Dodaj do ulubionych

Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :)

14.12.05, 11:46
To nie jest jakiś żart, może ktoś zechce nam w tej mierze pomóc.

serdecznie pozdrawiamy

Kasia i Wojtek
Obserwuj wątek
    • mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:05
      mi by przydała się nowa kuchenka gazowa (niech ma sprawny piekarnik, pliiiisss)
      to tez nie jest żart smile)
    • aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:10
      wojtku a moze jakas praca bardzije by byla na miejscu.
      przperaszam ale jakis czas czytam
      to samotny ojciec bo zla kobieta olaja
      to kupujesz samochod to masz proble sie go pozbyc
      a zaraz brak kasy an jedzienie teraz
      maszyna
      przperaszam ale jestes mezczyzna-tak piszesz wiec idz i zarob
      ps, zamaist samochodu mozna bylo kupic maszyne
      • olimey Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:20
        aqua jestes debestsmile
        ja potrzebuje samochód,bo mam bardzo daleko wszędzie,może ktoś mi podaruje?
        rapitus pozbyłes sie juz swojego ja chętnie go przyjmęsmile
        ps
        ja wychowuję sama 5 dzieci i szukam pracy,chodziłam do szkoły,(nie moge jej
        dokończyćze względu na brak kasy,bo płatna)kończe kurs z Biura Pracy,
        i szukam pracy.jestem kobietą ale Ty wielmozny PANIE rusz odwłok i weź sie za
        robotę, bo ja jako kobieta robię więcej żeby zapewnić dzieciom byt niż Ty facet.

sory za ton ale innych co to czytają nie Ciebie

pozdrawiam i życzę żebyś znalazł wreszcie pracę o ile jej szukaszwink
        • galvaniza Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:47

• patunia000 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 13:07
            he e a ja przyjme komputer ..a najlepiej jak ktos mi w spadku mieszkanie
            podaruje he he ..pozdrawiam e mamciesmile
    • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:36
      a zmywarke ktos ma??? Nie zartuje.. po prostu tak mi sie rece niszcza przy
      myciuu w zlewie....
      • saba76 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:53
        zmywarka ,też by sie przydala ,ale tak na poczatek ,moze panele ktoś mi
        podaruje ( podloga juz jest wstrętna i ochydna),mąz juz je ułozy ,a koniecznie
        nie klejonesmile
        meble typu 3komody w tym jedna przeszklona ,najlepiej machon- oczywiście nowe
        a i aparat cyfrowy ,z conajmniej 3krotnym zoomemsmile

i tak bym mogla jeszcze pare wymienić
    • aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:44
      wiecie co ja poprosze tylko o zdrowie-a wlascicie uzdrowienie mlodego i mnie na
      i prace
      na reszte zarobie jak bedzie zdrowko i praca / oczywiscie bardzo dobrze platna/
      • katse Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:53
        nowej, moze w znaczeniu sprawnej
        rapitus ma wielka umiejetnosc nie pisania wprost

ja nie moge wyczuc do konca jak to u niego/nich jest...

ale lubie Go i jakby mial kto przyjsc i zabrac troche roznych rzeczy to bym mu
        podarowala, z wysylka sie nie zglaszam, bo nie wiem ze kiepsko z dotrzymaniem
        bedzie

• mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:06
          wiecie co ale ja najpoważniej w świecie pisałam o tej kuchence, moja ma
          uszkodzony piekarnik i za chiny nie upiekę żadnego ciasta na święta więc plisss
          smile
          • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:08
            mamaroksany napisała:

> wiecie co ale ja najpoważniej w świecie pisałam o tej kuchence, moja ma
            > uszkodzony piekarnik i za chiny nie upiekę żadnego ciasta na święta więc
            plisss
            >
            > smile
            przepraszam a Ty myslisz ze ja p[osze niepowaznei????
            wiesz jak moje rece wygladaja????
            Plisss zmywarka potrzebna od zaraz!!!!!!!
            • mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:15
              wiesz Magda ty umyjesz na przykład w rękawiczkach naczynie dla zachowania
              pięknych dłoni a ja nie upiekę na gazie ciasta smile)
              • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:17
                a moze jednak sie uda????
                • mamaroksany poprosze o przepis ciasta(babki)pieczonej na gazie 14.12.05, 15:19

• sylraf Re: proszę przepis: 14.12.05, 15:20
                    bierzesz babę, sadzasz na gazie, i trzymasz, aby nie uciekła za szybkowink
                    • babcia_marysia Re: proszę przepis: 14.12.05, 15:26
                      gdzieś miałam przepis na sernik gotowany....i na babke gotowaną we wrzątku...ale
                      chyba powyrzucałam,bo sernik wole pieczony,a do babki musi być specjalna foremka
                      zamykana hermetycznie
    • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:19
      chodzmy na gg z ta gadkasmile
      • rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:34
        Hej, Nie uciekajcie, poważnie przyjęlibyśmy nową maszynę do szycia, to nie
        jest żądanie, to forum oddam/przyjmę, więc piszemy, na wypadek gdyby ktoś np.
        miał dwie nowe maszyny, a jedna by mu zbywała. Hm..., smile poważnie, pękły mi
        spodnie na dupie i wymyśliliśmy, że fajnie by było je rozpruć po szewkach i
        uszyć identyczne (są z lumpeksu , ale mają świetny krój), ale nie mamy takiej
        maszyny do szycia. A tylko nowa, dlatego, bo od naprawiania tych wszystkich
        starych klonkrów już mi odciski powychodziły, możecie zobaczyć jak moje ręce
        wygladają. Nie potrzebujemy starej maszyny, bo my musimy uszyć spodnie, a nie
        maszynę naprawić. smile

A auto oddane na złom za 500 złotych.
        • babcia_marysia Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:43
          Rapitus,ja mam 15-to letniego "łucznika"i nie zamieniła bym go na nową
          maszyne...szyje wspaniale i zero napraw...jest ciągle w użyciu bo zawsze mam coś
          do przeszycia.....to łaty na kolanach spodni ,to pościel ,to firanki...
          ty lepiej napisz ,że przyjmniesz maszyne do szycia i nie zaznaczaj że nową
        • saba76 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:55
          rapitus napisał:

> Hej, Nie uciekajcie, poważnie przyjęlibyśmy nową maszynę do szycia, to nie
          > jest żądanie, to forum oddam/przyjmę, więc piszemy, na wypadek gdyby ktoś np.
          > miał dwie nowe maszyny, a jedna by mu zbywała. Hm..., smile poważnie, pękły mi
          > spodnie na dupie i wymyśliliśmy, że fajnie by było je rozpruć po szewkach i
          > uszyć identyczne (są z lumpeksu , ale mają świetny krój), ale nie mamy takiej
          > maszyny do szycia. A tylko nowa, dlatego, bo od naprawiania tych wszystkich
          > starych klonkrów już mi odciski powychodziły, możecie zobaczyć jak moje ręce
          > wygladają. Nie potrzebujemy starej maszyny, bo my musimy uszyć spodnie, a nie
          > maszynę naprawić. smile
          >
          > A auto oddane na złom za 500 złotych.

]\
          hmm

ja mam starą 30dziestolatke i jestem bardzo z niej zadowolona jakoś
          szyje ,niepsuje sie ,tylko od czasu do czasu trzeba igłe
          kupić ,oliwe,przeczyścić i zadbać ,co by jeszcze poslużyla
    • zwiatrem mam nowy 14.12.05, 17:31
      mam 3 maszyny, dwie nowe jedną starą i nie oddam żadnej bo ciagle ich używam
      ale mam pomysł:
      szukam nowej karty bankomatowej bo na mojej literki się zniszczyły i <se>
      pomyślałam, że o nową poproszę to nie jest żart, naprawde uszanuję nową
      kartę,bez zobowiązań czy ktoś ma dwie i jedną odda?
      a może być ewentualnie nowy dom, bo nie mam pieniędzy na remont
      starego...którego tez nie mam, ale starego nie chcę bo palce mnie bolą na myśl
      o remoncie....
      • kajan13 do ZWIATREM 14.12.05, 19:57
        Kartę chcesz NOWĄ czy NIEUŻYWANĄ?
        Mam nieużywaną bankomatowo/płatniczą, literki cudo-błysk, kolory żywe. Jedynie
        data ważności 12/2003. Przesłać? wink
      • rapitus zwiatrem :) 14.12.05, 21:36
        Ty, to jak ty masz trzy maszyny i niechcesz podarować nam jednej nowej to chyba
        z Ciebie jakaś chytruska jest smile

A my właśnie nie chcemy starych rupieci, tylko nowe, na stare to już mamy
        alergie, a jeszcze jak się płaci tyle podatków i widzi się, że z tych podatków
        ci co je między siebie dzielą, kupują sobie tylko nowe rzeczy, to już całkiem
        alergia sie nasila smile

smile
    • kajan13 nowa, tania, mała, własna... 14.12.05, 19:50
      W Rossmannie są maszyny do szycia "zasilana z sieci i bateryjnie(4
      baterie "paluszki" AA), 2 prędkości szycia, wkomplecie 4 metalowe szpulki,
      zasilacz, zapasowa igła, wym. 13/24/26 cm". Cena do 24 grudnia 29,99 zł.
    • mamaroksany albo tu mozna kupic za małą kasę 14.12.05, 19:59
      www.allegro.pl/show_item.php?item=76091821
      • rapitus Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 14.12.05, 21:41
        Maszynka jest fajna, tania i nowa co najwazniejsze, ale Weż spróbuj uszyć takim
        pierdołkiem spodnie - lepiej od razu zapisać się na leczenie do psychiatry smile

My przyjmiemy nową maszynę, ale taką na której spodnie uszyć można smile. Mowa o
        tych które mi pękły na 4 literach.
      • escribir Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 15.12.05, 00:18
        mamaroksany napisała:

> www.allegro.pl/show_item.php?item=76091821

Hihi, mąż mi kiedys taką sprawił, kupiona normalnie w sklepie, "od nowości"
        okazała się zapsuta wink nie wymieniali na innych egzemplarz bo cała dostawa
        okazała sie felerna- oddali kaskę.
        • rapitus Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 15.12.05, 10:11
          Taka malunia maszyna, nawet jeśli by była dobra, to nadaje się do np.
          obrzucenia firany albo coś. smile
          • mamaroksany wiesz co Wojtku 15.12.05, 10:18
            ja ci coś powiem, mam co prawda maszynę wielką kalodę w szafce, która się akurat
            popsuła ale nie o tym chciałam. Przez blisko 8 lat obywałam sie bez maszyny, co
            mogłam to kupowałam w stanie takim aby nie wymagało przeróbek a jeśli juz
            musiało zostać przeszyte bądż zaszyte to leciałam do mamy.
            Wiem jednak że aby kupić porządną maszynę musiałbyś hmmm wydać całą kwotę jaką
            dostałeś za samochodzik i na logikę jak pójdzesz do ciuchlandu i zaczatujesz na
            fajne rzeczy to kupisz za 2-5zł super rzecz - zaznaczam ze trzeba się naszukać i
            nachodzić ale warto.
            Zastanawiam się czy warto inwestować w urządzenie które się będzie zwracało i
            zwracało.....

moje dzieci to mój świat...
            • saba76 Re: wiesz co Wojtku 15.12.05, 11:12
              a potem jeszcze bedzie trzeba jaos sprzedac no i za jaka kase bo nie edzie dla
              niej miejsca w szafiesmile
            • rapitus Re: wiesz co Wojtku 15.12.05, 14:55
              w Kępnie nie ma wielu ciuchlandów i spodni nie ma dla mnie, trzeba by do innego
              miasta jechać szukać, a to już sie nie pyli.
    • 197575a Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 08:40
      Gdyby Rapitus napisał swoją prośbę w iiny sposób,no po prostu ułożył taką
      zgrabną historyjkę o swojej zepsutej maszynie do szycia, która mu nagle padła,
      a przecież trzeba zaszyć spodnie dla dzieci (bo nie mają w czym chodzić), to
      pewnie ktoś by się skusił na tę formę i poszperał za tą nową maszyną. Ale
      Rapitus nie potrafi pisać historii o maszynie, która zawsze stała na korytarzu
      i nagle ktoś ją ukradł i dzieci płaczą i w ogóle...
      Wojtku - nie mam maszyny, tak gwoli ścisłości
      ale
      teraz jesteście oficjalnie we dwójkę -Ty i Twoja żona (której wcześniej nie
      było).Musicie sobie jakoś radzić.
      serdecznie pozdrawiam
      ada
      • rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 10:14
        Właśnie smile

Toteż właśnie sobie jakoś radzimy, każdy sposób jest dobry, byle był
        skuteczny, .....

Prosimy Państwa, ponawiamy apel smile, nową pożądną maszynę do szycia byśmy
        przyjęli, mnie spodnie trzeba uszyć, dzieciom ciuszki pozszywać smile

Tylko nowa . smile
        • aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:15
          jest was dwoje-wiec moze jedno do pracy
          • rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:26
            Jaką masz propozycję pracy?? smile
            • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:28
              rapitus napisał:

> Jaką masz propozycję pracy?? smile

to szukaj roboty!!!!
              • rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:46
                pracy to jest pełno, tylko pieniędzy z niej nie ma, a one są do życia też
                potrzebne, w tym kraju jest jakoś tak że jedni tylko mieli by pracować, a
                drudzy tylko pieniądze brać wink,

Mam prawo się z tym nie godzić,

proszę bardzo - oczekuję propozycji pracy smile

Tylko sie nie ośmieszajcie, robota po 15 godzin mnie nie interesuje, i to
                jeszcze za dziękuję wink.

Dzieci, hm, jakoś nie chorują smile i są szczęśliwe smile

A my tu tylko proponujemy, że przyjmiemy ( w końcu forum jest do tego
                celu wink ), nową maszynę do szycia i numery totka na sobotę.
                • vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:48
                  tak lepiej siedziec w domu i nie miec nic niz isc do pracy za 800 zl...
                  • rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 16:16
                    tak? smile, a gdzie jest ta praca za 800 złotych, to byśmy się chętnie
                    dowedzieli, co?? czekamy na odpowiedź na privie, i prośba o nieśmiecenie w
                    wątku, który nie dotyczy tego tematu, co?? wink

Poważnie, to gdzie jest ta praca??

z góry dziękujemy smile

To że jest praca Burmistrza za 10 000, to wiemy , tylko jest jedno miejsce
                    pracy w mieście, ale za 800, hm smile , czekamy wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka