić sama jakbyś chciała i też mało? Wiesz jakoś na tym forum pomaga wiele, bardzo wiele osób bez tego i sobie jakoś radzą, może dlatego, że chcą rzeczywiście pomóc a nie zabłysnąć.
                  Omnyx bardzo się cieszę że Ci się ułożyło i gratuluję ale jak chcesz pomagać to po prostu pomagaj.
                  • mamatin Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:28
                    No tak. Wątki typu: "pomoge rodzinie wielodzietnej" nigdy nie kończyły się pomocą, a zazwyczaj upokorzającym plebiscytem na najbardziej potrzebującą rodzine. Jednak w tym przypadku można było się powstrzymać od zbędnych, choć oczywistych, komentarzy. Przynajmniej po to, by nie dawać pretekstu a nawet pozwolić "zabłysnąc".
                    Mam nadzieję, że omnyx jako osoba mocno doświadczona przez życie nie zrazi się tak łatwo i znajdzie sposób aby zrealizować swój pomysł.
                    • hugo43 Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:36
                      Problem polega na tym, że omnyx doskonale wie jak działa to forum, więc nie rozumiem skąd ta bezradność ją ogarnęła? Jako praktyk dasz sobie radę, porzuc focha i do dzieławink
                      • omnyx25 Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:45
                        hugo43 napisała:

Nie wiem skad ten foch a raczej zdziwienie i reakcja obronna na atak . Czasu jest zbyt malo a akcja organizowana na wariata. Dziewczyny chca pomoc i ja rowniez. Zbieralam je po trochu i pytalam wielu ktora chce i moze pomoc. Wiem ze to zbyt daleko ale razem latwiej i zawsze w jakis sposob mozna zaradzic na ludzka bezradnosc.
                    • omnyx25 Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:42
                      Nie przyszlo mi nawet do glowy by zablysnac czy cos w tym stylu . Chcialam naprawde pomoc i nie liczylam na jakas latwizne Tylko o instrukcje jak sie skontaktowac z dana osoba i td. Znalazlam juz dwie rodziny w Polsce dla ktorych organizowana jest pomoc na swieta .
                      • aneczka1237 Re: Chec pomocy 10.12.14, 22:10
                        witam .
                        chcialam sie zapytac czy nadal szuka pani osob ktorym chce pomoc , jestem z rodziny wielodzietnej ipotrzebujemy pomocy ,rodzice maja nas na wychowaniu 8 , niepracuja oboje mama dorywczo przy opiece nad starszymi osobami i corka tez dorywczo w sklepie , jest nam ciezko , najmlodsze dizecko ma 6 lat chlopiec . przyjmiemy kazda pomoc .
                  • omnyx25 Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:40
                    No i wlasnie tez tak robie kiss
                    • atena12345 Re: Chec pomocy 06.12.14, 10:54
                      To organizuj. I jeśli czasu Ci starczy (wink), to wyślij maila z informacją komu i co zostało wysłane na maila tabeli wysyłek. Zasadą forum jest, że nie pomoc ma być jawna, a nie na priv. Mam nadzieję, że rozumiesz dlaczego? Powodzenia.
                      • omnyx25 Re: Chec pomocy 06.12.14, 12:31
                        Cytuje wiadomosc od Kariny ktora napisala do mnie na Facebooku
                        POMAGAM!!!
                        moi kochani!!!
                        w związku z namchodzącymi świętami oraz okresem zimowym zwracam sie do Was z PRZEOGROMNĄ prośbą!
                        w miejscowości w której mieszkam od niedawna zyje 6osobowa(rodzice plus 4 dzieci) rodzina,ktora ledwo wiąze koniec z koncem!
                        tam naprawde brakuje wszystkiego począwszy od zywnosci po skarpetki
                        sama pomagam jak moge oddajac swoje ubrania najstarszej corce tego małzenstwa oraz kupuje maluchom rzeczy do szkoły typu kredki itp.
                        PROSZE WAS jezeli ktos ma ubrania po swoich maluchach,po sobie,zbedne rzeczy do domu badz zabawki (mlodsze dzieci w wieku 7 lat i 1,5roku)
                        i mogłby wyslac paczke,ktora kosztuje 15zl
                        to ja Wam z całego serca dziękuję!
                        nie wymagam rzeczy nowych oni naprawde uciesza sie nawet ze skarpetek dla maluszka!
                        PROSZE PRZEJRZYJMY SWOJE SZAFY I ZROBMY COS RAZEM
                        dla osob zaint. pomocą reszta inf. na priv oraz moge przeslac dokumenty Z mopsu tej rodziny jako dowod ze pisze prawde.
                        Pomoc kierowana do Izabela Łuczycka ,województwo świętokrzyskie . Nie wiem czy Ta Pani jest (podopieczna forum ) . Pisalam do kilku tutejszych potrzebujacych ale brak odzewu .
                        • omnyx25 Re: Chec pomocy 06.12.14, 12:33
                          Nastepnym razem postaram sie nie zakladac nowych watkow i sledzic na biezaco to co sie tu dzieje . Moj czas jest bardzo ograniczony bo niestety pracuje , tez mam dom i rodzine a w dodatku ciaza daje mi sie we znaki i czasami naprawde jestem zmeczona.
                          • atena12345 Re: Chec pomocy 06.12.14, 13:15
                            Tu wszyscy są wypoczęci i nie pracują, nie mają też dzieci, nie chorują, nie bywają w ciąży i mają mnóstwo czasu.
                        • atena12345 czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:12
                          Od kiedy dane osobowe upublicznia się i to jeszcze bez wiedzy tej osoby ???
                          czego znów nie wiesz? Czy ktoś jest podoopiecznym forum? Napisałaś gdzie? Bo zwykle pisze się w wątku, a na priv szczegóły i adres.
                          • omnyx25 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:20
                            Kobieto Ty chyba wstalas lewa noga z lozka a Twoj jad i zlosliwosc jest nie do zniesienia .
                            • omnyx25 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:21
                              Prosze administratora o usuniecie postu .
                              • omnyx25 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:24
                                atena12345 mnie nie ale Ciebie zapewne . Wklejajac cytat z postem Kariny pytalam o zgode . Wiec nie strasz i nie mow jak nie wiesz .
                                • atena12345 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:30
                                  wiesz co? zachowujesz się jakbyś z księżyca spadła, delikatnie mówiąc.
                                  • omnyx25 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 13:34
                                    Nie atakuj a sama nie bedziesz . Nic Ci nie zrobilam a tymbardziej nie mam zamiaru ublizac czy byc zlosliwa . Bardzo Was cenie i Ciebie rowniez . Przepraszam za ten post ktory wynikl z mojego roztargnienia i niewiedzy gdyz nie jestem na biezaco . Juz zglosilam do usuniecia .
                                    Pozdrawiam .
                                    ....Nigdy nie zabieraj człowiekowi nadziei ...
                                    skąd wiesz czy to nie ostatnia rzecz która mu została ....
                                    • szczebiotka82 Re: czy Ciebie już całkiem pogieło? 06.12.14, 15:17
                                      Zostałam tu wymieniona, ale żadnej wiadomości nie otrzymałam wink pozdrawiam szczebiotka
                                      • omnyx25 szczebiotka82 07.12.14, 10:30
                                        szczebiotka82 napisała:

> Zostałam tu wymieniona, ale żadnej wiadomości nie otrzymałam wink pozdrawiam szc
                                        > zebiotka

Pisalam do Ciebie ale widze ze wiadomosc zapisala sie w roboczych sad .... Moja wina ! . Kochana napisz do mnie jak najszybciej . Prosze /
                                        • szczebiotka82 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:06
                                          Napisałam do Ciebie ale nie wiem czy doszło
                                          • omnyx25 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:11
                                            szczebiotka82 napisała:

> Napisałam do Ciebie ale nie wiem czy doszło

Kurcze ja nic nie mam sad
                                            • omnyx25 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:13
                                              Dostałaś moją wiadomość ?
                                              • szczebiotka82 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:17
                                                Nie
                                                • omnyx25 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:19
                                                  wyslalam poraz kolejny na gazetowego
                                                  • szczebiotka82 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:20
                                                    Napisałam do Ciebie smile
                                                • omnyx25 Re: szczebiotka82 07.12.14, 11:22
                                                  MAM smile w koncu sie udalo kiss Odpisalam wink
                        • mamatin Re: Chec pomocy 07.12.14, 01:08
                          > Pomoc kierowana do ................ ,województwo świętokrzyskie . Nie wiem czy
                          > Ta Pani jest (podopieczna forum )

A ja nie wiem, czy przypadkiem nie pomagałyśmy jej córce ok. 2 lata temu. Fajną wyprawkę zebrała i ślad po niej zaginął.
                          • omnyx25 Re: Chec pomocy 07.12.14, 10:29

>
                            > A ja nie wiem, czy przypadkiem nie pomagałyśmy jej córce ok. 2 lata temu. Fajną
                            > wyprawkę zebrała i ślad po niej zaginął.

Corka ma 21 lat , rodzice nie wiedza nic o organizowanej pomocy dla nich . Corka wyslala skany dokumentow potwierdzajace ich sytuacje
                            • pitahaya1 Re: Chec pomocy 10.12.14, 11:02
                              Do kogo wysłała te skany? Nie było mnie kilka dni, więc może coś umknęło. Teraz wysyłała, czy przy jakiejś poprzedniej pomocy?
                              A pośpiech jest wskazany wyłącznie przy łapaniu pcheł.
                              • atena12345 Re: Chec pomocy 10.12.14, 12:29
                                a sprawa nie dotyczy naszego forum. Małe zamieszanie nam tu omnyx zrobiła wink
                                • omnyx25 Re: Chec pomocy 11.12.14, 08:21
                                  atena12345 napisała:

> a sprawa nie dotyczy naszego forum. Małe zamieszanie nam tu omnyx zrobiła wink

Chcialam sie tylko poradzic a za zamieszanie bardzo przepraszam. Nastepnym razem dokladnie poszukam i poczytam zanim cos napisze . Wybaczcie
                              • omnyx25 Re: Chec pomocy 11.12.14, 08:20
                                pitahaya1 napisał:

> Do kogo wysłała te skany? Nie było mnie kilka dni, więc może coś umknęło. Teraz
                                > wysyłała, czy przy jakiejś poprzedniej pomocy?
                                > A pośpiech jest wskazany wyłącznie przy łapaniu pcheł.
                                Do mnie , ja mam te skany .
                                • oteczka Re: Chec pomocy 11.12.14, 09:15
                                  Trochę to dziwne ,bardzo nieodpowiedzialna osoba jeżeli zamiast do moderatora, wysyła skany swoich dokumentów od tak obcej osobie ,ludzie naprawdę nie myślą że ktoś może te dane wykorzystać i zamiast pomocy będą problemy.
                                  • atena12345 oteczka 11.12.14, 09:29
                                    ale to nie dotyczy pomoc na forum
                                    • oteczka Re: oteczka 11.12.14, 09:37
                                      A to co innego ,to w sumie po co osoba pomagająca wałkuje temat na forum ? chyba żeby pochwalić się że pomaga .
                                      • omnyx25 Re: oteczka 11.12.14, 19:25
                                        oteczka napisała:

> A to co innego ,to w sumie po co osoba pomagająca wałkuje temat na forum ? chy
                                        > ba żeby pochwalić się że pomaga .

Chyba zle zorientowana jestes smile
                                • pitahaya1 Re: Chec pomocy 11.12.14, 10:42
                                  I robisz coś w rodzaju cichego podforum tego forum?
                                  Twoja sprawa, tylko chyba nie liczysz na to, że my odwalimy krecią robotę zbierając dane i opisując sytuację rodzin podczas, gdy Ty zbierzesz dokumenty i paczki wyślesz.
                                  Albo ja czegoś nie rozumiem, albo założyłaś coś w rodzaju swojego prywatnego kółka "pomocne emamy" skoro sama zbierasz dokumenty.

Wiesz o tym, że jeśli taka osoba od nas przejdzie pod Twoje skrzydła to automatycznie tu na forum temat jest zamykany?

Właśnie z powody braku kontroli, ile kurtek i par majtek zostało już wysłanych.
                                  I nie chodzi o to, żebym z każdej pary kogoś rozliczała, ale ludzie lubią "gubić" rzeczy, które dostają. Zwłaszcza, gdy będą z Jukeja czy innego Dojczlandu a nie z biednej Polszy. Zawsze na All lepiej schodzi taki Primark zamiast lokalnych Haemów.

big_grin

• omnyx25 Re: Chec pomocy 11.12.14, 19:30
                                    Pomagam jednej mamie z tutejszego forum . Pomoc jest w trakcie realizowania. Po jej zakonczeniu poinformuje jakiej pomocy udzielono i komu . Chcialam pomoc ale widze ze nie zrozumialyscie mnie . Chyba powiedzialam juz wszystko co mialam do powiedzenia w tym temacie . Pozdrawiam
                                    • pitahaya1 Re: Chec pomocy 11.12.14, 21:58
                                      Bardzo chętnie bym Cię zrozumiałasmile Poważnie. Nie lubię rzeczy w domysłach krążących.
                          • omnyx25 mamatin 07.12.14, 14:06
                            mamatin napisała:
                            >
                            > A ja nie wiem, czy przypadkiem nie pomagałyśmy jej córce ok. 2 lata temu. Fajną
                            > wyprawkę zebrała i ślad po niej zaginął.

Cos mi sie zdaje ze to ta sama osoba
                            • mamatin Re: mamatin 07.12.14, 16:06
                              ehe i patrz jaki zbieg okoliczności, po dwoch latach znow na ciebie trafila, a karine długo znasz?

• omnyx25 Re: mamatin 07.12.14, 18:15
                                mamatin napisała:

> ehe i patrz jaki zbieg okoliczności, po dwoch latach znow na ciebie trafila, a
                                > karine długo znasz?
                                >
                                Nie znam tej Kariny , napisala do mnie na forum ze rodzina ktora zna potrzebuje pomocy . Opisala sytuacje i przeslala ich dokumenty . Zapytalam skad je ma bo dziwne troszke mi sie to wydalo . Powiedziala ze rodzina byla sprawdzana w MOPSIE i ze ktos juz chcial im pomoc ale pomoc byla bardzo mala i ze nadal jej potrzebuja . Na dana chwilke akcja ucichla bo napisalam do tej Kariny czy ta dziewczyna korzystala wczesniej z jakiejs pomocy... Oburzyla sie co wskazuje ze cos tu nie gra ! Jak to powiedziala ... "Jak mozna odrazu osadzac kogos ze jest oszustem czy wyludzaczem" . Nic takiego nawet nie powiedzialam. Wydaje mi sie ze sprawa troszeczke nie jasna i podejrzana .
                                • renata.36 Re: mamatin 07.12.14, 19:16
                                  Czy ja dobrze rozumiem?Osoba spoza rodziny, ma cudownym trafem wszystkie potrzebne do weryfikacji papiery i organizuje pomoc bez wiedzy zainteresowanych?
                                  Nie za dużo tego?
                                  • mamatin Re: mamatin 07.12.14, 20:12
                                    na dodatek wie, że tamci nigdy nie korzystali z pomocy forumsmile
                                    • omnyx25 Re: mamatin 08.12.14, 21:56
                                      mamatin napisała:

> na dodatek wie, że tamci nigdy nie korzystali z pomocy forumsmile

Niby pomagala tej rodzinie wczesniej , przeslala dokumenty lacznie z adresem i nr tel do corki . Dzwonilam do niej aby potwierdzic informacje .
                                      Wiem ze na dniach otrzyma pomoc w formie pienieznej .
                                      • mamatin Re: mamatin 08.12.14, 23:55
                                        Od Ciebie tę kase dostanie?
                                        Nawet jesli to ta sama dziewczyna to przestępstwa w tym chyba nie ma, każdemu wolno prosic.
                                        Poznałaś już ból pomagania, paczkę pakujesz, a coś tu nie gra. Jeszcze trochę a zrozumiesz dlaczego pomocne mogą być złośliwe, zrutyniałe, wredne itd.
                                        Albo pomagasz zgodnie z zasadami forum albo nie. Jesli nie, to nie ma sensu tego wałkować.
                                        • omnyx25 Re: mamatin 09.12.14, 22:44
                                          Wiec nie walkujmy bo nie ma potrzeby a pomagac itak bede kiss
                        • aneczka1237 Re: Chec pomocy 11.12.14, 13:26
                          Witam do pracy trzeba iść a nie prosić i błagać o pomoc
                          • pitahaya1 Re: Chec pomocy 11.12.14, 13:31
                            Aneczko pokićkało Ci się.
                            Ten wątek jest o chęci pomocy, nie o prośbie o pomoc. Jeśli czujesz różnicę...
                            Omnyx chce komuś pomócsmile
                          • atena12345 Re: Chec pomocy 11.12.14, 13:35
                            aneczka1237 napisał(a):

> Witam do pracy trzeba iść a nie prosić i błagać o pomoc

więc pojęłaś !
                            • aneczka1237 Re: Chec pomocy 11.12.14, 13:40
                              Może pojelam .chciałam tylko pomocy malej . ale widze ze tutaj niema na co liczyc .tylko na siebie yrzeba .kiedyś tez pomoge jak się z długów podniesiemy .dziękuje
                          • omnyx25 Chyba cos Ci sie kobieto pomieszalo :D 11.12.14, 19:31
                            aneczka1237 napisał(a):

> Witam do pracy trzeba iść a nie prosić i błagać o pomoc

Czytaj dokladniej nastepnym razem wink
                            • pitahaya1 Re: Chyba cos Ci sie kobieto pomieszalo :D 11.12.14, 21:59
                              Oj tam. CTRL+C i CTRL+V. Wkleiło się nie tam, gdzie powinno.
                              • omnyx25 Re: Chyba cos Ci sie kobieto pomieszalo :D 12.12.14, 09:15
                                pitahaya1 napisał:

> Oj tam. CTRL+C i CTRL+V. Wkleiło się nie tam, gdzie powinno.
                                kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka