22.06.06, 08:14
cześć dziewczyny
czy któraś z was była z dzieckiem na wycięciu migdała na zaspie.
mam pytanie ile to trwa ten zabieg i ile jest się w szpitalu przed i po
zabiegu?
pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: 3 migdał 22.06.06, 14:22
      moja córkam iala wycinany 3lata temu w Gdyni ,ale terminy sa podobne
      1dzień przed zabiegem przyjeżdzasz, pobieraja krwew i robią wstepne badania
      na 2 dzień zabieg
      3 dzień jeśli dziecko je, niegoraczkuje wypuszczaja do domu
      W 1 dzień po zrobieniu badań ,mozna poprosić o przepustke do dnia nastepnego do
      godz rannych (przed zasbiegiem)
      Jesli sam 3 migdal, i bez gorączki to te 3 maks 4 dni góra

Dziecko po zabiegu moze pić tylko wode ,a tak 3-4h po zabiegu coś jeśc-
      najlepiej zupy, kisiel/ budyń, nieostry, ani kwaśny ( żeby niezemdlilo po
      zabiegu i niepodrażniło jednak rannego gardelka)
      • asiak21 Re: 3 migdał 22.06.06, 20:24
        Moja córcia miała w lutym wycinany 3 migdał + przycinane 2 pozostałe migdałki
        (miała wtedy niecałe 3 latka), ale w wojewódzkim i wyglądało to tak:
        - kilka dni przed zabiegiem miała robioną morfologie i ob oraz prześwietlenie
        klatki piersiowej,
        - w dniu zabiegu ok 7.30 badał ją pediatra, laryngolog i anestezjolog (od
        wieczora dnia poprzedniego nie mogła nioc jeść ani pić!)
        - zabieg ok 10, później do ranka następnego dnia nie mogła nic jeść ani pić! bo
        u niektórych dzieci zdarzają sie wymioty... Ja nie wytrzymałam błagalnych
        proszeń córeczki o coś do picia i podawałam jej niewielkie ilości wody
        mineralnej.
        Następnego dnia po zabiegu badanie laryngologiczne... w naszym przypadku nie
        było żadnych wymiotów, gorączka rano ustąpiła, a że mieszkamy dość blisko
        szpitala (10 min jazdy samochodem przy braku korków), to mogliśmy pójść do
        domku.
        Osoby, które miały dalej, musiały zostać z dzieciaczkiem do dnia następnego.
        Ja oczywiście spałam przy jej łóżku na takim fajnym rozkładanym foteliku.
        Wszyscy lekarze i pielęgniarki bardzo mili i pomocni (przynajmiej ci, z którymi
        się zetknęłam).
        o laryngologii dziecięcej szpitala na zaspie słyszałam dość niepochlebne
        opinie, dlatego zrezygnowałam z wyznaczonego tam terminu i postarałam się o
        zabieg w wojewódzkim.

Asia i Ania (1.04.2003)
    • amadores Re: 3 migdał 25.06.06, 00:34
      Hej,
      Moja coreczka miala zabgieg wycinania 3 migdalka i przycinanie bocznych w
      kwietniu br. w szpitalu na zaspie.
      Jest dokladnie tak jak dziewczyny pisaly- dzien wczesniej badania i spotkanie z
      anestoezjologiem, a od rana tj. kolo 9 zacynaja sie zabiegi. Wczesniej dzieci
      dostaja zastrzyk, ktory ma je nieco wyciszyc przed zabiegiem. Niestety firma
      jego podania pozostawiala wiele do rzyczenia. Ddizal damsko meski i 2 sale dla
      dzieciaczkow. Strasznie cieploo i duszno. Przebywasz z dzieckiem jednak nie
      przysluguje Ci zane lozko do spania. masz szczescie jesli dziecko dostanie duze
      lozko bo mozna spac razem. Czesc jest takich malutkich, ze nie ma szansy zeby na
      nim usiasc. Jedzenie szpitalne. POdejscie niestety nie najlepsze....
      Dziecko 2 godziny po zabiegu moze pic niewielkie ilosci wody. Zaleznie od tego o
      ktoej mialo zabieg czasami zalapauje sie juz na obiad. Reakacje sa bardzo rozne,
      czesc dzieci spi, czesc po wybudzeniu jest poddenerwowana i placze. Sytuacja
      zmienia sie popoludniu kiedy sale dziecięce ozywaja!!! Trzeba przezyc lub
      zaplacic spoo kasy za zabieg w prywatnej klinice.
      a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka