rapitus 14.12.05, 11:46 To nie jest jakiś żart, może ktoś zechce nam w tej mierze pomóc. serdecznie pozdrawiamy Kasia i Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:05 mi by przydała się nowa kuchenka gazowa (niech ma sprawny piekarnik, pliiiisss) to tez nie jest żart ) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:10 wojtku a moze jakas praca bardzije by byla na miejscu. przperaszam ale jakis czas czytam to samotny ojciec bo zla kobieta olaja to kupujesz samochod to masz proble sie go pozbyc a zaraz brak kasy an jedzienie teraz maszyna przperaszam ale jestes mezczyzna-tak piszesz wiec idz i zarob ps, zamaist samochodu mozna bylo kupic maszyne Odpowiedz Link Zgłoś
olimey Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 12:20 aqua jestes debest ja potrzebuje samochód,bo mam bardzo daleko wszędzie,może ktoś mi podaruje? rapitus pozbyłes sie juz swojego ja chętnie go przyjmę ps ja wychowuję sama 5 dzieci i szukam pracy,chodziłam do szkoły,(nie moge jej dokończyćze względu na brak kasy,bo płatna)kończe kurs z Biura Pracy, i szukam pracy.jestem kobietą ale Ty wielmozny PANIE rusz odwłok i weź sie za robotę, bo ja jako kobieta robię więcej żeby zapewnić dzieciom byt niż Ty facet. sory za ton ale innych co to czytają nie Ciebie pozdrawiam i życzę żebyś znalazł wreszcie pracę o ile jej szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
patunia000 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 13:07 he e a ja przyjme komputer ..a najlepiej jak ktos mi w spadku mieszkanie podaruje he he ..pozdrawiam e mamcie Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:36 a zmywarke ktos ma??? Nie zartuje.. po prostu tak mi sie rece niszcza przy myciuu w zlewie.... Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:53 zmywarka ,też by sie przydala ,ale tak na poczatek ,moze panele ktoś mi podaruje ( podloga juz jest wstrętna i ochydna),mąz juz je ułozy ,a koniecznie nie klejone meble typu 3komody w tym jedna przeszklona ,najlepiej machon- oczywiście nowe a i aparat cyfrowy ,z conajmniej 3krotnym zoomem i tak bym mogla jeszcze pare wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:44 wiecie co ja poprosze tylko o zdrowie-a wlascicie uzdrowienie mlodego i mnie na i prace na reszte zarobie jak bedzie zdrowko i praca / oczywiscie bardzo dobrze platna/ Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 14:53 nowej, moze w znaczeniu sprawnej rapitus ma wielka umiejetnosc nie pisania wprost ja nie moge wyczuc do konca jak to u niego/nich jest... ale lubie Go i jakby mial kto przyjsc i zabrac troche roznych rzeczy to bym mu podarowala, z wysylka sie nie zglaszam, bo nie wiem ze kiepsko z dotrzymaniem bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:06 wiecie co ale ja najpoważniej w świecie pisałam o tej kuchence, moja ma uszkodzony piekarnik i za chiny nie upiekę żadnego ciasta na święta więc plisss Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:08 mamaroksany napisała: > wiecie co ale ja najpoważniej w świecie pisałam o tej kuchence, moja ma > uszkodzony piekarnik i za chiny nie upiekę żadnego ciasta na święta więc plisss > > przepraszam a Ty myslisz ze ja p[osze niepowaznei???? wiesz jak moje rece wygladaja???? Plisss zmywarka potrzebna od zaraz!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:15 wiesz Magda ty umyjesz na przykład w rękawiczkach naczynie dla zachowania pięknych dłoni a ja nie upiekę na gazie ciasta ) Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:17 a moze jednak sie uda???? Odpowiedz Link Zgłoś
sylraf Re: proszę przepis: 14.12.05, 15:20 bierzesz babę, sadzasz na gazie, i trzymasz, aby nie uciekła za szybko Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: proszę przepis: 14.12.05, 15:26 gdzieś miałam przepis na sernik gotowany....i na babke gotowaną we wrzątku...ale chyba powyrzucałam,bo sernik wole pieczony,a do babki musi być specjalna foremka zamykana hermetycznie Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:19 chodzmy na gg z ta gadka Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 15:34 Hej, Nie uciekajcie, poważnie przyjęlibyśmy nową maszynę do szycia, to nie jest żądanie, to forum oddam/przyjmę, więc piszemy, na wypadek gdyby ktoś np. miał dwie nowe maszyny, a jedna by mu zbywała. Hm..., poważnie, pękły mi spodnie na dupie i wymyśliliśmy, że fajnie by było je rozpruć po szewkach i uszyć identyczne (są z lumpeksu , ale mają świetny krój), ale nie mamy takiej maszyny do szycia. A tylko nowa, dlatego, bo od naprawiania tych wszystkich starych klonkrów już mi odciski powychodziły, możecie zobaczyć jak moje ręce wygladają. Nie potrzebujemy starej maszyny, bo my musimy uszyć spodnie, a nie maszynę naprawić. A auto oddane na złom za 500 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:43 Rapitus,ja mam 15-to letniego "łucznika"i nie zamieniła bym go na nową maszyne...szyje wspaniale i zero napraw...jest ciągle w użyciu bo zawsze mam coś do przeszycia.....to łaty na kolanach spodni ,to pościel ,to firanki... ty lepiej napisz ,że przyjmniesz maszyne do szycia i nie zaznaczaj że nową Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 14.12.05, 16:55 rapitus napisał: > Hej, Nie uciekajcie, poważnie przyjęlibyśmy nową maszynę do szycia, to nie > jest żądanie, to forum oddam/przyjmę, więc piszemy, na wypadek gdyby ktoś np. > miał dwie nowe maszyny, a jedna by mu zbywała. Hm..., poważnie, pękły mi > spodnie na dupie i wymyśliliśmy, że fajnie by było je rozpruć po szewkach i > uszyć identyczne (są z lumpeksu , ale mają świetny krój), ale nie mamy takiej > maszyny do szycia. A tylko nowa, dlatego, bo od naprawiania tych wszystkich > starych klonkrów już mi odciski powychodziły, możecie zobaczyć jak moje ręce > wygladają. Nie potrzebujemy starej maszyny, bo my musimy uszyć spodnie, a nie > maszynę naprawić. > > A auto oddane na złom za 500 złotych. ]\ hmm ja mam starą 30dziestolatke i jestem bardzo z niej zadowolona jakoś szyje ,niepsuje sie ,tylko od czasu do czasu trzeba igłe kupić ,oliwe,przeczyścić i zadbać ,co by jeszcze poslużyla Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem mam nowy 14.12.05, 17:31 mam 3 maszyny, dwie nowe jedną starą i nie oddam żadnej bo ciagle ich używam ale mam pomysł: szukam nowej karty bankomatowej bo na mojej literki się zniszczyły i <se> pomyślałam, że o nową poproszę to nie jest żart, naprawde uszanuję nową kartę,bez zobowiązań czy ktoś ma dwie i jedną odda? a może być ewentualnie nowy dom, bo nie mam pieniędzy na remont starego...którego tez nie mam, ale starego nie chcę bo palce mnie bolą na myśl o remoncie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajan13 do ZWIATREM 14.12.05, 19:57 Kartę chcesz NOWĄ czy NIEUŻYWANĄ? Mam nieużywaną bankomatowo/płatniczą, literki cudo-błysk, kolory żywe. Jedynie data ważności 12/2003. Przesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus zwiatrem :) 14.12.05, 21:36 Ty, to jak ty masz trzy maszyny i niechcesz podarować nam jednej nowej to chyba z Ciebie jakaś chytruska jest A my właśnie nie chcemy starych rupieci, tylko nowe, na stare to już mamy alergie, a jeszcze jak się płaci tyle podatków i widzi się, że z tych podatków ci co je między siebie dzielą, kupują sobie tylko nowe rzeczy, to już całkiem alergia sie nasila Odpowiedz Link Zgłoś
kajan13 nowa, tania, mała, własna... 14.12.05, 19:50 W Rossmannie są maszyny do szycia "zasilana z sieci i bateryjnie(4 baterie "paluszki" AA), 2 prędkości szycia, wkomplecie 4 metalowe szpulki, zasilacz, zapasowa igła, wym. 13/24/26 cm". Cena do 24 grudnia 29,99 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany albo tu mozna kupic za małą kasę 14.12.05, 19:59 www.allegro.pl/show_item.php?item=76091821 Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 14.12.05, 21:41 Maszynka jest fajna, tania i nowa co najwazniejsze, ale Weż spróbuj uszyć takim pierdołkiem spodnie - lepiej od razu zapisać się na leczenie do psychiatry My przyjmiemy nową maszynę, ale taką na której spodnie uszyć można . Mowa o tych które mi pękły na 4 literach. Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 15.12.05, 00:18 mamaroksany napisała: > www.allegro.pl/show_item.php?item=76091821 Hihi, mąż mi kiedys taką sprawił, kupiona normalnie w sklepie, "od nowości" okazała się zapsuta nie wymieniali na innych egzemplarz bo cała dostawa okazała sie felerna- oddali kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: albo tu mozna kupic za małą kasę 15.12.05, 10:11 Taka malunia maszyna, nawet jeśli by była dobra, to nadaje się do np. obrzucenia firany albo coś. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany wiesz co Wojtku 15.12.05, 10:18 ja ci coś powiem, mam co prawda maszynę wielką kalodę w szafce, która się akurat popsuła ale nie o tym chciałam. Przez blisko 8 lat obywałam sie bez maszyny, co mogłam to kupowałam w stanie takim aby nie wymagało przeróbek a jeśli juz musiało zostać przeszyte bądż zaszyte to leciałam do mamy. Wiem jednak że aby kupić porządną maszynę musiałbyś hmmm wydać całą kwotę jaką dostałeś za samochodzik i na logikę jak pójdzesz do ciuchlandu i zaczatujesz na fajne rzeczy to kupisz za 2-5zł super rzecz - zaznaczam ze trzeba się naszukać i nachodzić ale warto. Zastanawiam się czy warto inwestować w urządzenie które się będzie zwracało i zwracało..... moje dzieci to mój świat... Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: wiesz co Wojtku 15.12.05, 11:12 a potem jeszcze bedzie trzeba jaos sprzedac no i za jaka kase bo nie edzie dla niej miejsca w szafie Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: wiesz co Wojtku 15.12.05, 14:55 w Kępnie nie ma wielu ciuchlandów i spodni nie ma dla mnie, trzeba by do innego miasta jechać szukać, a to już sie nie pyli. Odpowiedz Link Zgłoś
197575a Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 08:40 Gdyby Rapitus napisał swoją prośbę w iiny sposób,no po prostu ułożył taką zgrabną historyjkę o swojej zepsutej maszynie do szycia, która mu nagle padła, a przecież trzeba zaszyć spodnie dla dzieci (bo nie mają w czym chodzić), to pewnie ktoś by się skusił na tę formę i poszperał za tą nową maszyną. Ale Rapitus nie potrafi pisać historii o maszynie, która zawsze stała na korytarzu i nagle ktoś ją ukradł i dzieci płaczą i w ogóle... Wojtku - nie mam maszyny, tak gwoli ścisłości ale teraz jesteście oficjalnie we dwójkę -Ty i Twoja żona (której wcześniej nie było).Musicie sobie jakoś radzić. serdecznie pozdrawiam ada Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 10:14 Właśnie Toteż właśnie sobie jakoś radzimy, każdy sposób jest dobry, byle był skuteczny, ..... Prosimy Państwa, ponawiamy apel , nową pożądną maszynę do szycia byśmy przyjęli, mnie spodnie trzeba uszyć, dzieciom ciuszki pozszywać Tylko nowa . Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:15 jest was dwoje-wiec moze jedno do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:26 Jaką masz propozycję pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:28 rapitus napisał: > Jaką masz propozycję pracy?? to szukaj roboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:46 pracy to jest pełno, tylko pieniędzy z niej nie ma, a one są do życia też potrzebne, w tym kraju jest jakoś tak że jedni tylko mieli by pracować, a drudzy tylko pieniądze brać , Mam prawo się z tym nie godzić, proszę bardzo - oczekuję propozycji pracy Tylko sie nie ośmieszajcie, robota po 15 godzin mnie nie interesuje, i to jeszcze za dziękuję . Dzieci, hm, jakoś nie chorują i są szczęśliwe A my tu tylko proponujemy, że przyjmiemy ( w końcu forum jest do tego celu ), nową maszynę do szycia i numery totka na sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 15:48 tak lepiej siedziec w domu i nie miec nic niz isc do pracy za 800 zl... Odpowiedz Link Zgłoś
rapitus Re: Potrzebujemy nowej maszyny do szycia :) 15.12.05, 16:16 tak? , a gdzie jest ta praca za 800 złotych, to byśmy się chętnie dowedzieli, co?? czekamy na odpowiedź na privie, i prośba o nieśmiecenie w wątku, który nie dotyczy tego tematu, co?? Poważnie, to gdzie jest ta praca?? z góry dziękujemy To że jest praca Burmistrza za 10 000, to wiemy , tylko jest jedno miejsce pracy w mieście, ale za 800, hm , czekamy Odpowiedz Link Zgłoś