efka75 01.07.11, 08:57 Gdzieś przeczytałam, że wejście do morza w tym hotelu jest skaliste i niezbędne jest obuwie ochronne? Może ktoś tam był i udzieli informacji? A może ktoś tam spędza urlop od 21 lipca? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dejnaa Re: Serenity Makadi Heights 01.07.11, 12:19 ja lecę z rodziną od 14.07-28.07 z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
efka75 Re: Serenity Makadi Heights 01.07.11, 14:21 to moze sie zobaczymy:)) a czy wiesz coś na temat butów do morza? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwaz Re: Serenity Makadi Heights 01.07.11, 16:15 witam , buciki do wody zbedne plaza super tak jak hotel chyba najlepszy w jkim bylismy a bylismy pewnie ze 20 razy , milego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Serenity Makadi Heights 01.07.11, 19:54 Ja, wprost przeciwnie, doradzałabym zabranie butów. W czasie przypływu jeszcze przy brzegu może da się pochodzić bez, ale dalej albo podczas odpływu niekoniecznie. Ostra rafa i ryzyko na trafienie stopą na jeżowca. Byłam w ubiegłym roku na przełomie sierpnia i września i nie widziałam nikogo kąpiącego się bez obuwia ochronnego. Ale może jestem po prostu bardziej wrażliwa :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Serenity Makadi Heights 04.07.11, 09:19 Efka Ja też uważam że obówie wskazane , gdyż byli tam moi znajomi ubiegłego roku i zalecali :) Ja już zaczynam odliczać dni do wylotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
organista_pl Re: Serenity Makadi Heights 04.07.11, 10:06 To ze wykupiłaś wczasy w tym hotelu nie znaczy ze tam trafisz ponieważ ten hotel ma obłożenie 120 procent i ludzi przenoszą do innych hoteli wiec do póki nie dostaniesz klucza z pokoju to nie masz pewności ze tam będziesz mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Serenity Makadi Heights 05.07.11, 09:00 Nie lecę pierwszy raz i wiem czego się spodziewać. w zeszłym roku chciali mnie przekwaterować z Tropicany Grand Azur na Royal Grand Azur .Nie odpuściłam i trafiłam tam gdzie wykupiłam czyli do TGA. Nie znaczy to że zawsze sprawa potoczy się pozytywnie .wujazd z biurami podróży to niczym gra w rozyjską ruletkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Serenity Makadi Heights 12.07.11, 15:31 W czwartek wylot :) Mam mieszane uczucia co do tego hotelu po przeczytaniu narzekań rodaków :) ale liczę na miłe zaskoczenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Serenity Makadi Heights 12.07.11, 16:59 Nie ma co narzekać hotel bardzo ladny, bedziesz zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Serenity Makadi Heights 21.07.11, 22:03 Zgadzam się z Kasią, zresztą to ona udzielała nam informacji rok temu :) Hotel wspaniały i wart polecenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j.oker Re: Serenity Makadi Heights 22.07.11, 05:46 beakinka70 napisała: > Zgadzam się z Kasią, zresztą to ona udzielała nam informacji rok temu :) > Hotel wspaniały i wart polecenia. > Pozdrawiam Oczywiście że wart polecenia my wybraliśmy go już w lutym ,zapłaciliśmy ale niestety do niego nie trafiliśmy bo Oasis zmienił nam hotel na inny już na miejscu gdy wylądowaliśmy...... Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Serenity Makadi Heights 22.07.11, 15:19 Wielka szkoda, nie wiem czy po tegorocznej porażce z Melia Sharm nie wrócimy za rok do Serenity :) Odpowiedz Link Zgłoś
yrokez Re: Serenity Makadi Heights 17.07.11, 12:16 Coś może być na rzeczy po będą w sąsiednim Harmony pojawili sie turysci z Oasis którzy pocałowali klamkę w Serenity - nie było ich na liście gości i w końcu przerzucili ich do Harmony (ale ponoć nie obyło się bez interwencji policji kiedy "zastrajkowali" w Serenity) Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadna11 Re: Serenity Makadi Heights 17.07.11, 17:20 Wróciliśmy z Serenity 15 lipca 2011 roku (wyjazd 2 tygodniowy). Pobyt zaliczamy do udanych:) Biorąc pod uwagę różnice w mentalności Europejczyków i Arabów, hotel i jego personel znajdujemy zdecydowanie pozytywnie. Lecieliśmy z biurem Terra Mare, które sprawiło się na 5! Zakwaterowano nas w części głównej, piękny pokój, przesympatyczna, profesjonalna rezydentka pani Kamila (serdecznie pozdrawiamy - szczecinianie)- jednym słowem naprawdę wspaniałe wakacje. Polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax Re: Serenity Makadi Heights 17.07.11, 19:37 Nie byłem w tym hotelu ale z tego co mi wiadomo składa się on z dwóch części jedna z nich (sport) jest ok 1 km od plaży (w 40stopniach trudno jest się przemieszczać kilometr do plaży i stołówki) druga sprawa to zejście do wody z pomostu od razu na głęboką wodę, nie każdemu musi to pasować, poza tym wszystko wydaje się rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Serenity Makadi Heights 04.08.11, 15:27 Ja do tego hotelu napewno już nigdy nie wrócę - znacznie ponizej oczekiwań :( Było b. dużo polaków którzy mają takie samo zdanie jak jA. Wokół jedna wielka budowa . Brud , smród i kurz. W toalecie koło głównego basenu jak komuś nie trafiło się z kupą do muszli to ta kupa rozmazana na płytkach śmierdziała tam przez dwa dni. czystościa hotel nie grzeszy !W basenie raz pływała podpaska - ochyda fuj. W dolnej toalecie koło kidss club ( ja w niej nie byłam) mówili , ze leżą tampony i papierki po nich nie sprzątane od dłuższego czasu. W restauracji głównej zawsze patrzyłam na kubki ( filiżanki ) na kawę i często przebieraliśmy ( nie tylko polacy ) bo były brudne . Byłam już dwukrotnie w Egipcie w faranie club i TGA ale Serenity to słabe **** nie wiem jakim cudem ma 5*****. Dwa tygodnie w tym hotelu to nieporozumienie po perwsze ze względu na wyżywienie a po drugie na animacje - w pierszym tyg animacje powiedzmy ok w drugim obejrzysz to co w pierwszym.Wspaniała animatorka dla dzieci - Lena :) ale UWAGA ! hotel wogóle nie jest przystosowany dla małych dzieci!!! .Poznałam tam luszi z dziećmi i tachali te wóżki po wszystkich schodach - żałosne ! My mieliśmy dostawkę - dostawki pożal sie panie .Synowi kilkakrotnie złożyło się to coś gdy chiał usiaść lub się położyć spać . Oglądałam fotki tego hotelu w necie i w 2008 moze i ten hotel był ok ale nie mozna o tym powiedzieć w tym roku. I na koniec- Moze być ładnym i fajnym hotelem ale za rok lub dwa bo budują a raczej jest juz na wykończeniu małe wesołe miasteczko i mały akwapark.Wybudowano też ładne budynki z komfortowymi pokojami i naprawdę fajne baseny ( to wszystko jest w części sport ) . Odpowiedz Link Zgłoś
beakinka70 Re: Serenity Makadi Heights 04.08.11, 22:55 Ja byłam w tym roku w prestiżowym hotelu Melia Sharm. Jedzenie w Serenity w porównaniu z Melia to nie tylko bajka ale i poezja ! Podobnie wieczorne Show i muzyka na żywo. Wspaniale wspominam ten hotel mimo wielu negatywnych wypowiedzi. Fakt, z toalety korzystałam tylko w pokoju, ale te tampony i podpaski to chyba turyści zostawili :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś