Dodaj do ulubionych

Prosze o wsparcie

11.11.15, 12:25
Witam jestem Magda. Samotnie wychowuje córkę. Pracuje zawodowo ale większość mojego wynagrodzenie przeznaczam na opłate za wynajęty pokój dla mnie i córki .Ojciec dziecka ma przysądzone alimenty ale nie płaci regularnie i nie w całości . Jeśli na czas wpłynie 150 zł to sukces. Z tego co mi zostaje musimy przetrwać miesiąc . niewiele tego . Prosze o pomoc gdyż mamy problem z odzieżą zimową dla córki i butami. potrzebuje też żywności i środków do higieny. Kilka lat temu korzystałam z waszej pomocy otrzymałam troche odzieży dla córki oraz paczkę świąteczną dla niej . Jestem wam bardzo wdzięczna . Dziś znów was prosze o pomoc i ciężko mi to pisać ale chyba nie wyrabiam w kilku kwestiach życiowych i zawalam wszystko . Nie jestem w stanie zapewnić córce podstawowych potrzeb i jest mi wstyd . Córka Ola ma 12 lat i jest dla mnie najważniejsza na świecie i jest jedynym szczęściem które dostałam od życia , a ja co masakra.....Ps . Niedługo święta i tak sobie pomyślałam że może ktoś z Wrocławia potrzebuje pomocy przy porządkach , myciu okien ,gotowaniu na święta, porządkach w ogrodzie...to ja chętnie się podejme takich prac i dorobie na święta , z góry będę wzięczna. Magda
Obserwuj wątek
    • ewencja Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 13:11
      Cześć Magda smile
      Nie pamiętam Waszej historii, możesz podać linka do Twojego poprzedniego wątku?
      Chętnie pomogę, jak sytuacja zostanie potwierdzona (taki regulamin forum, nie twirdze, że prawda u Was wygląda inaczej- mam nadzieje,ze rozumiesz smile ).
      Jak chcesz odezwij sie na priv.
      Ja tez jestem z Wro smile
      Pozdrawiam!
      Ewa
      • magda12300 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 13:15
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,148028876,148028876,Prosba_o_pomoc.html
    • ewencja poprzedni wątek 11.11.15, 13:15
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,148028876,,Prosba_o_pomoc.html?v=2
    • magda12300 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 13:16
      jesli będą potrzebne jakieś dokumenty to zorganizuje dziś
      • ewencja Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 15:48
        zasady korzystania z pomocy:
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,155056510,155056510,Zasady_korzystania_z_pomocy_.html
      • prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 22:49

Magda

dobrze wiesz ze dokumenty sa potrzebne
        powinnas znac zasady tego forum!
    • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 16:39
      Witam, napisz, jaki rozmiar ubrań nosi Twoja córa oraz nr buta. Ile ma w pasie? Czy Ty potrzebujesz dla siebie ubrań, obuwia? Najlepiej podaj do siebie maila, pozdrawiamsmile
      • magda12300 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 17:50
        moja córka ma rozmiar 160-164 roz buta 39,ja mam 160 wzrostu i roz. L mój mail- kitaka78@tlen.pl
        • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 11.11.15, 19:03
          Dzięki, napiszę maila, pzdr.
          • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 14.11.15, 08:20
            Witam, napisałam Ci maila 11.11, doszedł? Czekam na odpowiedź, przygotowałam dla Was trochę ubrań, pozdrawiam.
            • prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 14.11.15, 18:46
              palacz67
              moze poczekaj az szytuacja bedzie potwierdzona
              a Magda wysle dokumenty do modertaora

takie pisane na priv nie jest dobrze widziane
              bo potem nie wiadomo co kto komu wysłał i kiedy (patrz zasady forum)
              zeby nie było takiej samej sytuacji jak rok temu
              • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 14.11.15, 18:58
                Ok, dzięki, poczekam, pozdrawiam i zerknę na zasady forum jeszcze raz.

• prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 22.11.15, 16:35

Magda to "dzis" trwa juz od 11. i cisza
                  wysłałas dokumenty?
                  jest potwierdzona Twoja sytuacja
                  • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 22.11.15, 17:12
                    Witam, Magda do dziś nie odpisała mi na maila, nawet nie wiem, czy doszedł. Pozdrawiam.
                    • brysia0 Re: Prosze o wsparcie 28.11.15, 12:45
                      To znaczy, że pewnie nie jest już w potrzebie.....
                      • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 28.11.15, 13:21
                        Witaj, Brysiu. Być może masz rację, ale uważam, że powinnyśmy szanować swój czas. Nie dostałam do tej pory odpowiedzi na maila. Rzeczy, które miałam dla Magdy już wydałam dla innych potrzebujących z mojej okolicy, niemniej, gdy się odezwie, to postaram się Jej pomóc. Pozdrawiam.
                        • brysia0 Re: Prosze o wsparcie 30.11.15, 16:38
                          Moja wypowiedź miała być "sarkastyczna" smile. Już nie takie rzeczy tu widziałyśmy... Masz rację, że powinnyśmy szanować swój czas, niestety często jesteśmy sprowadzane do "instytucji, która ma wysyłać paczki i nie dociekać". Dlatego ja - jeśli się ktoś nie postara, to nie pomagam na siłę. Raczej smile. Pozdrawiam
                          • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 30.11.15, 17:55
                            Witam, tak też odebrałam Twoją wypowiedź. Jestem tu krótko ale mam kilkuletnie doświadczenie w pomocy ludziom. Różnie bywa, pozdrawiamsmile
                            • prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 30.11.15, 19:56
                              na tym forum czesto bywa tak

maile z prosbami na priv co potrzeba, docieraja z predkoscia swiatła DDDD
                              a jak trzeba potwierdzic sytuacje , dosładc dokumenty, odpowiedziec na pytania
                              to albo foch, bo jak smiemy wypytywac i posadzac o wyłudzenia albo cisza cisza i cisza
                              a jesli juz to , dziecko chore brak dostepu do netu i no sie nie dało odpisac itd

nie twierdze ze tak jest w tym przypadku
                              ale milczenie Magdy jest zastanawiajace
                              • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 30.11.15, 20:04
                                Witam, dzięki, Prochotka, za informacje na temat tego forum. Magda się do mnie do tej pory nie odezwała, pozdrawiam.
                                • sadzia87 Re: Prosze o wsparcie 01.12.15, 19:01

Magda prosi u mnie na grupie pomocowej na fejsie. Moge od siebie dodac, ze dokumenty mi wyslala, ale takie, ktore nic nie mowia o sytuacji materialnej. Miala doslac dokumenty ze szkoly, ktora podobno dozywia jej dziecko, ale podobno jest to niemozliwe, zgubione, a szkola duplikatow nie wydaje. Ponad to caly czas sa niezgodnosci. Tu na forum odeszla od faceta w 2013 roku i ma zasadzone alimenty, a u nas odeszla kilka tygodni temu i dopiero sprawe zalozyla. Pozdrawiam smile
                                  • prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 01.12.15, 19:44
                                    sadzia87
                                    "Magda prosi u mnie na grupie pomocowej na fejsi"

to znaczy ze ma dostep do netu
                                    dzieki za info, sprawa dosc dziwna
                                    tu tez miała dosłac dokumenty i cisza
                                  • palacz67 Re: Prosze o wsparcie 01.12.15, 19:47
                                    Pracuję w szkole i nie rozumiem tego, że nie można załatwić zaświadczenia o dożywianiu, pozdrawiam.
                                    • sadzia87 Re: Prosze o wsparcie 01.12.15, 19:59
                                      dla mnie tez dziwne, czytam od kilku lat pomocne, za bardzo sie nie udzielam. stworzylam podobna grupe na fejsie, a ze pamietam historie z Magda, to chcialam sie podzielic tym co wiem. pozdrawiam
                                      • prochottka1 Re: Prosze o wsparcie 01.12.15, 21:11
                                        sadzia87
                                        i bardzo dobrze ze sie podzieliłas swoja wiedza
                                        Magda nie wysłała dokumentöw, bo raczej ich nie posiada
                                        rok temu tez prosila o pomoc na forum wiec zasady znac powinna
                                        nie zastosowała sie do nich
                                        nie odpowiedziała na pytania min. czy prosi o pomoc na innych forach
                                        a tekst ze szkoła duplikatöw nie wydaje to juz bez komentarza pozostawie

pozostaje sie tylko cieszc ze sytuacja nie jet tak dramatyczna jak ja przedstawiono
                                        • mama_i_zona Re: Prosze o wsparcie 02.12.15, 01:58
                                          Szkoła wydaje duplikaty, OPS tak samo. Wystarczy pójść i poprosić, za ksero nie wezną ani grosza wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka