Dodaj do ulubionych

Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :(

31.01.11, 08:25
wczoraj dzwoniłam na ich infolinię pół dnia i nikt nie odbiera... Mam leciec w ten piątek. Chyba wolę stracić kasę niż tam lecieć, wakacje w otoczeniu wojska? W hotelu? Moja rodzinka chyba by osiwiała przez ten tydzień słuchając wieści z Egiptu. W kurortach są problemy z wandalizmem, niedługo będą z zaopatrzeniem i kto mi zagwarantuje, że np. nie zamkną lotniska w Hurghadzie? Niech biura do cholery odwołają te wyloty!!
Obserwuj wątek
    • hochdruck Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 08:56
      Ja również mam lecieć 4 lutego z Ecco. Od godz. 8.00. próbuję się dodzwonić i non stop zajęte. Czekam na ich decyzje o odwołaniu lotu jak na zbawienie.
      Co będzie jak nie odwołają?
      Lecieć czy stracić kasę?
    • eire81 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 09:12
      Wiesz co, ja chyba nie lecę, ciężko będzie przeboleć prawie 4 tysiaki za 2 osoby ale po prostu się boję! Może uda się nam - klientom Ecco - wspólnie wystąpić przeciw biuru o zwrot kasy w razie gdy nie odwołają lotów? Wysyłanie tam teraz turystów to szczyt nieodpowiedzialności, ignorancji i... chciwości! Ecco to biuro utrzymujące się z wielu kierunków, to nie Oasis Tours, czy odowłanie Egiptu by ich zrujnowało?
      • hochdruck Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 09:24
        Ja również nie zamierzam, ale w moim przypadku to kwota ponad 10 tysiaków, gdyż rezerwacja opiewa na 6 osób ( w tym dwoje dzieci)!
        Dlaczego Ecco nie pójdzie za ciosem i nie podejmie natychmiastowej decyzji o odwołaniu wylotu podobnie jak inne szanowane biura?
        Nad czym tak naprawdę się zastanawia i zwleka z decyzją?
        Przecież ja nie chcę z ich strony zwrotu kasy, chcę zmienić rezerwacje na inny termin i kierunek.
        Czy naprawdę podejmą to ryzyko (zwiększające się z każdym dniem) i wylot 4 lutego z Wrocławia dojdzie do skutku?
      • vduzy Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 10:36
        też mamy wykupiony pobyt w Makadi Bey z Ecco i też czekamy na decyzję bo na pewno nie polecimy, zdajemy sobie sprawę co może się dziać ( choć nie musi) , to miał być relaks i super wypoczynek a nie ciągły stres. Myślałam kupując w Ecco , że to poważna firma, do tej pory korzystałam z Itaki, Sigmy ,Rainbow i te firmy nigdy mnie nie zawiodły, cos mnie podkusiło na zmianę?
    • hochdruck Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 09:58
      Przed chwilą się dodzwoniłem.
      Trwa narada w sprawie Egiptu.
      Jest nadzieja...
      • tamerza Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 10:17
        to czekamy na dobre wiesci :)
    • eire81 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 11:06
      Jak Ecco nie dowoła wylotów to są u mnie spaleni i zapewne u wszystkich klientów. Myślę, że biuru bardziej się opłaca odwołać i stracić kasę za Egipt niż nie odwołać i tym samym dać świadectwo pazerności i nieodpowiedzialności. Sami sobie pętle na szyję założą bo ludzie będą wiedzieli, że strach z nimi jechać, tym bardziej, że mają sporą egzotycznych kierunków i nigdy nie wiadomo co się tam może wydarzyć. Ecco liczę na rozwagę, nie kompromitujcie się tak jak Alfa Star!
      • msa1 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 12:50
        Byłem z nimi 2 razy i zawsze wszystko było ok, zdobyli moje zaufanie a tu taki zonk, dali d...,teraz z wielką ostrożnością będę do nich podchodził i na pewno nigdy ofert first minute.
        • tamerza Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 12:53
          ale decyzji nadal nie ma... :((
          • pc_maniac Decyzje dzisiaj 31.01.11, 12:54
            Tutaj więcej:
            forum.gazeta.pl/forum/w,622,121584266,121584266,Dzisiaj_decyzje_w_s_Egiptu_.html
            • renle Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 13:24
              Ja wierzę w Ecco, zawsze byli porządnym biurem.
              • prynsztarn Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 13:31
                renle napisała:

> Ja wierzę w Ecco, zawsze byli porządnym biurem.

Teraz to pojechałaś po bandzie :-) Czy porządne biuro okrada swoich klientów na cenie wizy egipskiej? Czy uczciwe biuro napuszcza policję na turystów chcących jechać do Kairu z inną firma niz Ecco? Czy uczciwe biuro notorycznie podaje ceny wyjazdów bez obowiązkowych dopłat(ubezpieczenia, opłaty lotniskowej)?
                • renle Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 13:35
                  ojej, pierwsze słyszę. Byłam z nimi tylko w Bułgarii i bardzom zadowolona
                  • prynsztarn Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 13:49
                    renle napisała:

> ojej, pierwsze słyszę. Byłam z nimi tylko w Bułgarii i bardzom zadowolona

Ależ ja w żadnym razie nie neguję Twojego zadowolenia! ;-)
                    Napomknąłem jedynie że tak całkiem czyści to oni nie są. Najlepiej wpisz sobie w wyszukiwarkę forum "Eccoholiday wiza" czy jakos podobnie a sama doczytasz.
                • msa1 Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 13:50
                  prynsztarn - jak ja kocham takich ludzi z wyobraźnią, głupoty piszesz, zanim coś powiesz sprawdź to najpierw.
                  Za wizę, płaciłem na miejscu na lotnisku, ecco nawet przez sekundę nie miał moich pieniędzy więc jak miało mnie okraść.

Ze strony Ecco do pierwszej lepszej oferty.
                  CENA ZAWIERA:
                  przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, obsługa rezydenta.

Nie uważam ecco za super biuro, szczególnie teraz kiedy prawie wszyscy wstrzymują wysyłanie turystów do Egiptu a ecco robi to w najlepsze, ale nie lubię jak (może konkurencja?) sieje takie plotki.
                  • prynsztarn Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 14:05
                    Tak, kupowałas w okienku u ich człowieka za 20$ zamiast za 15.
                    Nie bredź, wpisz jak pisałem, w szukajkę na Forum "ecco wiza" i wszystko sobie wyczytasz.

No i jak, dałes się wydymac :-)
                    • prynsztarn Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 14:08
                      Przyznaję! Kraśc przestali! Ale to że okradali na cenie wizy przez długie lata jest faktem. Poczytaj w archiwum. Znaczy się złodzieje ale emerytowani.
                    • msa1 Re: Decyzje dzisiaj 31.01.11, 14:12
                      Płaciłem w okienku (jedno jedyne) w którym płacił czy to rosjanin, niemiec, anglik itd.... i nie płaciłem 20 $ tylko 15$.
                      Dla potwierdzenia masz treść ze strony ecco z pierwszej lepszej oferty.
                      CENA NIE ZAWIERA:
                      opłat za wizę (15 USD / os)

Nie wiem jak było kilka lat temu, wiem jak było w zeszłym roku i widzę jak jest teraz.
    • agryckiewicz Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 13:43
      www.eccoholiday.com/text/Informacja%20prasowa_Egipt%202011-1.pdf
      • tamerza Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 13:46
        no to dupa zimna, mojego "czerwcowego" wyjazdu nie objeli, a ja nie mam zamiaru leciec do egiptu, chcialabym zmienic kierunek ale czuje ze nic z tego
    • eire81 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 13:48
      hurrra! odwołali do 6 lutego wyloty! Dziękuję wam!
      • hochdruck Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 14:01
        Skąd masz takie info?
        • eire81 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 14:43
          Powyższy link!
          • hochdruck Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 14:59
            Ok, dzięki! Wszystko jasne.
            I co dalej?
            Próbowałem natychmiast zaklepać Kanary, ale nie ma takiej opcji - brak już miejsc.
            A muszę sztywno trzymać się terminu - dzieci mają ferie.
            Jakie są Twoje dalsze kroki?
            • eire81 Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 15:09
              Musze pogadac z meżęm, na razie jestem w pracy i w zasadzie tym sie poiwnnam teraz zająć;) marzy mi sie egzotyka ale nie wiem czy oni tak chętnie zamienią Egipt np. na Sri Lankę... też musze sie trzymać terminu. Jak teraz sie nie uda to sobie to odbijemy w wakacje! pojade zamaist na tydzien - na dwa;)
              • mama_fasolki Re: Kiedy EccoHoliday odwoła wyloty?? :( 31.01.11, 15:15
                Zamienić zamienią - pod warunkiem, że do danej destynacji są jeszcze miejsca i oczywiście dopłacisz różnicę w cenie...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka