IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.04.04, 22:27
Dwa tygodnie temu wróciliśmy z wycieczki po Egipcie (Nefretete z Eximem).
Wczesniej dzielnie śledziliśmy wydarzenia na grupie. Teraz przesylamy wielkie
dzięki za wszelką pomoc i, dla zainteresowamych, adres strony, na której
umieściliśmy nasze zdjęcia.

Tam między innymi:
-Sharm el Sheikh (hotel Dreams Beach),
-Kair,
-Piramidy (nie tylko w Gizie),
-Luxor i okolice
-rejs statkiem po Nilu,
-Assuan i okolice.

Adres strony:
delmacz.fotki.com/egipt/
Pozdrawiamy
Agata i Marcin

Obserwuj wątek
    • Gość: mamapitunia Re: zdjęcia IP: *.nettelinwestycje.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:30
      wspaniałe zdjęcia no no tylko pozazdrościć
      jestem bardzo mile zaskoczona
      gratulacje
      pozdawiam
      Ewa
    • corrina_f1 Re: zdjęcia 04.04.04, 00:01
      Agatko, jak miło się zrobiło, kiedy powspominałam sobie ukochane miejsca i
      pooglądałam te, które za miesiąc już znów zobaczę ! :)
      Śliczne zdjęcia, zresztą, nie tylko z Egiptu ;)

Mam pytanie "techniczne" a dokładniej "meczetowe". W któych meczetach byliście
      w Kairze poza Alabastrowym ? Czy byliście tam na własną rękę ? Jak wygląda
      teraz sprawa opłat za wejście, widzę, że "ciuszki" można wypożyczyć na miejscu?

pozdrawiam serdecznie
      Kasia
      • pc_maniac Re: zdjęcia 04.04.04, 00:11
        Zarąbiste fotki.
        Macie wyobraźnię !!
        Baaaardzo mi się podobały.
        • Gość: Agata i Marcin Re: Zdjęcia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 01:14
          Dzięki za pozytywne recenzje!
          Pozdrawiamy!
      • Gość: Agata Re: zdjęcia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 01:12
        Kasiu!
        Kair zwiedzaliśmy sami. Zaczęliśmy od meczetu Alabastrowego i Sulajmana Paszy.
        Po wyjściu z terenu Cytadeli (bilet = 20 funtów) udaliśmy się w kierunku
        dzielnicy muzułmańskiej. Łatwo obrac kierunek, biorąc za azymut ogromne prawie
        bliźniacze meczety sułtana Hasana (z XIV wieku) i Al Rifa'iego (z XX wieku),
        widoczne z resztą z Cytadeli. Weszliśmy tylko do meczetu sułtana Hasana (bilet
        = 12 funtow). Tam nie dostaje się długiej szatki, ale za przechowywanie butów
        trzeba dać bakszysz. Dalej idąc prosto na północ wchodzimy na Chan al Chalili
        (warto mieć ze sobą jakąś mapkę) i tu już meczet przy meczecie stoi dla
        turystów otworem. My byliśmy między innymi w Al Azhar i w Al-Ghaurijja.
        Nie pobierane są opłaty za wstepy ani za dawane przy wejściu ciuszki (choć co
        do tego pewnie nie ma reguły), chyba że za oprowadzanie po wnętrzu - a to
        raczej według uznania. Osobiście preferowaliśmy metodę "la szukran" - czyli nie
        dziekuję, choć to też czasem nie działało. W Al-Ghaurijja zaproponowano nam
        zwiedzanie za darmo (bo przewodnik jest studentem a jego pracą jest właśnie
        oprowadzanie turystów), a na końcu przyszedł kieronik i powiedział, że nie ma
        oprowadzania za darmo i trzeba płacić. Należy więc się spodziewać różnego typu
        niespodzianek, ale to już wiesz, skoro w Egipcie byłaś.
        Życzę udanej podróży!
        Pozdrawiam,
        Agata
    • Gość: andrzej Re: zdjęcia IP: *.espol.com.pl 04.04.04, 16:13
      no, cholera, zdjęcia naprawdę ładne.
      a może kilka zdań o samym hotelu.
      pzdr
      • izzaa Re: zdjęcia 04.04.04, 16:37
        zdjęcia przecudowne, prześliczne....po prostu super extra !!!
        czy mogę się dowiedzieć jakim aparatem były robione?
        pozdrawiam
        • Gość: Agata Re: zdjęcia IP: *.acn.waw.pl 06.04.04, 20:27
          Aparat to Sony Cybershot DSC-F717.

Jeśli chodzi o Dreams Beach, to hotel jest raczej godny polecenia. Pokoje
          nieduże, co do czystości to jak zwykle. Restauracja w porzadku, jedzenie bardzo
          urozmaicone i niegroźne (nie dostaliśmy żadnej zemsty na tym odcinku drogi) bez
          problemu jedliśmy warzywka, obsługa restauracji baaaaaardzo sympatyczna.

Duża plaża, rafa i ryby - tego nie muszę opisywać, bo się nie da słowami,
          parasolki i inne bajery. Jest basen, choć w marcu był ciut zimny, mimo że
          zapewniali temperatury 23 stopnie. Przy basenie działają ogranizatorzy imprez,
          co ożywia atmosferę. Prócz tego zdezelowany mini golf i mega szachy,
          zwierzaczki w klatkach, a przy blasku księżyca - różnego typu wieczorki.
          Ogólne wrażenie - pozytywne.

Pozdrawiam,

Agata
    • Gość: Gosia Re: zdjęcia IP: *.hydral.com.pl / *.hydral.com.pl 07.07.04, 12:24
      Hej, 22.07 lecę do Sharm i będę mieszkała w hotelu Dreams Beach. Chciałabym coś
      więcej dowiedzieć sie na jego temat, np. w którym pokoju warto mieszkać?
      Chciałabym również zobaczyć jaieś zdjęcia tego obiektu, ale niestety Wasza
      strona jest niedostępna. Bardzo proszę o jakieś informacje i zdjęcia
      (oczywiście jeżeli można). Mój e-mail: m_damian@op.pl. Pozdrawiam i dziękuję
    • miriam_73 Re: zdjęcia 07.07.04, 15:47
      Agatko, zdjęcia są piękne, miło powspominać...
    • Gość: Elcia Re: zdjęcia IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 07.07.04, 15:50
      Witaj!

Dlaczego u mnie ta strona nie chce dzialac??? :-(

Elcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka