Dodaj do ulubionych

Drogi Egipt

02.06.11, 22:21
Nie uważacie, że ceny wycieczek do Egiptu pomimo sytuacji tam panującej są wysokie?
Przeglądamy oferty 5 * hoteli i ceny nie powalają. Np.polecany Sunrise Makadi Bay.
Obserwuj wątek
    • gladi3 Re: Drogi Egipt 02.06.11, 22:21
      najlepiej jak by za darmo byly prawda?zalosne
      • starkol Re: Drogi Egipt 03.06.11, 08:49
        Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.
        • niiktos Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:36
          A moze ty popisz sie logika i wyjasnij jaki wplyw na cene powinna miec obecna sytuacja. Tzn ile konkretnie zlotych mniej powinien kosztowac przelot, ile mniej wyzywienie itp itd
          Czekamy.
          • starkol Re: Drogi Egipt 03.06.11, 10:35
            niiktos napisała: moze ty popisz sie logika i wyjasnij jaki wplyw na cene powinna miec obecna s
            > ytuacja. Tzn ile konkretnie zlotych mniej powinien kosztowac przelot, ile mniej
            > wyzywienie itp itd
            Nikt nie chce jechać za darmo,jak to,kąśliwie raczył skomentować mój przedmówca.Chodzi mi
            raczej o ten konkretny hotel.Radzę przeczytać opinie o nim i samemu wysnuć konkretne wnioski.

• niiktos Re: Drogi Egipt 03.06.11, 12:07
              Jakie ma znaczenie czy chodzi o ten konkretny hotel czy o inny?
              Racze pomyslec przed odpowiedzeniem.
              Wnioski pewne juz mam.
    • doiwony12 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 08:46
      Trzy i dwa lata temu za tydzień płaciłam 2200 w tamtym roku 14 dni 2700 .Teraz 14 dni w tym hotelu 2170 .Więc oceń sama.Tanio czy drogo jest w tym roku?
      • cieplanata Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:13
        ciekawe, że ludzie w Polsce bez szemrania płacą za dobę tylko ze śniadaniem i w nędznym pensjonacie płacą 100 zł, muszą dojechać sami, zjeść ze dwa posiłki, kupić napoje, nie zawsze jest pogoda. Ale gdy już wyjeżdżają to som pany, hotel 3* HB, dolecą samolotem, pod hotel dowiezieni autokarem, zapłacą za 14 dni 1300 złociszów w last minute, za hotel 5* z All nawet i 2400, ale to jest drogo. w Polsce to jest dopiero tanio ;)
        • darek.b70 Re: Drogi Egipt 08.06.11, 00:14
          Zawsze zostaje Bałtyk tanio a jak trafisz w lasta to gratis dostaniesz sztormiaka i kalosze to dopiero oferta co.
    • renle Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:08
      Moim zdaniem ceny bardzo korzystne, oto przykład:

http://www.itaka.pl/wczasy/egipt/marsa_el_alam/hotel_sol_y_mar_abu_dabbab_444.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&SEARCH_HOTEL[month]=6&SEARCH_HOTEL[date]=2011-06-04&

5 gwiazdek, all incl. - super!
      • alfaromeo75 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:20
        Moim zdaniem jest taniej niż było i na pewno taniej niż w Polsce szczególnie nad morzem gdzie piwo na plaży kosztuje 9 zł i z pogoda jest bardzo rożnie ruletka albo się trafi albo nie a płacić trzeba , ja w tym roku jadę pierwszy raz do Egiptu ale już wiem ze na pewno nie ostatni wole dać więcej i mieć ciepło 100%
      • olin1980 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:26
        Tydzień temu wróciliśmy z Aquamarine,płaciliśmy ok 1700zł na firsta przed rewolucją,co uważam było niezłą ceną za ten hotel.Na miejscu poznaliśmy ludzi którzy kupili ten hotel na lasta za taką samą cenę co my tyle, że za dwa tygodnie ;-)
        Także jak się dobrze poszuka znajdzie się perełki w dobrych cenach.Gdyby nie brak czasu, to bym już była w samolocie z powrotem do Hurghady.Idealny czas na urlop,mało ludzi, w hotelach luz, na parkingu pod Doliną Królów 3 autokary zamiast 300, bezpiecznie no i ceny naprawdę zachęcające.
        • gladi3 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:44
          dzis lece o 15.50 do Hurghady i mam nadzieje ze jest malo ludzi wiec spokojnie a tak lubie jak wroce to napisze,a ceny hoteli sa strasznie tanie,np jeden 4* w ktorym mieszkalem 2 lata temu kosztowal mnie 2700 a teraz juz 1800 2 tyg all mowa o Festival le Jardin w Hurghadzie,natomiast juz tydzien widzialem za 1100 wiec mega tanio,ale zalozyciel watku by pewnie chcial za 500 zl i bez placenia wizy na lotnisku.
          • renle Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:50
            Ale ja to rozumiem, bo jak pokazałam w pracy wycieczkę za 2200 to też niektórzy stwierdzili, że drogo :-)
          • kokardka33 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 09:55
            Więc miłego wypoczynku ja czekam na lasta po 20 czerwca a ofert jest naprawdę sporo więc myślę że coś fajnego wpadnie;)
            • joanna_poz Re: Drogi Egipt 03.06.11, 11:11
              > Więc miłego wypoczynku ja czekam na lasta po 20 czerwca a ofert jest naprawdę s
              > poro więc myślę że coś fajnego wpadnie;)

tak a propos czekania na lasty.
              duzo ludzi lata do egiptu w lipcu?
              będą miejsca czy raczej duże obłożenie z uwagi na wakacje szkolne?

wiem, wiem, że lipiec i Egipt to takie sobie połączenie, do tej pory omijałam szerokim łukiem wyjazdy w takich miesiącach, ale niestety moje dziecko jest w I klasie i od niepamietnych czasów polecimy gdzieś w lipcu, a z uwagi na niskie ceny - wskazanie jest na Egipt.
              zastanawiam się czy rezerwować już? czy jeszcze trochę poczekac?
              • ami.ra Re: Drogi Egipt 03.06.11, 11:31
                Drogo haha :) Latam od Egiptu troszke czasu i cen przed lat nic nie przebije...np pierwszy pobyt w AliBabie ok 6lat temu 3400 na 2 tygodnie a pierwszy wyjazd 13 lat temu z rejsem koszt od osoby ok 6.500:)......to były ceny:( Teraz mozna za darmoche prawie polecieć,a sytuacja jest spoko luzik jak na razie;)
                • alfaromeo75 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 12:32
                  taka To prawda kiedys Egipt to byl luksuks jezeli chodzi o ceny a teraz faktycznie jest tanio a jeszcze z lasta jak ktos ma taka mozliwosć ze nie musi planowac urlopu to mozna okazje trafic
    • doral2 Re: Drogi Egipt 03.06.11, 21:19
      iit2 napisała:

> Nie uważacie, że ceny wycieczek do Egiptu pomimo sytuacji tam panującej są wysokie?
      > Przeglądamy oferty 5 * hoteli i ceny nie powalają. Np.polecany Sunrise Makadi Bay..."

czy w związku z sytuacją tam panującą hotel ten stracił na standardzie?
      albo gorzej obsługuje turystów?
      albo gorzej karmi?
      albo morze zrobiło się brudniejsze?
      nie dają papieru toaletowego?
      sprzątają co drugi dzień??

nie!
      nadal świadczą ten sam poziom usług i za ten poziom się płaci.

czy ty w związku z ogólnoświatowym kryzysem pracujesz za pół pensji??
      nie sądzę.
      zatem dlaczego maja robić to inni?
      zarobki egipcjan i tak są żenująco niskie, ludzie maja na utrzymanie zaledwie 1-2 dolary na dzień, a ty chcesz by żyli za 50 centów??
      i tylko dlatego, że 3 miesiące temu coś tam się działo? i to nie w kurortach, tylko 400 km dalej?
      ale już się nie dzieje, turyści wypoczywają tak samo jak i przed wydarzeniami.
      a za tysiaka to sobie możesz na 3 dni góry skoczyć i jeść konserwy z chlebem.
      • darek.b70 Re: Drogi Egipt 08.06.11, 00:22
        Ja tam w tamtym roku za Beach Albatros Garden płaciliśmy po 2300 a w tym roku za Melia Sharm 3200 ale wolę to od Bałtyku tyle że to nie lasty ale jest oki.
        • mell-anie Re: Drogi Egipt 08.06.11, 07:14

Słuchajcie,ceny hoteli w Egipcie spadły i to dużo ale do tej ceny biuro turystyczne dolicza swoja marżę i dletago nie odczuliśmy spadku cen,bo nasze biura nie pozwalaja nam na to!
          Egipcjanie zdaja sobie sprawe,że turystyka w tym roku drastycznie spadła i naprawdę obniżyli ceny ale nasze biura teraz na tym korzystają.Jeden hotel,który mnie interesuje na przykład w 4 cenach,najtaniej sun fun a najdrożej itaka z różnicą 700 zł od osoby.
          • alfaromeo75 Re: Drogi Egipt 08.06.11, 08:55
            I najgorsze w tym ze teraz są taniej niz rezerwowane np w kwietniu ja jadę 8 lipca do Aqua blu Hurgada za 2038 zł a teraz 1780 jedzie nas trójka to 600 zł wychodzi nie warto brać wcześniej na pewno w tym roku nie ma obłożenia i last na pewno będę jeszcze tańsze.
    • mrukmrukmruk Re: Drogi Egipt 08.06.11, 10:59
      EE da się znaleźć tanią ofertę, nawet ol incluziw :D , mianowicie na allinclusive.com.pl, tam jest sporo ofert do Egiptu, przeglądnij ich ofertę, zwróć uwagę na last minute, tam jest sporo taniej
    • zupelniebezcukru Re: Drogi Egipt 11.06.11, 16:05
      A moim zdaniem Egipt jest bardzo nie drogim miejscem. Oczywiście jak ktoś chce lepszy hotel, taki żeby wszystko było najwyższej jakości to musi trochę zapłacić. Ja byłam kiedyś na wakacjach za tysiaka, odpowiadało mi wszystko, warunki były dobre no i cena zachwycająca.
      • ku-sy Re: Drogi Egipt 11.06.11, 21:18
        A my w poniedziałek wróciliśmy z wakacji w Egipcie za 1078 od osoby ( 7 dni ), hotel Movenpick 5*, opcja ALL, oferta to Last.
        Tak więc chyba nie tak drogo
        • mlarka Re: Drogi Egipt 13.06.11, 08:46
          To bardzo nie drogo! I co, hotel faktycznie zasługiwał na tyle gwiazdek? Z jakim biurem byłeś? Egipt nie jest drogi, jak ktoś chce pojechać do super hotelu, takiego o wyższym standardzie to wiadomo, że musi trochę zapłacić, ale tak jest wszędzie na świecie, że mieszkanie w super hotelach kosztuje!
          • ku-sy Re: Drogi Egipt 13.06.11, 19:56
            Z Itaki.
            Dla nas tak.
    • tambylec23 Re: Drogi Egipt 13.06.11, 14:31
      lostravelos.com/Wycieczki/Egipt/El-Faraana-Heights3.html?ofr=52f25174be4bb1be1f85f37a1e39f652f2d6501371bddd8303b910ff255a7bfc&board=2_0
      Duże czy nie duże, ogólnie w miarę przystępne. Średnio za pobyt tygodniowy do 1600 dobry hotel w All inclusive. Zbliża się sezon wakacyjny wiec na pewno będą ciut droższe od terminów majowych czy wcześniejszych.
      Przesyłam link do stronki z jednej z ofert do Sharm
      • anjolka77 Re: Drogi Egipt 15.06.11, 15:57
        Ja bym raczej powiedziała, że ceny są bardzo przystępne. Można sobie spojrzeć na inne biura niż np neckerman, który jest bardzo drogi. W alfastar, triadzie, exim i innych nie mają wygórowanych cen, a organizują świetne wycieczki. Jak chcesz to możesz lecieć do Egiptu za 10 tysięcy, a jak na taką wycieczkę cię nie stać to możesz polecieć i za 1000 zł. Ceny są atrakcyjne dla każdego i naprawdę każdy może znaleźć coś dla siebie!
        • mlarka Re: Drogi Egipt 15.09.11, 20:48
          Egipt może być albo drogi albo tani. Jak ktoś chce to poleci tam na wakacje i za 1000 zł i za 10 tysięcy. Wszystko zależy od turysty. Ale tanie wczasy też można tam spędzić, wystarczy dobrze przejrzeć last minute i właściwie zawsze można coś znaleźć. Na miejscu koszta nie są duże, naprawdę można iść do knajpki najeść się do syta i nie wydać fortuny. Oczywiście można wykupić wyżywienie w hotelu i wtedy nie trzeba martwić się o to, że trzeba żywić się w restauracjach. Ja Egipt polecam zarówno dlatego, że jest nie drogo, ale przede wszystkim takich zabytków jak tam nie ma nigdzie indziej na świecie!
          • szopat Re: Drogi Egipt 16.09.11, 11:39
            z tymi lastami to nie do końca jest tak pięknie. Polowałam na dobrego lasta i skończyło sie tak , że musiałam dojechać do innego lotniska 300 km dalej + parking, który okazał się o 50,00 zł droższy...i po przeliczeniu kosztów cena taka sama jak przed lastem tylko czas stracony na dojazd do innego lotniska :)
            • doral2 Re: Drogi Egipt 16.09.11, 17:12
              ze względu na kiepską pogodę w kraju tego lata, nie liczcie na żadne lasty.
              • lennox.1 Re: Drogi Egipt 17.09.11, 19:39
                A ja już czekam na listopad na oferty "First" na lato 2012 :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka