Dodaj do ulubionych

przypominam :)

24.06.06, 23:04
Może komuś umknął wątek a mógłby pomóc.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=43886118
Obserwuj wątek
    • anetakor dołączam do przypomnienia :) 24.06.06, 23:29

• angela216 Re:co jeszcze potrzeba 25.06.06, 09:32
      dziewczyny napiszcie co jeszcze potrzebne i na jaki adres wyslac.
      Postaram sie zrobic zakupy(w srode bo pieniazki dostaje)i wysle co sie da.Mam
      do oddanai lezaczek,ale nie mam go jak zapaowac bo jest sporawy i
      przypuszczam,ze przesylka wyniosla by kolo 15zl.?Jezeli ktos z Krakowa jechalby
      do warszawy to moglabym go oddac i przy okazji dolozyc jakas zywnosc i reszte
      rzeczy....
      • mama-smyka Re:co jeszcze potrzeba 25.06.06, 13:44
        Na dziś lista wygląda następująco:

-jeden materac do łóżeczka 120x60 + ceratka
        -1 wypełnienie do pościeli
        -pieluchy jednorazowe rozm. 2 lub na wyrost 3
        -leżaczek, o którym wspomniała Ewa
        -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być
        w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni,
        więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki?
        -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek),
        krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane?
        -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów?
        -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi,
        pasta do zębów itd.
        -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa
        zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na
        miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg)
        -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o
        kredkach czy mazakach
        -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu herbatka na
        trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze,
        dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną,, może jakieś ręczniczki z kapturkiem

Adres:
        ewa aniszewska
        kasztanowa9
        08-110 siedlce

Myślę, że w razie czego można zrobić zrzutkę na przesyłkę, ja też się dołożę.
        • ulala.v Re:co jeszcze potrzeba 25.06.06, 14:14
          Mniejsze ubranka, na 56 też są potrzebne czy bliźniaki już mają? Mam kilka, z
          których mój synek już wyrósł, większych na razie sama potrzebuję.
          • mama-smyka Re:co jeszcze potrzeba 26.06.06, 07:43
            Mniejsze już podobo są, ale dziekujemy za dobre chęci. Buziaki. smile
          • arwena_11 Re:co jeszcze potrzeba 26.06.06, 08:26
            Dziewczyny, będę miała troszkę ubranek, bo zrobiłyśmy przegląd z kolezankami
            ciuszków po naszych dzieciach. Zaznaczam tylko, ze są znoszone ( po kilku już
            dzieciakach )mają drobne plamki, które nie chciały zejść w praniu. Ale myślę że
            pod coś albo po domu nadają się jak najbardziej. Przynajmniej bez zmartwienia,
            ze się pobrudzą.
            Tyle, że jedna prośba, czy ktoś może odebrać je ode mnie z Warszawy ( Ursynów )
            w tym tygodniu. Bo w piątek wyjeżdżam, a na pocztę nie wyrobię się.

A jeszcze jedna uwaga. Piszecie, że dzieciaki ważą ok 2 kg. To na teraz raczej
            mniejsze ubranka. Moja córka jak się urodziła ( 5 lipiec ) to ważyła ok 3200 i
            miała 49 cm. Ubranka na 68 cm zaczęła nosić ok listopada. Ja wiem, że każde
            dziecko rośnie inaczej, ale te bedą mniejsze od mojej Gabi. Ona była duża jak
            na dziecko urodzone 3,5 tygodnia przed terminem.
            Myślę wiec, że dobrze by było gdyby miał ktoś cieplejsze ubranka na 68 cm.
            teraz powinny wystarczyć te na 56 i 62 ( chociaż na Gabi nawet te najmniejsze
            były za duże i przez pierwsze dwa miesiące nosiła takie najmniejsze na 50 cm.
            Pozdrawiam
            • zonkakrzysia1 dziekuje za pomoc 26.06.06, 10:40
              dziewczyny macie racjie co do tych ubranek mój adaś jak sie urodził miał 50 cm
              ale bardzo szybko rusł dlatego prosze o wieksze bo te wieksze to i tak mozna
              załozyć a z tych malutkich to tak szybo dzieciaczki wyrosną winkdodajecia wiary w
              drugiego człowieka
            • zonkakrzysia1 Re:co jeszcze potrzeba 26.06.06, 10:42
              arweno jest możliwość odebrania przez mojego męza napisz mi dni dyspozycyjne
              kiedy mozesz i nr telefonu 668558020 dogadamy sie
              ewa
              • zonkakrzysia1 do arweny 26.06.06, 13:24
                prosze napisz jakie to rozmiary bo już troszke zebraliśmy
                ewa
                • arwena_11 Re: do arweny 26.06.06, 21:18
                  Witam
                  No więc mam tak
                  4 body z krótkim rękawem, rozmiar 3-6 miesięcy ( tak było w orginale 6 lat temu
                  jak kupowałam dla syna, teraz może trochę mniej bo sie sprały )
                  6 body z długim rękawem na 68 cm ( tyle że tak jak powyżej, mogą nie trzymać
                  rozmiaru )
                  NIestety reszta ubranek jest na ok 80-92 cm, co będzie pewnie dobre dopiero za
                  rok ( a że to głównie ciepłe rzeczy to mogą w ogóle nie wstrzelić się w
                  numerację ).

Tyle że to są rzeczy z plamkami ( bo nie dało się sprać, może trzeba by
                  sprubować ACE?.), rozciągnięte i sprane ( jedne wyglądają lepiej inne trochę
                  gorzej, ale do użytku domowego się nadają ), czasami trzeba coś zszyć na szwach.

Są to ubranka po kilku dzieciach, więc swoje przeszły, ale mogą jeszcze
                  posłużyć jakiemuś dziecku.
                  Napisz czy chcesz te najmniejsze, ja postaram się poszukać jeszcze czegoś ale
                  to pewnie po wakacjach.
                  Te większe oddam na forum, bo maluchy Joli dorosną do nich pewnie dopiero
                  gdzieś za rok lub więcej.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka