agulek_aa 30.03.10, 21:02 Wiem ze nie ma tam wielewycieczek ale prosze o rady doswiadczonych co warto zobaczec i za ile Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulek_aa Re: Fakultety Marsa Alam 01.04.10, 10:29 Czyzby nikt nie byl w Marsa ? Podpowiedzcie prosze jak to tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Fakultety Marsa Alam 01.04.10, 11:56 Przede wszystkim drogo.... Jesli lecisz z Alfą to licz się z tym, że części fakultetów (np. Qulaan, Hamata) nie będzie, a rezydent bedzie ciężko zdziwiony, że o taką wycieczkę pytasz. El Quesir/Ghalib nie był mi w stanie zorganizować przez 2 tygodnie (latem, w sezonie), twierdząc, że brak chętnych... kolegę tak załatwił z Aswanem, tez rzekomo chętnych nie było. W Itace fakultety są tańsze i rezydenci bardziej kooperatywni, ja nawet kupiłam u nich wycieczke, mimo, że byłam z ALfy - nie robili problemu. Tu masz tez jeszcze krótki opis Scorpia, który przecierał marsowe szlaki 1,5 roku temu dot. niektórych wycieczek. Na Dolphin House warto się wybrać, z tym, że to jest do zrobienia z każdą bazą nurkową w okolicy, podobnie z wypadem do Abu Dabbab (no chyba, że lecisz do Solymara AD). Byłam w MA zarówno z Alfą jak i z Itaką i w mojej ocenie organizacja, dbałość o klienta i oferta na miejscu ze strony Itaki jest nieporównywalnie lepsza. To tak gwoli podpowiedzi co do biura. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Fakultety Marsa Alam 01.04.10, 11:57 forum.gazeta.pl/forum/w,622,87599604,87887004,Re_Sol_Mar_Abu_Dabba.html Odpowiedz Link Zgłoś
destylarka Re: Fakultety Marsa Alam 05.04.10, 10:11 To bardzo dziwne bo byłem w Holiday`u z Alfą we wrzesniu i wszystkie wycieczki o ktorych piszesz mi zorganizowali. Faktycznie bardzo mało ludzi gdziekolwiek wyjeżdzało z hotelów ale większego problemu to nie stanowiło np. do Asuan jechalismy busikiem w 7 osób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maoko Re: Fakultety Marsa Alam 05.04.10, 17:03 Czy mogłabyś coś więcej powiedzieć o 2-dniowej wycieczce do Abu Simbel? Czy są na nią chętni i jak wygląda w szczegółach? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Fakultety Marsa Alam 06.04.10, 17:40 Moze wreszcie zmienili rezydenta na takiego ktoremu sie "chce"... Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: Fakultety Marsa Alam 01.04.10, 10:44 Witaj, ebrochure.itaka.pl/wczasy-I-2010/#page=262-263 www.alfastar.com.pl/kraj,Egipt/oferta,Wycieczki%20fakultatywne/wycieczki,Egipt,jerozolima,Petra/ To są oferty fakultetów z biur podróży, Nie znam oferty lokalnej Odpowiedz Link Zgłoś
agulek_aa Re: Fakultety Marsa Alam 03.04.10, 17:58 Dzieki za info Zobaczymy jak to bedzie na miejscu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulek_aa Re: Fakultety Marsa Alam 05.04.10, 17:14 A byl ktos moze na dwu-dniowej w Luksorze? Jak to wyglada cenowo i organizacyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś