Dodaj do ulubionych

Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ?

15.06.11, 12:29
Czy sa jeszcze rejsy po Nilu ? bo w wyszukiwarce same starocie .. Moze ktos cos wie na ten temat ?

tzn kiedy będa z jakim biurem itd ... czy w ogóle juz odwołane ?
Obserwuj wątek
    • erloy3 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:43
      Nie ma i już nigdy nie będzie.
      Debilne pytanie to i debilna odpowiedź.

Ps.
      Dwa pierwsze biura jakie mi przyszły do głowy, wszedłem na ich strony i są rejsy w ofercie. Nie napiszę ci jakie bo trochę sam pomyśl zamiast pisać idiotyzmy
      • deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:54
        Jak sa to i dobrze = ale może ktoś by napisał jak niedawno wrócił a nie w 2010 roku .

Wszedłem na stronę Alfy - nie ma ofert ? Triada dopiero lipiec sierpień cos jest w ofercie - stąd moje pytanie do tych co teraz wrócili . Co było w Egipcie w 2010 to ja tez moge pisac bo byłem ale nie teraz .

Niemniej jednak skoro są Rejsy to bardzo dobrze - mogę je polecić koleżance choć niepokój mój budzi trochę brak aktualnych relacji kogokolwiek kto teraz był na rejsie

ale może to nadmierna ostrożność
        • erloy3 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:13
          W triadzie są oferty na koniec czerwca. Chyba większość biur miała wstrzymane wycieczki objazdowe i teraz dopiero będą "ruszać"
          • deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:26
            Ano ano kolego erloy - jak by było wszystko cacy to bym sobie znalazł w wyszukiwarce i po sprawie a tu sam piszesz , ze do czerwca rejsy były zawieszone stąd pytanie czy juz ruszyły rejsy i jak wyglądaja obecnie ?

Kolega niktos pisze ,że junta spusciła wode z Nilu itd i chyba chyba sobie jaja robi ale będąc w Egipcie ja tez cos słyszałem , że czasem statki płyna od Asuanu do Luksoru chyba i to jest ok ale czasem jest jakis niski poziom wody w Nilu i rejsy sa zawieszone albo skrócone ?????

Może źle słyszałem - oby .
    • niiktos Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 12:55
      To nie wina biur tylko junty wojskowej ktora obecnie panuje w Egipcie - mocą dekretu zakrecili wode na tamie w Asuanie i teraz wody w Nilu jest akurat dla faluk. Wycieczkowce ledwo stoja na stępce.
      • deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 15.06.11, 13:14
        A z jeziora Nasera wyłowili wszystkie krokodyle i wpuścili koło Aswanu i Luksoru aby zeżarły turystów co to na felukach chcą poczuć smak starozytnego Egiptu .

Oooo takie odpowiedzi to ja tez znam i umiem ich udzielac - szkoda , że nie ma nikogo kto aktualnie wrócił z rejsu i mógłby napisac jak to teraz wygladą - choćby wycieczka do Abu czy Kairu ? - w ramch fakultetu z biura czy z lokalnego biura ?? Ale wszyscy jak widac wola pic arabki gin w ramach all inclussive i pławic sie w basenie hotelowym niz ruszyc sie w świat podróży i zwiedzania .

No trudno !
        • opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 09:13
          Jadę 1-go lipca, jeszcze mi nie odwołali i niech tak pozostanie :).
          • deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 09:56
            Fajnie ale napisz z łaski swojej z jakim biurem i czy cos wiadomo odnosnie fakultetu do Kairu i gdzie masz hotel - w Hrg czy w Marsa ???
            • anielica75 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 16:00
              Jedziemy na rejs po Nilu - Egipt Starożytny z Alfą 5 sierpnia plus pobyt w Jungle Aqua Park. jak na razie nic nam nie wiadomo o odwołaniu rejsów a wykupowaliśmy w połowie marca.
              • rak1968 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 16:55
                Byłam w Maju na rejsie z Triady wszystko było ok ,
                • deoand Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 16.06.11, 20:43
                  Dzięki wszystkim za info -ale sprawa juz nieaktualna bo koleżanka wybrała inny kierunek
                  • vicehrabiadebragelone Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 17.06.11, 00:45
                    Miałem płynąć w marcu ze Sky Club i z wiadomych wzgledów nie polecialem teraz planuję w połowie pażdziernika ale wiadomo wybory we wrzesniu i fundamentalisci z Bractwa Muzułmańskiego mogą wygrać wybory....Coś czuję że w tym roku ciężko bedzie Egipt zaliczyć:/
                    Jedyna nadzieja że wojsko bedzie trzymać za twarz fundamentalistów bo jak nie to czarno to widzę
                • opuncja_1 Re: do rak1968 17.06.11, 08:13
                  rak1968 napisała:

> Byłam w Maju na rejsie z Triady wszystko było ok ,
                  Byłaś na > Darach Nilu < czy > Egipcie w pigułce < ?
                  Wybieram się na ten drugi objazd i ciekawa jestem jak z Kairem i Aleksandrią. No i jaki statek, a może korzystają z kilku różnych?
                  Pozdrawiam.
                  • rak1968 Re: do rak1968 18.06.11, 10:23
                    Witam ja byłam na Darach Nilu statek był Granada z tego co mi wiadomo to Triada ma tylko taki Ludzie którzy byli z nami trochę na statku a potem w hotelu z pigułki trochę narzekali na przejazd do Kairu i tempo zwiedzania
                    • opuncja_1 Re: do rak1968 18.06.11, 17:30
                      Dziękuję za odpowiedź :).
                      Ja nie będę narzekać ani na przejazd, ani na tempo tylko na to, że mój wyjazd i ten w następnym terminie odwołali :(.....
                      Nie zebrała się konieczna liczba uczestników :(.
                      No i plany diabli wzięli.
                      Pozdrawiam :)
                      • kkk Re: do rak1968 19.06.11, 18:45
                        ze Sky Cluby sa rejsy ;) bułam, polecam
                        w tym roku byłam tezw Egipcie w maju - więc naprawde można spokojnie Egipt 'zaliczac' nie widze przeciwskazan! :)
                        • opuncja_1 Re: do rak1968 20.06.11, 15:17
                          Z Triady też były, w maju. 1 i 8 lipiec - odwołali.
                          Szkoda tylko, że tak mało osób się na nie decyduje :(.
    • paewlek Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 20.06.11, 19:08
      Skąd wiesz, że 1i 8 lipca odwołano rejs po Nilu?
      • opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 11:34
        Dostałam pismo z biura...
    • paewlek Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 20:41
      Mam zaplanowany rejs po Nilu od 8 lipca i nikt z biura nie informował mnie o odwołaniu tej imprezy.
      • gosiaczka Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 21.06.11, 22:22
        Również mamy już zapłacony rejs z Rainbow Turs od 22.07 i wczoraj po przeczytaniu tego postu zadzwoniłam do biura i zapytałam i otrzymałam informację,że rejsy wykupione i zaplanowane odbywają się planowo i program jest realizowany normalnie.
        • opuncja_1 Re: Czy sa jeszcze Rejsy po Nilu ? 22.06.11, 08:34
          Dla całkowitej jasności - odwołano mi Egipt w pigułce (Triada), od 1-go lipca. Poinformowano mnie również, ze i ten od 08.07 się nie odbędzie. O wszystkim dowiedziałam się dokładnie 2 tygodnie przed wylotem :(. Podobno mogą odwołać imprezę nawet na tydzień przed rozpoczęciem.
          Jeśli tylko mi odwołali, to może znaczyć tylko tyle, że nie załatwili miejsca w samolocie, bo miejsca w wybranym przeze mnie hotelu jeszcze sprzedają lecz z wylotem z innych miast. Pisać jeszcze, że wyjazd wykupiłam na początku stycznia?
          Rainbow pewnie nie odwoła. Tego Wam wszystkim życzę. Lećcie tam, gdzie zaplanowaliście.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka