prochottka1 Re: alimenty na czworo dzieci 600 zł-podwyzka 21.05.15, 14:08 napisz do blanki na adres blanka-rudy.xn.pl/ albo na gazetowego bj32@gazeta.pl a150 pln alimentöw na dziecko to kpina zgłos sie do funduszu alimentacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
pani.mysz Re: alimenty na czworo dzieci 600 zł-podwyzka 21.05.15, 18:31 Ale po co ma się zgłaszać do funduszu alimentacyjnego? Przecież skoro ojciec płaci co ma zasądzone to fundusz jej nic nie wypłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Droga Grażynko 21.05.15, 16:13 Kiepsko to świadczy o twojej kancelarii, że nie stać cię na legalną reklamę na portalu gazeta.pl i musisz dopisywać się do wątku w formie marketingu szeptanego. Oczywiście - jako prawnik - przeczytałaś starannie regulamin portalu, który zatwierdziłaś tworząc tu konto i zdajesz sobie sprawę, że taka forma reklamy, którą tu uprawiasz, jest z owym regulaminem niezgodna? Odpowiedz Link Zgłoś
brysia0 Re: Droga Grażynko 21.05.15, 17:04 Prawnicy ( tzn adwokaci, przepraszam) nie mogą się reklamować, bo to jest niezgodne z zasadami etyki . A fajnie się czyta, jak grażyna pisze o sobie w trzeciej osobie : "z jej pomocą " . A do rzeczy: musisz porządnie zrobić spis kosztów utrzymania dzieci, obliczyć z tego ok 60% i wtedy Ci wyjdzie o jakie alimenty możesz się ubiegać. Oczywiście wszystko musisz udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
marla87 Re: alimenty na czworo dzieci 600 zł-podwyzka 30.05.15, 07:11 Ja w tym roku podwyższałam alimenty dla czterolatki. Sędzina podniosła mi na 350zł, z 250zł. Ja wnosiłam o 400zł. Sama pisałam pozew. Jeśli chcesz to mogę ci pomóc napisać pozew. Myślę, że bez żadnych zbędnych pytań dostaniesz podwyżkę, takie alimenty to bardzo śmieszne alimenty. Ja swój pozew (uzasadnienie) rozpoczęłam od napisania kiedy zostały zasądzone ostatnie alimenty (u mnie to była sprawa rozwodowa), że są płacone regularnie, ale córka chodzi do przedszkola i koszty utrzymania wzrosły. Z rachunków dostarczyłam tylko ile pacę za czynsz, prąd, gaz i przedszkole. Nauczyłam się i jak jestem w aptece- zawsze biorę fv, nawet w lumpeksie. Wtedy łatwiej jest udowodnić swoje wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś