deoand 15.06.11, 12:29 Czy sa jeszcze rejsy po Nilu ? bo w wyszukiwarce same starocie .. Moze ktos cos wie na ten temat ? tzn kiedy będa z jakim biurem itd ... czy w ogóle juz odwołane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
erloy3 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:43 Nie ma i już nigdy nie będzie. Debilne pytanie to i debilna odpowiedź. Ps. Dwa pierwsze biura jakie mi przyszły do głowy, wszedłem na ich strony i są rejsy w ofercie. Nie napiszę ci jakie bo trochę sam pomyśl zamiast pisać idiotyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:54 Jak sa to i dobrze = ale może ktoś by napisał jak niedawno wrócił a nie w 2010 roku . Wszedłem na stronę Alfy - nie ma ofert ? Triada dopiero lipiec sierpień cos jest w ofercie - stąd moje pytanie do tych co teraz wrócili . Co było w Egipcie w 2010 to ja tez moge pisac bo byłem ale nie teraz . Niemniej jednak skoro są Rejsy to bardzo dobrze - mogę je polecić koleżance choć niepokój mój budzi trochę brak aktualnych relacji kogokolwiek kto teraz był na rejsie ale może to nadmierna ostrożność Odpowiedz Link Zgłoś
erloy3 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:13 W triadzie są oferty na koniec czerwca. Chyba większość biur miała wstrzymane wycieczki objazdowe i teraz dopiero będą "ruszać" Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:26 Ano ano kolego erloy - jak by było wszystko cacy to bym sobie znalazł w wyszukiwarce i po sprawie a tu sam piszesz , ze do czerwca rejsy były zawieszone stąd pytanie czy juz ruszyły rejsy i jak wyglądaja obecnie ? Kolega niktos pisze ,że junta spusciła wode z Nilu itd i chyba chyba sobie jaja robi ale będąc w Egipcie ja tez cos słyszałem , że czasem statki płyna od Asuanu do Luksoru chyba i to jest ok ale czasem jest jakis niski poziom wody w Nilu i rejsy sa zawieszone albo skrócone ????? Może źle słyszałem - oby . Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:55 To nie wina biur tylko junty wojskowej ktora obecnie panuje w Egipcie - mocą dekretu zakrecili wode na tamie w Asuanie i teraz wody w Nilu jest akurat dla faluk. Wycieczkowce ledwo stoja na stępce. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:14 A z jeziora Nasera wyłowili wszystkie krokodyle i wpuścili koło Aswanu i Luksoru aby zeżarły turystów co to na felukach chcą poczuć smak starozytnego Egiptu . Oooo takie odpowiedzi to ja tez znam i umiem ich udzielac - szkoda , że nie ma nikogo kto aktualnie wrócił z rejsu i mógłby napisac jak to teraz wygladą - choćby wycieczka do Abu czy Kairu ? - w ramch fakultetu z biura czy z lokalnego biura ?? Ale wszyscy jak widac wola pic arabki gin w ramach all inclussive i pławic sie w basenie hotelowym niz ruszyc sie w świat podróży i zwiedzania . No trudno ! Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 09:13 Jadę 1-go lipca, jeszcze mi nie odwołali i niech tak pozostanie :). Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 09:56 Fajnie ale napisz z łaski swojej z jakim biurem i czy cos wiadomo odnosnie fakultetu do Kairu i gdzie masz hotel - w Hrg czy w Marsa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
anielica75 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 16:00 Jedziemy na rejs po Nilu - Egipt Starożytny z Alfą 5 sierpnia plus pobyt w Jungle Aqua Park. jak na razie nic nam nie wiadomo o odwołaniu rejsów a wykupowaliśmy w połowie marca. Odpowiedz Link Zgłoś
rak1968 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 16:55 Byłam w Maju na rejsie z Triady wszystko było ok , Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 20:43 Dzięki wszystkim za info -ale sprawa juz nieaktualna bo koleżanka wybrała inny kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
vicehrabiadebragelone Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 17.06.11, 00:45 Miałem płynąć w marcu ze Sky Club i z wiadomych wzgledów nie polecialem teraz planuję w połowie pażdziernika ale wiadomo wybory we wrzesniu i fundamentalisci z Bractwa Muzułmańskiego mogą wygrać wybory....Coś czuję że w tym roku ciężko bedzie Egipt zaliczyć:/ Jedyna nadzieja że wojsko bedzie trzymać za twarz fundamentalistów bo jak nie to czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: do rak1968 17.06.11, 08:13 rak1968 napisała: > Byłam w Maju na rejsie z Triady wszystko było ok , Byłaś na > Darach Nilu < czy > Egipcie w pigułce < ? Wybieram się na ten drugi objazd i ciekawa jestem jak z Kairem i Aleksandrią. No i jaki statek, a może korzystają z kilku różnych? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rak1968 Re: do rak1968 18.06.11, 10:23 Witam ja byłam na Darach Nilu statek był Granada z tego co mi wiadomo to Triada ma tylko taki Ludzie którzy byli z nami trochę na statku a potem w hotelu z pigułki trochę narzekali na przejazd do Kairu i tempo zwiedzania Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: do rak1968 18.06.11, 17:30 Dziękuję za odpowiedź :). Ja nie będę narzekać ani na przejazd, ani na tempo tylko na to, że mój wyjazd i ten w następnym terminie odwołali :(..... Nie zebrała się konieczna liczba uczestników :(. No i plany diabli wzięli. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: do rak1968 19.06.11, 18:45 ze Sky Cluby sa rejsy ;) bułam, polecam w tym roku byłam tezw Egipcie w maju - więc naprawde można spokojnie Egipt 'zaliczac' nie widze przeciwskazan! :) Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: do rak1968 20.06.11, 15:17 Z Triady też były, w maju. 1 i 8 lipiec - odwołali. Szkoda tylko, że tak mało osób się na nie decyduje :(. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 20.06.11, 19:08 Skąd wiesz, że 1i 8 lipca odwołano rejs po Nilu? Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 11:34 Dostałam pismo z biura... Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 20:41 Mam zaplanowany rejs po Nilu od 8 lipca i nikt z biura nie informował mnie o odwołaniu tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczka Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 22:22 Również mamy już zapłacony rejs z Rainbow Turs od 22.07 i wczoraj po przeczytaniu tego postu zadzwoniłam do biura i zapytałam i otrzymałam informację,że rejsy wykupione i zaplanowane odbywają się planowo i program jest realizowany normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 22.06.11, 08:34 Dla całkowitej jasności - odwołano mi Egipt w pigułce (Triada), od 1-go lipca. Poinformowano mnie również, ze i ten od 08.07 się nie odbędzie. O wszystkim dowiedziałam się dokładnie 2 tygodnie przed wylotem :(. Podobno mogą odwołać imprezę nawet na tydzień przed rozpoczęciem. Jeśli tylko mi odwołali, to może znaczyć tylko tyle, że nie załatwili miejsca w samolocie, bo miejsca w wybranym przeze mnie hotelu jeszcze sprzedają lecz z wylotem z innych miast. Pisać jeszcze, że wyjazd wykupiłam na początku stycznia? Rainbow pewnie nie odwoła. Tego Wam wszystkim życzę. Lećcie tam, gdzie zaplanowaliście. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś