Dodaj do ulubionych

Promocje Scan Holiday !!!???

IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 31.05.04, 21:31
Wylot mamy 24 czerwca o godzinie 19.15 powrót 8 lipca wylot z Hurghady o
15.oo i w żaden sposób nie mogę doliczyć się 14 pełnych nocy jak zapewniła
mnie pani z tegoż biura po telefonicznej ( i nie tylko) reklamacji.Promocja
obejmowała między innymi "14 = 11" dni , to może tu jest haczyk ? Wszystkie
promocje są tak skalkulowane,że mało kto może się w nich połapać, a o zwrocie
części pieniędzy oczywiście nie ma mowy ! Tylko nie mogę pojąć,że zawsze
traci turysta,który nie ważne ile wyda pieniędzy i tak zostanie nabity w
butelkę ,ale dlaczego biura podróży mogą tak sobie folgować ?czyżby mało było
reklamacji i wszyscy się z takimi warunkami zgadzali ?Najgorsze jest to,że
idzie to w złym kierunku, skoro biura rekomendowane upadają tak nisko.Może
ktoś podpowie jak z tym walczyć ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lutka Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 62.181.161.* 31.05.04, 22:38
      Po przeliczeniu czasu Twojego pobytu wychodzi 14 nocy. Ja również korzystam z
      promocji 14=11 i jest ona korzystna(wg mnie). Ja lecę 10-tego, powrót mam 24-
      tego, lecz niestety okazało się że samolot powrotny jest o 1.30 i musiałam
      dokupić dodatkowy dzień pobytu. No może nie musiałam, mogłam ten czas spędzić
      pod chmurką.
      Nie uważam tego jednak za zbyt uciążliwe - co powiesz o biurach które skracają
      pobyty, zmieniają hotele - o czym ludzie dowiadują się dopiero na lotnisku...
      Myślę, że wielu chciałoby mieć tylko takie "problemy" jak Ty.
      • Gość: iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 02.06.04, 18:36
        no ciekawe ? liczysz może tę ''noc'' na ranem z 24 na 25 gdzie jak dobrze
        pójdzie to w hotelu będziemy właśnie gdzieś koło 2 w nocy i to jest 14 nocy ?
        Jeśli dla Ciebie nie ma problemów z czymś takim,bo inne biura robią gorsze
        rzeczy to masz fajnie,niech tylko to przeczytają rezydenci będą zadowoleni,że
        dalej mogą nabijać turystów w butelkę !!!! gorsze rzeczy się zdarzają? a
        dlaczego? bo my turyści na to pozwalamy,wybieram właśnie po to dobre biuro,by
        coś takiego mi się nie trafiało,,a tu co ? to samo, tylko przepłacone
        pieniądze !!!Gdzie mam wykupić wczasy ? w Ameryce ? Co jest płacę i chcę
        wypocząć bez stresu, a nie na wstępie już użerać się z biurem podróży które już
        wczśniej wiedziało,że o tej porze będzie wylot,mogło zrobić wczasy od 25
        czerwca i byłoby OK ,nie potrzebuję ich promocji w stylu 14 równa się 11 bo to
        jest po prostu nabijanie w butelkę.Należałoby w końcu porządnie wziąć się za
        takie biura,bo jak wchodzę na tę stronę i widzę znowu złorzeczenia forumowiczów
        to pytam kogo należy za to winić?Nas,bo na takie zachowanie biur podróży
        pozwalamy, one robią wielkie promocje, które są cennie wkalkulowane,omamiają
        nas, każdy idzie na tanią wycieczkę i już jest po nas !!! Byleby tak dalej,ale
        może nie wszyscy tak myślą jak tu i nie chcę by przyświecało mi hasło,taki
        problem to nie problem,ja chcę nie mieć żadnych problemów !!!
        • Gość: askas Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.idea.pl 02.06.04, 19:46
          i masz do tego prawo a racja jest po twojej stronie, ale co z tym zrobisz? Po
          jakimś czasie biuro ostatecznie zniechęci cie do działania,poczujesz się
          pieniaczem, sam siebie uznasz za dziwaka, twoje IQ pod znakiem zapytania skoro
          nie potrafisz docenić korzyści płynacych dla ciebie z oferty którą wybrałeś,
          opadną ci ręce i zamiast 14 nocy spędzisz 11 w Egipcie. Po powrocie
          złagodniejesz, zostaną w pamięci tylko miłe wrażenia i na to liczy BP.
        • Gość: Lutka Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 62.181.161.* 02.06.04, 21:32
          Jak nie chcesz mieć żadnych problemów to wybierz TUI. Oni podobno mają najmniej
          wpadek. A promocje typu 14=11 znane są również z tego biura i Neckermann
          również je posiada (lata z nimi moja koleżanka).
          O Scanholiday czytałam na forach różnych dużo wcześniej zanim się zdecydowałam
          z nimi jechać i naprawdę nie jest tak źle. Fatalną opinię znalazłam tylko jedną
          i w dodatku osoba ta nie wyjaśniła czego dotyczą jej zarzuty.
          W każdym katalogu jest napisane, że dzień wylotu jest pierwszym dniem wakacji
          (wylatujesz o 19-tej i wracasz o 19-tej za dwa tygodnie).
          A na tym forum piszą też osoby zadowolone z wyjazdu i oby takich postów było
          jak najwięcej.
          Rezydenci niech sobie myślą co chcą - nie zamierzam korzystać z ich usług.
          Życzę Ci mimo wszystko udanych wakacji :)))
    • Gość: Corrado Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 22:16
      A nie pomyślałeś by przed zapłaceniem policzyc sobie ile nocy/dni wypada
      pomiędzy przylotem a odlotem? Wtedy pytasz biuro/agenta o konkrety :-) Jak Ci
      pasuje i si.e zgadza bierzesz ofertę, jesli nie - wybierasz cos innego!
      Zaufaj własnemu mózgowi ... :-)
      • Gość: iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 03.06.04, 18:26
        Pomyślałam by sprawdzić ilość nocy,tylko że dopiero niedawno dowiedziałam się o
        której jest wylot,przecież gdyby był o 12 w południe to miałabym 14 nocy,bo
        wieczorem 24 czerwca podziwiałabym już zachód słońca w Hurghadzie, a ja będę
        wylatywać dopiero o 19.15,więc rachunek jest prosty.Dzięki za rady tylko każdy
        mówi,że ustępuje, a dlaczego ja mam ustępować a nie Biuro Podrózy, które
        powinno sumiennie wywiązać się z oferty?Za dużo jest tych wpadek,oni idą na
        łatwiznę bo i tak wiedzą że Polak wszystko kupi.Wystarczy popatrzyć w
        katalogach np.niemieckich i porównać oferty,na Polskę idą zupełnie inne hotele
        i apartamenty a tam inne.Ja nie poszłam na taniochę tylko chciałam mieć pewne i
        sprawdzone biuro bo wybieram się z dzieckiem i nie chciałam przeżywać tego co
        opisują inni forumowicze,jednak teraz wiem,że dobrych biur w Polsce nie ma.Z
        TUI miałam przeboje 2 lata temu,Neckerman też został sprawdzony a teraz Scan
        Holiday a jeszcze przecież nie wyjechałam ! Ciekawe co na miejscu będzie? Jeśli
        dla was to jest drobnostka to rzeczywiście trudno,ja nie mam zamiaru pozwolić
        na to,by takie nic według niektórych psuło całej rodzinie nerwy.Tak nie może
        być bo Biuro Podrózy jest dla turysty a nie turysta dla Biura Podróży.Jeśli w
        takim biurze coś jest nie tak niech to będzie taka nawet drobnostka to z innymi
        nie zaryzykuję nigdy w życiu !!!
        • Gość: Rafi Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 62.181.161.* 03.06.04, 20:31
          A co im zrobisz ?
          • Gość: iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 04.06.04, 18:34
            narazie po naszej reklamacji zaproponowali nam uwaga ! WALIZKE !!! Nie
            przyjęliśmy ich oferty i napisaliśmy kolejną reklamację czekamy na odpowiedż,w
            zależności od tego jaka będzie odpowiedż będziemy myśleć dalej.Widzę że
            rzeczywiście wszyscy forumowicze dają za wygraną !? A biuro podróży na to
            właśnie liczy !
            • Gość: Lutka Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 62.233.232.* 04.06.04, 21:07
              Wiesz co , cieszę się że chociaż coś uzyskaliście - może to znaczy że się
              przejmują swoimi klientami. W innych biurach ludzie czekają miesiącami za
              chociaż marną odpowiedź w sprawie reklamacji.
              Napisz jak się sprawa skończyła (po jej zakończeniu) - życzę powodzenia
              Pzdr
            • Gość: Ren Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 18:12
              Jestem w podobnej sytuacji też mi się to nie podoba. Napisz jak sprawa się
              skończy. Życzę powodzenia.
            • Gość: askas Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.idea.pl 05.06.04, 20:12
              na to liczy i wie że sie nie przeliczy. Oni ciebie zmęczą, mają czas,
              doświadczenie i z tego żyją. Trzymaj się, popieram takie działania !
              • Gość: iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 06.06.04, 11:19
                not to już jest coś ! jednak ktoś przyznaje mi rację ! Super ! jestem
                podbudowana ! Może wyzwiemy Biura Podróży na pojedynek ???
                • Gość: Kinga Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 195.205.38.* 07.06.04, 14:39
                  Jak sprawa reklamacji??? Ciekawy wątek.
                  • Gość: iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 07.06.04, 20:49
                    jeszcze nie mamy odpowiedzi,ale czekamy cierpliwie , na pewno opiszę wszystko
                    dokładnie byśmy nareszcie zaczęli działac a biura zaczęły turystów doceniać.
                    • iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? 19.06.04, 13:32
                      No chyba macie rację,odpowiedż dostaliśmy a jakże,ale biuro nadal uparcie
                      twierdzi,że niestety oni są uzależnieni od przewożnika, w tym przypadku LOT-
                      u.Niestety nie mogą nam pomóc i nawet już nie proponują walizki !
                      Stwierdziliśmy,że będziemy dzwonić i pisać do Centrum biura, które mieści się w
                      Poznaniu w dalszym ciągu,ale chyba już po przylocie,bo 24 lecimy.Zastanawia
                      mnie fakt,dlaczego jednak na początku zaproponowali walizkę, a teraz piszą,że
                      nic nam się nie należy ?.Dodatkowo chyba jak widzę na forum dochodzą i inne
                      problemy, między innymi z ofertą ALL,w której nie ma przekąsek (trzeba za nie
                      zapłacić) i polacy dostają pokoje w budynku, którego nie ma na zdjęciu
                      katalogowym gdzieś dalej oddalonym od basenu i plaży,w biurze również
                      dowiedziałam się,że pomimo tego iż w ofercie katalogowej jest napisane,że w
                      pokoju jest lodówka, to jednak jej nie ma,ciekawe czego jeszcze się dowiemy na
                      miejscu, bo z postów widzę,że jak przyjeżdżają polacy to zaraz są jakieś
                      komplikacje, czyżby biuro pomyliło foldery zdjęciowe ? I tak to jest z tymi
                      biurami, przepłaciłam a problem taki sam jak wszędzie.Zobaczymy po
                      powrocie.Pozdrawiam.
                      • Gość: M.K Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 16:43
                        Szkoda ,że wpłaciłaś już całość.Powinnaś domagać się od biura aktualnych zdjęć
                        obiektu ,a szczególnie właśnie części w której będziecie zakwaterowani ponieważ
                        sama mówisz,że standard jest różny.Przecież klient musi wiedzieć za co płaci!!!
                        Ja w ubiełym roku też z nimi miałam przewałkę tylko pracownica biura nie
                        wiedziała ,że mam dostęp do netu i proponowała mi w zamian obiekt dużo gorszej
                        kategorii.Jednak byłam konsekwentna i uparta nie dając wpuścić się w maliny
                        wywalczyłam swoje.Życzę wytrwałości i pomyślnego załatwienia tej sprawy!!!
    • Gość: the3 Re: Promocje Scan Holiday !!!??? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.06.04, 17:46
      Pani Izo!
      Skoro Pani jedzie z dzieckiem, warto przeczytać post UWAGA JADĄCY Z MAŁYM
      DZIECKIEM napisany przez jo_anne. Walizkę trzeba było brać!
      • iit Re: Promocje Scan Holiday !!!??? 20.06.04, 18:54
        Nie bardzo wiem o co Panu chodzi,ale tak to już jest z Pana postami,że prawie
        nikt tego nie wie.Sam Pan zobaczy na miejscu,że i Pana nie ominą niespodzianki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka